2ημερο στα Ζαγοροχώρια

Panos84

Member
Μηνύματα
185
Likes
68
Ταξίδι-Όνειρο
Los Santos, San Andreas
Καλά, δεν πάμε για αγώνες εκεί.. :p

Ναι, κάτι έχω δει για στροφές..ειδικά πηγαίνοντας για Πάπιγκο.
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
+1 για την ταβέρνα ''στα ριζά'' στην Ελάτη,λίγο ξεκομμένο το χωριό σε σχέση με τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν αλλά αξίζει πραγματικά και μόνο για το τέλειο φαγητό!
Κατ'εμε την ωραιότερη ατμόσφαιρα την έχει το Μεγάλο Πάπιγκο με θέα τον εντυπωσιακό βράχο αλλά...είναι μακριούτσικα από Αρίστη και με δύσκολο δρόμο,πολύ πιο μακριά δε από Μονοδέδρι.Η Αρίστη σα χωριό δε μου είπε πολλά,το Μονοδέδρι μου άρεσε περισσότερο.Και τα δυο βολέυουν για περιηγήσεις.Δε ξέρω για τα νερά αυτή την εποχή αλλά το ράφτινγκ (περισσότερο βόλτα θα το έλεγα) στον βοιδομάτη είναι υπέροχο λόγω του απίστευτου φυσικού τοπίου!
Εσύ πας για χαλάρωση αλλά εγώ θα το γράψω μιας και είμαι ερωτευμένη με τα Ζαγοροχώρια,μη φύγεις αν δεν κάνεις έστω μια μικρή πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου!!!!Από το χωριό Βίκος μπορείτε εύκολα να κατεβείτε στις πηγές του Βοιδομάτη,μα δε φαντάζεσαι ομορφιά!!!
 

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.297
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Το Aristi Mountain Resort ή το 1700 θα σου πρότεινα και εγώ διαβάζοντας το πρώτο μήνυμά σου....Τα έχεις ήδη δει οπότε δεν έχω κάτι άλλο να πω...Οι στροφές για Πάπιγκο είναι όλα τα λεφτά, όντως!
 

Panos84

Member
Μηνύματα
185
Likes
68
Ταξίδι-Όνειρο
Los Santos, San Andreas
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την βοήθειά σας και τον χρόνο σας. Έκλεισα τελικά στο ΑΡΤΣΙΣΤΑΣ, αυτό το δωμάτιο "Φαίδρα" μου έκανε κλικ από την πρώτη στιγμή :p

Θα επιστρέψω με εντυπώσεις λοιπόν. :)
 

Panos84

Member
Μηνύματα
185
Likes
68
Ταξίδι-Όνειρο
Los Santos, San Andreas
Επιστροφή στην βάση λοιπόν..

Πολύ λίγο το 2ήμερο, αλλά τουλάχιστον πρόλαβα να δω και 4-5 πράγματα. Εντυπώσεις θετικότατες. Άφιξη Πέμπτη πρωί, αναχώρηση Σάββατο μεσημέρι.

Διαμονή: Στην Αρίστη, στο ΑΡΤΣΙΣΤΑΣ ΟΙΚΙΕΣ (http://www.artsista.gr/ ευχαριστώ Zeta!). Εξαιρετικό δωμάτιο, με όλες τις ανέσεις, καθαρό, ζεστό. Πρωινό στο εστιατόριό τους στην πλατεία.

Επισκέφτηκα τα χωριά Βίκο, Πάπιγκο, Μικρό Πάπιγκο, Μονοδένδρι, Βίτσα, Καπέσοβο (νομίζω ότι μου άρεσε περισσότερο από όλα), Τσεπέλοβο, Σκαμνέλλι, Κήποι, Ελάτη. Πήρα μια γερή γεύση δηλαδή. Πανέμορφα σπίτια και σοκάκια, φιλικότατοι οι ντόπιοι.

Ο καιρός εξαιρετικός: αν και την πρώτη μέρα προμήνυε ότι θα ρίξει…καρέκλες, τελικά την γλυτώσαμε με αρκετή συννεφιά, αέρα και κρύο. Τις επόμενες μέρες…καλοκαίρι! Ανεβασμένη θερμοκρασία, κανένα σύννεφο στον ορίζοντα, ότι πρέπει για βόλτες και περπάτημα.

Κόσμος ελάχιστος: που και που έβλεπες κανένα αυτοκίνητο στους δρόμους και κανένα ζευγάρι ακόμα στα χωριά να τρώει ή να βγάζει καμιά φωτογραφία. Το Σάββατο που εμείς φεύγαμε, άρχισε να αποκτά ζωή ο τόπος.

Φαγητό: δεν εντυπωσιάστηκα. Έφαγα στην Ελάτη και στο Πάπιγκο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα. Απλό, συνηθισμένο φαγητό, τιμές χαμηλές.

Οδικό δίκτυο: υποφερτό. Όπως ξέρουν οι περισσότεροι και έχει αναφερθεί, οι δρόμοι είναι αρκετά στενοί, ενώ οι στροφές είναι ατελείωτες. Θέλει αρκετή προσοχή, ειδικά το βράδυ. Σε αρκετά σημεία, εκεί που τελειώνει ο δρόμος, αρχίζει ο γκρεμός, γι΄αυτό το νου σας στο τιμόνι. :p

Αυτά νομίζω…Αν κάποιος θέλει να ρωτήσει οτιδήποτε, ευχαρίστως να του απαντήσω.
 

georgiakouri

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!!!ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΕΑΝ ΘΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ?ΓΕΝΙΚΑ,ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ?:)
 

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.297
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!!!ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΕΑΝ ΘΑ ΧΙΟΝΙΖΕΙ?ΓΕΝΙΚΑ,ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ?:)
Δεν ξέρω αν θα χιονίζει στις αρχές Δεκέμβρη!!!:)
Μπορεί και να έχουν αρχίσει τα χιόνια, μπορεί και όχι!!!!
Όπως και να είναι ο καιρός, καλά να περάσεις τον Δεκέμβρη στα Ζαγοροχώρια!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Σύμφωνα με τους όρους χρήσης:
Απαγορεύονται τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ, στον τίτλο του μηνύματος αλλά και στο περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες. Eκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το post με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.
http://www.travelstories.gr/community/help/terms
 

Aleksandra

Member
Μηνύματα
24
Likes
2
γεια σας!Είμαι από Θεσσαλονίκη!θέλω να πάω ένα τριήμερο στα Ζαγοροχώρια!Με απασχολεί όμως σε ποιο χωριό να κλείσω διαμονή. Σκέφτομαι Μεγάλο Πάπιγκο άλλα θα ήθελα την γνώμη άπο κάποιον που έχει πάει και γνωρίζει τα μέρη.
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Το Πάπιγκο ειναι το πιο γνωστό και το πιο όμορφο κατα τη γνώμη μου. Συνήθως ειναι αυτό που επιλέγουν όσοι πανε για πρώτη φορά. Το αρνητικό ειναι ότι έχει πολλές στροφές μεχρι να φτάσεις.
Πρόκειται να βρεθώ κι εγω στα Ζαγοροχώρια μετά την πρωτοχρονιά και γι αυτό το λόγο θα προτιμήσω να μείνω κεντρικό Ζαγώρι
 

master1706

Member
Μηνύματα
303
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Ωραίο το Πάπιγκο μικρό και μεγάλο αλλά πολύ απομονωμένα αν θες να γυρίσεις και λίγο την περιοχή.
Η Αρίστη είναι σε κομβικό σημείο για να δεις τα υπόλοιπα χωριά και να κάνεις πολλές δραστηριότητες (καγιάκ κτλ) . Δεν είναι όμως μεγάλη σαν τα προαναφερόμενα χωριά και δεν έχεις τις επιλογές για εξόδους (καφέ, ποτό, φαί), οι επιλογές σου είναι μετρημένες στην μία παλάμη.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.373
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom