16 χρόνια Travelstories

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.623
Likes
50.287
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μπορει ολοι μας να κρυβουμε μια Τουνη μεσα μας ποτε δε ξερεις:D:D....Τωρα που το ανεφερες προσφατα διαβαζα για τα ποσα που "παιζουν " στο insta(αναλογα με το story και το post) και δεν ειναι καθολου ασχημα..
Δεφ βρες κομπινεζον.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.336
Likes
14.193
Το forum ειναι η χαρα του independent traveller οντως οποτε ισως ναι δεν σκιζουν και την σκουφια τους τα τουριστικα πρακτορεια ,αν και νομιζω οτι καποιοι επισκεπτες καταφευγουν στη λυση του πρακτορειου.Οπως και να εχει at the end of the day που λενε και στο χωριο μου μηχανες αναζητησης πτησεων οπως και μεσαζοντες τυπου pamedi**** η trav***o για κλεισιμο εισητηριων αντι για επισκεψη στα official site των εταιριων ολοι εχουμε χρησιμοποιησει.Οπως και συγκεντρωτικα site για κλεισιμο ξενοδοχειων,hostel,κ.τ.λ.



Στεναχωριεμαι και μονο οταν διαβαζω για 300 μελη η 500 που αναφερει ο @fotast
Εμπειρικά το είπα και "κόβοντας" την κίνηση...Φυσικά θα ήμουν ευχαριστημένος αν ήταν πολύ περισσότερα..
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.228
Likes
6.646
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Ποια είναι η Τούνη βρε παιδιά; Πείτε μου και μένα…
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.228
Likes
6.646
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Κάνε καμιά αναζήτηση...Αν κλείσει το φόρουμ πάνε οι έτοιμες απαντήσεις :haha: Ας εκπαιδευτούμε σιγά-σιγά...
Δώσε ΙΒΑΝ να σου καταθέσω 5€ για να εξασκηθώ.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.088
Likes
44.925
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
To θέμα είναι να ανοίξει η συζήτηση και να γίνει μια αρχή για να δούμε και επί του πρακτέου που μπορούμε να κινηθούμε αποδεικνύοντας ότι δεν είμαστε καλοί μόνο στα λόγια.
Εκεί θα φανούν αντιδράσεις και θα έχουμε εικόνα του τι μπορούμε να πετύχουμε, αν μπορούμε.

Δεν είναι πελατειακο το ζήτημα, είναι κοινότητα «αλληλεγγύης» αν μπορώ να το θέσω έτσι. Είμαι υπέρ της άμεσης δωρεάν πληροφόρησης και θα συνεχίσω να είμαι, ασχέτως του τι μπορεί να γίνει. Ολα συνδυάζονται αν θέλουμε.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Ειμαι μεσα και σε υποχρεωτικη και σε εθελοντικη συνδρομη. Προσωπικα προτιμω την εθελοντικη γιατι οπως ειπε και ο πσιλος3 δεν αναιρει το χαρακτηρα της κοινοτητας. Το crowdfunding θα συμφωνησω οτι ειναι καλη λυση. Ας φυγουν οι ντροπες κι ας περασει στην πραξη.
 

maria_va

Member
Μηνύματα
71
Likes
470
Για να είμαι ειλικρινής από την αρχή αναρωτιέμαι πώς επιβιώνει οικονομικά το forum. Συμφωνώ ότι θα ήταν σωστό να βρεθεί μια λύση οικονομικής ενίσχυσης από τα μέλη του. Προσωπικά θα το έβρισκα λογικό να υπάρχει ένας συνδυασμός διαφορετικών πλάνων για τα μέλη που να ξεκλειδώνει δυνατότητες ανάλογα με το τι θέλει ο καθένας να κάνει. Αυτός που θέλει απλά να αναζητήσει πληροφορίες να το κάνει δωρεάν αλλά για να έχει πλήρη πρόσβαση στις ιστορίες να δίνει κάτι. Βέβαια πιστεύω ότι τώρα που το forum έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως μία δωρεάν κοινότητα, είναι δύσκολα εφαρμόσιμη μια τέτοια αλλαγή. Ίσως κάποια μορφή crowdfunding να είναι πιο αποδοτική. Υπάρχει κόσμος που το αγαπάει το forum ακριβώς επειδή έχει αυτό τον χαρακτήρα της παρέας.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές και για τις ιδέες/προτάσεις σας όσον αφορά το πώς μπορούμε να καλύψουμε κάποια έξοδα του φόρουμ. Οι δικές μου σκέψεις είναι:

  • Θεωρώ πολύ δύσκολο ως και απίθανο να βάλουμε υποχρεωτική συνδρομή, θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα λύσει, και θα αλλάξει το χαρακτήρα του Travelstories εντελώς.
  • Η πιο συνηθισμένη λύση σε φόρουμ είναι να υπάρχει μια κατηγορία μελών "υποστηρικτές" ας πούμε, που έχει κάποια έξτρα προνόμια με μια μικρή μηνιαία συνδρομή, και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει. Από την εμπειρία που έχω από φόρουμ αυτό θα έχει απειροελάχιστη συμμετοχή - διαβάζω για 500 και 1000 μέλη που γράψατε παραπάνω που δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα ποτέ, ένα ρεαλιστικό νούμερο για μια τέτοια περίπτωση είναι τα... 50. Και ακόμα και αν πιάσει καλά νούμερα δεν είναι βιώσιμο γιατί αργά ή γρήγορα τα όποια προνόμια μέσα στο φόρουμ δεν έχουν και τεράστια βαρύτητα σε σχέση με τη βασική χρήση που οι περισσότεροι κάνουμε εδώ. Το πιο βασικό όμως είναι ότι δε ξέρω τί προνόμια θα μπορούσαν να είναι αυτά - πράγματα που όταν ξεκίνησε το φόρουμ είχαν νόημα τώρα δε στέκουν (πχ περισσότερος χώρος για φωτογραφίες - τώρα πια όλοι ανεβάζουν φωτογραφίες στο instagram και στο facebook).
  • Γι'αυτό το λόγο εμένα πιο βιώσιμη μου φαίνεται η λύση του Patreon, στην οποία πάλι θα έχουμε κατηγορίες μελών που θέλουν να υποστηρίζουν το φόρουμ, αλλά θα υπάρχει κάποιου είδους ανταπόδοση μέσω παροχής έξτρα περιεχομένου. Για παράδειγμα, και νομίζω τόχω ξαναγράψει, στο podcast που κάνουμε εδώ με τα επιτραπέζια παιχνίδια, έχουμε πολλά μέλη της κοινότητάς μας που ήθελαν να μας στηρίξουν, και έτσι φτιάξαμε κάποια επίπεδα συνδρομής για όσους θέλουν, και όσοι γράφονται σε αυτά έχουν πρόσβαση σε κάποια επεισόδια του podcast που δημοσιεύουμε μόνο για αυτούς. Εδώ όμως για να κάνουμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει δημιουργία περιεχομένου που δε ξέρω πώς θα γίνει - οι εκπομπές που έγιναν στο κανάλι μας πχ είχαν τόση πολύ δουλειά που δε θα μπορούσα να κάνω επιπλέον. Ένα ατομικό podcast είναι η πιο απλή περίπτωση διότι είναι το πιο εύκολο που μπορώ να δεσμευτώ να κάνω σε τακτική βάση, αλλά δε ξέρω τί περιεχόμενο θα μπορούσε να έχει αυτό ώστε να έχει νόημα (πχ στα επιτραπέζια έχω συνέχεια υλικό να μιλάω στο podcast που έχουμε εδώ, στα ταξίδια δε ξέρω τι θα ήταν αυτό, αφού δεν ταξιδεύω).

Ρεζουμέ: εμένα μου φαίνεται ότι μια περίπτωση τύπου Patreon, που θα προσφέρει κάποια επεισόδια μέσω podcast αποκλειστικά στους υποστηρικτές, συν μια αποκλειστική ενότητα εδώ στο φόρουμ για τα μέλη αυτά, είναι οι πιο ρεαλιστικές ιδέες, αλλά πραγματικά είμαι ανοιχτός σε κάθε ιδέα που μπορεί να πέσει στο τραπέζι.
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
529
Likes
2.278
Μηπως να μπει υποχρεωτικη συνδρομη για καθε νεο μελος μετα απο εξι μηνες ελευθερης προσβασης; Και για τα παλια μετα απο εξι μηνες απο το πρωτο log in απο καποια ημερομηνια που θα αποφασιστει; Ισως ειναι τελειως χαζο αυτο που λεω αλλα ειπα να πω κ εγω την εξυπναδα μου.

Και ισως οι αλλοι δεν σκεφτονται οπως εγω που ηδη πληρωνω συνδρομητικα σε διαφορα σαιτ (ετησιες ή εξαμηνιαιες συνδρομες) και το θεωρω παρα πολυ δικαιο.

Τι να πω δεν ξερω παντως δεν γινεται να μην βρεθει ενας τροπος να υπαρξουν εσοδα.

Αυτο το φορουμ μεγαλωνει μαζι μου, απο τοτε που εμπαινα εφηβη ακομα χωρις λογαριασμο μιας και δεν ειχα σε κατι να προσφερω και δεν πιστευα ποτε οτι θα μπω εστω σε αεροπλανο για εγχωρια πτηση. Και ηταν μαζι μου στο πρωτο ευρωπαικο, στο πρωτο υπερατλαντικο, στο πρωτο ακυρωμενο, στο πρωτο απροβλεπτο της τελευταιας στιγμης, στο ταξιδι που εγινε για εναν χωρισμο, για εναν νεο ερωτα, για προσωπικη ενδοσκοπηση, στο ταξιδι εκεινο που εγινε για μια καταπληκτικη παρεα, στο ταξιδι που πηρα τους γονεις μου μαζι για να δουν οσα με βοηθησαν να βλεπω εγω αλλα οχι εκεινοι. Αλλα πανω απο ολα ηταν μαζι μου σε περιοδους που το ταξιδι ηταν αδυνατο. Ειδικα τοτε η συνεισφορα ηταν ανεκτιμητη.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.623
Likes
50.287
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Να πω εγώ μια κοτσάνα; Να υπάρχει μια συνδρομή για όσους γράφουν στο σοσιαλ. Γράφει που γράφει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του (από πολιτικά fake news μέχρι ανεκδοτα), ας δώσει και κανένα ψιλό. Δεν αποθαρρύνεται έτσι και ο νέος χρήστης να μπει να ψάξει ή να δώσει ταξιδιωτικές πληροφορίες. Επίσης να μετράνε like μόνο συνδρομητών.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.635
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom