2023! Που πήγατε;

aikaterinib

Member
Μηνύματα
86
Likes
377
Επόμενο Ταξίδι
Who Knows
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Λοιπόν και γω με την σειρά μου πήγα
Φεβρουάριο Ιαπωνία
Μάρτιο Μάλτα
Ιούνιο Μονεμβασιά
Νοέμβριο Ισλανδία
Δεκέμβριο Νυρεμβέργη
Και τον Οκτώβριο Οχρίδα
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
907
Likes
4.010
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Το 2023 είχε:

Μάρτιος : Ναύπλιο
Απρίλιος : tour σε ηπειρωτική Ελλάδα (Τρίκαλα / Άρτα / Ηγουμενίτσα / Φλώρινα / Θεσσαλονίκη) (*)
Ιούνιος : Σύρος (*), Παρίσι / Λονδίνο
Ιούλιος - Αύγουστος : Κύθηρα
Σεπτέμβριος : Άνδρος (*)
Νοέμβριος : Νησιά Κουκ
Δεκέμβριος : Λονδίνο, Χανιά (*)

Τα (*) ήταν επαγγελματικά ταξίδια, αλλά με την τραγικά μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των εξοδολογίων, τα προσμετράω στα "κανονικά" :haha:

Ευχάριστη έκπληξη η Σύρος, στην οποία πήγα πρώτη φορά. Κυρίως σε αντίθεση με την Σαντορίνη και τη Μύκονο που είχα επισκεφθεί μέχρι τώρα από τις Κυκλάδες, η εικόνα του νησιού στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν ήταν πολύ πιο προσγειωμένη και "καθημερινή", ακόμη και στις παραλίες της.

Επίσης, μου άρεσε πολύ και η Θεσσαλονίκη. Ήταν η δεύτερη φορά που την επισκέπτομαι. Παρότι συγκρίσιμη με την Αθήνα σε πληθυσμό, το τριήμερο που πέρασα εκεί ο κόσμος μου φάνηκε αισθητά πιο ευγενικός και λιγότερο στην τσίτα σε σχέση με εμάς τους "νοτίους". Το κέντρο, όσο το περπάτησα, μου φάνηκε πιο εύκολα περπατήσιμο και σε ανθρώπινα μέτρα, να το πω έτσι, σε σχέση με τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Όταν ξεκινήσει να λειτουργεί και το πολυπόθητο μετρό, όντως η πόλη θα αποκτήσει άλλο αέρα. Και να δούμε πότε θα φτιαχτεί κανένα IMAX και σε εμάς...

Και το Λονδίνο ήταν άλλη μια έκπληξη για εμένα. Δεν το είχα επισκεφθεί ποτέ, καθώς το θεωρούσα, ομολογουμένως δογματικά, μουντό και αδιάφορο. Ο μόνος λόγος που το επισκέφθηκα, ως ημερήσια εκδρομή από το Παρίσι, ήταν απλά και μόνο για να πω ότι ταξίδεψα με το Eurostar, μιας και είχα πετύχει φθηνά εισιτήρια. Ως πόλη με εξέπληξε ευχάριστα, μου φάνηκε πιο αριστοκρατικό από το Παρίσι, πιο καθαρό και με όμορφο νυχτερινό νεανικό vibe. Από κεκτημένο ενθουσιασμό μετά την επιστροφή από το ταξίδι του Ιουνίου, έκλεισα ξανά εισιτήρια για να το ξαναδώ και δεύτερη φορά, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Παρόρτι το '11 νομίζω είχα ταξιδέψει περισσότερες μέρες σε σχέση με πέρυσι, η περσινή χρονιά πιστεύω ήρθε πρώτη σε καινούριες ταξιδιωτικές εμπειρίες (διαμονή στη Disneyland, καταδύσεις), ψιλοαναποδιές στα ταξίδια (σκασμένο λάστιχο καθ'οδόν για το αεροδρόμιο, χαμένες ανταποκρίσεις, διπλοκρατήσεις σε ξενοδοχεία) και καταρρίψεις αβάσιμων πεποιθήσεων (τρανό παράδειγμα το Λονδίνο). Είδομεν για το 2024, αλλά ο πήχης μπήκε ψηλά με το 2023, κυρίως λαμβάνοντας υπόψη και τον απρόβλεπτο παράγοντα.
 
Last edited:

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.329
Likes
3.469
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
@taver νομίζω έχεις ένα λάθος στα στατιστικά, ο Σεπτέμβρης βγάζει 33 νύχτες -- κατά τα άλλα 🙏
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
28.997
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
@taver νομίζω έχεις ένα λάθος στα στατιστικά, ο Σεπτέμβρης βγάζει 33 νύχτες -- κατά τα άλλα 🙏
Ε, το ταξίδι στο Περού κλπ ξεκίνησε 29 Σεπτεμβρίου και τελείωσε 23 Οκτωβρίου (γενικώς τα αναφέρω όλα στο μήνα που ξεκίνησαν).
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.148
Likes
20.457
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ανασκόπηση του 2023 και για μένα. Αυτή η ανασκόπηση μου αρέσει τα μάλα!

Το 2023 ήταν η επανένταξη στα ταξίδια-στόχοι. Μετά απο 3 χρόνια "μιζέριας" στα ταξίδια επανήλθα δριμύτερη!
  • Ιανουάριος 2023 => Βουλγαρία: Ognyanovo για θερμά λουτρά, χαλάρωση και ζωάρα!
  • Ιούνιος 2023 => Τανζανία: Ένα ακόμα ταξίδι-όνειρο έγινε πραγματικότητα! Βασικός στόχος η ανάβαση στο Κιλιματζάρο έως τη κορυφή. Επιτεύχθηκε και μάλιστα χωρίς ευτράπελα. Δεν πρόκειται να ανέβω ψηλότερα, οπότε αυτό και μόνο το κάνει μοναδικό! Καθώς είχαμε και άλλες μέρες άδεια, όμως, είπαμε να δούμε και άλλα στη χώρα. Κλείσαμε σαφάρι 5 ημερών ( μα καλά είσαι τρελή ρε Sassenach;;; ) :lol: Έβαλα μέσα τα τρία σημαντικότερα εθνικά πάρκα: Serengeti National Park, Tarangire National Park & Ngorongoro Conservation Area. Εκτός απο τη πληθώρα των ζώων που είδαμε στο φυσικό τους περιβάλλον, αυτό που απογείωσε, ένα ήδη υπέροχο ταξίδι, ήταν η μετανάστευση των ζώων!.... Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω τόσα πολλά ζώα μαζεμένα! Δεν υπήρχε αυτό που είδαμε... Αυτό το ταξίδι ήταν η απόλυτη ομορφιά της φύσης.- ❤
  • Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2023 => Σερβία & Βόρεια Μακεδονία: Δεν γινόταν να βγει χρόνος χωρίς οδικό! Επειδή η Τανζανία μας μάδησε κυριολεκτικά, μπήκαν στο πρόγραμμα τα δυτικά Βαλκάνια. Ευτυχώς τα Βαλκάνια έχουν να δώσουν τόσα πολλά, που θα με ξελασπώνουν πάντα όταν αναζητώ μία εύκολη και φθηνή λύση σε οδικό ταξίδι. Ήταν ένα πολύ όμορφο και ενδιαφέρον οδικό ταξίδι!
  • Δεκέμβριος 2023 => Ρουμανία: Δύο φορές έχω πάει στη χώρα, έχω δει ένα πολύ μεγάλο μέρος της χώρας και δεν είχα δει τη πρωτεύουσα.... Ε, είπα να το κάνω και αυτό, καθώς το Βουκουρέστι για μένα ήταν ένα καλό διήμερο-τριήμερο (το πολύ). Συμπαθέστατο το Βουκουρέστι, αλλά σαν την υπόλοιπη Ρουμανία δεν έχει!
  • Ελλάδα 2023: Πάτησα το πόδι μου σε όλη τη Μακεδονία εκτός απο νομούς Γρεβενών και Χαλκιδικής. Επιπρόσθετα επισκέφτηκα νομούς Ξάνθης και Ιωαννίνων. Δεν έκανα τίποτα που δεν έχω κάνει ήδη. Μέχρι τον Ιούνιο έκανα πεζοπορίες, οι οποίες μετά κόπηκαν λόγου τραυματισμού.
Αν πω οτι δεν είμαι ευχαριστημένη ταξιδιωτικά απο το 2023 θα γίνω αχάριστη και αχάριστη δεν υπήρξα ποτέ!
Εύχομαι το 2024 να είναι τουλάχιστον αντάξιο του 2023 για μένα, αν και ξεκίνησε με ακύρωση της Ιταλίας. Δεν πειράζει, έχω πάθει και χειρότερα. Τα σχέδια πάντα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό!

Καλά και ασφαλή ταξίδια σε όλους!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.148
Likes
20.457
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Στα σαφάρι απ ότι είδα γδέρνουν αλύπητα οι Αφρικάνοι. Λες και πας ταξίδι στον Άρη. Οι τιμές στα ύψη.
Τα σαφάρι στην Αφρική πάντα ήταν ακριβό σπορ, απ' όσο είχα δει εγώ τουλάχιστον. Υπάρχουν επιλογές όμως, αρκεί να είσαι διατεθειμένος να κάνεις και υποχωρήσεις σε κάποια πράγματα.

Αν κοιτάς τις τωρινές τιμές είναι ακόμα πιο ψηλές απο αυτές που κλείσαμε εμείς, ειδικά αν πας high season. Η Τανζανία, και ειδικά ο βορράς της χώρας που πήγαμε εμείς, μαζί με τη Ζανζιβάρη που δεν πήγαμε, είναι άκρως τουριστική! Ακόμα και το βουνό! Αυτό που μου "ξίνισε" εμένα ήταν τα tips και ο επιτακτικός τρόπος που τα ζητούν, και στο βουνό και στα σαφάρι! Και είναι ένα κόστος που δεν συμπεριλαμβάνεται στις τιμές που βλέπεις....
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.607
Likes
9.864
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Πλάκα είχε και το 2023.

10 χώρες συνολικά, 5 καινούργιες (Χιλή, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Λετονία), 6 χώρες μόνο τράνσιτ και πτήσεις σε 5 ηπείρους.

8 καινούργιες αεροπορικές, η 1 στη Νότια Αμερική και 7 στην Ασία (JetSmart, Singapore Airlines, Batik Air Malaysia, Philippine Airlines, Philippines AirAsia, Cebu Pacific, Scoot Tigeair, Air India).

3 μεσαία ταξίδια εκτός Ευρώπης με λιγότερες πτήσεις από πέρυσι, φέτος προτίμησα τα ΣΚ να είναι οδικοί προορισμοί εντός Ελλάδας, είτε πεζοπορίες εντός Αττικής.

Διατήρηση Gold status στην Aegean.

IMG_2299.JPG


IMG_2300.PNG


Ιανουάριο η χρονιά ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε στο Ιγκουασού και τις επόμενες 10 μέρες ήταν στην αξέχαστη Παταγονία σε διαφορετικά πεζοπορικά σημεία σε Αργεντινή και Χιλή.

Φεβρουάριο 1 ΣΚ Καλάβρυτα, 3μερο Καθαράς Δευτέρας Κρήτη

Μάρτιο 3μερο οδικώς Θεσσαλονίκη

Απρίλιο 3 βδομάδες Σιγκαπούρη-Μαλαισία-Φιλιππίνες, οι τελευταίες 4 μέρες στη Σιγκαπούρη σε συνέδριο και 1,5 μέρα Μιλάνο στην επιστροφή.

Μάιο-Ιούνιο-Ιούλιο 4 ΠΣΚ στη Κρήτη.

Ιούνιο: 2 μέρες Παρίσι

2,5 μήνες Σαντορίνη μέχρι αρχές Οκτωβρίου για έκτακτο λόγο.

Τέλος Οκτωβρίου 10 μέρες ΗΠΑ, εξαιρετική εμπειρία και η πρώτη φορά πτήση από Ανατολική σε Δυτική όχθη Αμερικής (Νέα Υόρκη-Σαν Ντιέγκο). Είχε πολύ ωραίο καιρό και είδα πανοραμικά 10 πολιτείες συμπεριλαμβανομένου και του Grand Canyon.

Νοέμβριο 1 ΠΣΚ Μιλάνο-Bernina express και Ελβετία και 1 ΠΣΚ Θεσσαλονίκη.

Δεκέμβριο 1 ΠΣΚ Κρήτη και ταξίδι πρωτοχρονιάς Λετονία.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.760
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom