Μέρα 2η
Ξεκινήσαμε πολύ πρωί προς το ηφαίστειο poas. Είχαμε κλείσει εισιτήρια μερικές μέρες πριν και πληρώσαμε και έξτρα 2000 κολόνες όταν φτάσαμε για παρκινγκ. Πήγαμε περίπου μία ώρα νωρίτερα από την ώρα που ήταν τα εισιτήρια μας αλλά δεν υπήρξε πρόβλημα. Σου δίνουν κράνος, πας σε μια αίθουσα όπου βλέπεις ένα εισαγωγικό βίντεο και μετά ανεβαίνεις μόνος χωρίς κάποιο οδηγό προς το view point του κρατήρα. Είναι περίπου 10 λεπτά περπάτημα. Η θέα είναι αρκετά καλή και αξίζει. Μπορείς να μείνεις μέχρι 20 λεπτά λόγω των αερίων που βγαίνουν από τον κρατήρα καθώς το ηφαίστειο είναι ενεργό.
Στη συνέχεια ξεκινήσαμε με το αυτοκίνητο προς la fortuna που ήταν και ο επόμενός μας προορισμός. Σταματήσαμε να ρίξουμε μια ματιά στον καταρράκτη la paz και λίγο μετά για πρωινό στο galleria de colibries y soda cinchona που ήταν πολύ καλό. Νόστιμο πρωινό και υπέροχη θέα προς τον καταρράκτη.
Στην συνέχεια φτάσαμε La Fortuna και πήγαμε για check in στο xilopalo όπου και θα μέναμε για τρία βράδια. Το xilopalo έχει οκ δωμάτια αλλά το καλό του χαρακτηριστικό είναι ότι έχει ένα πολύ ωραίο χώρο για πρωινό με ωραία θέα, εξυπηρετικό προσωπικό και γενικά ωραία communal areas. Βγήκαμε για μια βόλτα στο χωριό και επισκεφτήκαμε το Bogarin sloth trail όπου κάναμε ένα πολύ γρήγορο πέρασμα χωρίς οδηγό. Είδαμε 2 sloth αλλά θα μπορούσαμε και να μην δούμε κανένα. Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο trail ήταν από τα highlight του ταξιδιού μας.
Στην συνέχεια πήγαμε με το αυτοκίνητο στο don olivo chocolate tour. Το συγκεκριμένο tour ήταν πολύ καλό. Είχαμε έναν guide, τον diego ο οποίος αφιέρωσε 2 ώρες να μας μάθει για διάφορα φρούτα, για τον καφέ και για την σοκολάτα. Κατά την διάρκεια του tour δοκιμάσαμε πολλά πεντανόστιμα φρούτα όπως μπανάνα, μάνγκο και ανανά τα οποία παράγουν στον κήπο τους. Μας είπε για όλα τα στάδια που περνάει για να φτιαχτεί η σοκολάτα, από τον ωμό καρπό (τον οποίο και δοκιμάσαμε) στο καβούρδισμα, στα nibs κακάου και στην τελική σοκολάτα. Δοκιμάσαμε 100% σοκολάτα που ήταν πολύ διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη σοκολάτα έχω φάει και η πιο νόστιμή σοκολάτα που έχω γευτεί. Ομοίως μάθαμε και για τον καφέ, δοκιμάσαμε τα διάφορα στάδια που περνάει και ήπιαμε καφέ, ζεστή σοκολάτα και ρούμι παραγωγής. Επίσης κάναμε τον δικό μας χυμό από ζαχαρότεφλο τον οποίο και ήπιαμε. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να συστήσω το συγκεκριμένο tour περισσότερο, ήταν εξαιρετικό.
Το βράδυ φάγαμε στο soda mima το οποίο ήταν οκ, τίποτα ιδιαίτερο.
Ξεκινήσαμε πολύ πρωί προς το ηφαίστειο poas. Είχαμε κλείσει εισιτήρια μερικές μέρες πριν και πληρώσαμε και έξτρα 2000 κολόνες όταν φτάσαμε για παρκινγκ. Πήγαμε περίπου μία ώρα νωρίτερα από την ώρα που ήταν τα εισιτήρια μας αλλά δεν υπήρξε πρόβλημα. Σου δίνουν κράνος, πας σε μια αίθουσα όπου βλέπεις ένα εισαγωγικό βίντεο και μετά ανεβαίνεις μόνος χωρίς κάποιο οδηγό προς το view point του κρατήρα. Είναι περίπου 10 λεπτά περπάτημα. Η θέα είναι αρκετά καλή και αξίζει. Μπορείς να μείνεις μέχρι 20 λεπτά λόγω των αερίων που βγαίνουν από τον κρατήρα καθώς το ηφαίστειο είναι ενεργό.

Στη συνέχεια ξεκινήσαμε με το αυτοκίνητο προς la fortuna που ήταν και ο επόμενός μας προορισμός. Σταματήσαμε να ρίξουμε μια ματιά στον καταρράκτη la paz και λίγο μετά για πρωινό στο galleria de colibries y soda cinchona που ήταν πολύ καλό. Νόστιμο πρωινό και υπέροχη θέα προς τον καταρράκτη.


Στην συνέχεια φτάσαμε La Fortuna και πήγαμε για check in στο xilopalo όπου και θα μέναμε για τρία βράδια. Το xilopalo έχει οκ δωμάτια αλλά το καλό του χαρακτηριστικό είναι ότι έχει ένα πολύ ωραίο χώρο για πρωινό με ωραία θέα, εξυπηρετικό προσωπικό και γενικά ωραία communal areas. Βγήκαμε για μια βόλτα στο χωριό και επισκεφτήκαμε το Bogarin sloth trail όπου κάναμε ένα πολύ γρήγορο πέρασμα χωρίς οδηγό. Είδαμε 2 sloth αλλά θα μπορούσαμε και να μην δούμε κανένα. Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο trail ήταν από τα highlight του ταξιδιού μας.
Στην συνέχεια πήγαμε με το αυτοκίνητο στο don olivo chocolate tour. Το συγκεκριμένο tour ήταν πολύ καλό. Είχαμε έναν guide, τον diego ο οποίος αφιέρωσε 2 ώρες να μας μάθει για διάφορα φρούτα, για τον καφέ και για την σοκολάτα. Κατά την διάρκεια του tour δοκιμάσαμε πολλά πεντανόστιμα φρούτα όπως μπανάνα, μάνγκο και ανανά τα οποία παράγουν στον κήπο τους. Μας είπε για όλα τα στάδια που περνάει για να φτιαχτεί η σοκολάτα, από τον ωμό καρπό (τον οποίο και δοκιμάσαμε) στο καβούρδισμα, στα nibs κακάου και στην τελική σοκολάτα. Δοκιμάσαμε 100% σοκολάτα που ήταν πολύ διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη σοκολάτα έχω φάει και η πιο νόστιμή σοκολάτα που έχω γευτεί. Ομοίως μάθαμε και για τον καφέ, δοκιμάσαμε τα διάφορα στάδια που περνάει και ήπιαμε καφέ, ζεστή σοκολάτα και ρούμι παραγωγής. Επίσης κάναμε τον δικό μας χυμό από ζαχαρότεφλο τον οποίο και ήπιαμε. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να συστήσω το συγκεκριμένο tour περισσότερο, ήταν εξαιρετικό.




Το βράδυ φάγαμε στο soda mima το οποίο ήταν οκ, τίποτα ιδιαίτερο.