Γενικά χρειάζομαι τα φώτα σας

thanasistt

Member
Μηνύματα
52
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
ισραηλπαλαιστινη ιορδανια
Ταξίδι-Όνειρο
πουερτο ρικο
Kαλημερα!!!πωϛ θα παϛ εκεί οδικόϛ η με αεροπλανο;

Λοιπόν για διαμονή είναι λίγο ακριβά εμείς ψάχναμε για ξεναδοχείο -δωμάτια-hostels οτιδήποτε και δεν βρίσκαμε στην τιμή που θέλαμε το καλύτερο που βρήκαμε ήταν με 80 ευρώ την βραδια το δίκλινο αν θυμάμαι καλά στα etap.
Ειναι περίπου στο κέντρο της πόλης με τα πόδια έινια κανένα σαραντάλεπτο από κέντρο με αυτοκίνητο δέκα λεπτά..



Επίσης το μπουκαλάκι με το νερό το μικρό είχε πέντε ευρώ ....mac donalds για παραδηγμα ότι παίρνεις εδώ μενού με 6 ευρώ εκεί έχει δεκατρία δυόμισι φορες επάνω
....ένα hot dog είχε περίπου δέκα με δεκατρία ευρώ

Το μπουκαλάκι με το νερό ήταν λίμνης δεν πινόταν...
δεν έχει ευρώ έχει το ελβετικό φράγκο



Γενικότερα είναι ακριβή σαν πόλη σχετικά μικρή για να την γυρίσεις και με τα πόδια,έχει παλιά πόλη έχει αρκετά μουσεία !!!στην παλιά πόλη μπόρεις να ανεβείς σε ένα ψιλό πύργο (θα σου πω όνομα όταν γυρίσω) από όπου βλέπεις όλην την πόλη της ζυρίχης!!!έχει διάσπαρτα πολύ ωραία μπαράκια έναν κεντρικό δρόμο όπου έχει αρκετά bar(δρόμος νυχτερινής ζωής αλλα έινια λίγο περίεργα βλέπεις και μεθυσμένους,τοξικομανείς,αστυνομία κτλ )


Εχω τετράδιο με σημειώσεις από κάθε πόλη ..επειδή δεν βρίσκομαι αθηνα και δεν το έχω μαζί μου θα επιστρέψω κατά της 20 και θα σου που που πήγαμε και τι κάναμε (ονομασίες περιοχών δεν θυμάμαι).
 

tinkerbell24

Member
Μηνύματα
184
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
ευχαριστώ..θα πάμε από το αεροδρόμιο Ζυρίχη αμέσως Βέρνη εκεί θα μείνουμε 5 νύχτες, δεν ξέρουμε ακόμη που να πάμε για μονοήμερες εκδρομές, και 2 νύχτες Ζυρίχη..
ξενοδοχεία έχουμε κλείσει Wellenberg Swiss Quality Hotel και το Metropole Swiss Quality Hotel, ήταν τα πιο φθηνά που βρήκαμε και ελπίζω να αξίζουν τα λεφτά που δώσαμε..
αν μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις όσες πιο πολλές πληροφορίες μπορείς. φεύγουμε 26/09 - 3/10
 

thanasistt

Member
Μηνύματα
52
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
ισραηλπαλαιστινη ιορδανια
Ταξίδι-Όνειρο
πουερτο ρικο
κοίτα εμείς πήγαμε με αυτοκίνητο και λόγο του ότι δεν είχαμε χρονικό περιθώριο κάτσαμε περίπου τρεις ώρες lugano μιάμιση μέρα ζυρίχη και μετά φεύγοντας για lyon κάτσαμε περίπου τρεις ώρες βέρνη...από εκδρομές δηλαδή έτσι όπως το λες δεν κάναμε όλη η διαδρομή ακόμα και στην εθνική οδό ήταν εκδρομή φτάνει που βλέπαμε άλπεις και χωρια δεξιά, αριστερά!!!μπαίναμε και λίγο επαρχιακό δίκτυο για κανένα χωριό αλλά ήταν πάνω στην διαδρομή!!!

οποτε μπορώ να σε βοηθήσω στις περιοχές που πήγαμε στην ζυρίχη!!!σε ένα club για βραδυ ένα μπαράκι πιο πριν,σε ένα μουσείο και μετά όλη την ώρα περπάτημα σε παλιά πόλη και στο κέντρο της ζυρίχης!!! για βέρνη που λες είναι αρκετά μικρή σαν πόλη δηλαδή φαντάσου αν είσαι από αθηνα είναι σαν την ηλιούπολη αργυρούπολη ενωμένες φαντάσου !!!έχεις χρόνο δηλαδή να την γυρίσεις άνετα!!!το βασικό είναι ότι οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες σε όλα τα βασικά (νερό-φαγητό)

είναι πανέμορφα όμως και στις δυο πόλεις !!!!το ύφος της ζυρίχης είναι πιο πόλη στους τωρινούς ρυθμούς ενώ η βέρνη σε παραπέμπει σε μεσαίωνα είναι σαν μια μεσαιωνική πόλη τεραστια διαφορα ανάμεσα στις δυο πόλεις

τώρα απέναντι σου θα βλέπεις τις άλπεις και γύρο γύρο καταπράσινα βουνά οποτε για μονοήμερες εκδρομές που λες θα βρείς άνετα χωρίς δυσκολία

θα επιστρέψω Αθήνα στις 16 οπότε τα λέμε τότε!
 

thanasistt

Member
Μηνύματα
52
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
ισραηλπαλαιστινη ιορδανια
Ταξίδι-Όνειρο
πουερτο ρικο
Λοιπόν για εμάς η ζυρίχη ήταν κάπου στην μέση της διαδρομής μας με το αυτοκίνητο!!!Περάσαμε από luzern όπου είναι μια μικρή κωμόπολη ,πόλη γραφικό όμορφο έχει θεα τοις άλπεις και περνάει από μέσα του και ένα ποτάμι το οποιο το διασχίζεις αν θες και μέσο μια ξύλινης αποβάθρας από την μια πλευρά στην άλλη,έχει "ελβετικά σοκάκια" μαγαζιά για ψώνια και καφετεριες -μπαράκια για να κάτσεις.Εινια στα 55 περίπου χιλιόμετρα νότια από ζυρίχη και στα 110 από bern!!!
Εκεί κάτσαμε περίπου τρεις ώρες γιατί έπρπε να φύγουμε για ζυρίχη!!Στην ζυρίχη κάτσαμε δυο βραδια και μια μέρα!!!μείναμε στα etap.Τo πρώτο βραδυ κάναμε μια βόλτα στην ζυρίχη για να φάμε και να δούμε με μια γρηγορη ματια τους δρόμους το κέντρο για να δούμε πάνω κάτω που και τι θα κάνουμε την επομενη ημερα!!Λοιπόν ξυπνήσαμε πήραμε το αυτοκίνητο το παρκάραμε κάπου πιο κεντρικά και αρχίσαμε τον ποδαρόδρομο!!Ασταμάτητα.... Πήγαμε στην παλιά πόλη συνοικία Niederdorf.
εκεί θα δεις και ένανα ψιλό πύργο όπου απo οσω θυμάμαι δίνεις 5 ευρώ η δέκα και μπορείς να ανεβείς επάνω να δεις όλη την ζυρίχη από ψιλά,αν θυμάμαι έινια και εκκλησια πάντως αν πας θα το δεις και έινια αρκετά εντυπωσιακό και η θεα πανέμορφη.

Ολη την υπόλοιπη μέρα κάναμε βόλτες με τα πόδια σε όλο το κέντρο της ζυρίχης!!!απόγευμα πήραμε το αυτοκίνητο και κάναμε βόλτα στα προάστια θα ζυρίχης όπου μας άρεσε σταματάγαμε κατεβαίναμε και συνεχίζαμε....
για βραδυ πήγαμε στην συνοικία Langstrasse όπου έινια και τα πιο πολλά bar και club και καφετεριες

Αν λοιπόν θα πάτε στο κέντρο και στην παλιά πόλη εκεί γύρο γύρο έινια τα πάντα για ψώνια,για βραδάκι μπαράκια καφετεριες,έχει αρκετά μουσεία αν σε ενδιαφέρει,μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατο με αυτόματο σύστημα!!!γύρο γύρο λοιπόν από το κέντρο την ομώνυμη λίμνη έινια η ζωή της ζυρίχης.

Τώρα στην βέρνη κάτσαμε πάλι τέσσερις ώρες γιατί έπρεπε να φύγουμε για lyon!!έινια μικρότερη της ζυρίχης την γυρνάς πιο εύκολα έχει μεσαιωνικό ρυθμό οποτε εμείς για τρεις περίπου ώρες περπατάγαμε στο κέντρο!!!

Οποτε το πρόγραμμα μας είχε πόλη περπάτημα στο κέντρο της ζυρίχης και στο κέντρο της βέρνης !!!για μονοήμερες που λες αν μπορείτε να κάνετε την διαδρομή βέρνη -ζυρίχη-λουκέρη και ενδιάμεσα σε οποιο χωριο θέλετε και σας αρέσει σταματάτε

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα, πάντως εύκολα τις γυρνάς τις πόλεις έινια σχετικά μικρές πανέμορφες και ανάλλαγο με τα γούστα σας και την όρεξη σας επιλέγεται που θα πάτε και τι θα κάνετε μουσεία ,club,καφετεριες,βόλτες ,αραγμα κτλ

Σας εύχομαι να περάσετε τέλεια και όμορφα...μην αγχώνεσαι θα τα βρείς όλα μπροστά σου αν δεν θες να πας κάπου συγκεκριμένα...
 

tinkerbell24

Member
Μηνύματα
184
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
ευχαριστώ πάρα πολύ!!να σαι καλά..
Ελπίζω πριν φύγουμε να έχω έτοιμο το πρόγραμμα!!!!!
 

tinkerbell24

Member
Μηνύματα
184
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
βασικά σκεφτόμαστε από Βέρνη να πάμε Λουκέρνη και μετά επιστροφή..
και ιντερλακεν..
τώρα για Γενεύη δεν ξέρω αν θα πάμε..
 

thanasistt

Member
Μηνύματα
52
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
ισραηλπαλαιστινη ιορδανια
Ταξίδι-Όνειρο
πουερτο ρικο
Η γενεύη δεν μου άρεσε και τόσο,η λωζάννη έινια πόλη πιο όμορφη μπροστά στην γενεύη!!αυτά έινια γούστα βεβαια αλλα λόγο ημερών σας παίρνει να πάτε να την δείτε!!Εγώ δεν πήγα basel που έχω ακούσει πως έινια όμορφα!!!Αν με ρώταγες δηλαδή για μονοήμερη μιας και θα πας προς τα εκεί θα σου έλεγα δες γενεύη για κανένα δίωρο και πίσω μετά άραγμα μέχρι το βραδυ λωζάννη.
 

tinkerbell24

Member
Μηνύματα
184
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
θα επιλέξουμε μια από τις 2...τη βασίλεια την αποκλείσαμε...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.061
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom