Αυστρία Ουγγαρία Σλοβακία Τσεχική Δημοκρατία Μπρατισλάβα-Βιέννη-Πράγα-Βουδαπέστη

annoula

Member
Καλημέρα παιδιά
Έβαλα ένα ταξίδι στα μπαμ μπαμ επειδη έχω ένα κενό σχεδόν 10 ημερών
Λοιπόν πως σας φαίνεται το Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα - Βιέννη - Πράγα και μετά πίσω Αθήνα?
Σκέφτομαι για 2 μέρες σε κάθε πρωτεύουσα.
Η να το πάω ανάποδα; Πρώτα Τσεχία και μετά να κατηφορίζω?
Θα πάω Αθήνα με αεροπλάνο προς Βουδαπέστη,αεροπλάνο για Μπρατισλάβα μετά flixbus δίπλα είναι η Βιέννη και μετά πάλι αεροπλάνο για Πράγα και μετά Αθήνα
Θεωρείται 2 μέρες έτσι για τις βόλτες και τα βασικά είναι καλά? Μόνος θα πάω κλασικά οπότε φτιάχνω όπως θέλω το πρόγραμμα μου.
(Αλλάζω λίγο το ταξιδιωτικό πρόγραμμα είχα πει θα πάω Φεβρουάριο Πράγα και Βιέννη Απρίλιο κτλπ γιατί λόγω δουλειας άλλαξε το χρονοδιάγραμμα.
Πείτε καμιά ιδέα,είναι καλά 2 μέρες στο καθένα; Να κόψω από κάπου ημέρα και να προσθέσω σε άλλη πρωτεύουσα; Διαμονή κανένα καλό-φθηνο ξενοδοχείο για ύπνο και να αφήσω backpack 🎒.
Να κόψεις από Μπρατισλάβα και να βάλεις σε Βιέννη και Πράγα. Η Μπρατισλάβα είναι ομορφούλα αλλά τα βασικά τα βλέπεις και σε μισή μέρα χωρίς διανυκτέρευση, ενώ Βιέννη και Πράγα από ενα βραδάκι ακόμα το χρειάζονται.

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
🇭🇺🇸🇮🇦🇹🇨🇿
Ταξίδι-Όνειρο
USA
Να κόψεις από Μπρατισλάβα και να βάλεις σε Βιέννη και Πράγα. Η Μπρατισλάβα είναι ομορφούλα αλλά τα βασικά τα βλέπεις και σε μισή μέρα χωρίς διανυκτέρευση, ενώ Βιέννη και Πράγα από ενα βραδάκι ακόμα το χρειάζονται.
Οπότε λες ούτε ένα βραδάκι Μπρατισλάβα και την ίδια μέρα φεύγω Βιέννη και βάζω έξτρα μέρα ωραία 😎👍 (να φάω και έξτρα μέρα σνίτσελ που το λατρεύω 😁)

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Έβαλα ένα ταξίδι στα μπαμ μπαμ επειδη έχω ένα κενό σχεδόν 10 ημερών
Λοιπόν πως σας φαίνεται το Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα - Βιέννη - Πράγα και μετά πίσω Αθήνα?
Πείτε καμιά ιδέα,είναι καλά 2 μέρες στο καθένα;
Οριακό, αλλά εφόσον έχεις τους χρόνους σου και διασφάλισες τις μετακινήσεις γίνεται. Θα Έλεγα σίγουρα 2-1-3-3 όπως γράφεις τις πόλεις, ένα τέτοιο πλάνο που θα σου έδινε χρόνο σε όλες. Αναλόγως βέβαια και τα γούστα σου.

annoula

Member
Οπότε λες ούτε ένα βραδάκι Μπρατισλάβα και την ίδια μέρα φεύγω Βιέννη και βάζω έξτρα μέρα ωραία 😎👍 (να φάω και έξτρα μέρα σνίτσελ που το λατρεύω 😁)
Ναι κάπως έτσι. Ένα βράδυ θα μπορούσες να μείνεις Μπρατισλάβα αλλά οι άλλες πόλεις έχουν πολύ περισσότερο ζουμί οπότε δεν θα βαζα διανυκτέρευση Μπρατισλάβα.

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
🇭🇺🇸🇮🇦🇹🇨🇿
Ταξίδι-Όνειρο
USA
Οριακό, αλλά εφόσον έχεις τους χρόνους σου και διασφάλισες τις μετακινήσεις γίνεται. Θα Έλεγα σίγουρα 2-1-3-3 όπως γράφεις τις πόλεις, ένα τέτοιο πλάνο που θα σου έδινε χρόνο σε όλες. Αναλόγως βέβαια και τα γούστα σου.
Είμαι πολύ με το περπάτημα σε πόλεις,φουλ μιλάμε κάνω και 10-15-20χλμ την μέρα,και θέλω αξιοθέατα πχ κάστρα,αρχαία,ωραία μουσεία,μέρη με θέα κτλπ τέτοια με τραβάνε (και εννοείται μαγαζιά με καλό φαγητό χαχα)
Στην Τσεχία θα βάλω και Κάρλοβυ βαρι μέσα εκτός από Πράγα οπότε θεωρώ το πρόγραμμα που λέτε των ημερών είναι σωστό 👍🫡

Ναι κάπως έτσι. Ένα βράδυ θα μπορούσες να μείνεις Μπρατισλάβα αλλά οι άλλες πόλεις έχουν πολύ περισσότερο ζουμί οπότε δεν θα βαζα διανυκτέρευση Μπρατισλάβα.
Ναι όπως το λες,καλό είναι ο χρόνος να ξοδευτεί σε πόλεις που έχουν πράμα να δεις και αξίζουν 1 παραπάνω διανυκτέρευση

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
🇭🇺🇸🇮🇦🇹🇨🇿
Ταξίδι-Όνειρο
USA
Αν έχει κάποιος τον χρόνο να μου γράψει τι θεωρεί ότι αξίζει από αξιοθέατα σε αυτές τις 4 πρωτεύουσες θα το εκτιμούσα δεόντως.Αλλιως θα πάρω ως μπουσουλα κλασικά google maps, αξιοθέατα με τις περισσότερες αξιολογήσεις και TripAdvisor ως συνήθως. Προτιμω βέβαια από εσάς γιατί έχετε πάει και ξέρετε τι αξίζει σίγουρα και τι όχι για τα χρονικά περιθώρια που έχω,η σε πιο μέρος αξίζει να μείνω γιατί είναι vfm 🙂 ή έστω τα sos (πχ μην χάσεις με τίποτα αυτό να δεις,πήγαινε εκεί έχει φοβερη θέα,να φας οπωσδήποτε εκεί και τέτοια tips) 😁😎

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αν έχει κάποιος τον χρόνο να μου γράψει τι θεωρεί ότι αξίζει από αξιοθέατα σε αυτές τις 4 πρωτεύουσες θα το εκτιμούσα δεόντως.Αλλιως θα πάρω ως μπουσουλα κλασικά google maps, αξιοθέατα με τις περισσότερες αξιολογήσεις και TripAdvisor ως συνήθως. Προτιμω βέβαια από εσάς γιατί έχετε πάει και ξέρετε τι αξίζει σίγουρα και τι όχι για τα χρονικά περιθώρια που έχω,η σε πιο μέρος αξίζει να μείνω γιατί είναι vfm 🙂 ή έστω τα sos (πχ μην χάσεις με τίποτα αυτό να δεις,πήγαινε εκεί έχει φοβερη θέα,να φας οπωσδήποτε εκεί και τέτοια tips) 😁😎
Είσαι μουσειάκιας; Παλατάκιας; Παρκάκιας;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.397
Μέλη
40.027
Νεότερο μέλος
RyanMit44

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα