Βολιβία Βραζιλία Περού 3 μηνες απο το Rio De Janeiro στη Lima

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
καπου βρηκα και τα εισητηρια.. για το ματσου πιτσου σε τιμες 2014
77 δολλαρια το ενα . ανα ατομο
80 το αλλο
που ουτε καν θυμαμαι τι αντιπροσωπευαν...
και ενα ακομη σε κατι σολες..130 . της εισοδου θα ηταν αυτο που χει και τη λαθος ημερομηνια που τυπωσαν αλλα με δεχτηκαν ..
και ενα αλλο με 19 δολλαρια.

DSC06642_resizeaaa.jpg
DSC06643_resizeaa.jpg
DSC06644_resizeaaa.jpg
DSC06645_resize.JPG
 

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
τελικα το να προσπαθεις να στιψεις το μυαλο σου για να αναδυθουν απο τη μνημη σου λεπτομερειες που οσο περνανε τα χρονια θα διαγραφονται αργα αλλα στυγνα απο το σκληρο δισκο του ,ειναι ισως το καλυτερο φαρμακο για το αλτσχαημερ. η προληψη παντα ηταν καλυτερη απο τη θεραπεια..
και η συγγραφη προκαλει αυτη την αναδυση ...

το να γραψεις για κατι 8 χρονια μετα αν δεν κρατας λεπτομερειες σε ημερολογιο On the spot ειναι μια αμαρτια μου επαναλαμβανομενη...

ετσι θυμηθηκα μερικες λεπτομερειες ..σκορπιες...ξαναβλεποντας τις φωτο...

τα τειχη του ματσου πιτσου που γινανε απο αυτες τις πετρες που βλεπουμε στις φωτο γινανε απο πετρες που ηρθαν απο καθε γωνια της Νοτιου Αμερικης..
ηταν κατι σαν ενα προσκυνημα με το ταμα του καθενος απο οποιο σημειο βρισκοτανε...
αυτα ειπαν οι επιστημονες εξεταζοντας τις πετρες και λεγοντας -οχι για ολες τις πετρες φυσικα οι οποιες παρθηκαν απο το βουνο εκει-αλλα για πετρες που δε "φυτρωνουν " εκει.. αλλα πχ ηρθαν απο τη παταγονια , απο τη κολομβια κτλ..
αυτο δειχνει οτι οπως εχουμε εμεις τη Παναγια της Τηνου η τη Παναγια της Σουμελα οπου ο καθενας παει το ταμα του απο ενα κομποσχοινι μεχρι λιγο λαδι η μια φωτογραφια καποιου δικου του για ευλογια ...εκει οι πολιτες πιστοι εφερναν το βραχο τους η τη πετρα τους απο καθε μερια της ηπειρου.. αρα το να πιστευεις καπου και να πηγαινεις δωρα εκει που πιστευεις ειναι κατι παναρχαιο εμφυτο μεσα στο DNA μας θελοντας να εξευμενισουμε η να εξαγορασουμε direct τους Θεους ολων των εποχων...

ενας μεσος βραχος διαστασεων 0.60 χ 0.50 χ 0.30 εκατοστων περιπου για να λειανθει απο ενα τεχνιτη ετσι ωστε να εφαρμοζει τελεια με τον διπλανο του ,επαιρνε περιπου ενα μηνα.. δηλαδη ο τεχνιτης αν ξεκουραζοταν ενα μηνα το χρονο εβγαζει 11 πετρες το χρονο..
απο κει μπορουμε να καταλαβουμε ποσοι εργαστηκαν αφου και η περιοδος που χτιστηκε ειναι γνωστη..

βρηκα και αυτο στις σημειωσεις μου

Source: Bolivian Ministry of Foreign Affairs

The yellow fever vaccine is mandatory to entry into Bolivia. The border authorities will request your vaccination certificate.
You should also update hepatitis, typhoid, tetanus and polio vaccines. If you plan to go to tropical areas in the country, we recommend you to bring anti-malaria tablets. Mosquito nets and repellents are also a good idea to help prevent many tropical diseases.
In Bolivia there are special vaccination centers. Shots for residents are free, while foreigners are required to purchase a card.



Tip : προτιμω να αγοραζω ενα βιβλιο οδηγο παρα να παιρνω ξεναγο ..εχει μονο προτερηματα αυτη η τακτικη
διαβαζω το βιβλιο απο τη προηγουμενη η τις προηγουμενες μερες ετσι ωστε ξερω τι θα συναντησω.
σιγουρα δε χανω τιποτε στη παραμικρη του λεπτομερεια..που σιγουρα θα παραλειψει ο ξεναγος εσκεμμενως λογω χρονου η λογω αγνοιας και μπορει να χασω και γω κατα τη παραδοση του μαθηματος..
για να μην αναφερω οτι αν τα αγγλικα του ξεναγου ειναι χαλια ειδικα σε τετοιες χωρες δυσκολα θα ακους και θα καταλαβαινεις τι λεει..γιατι θα ξερει να τα πει στα ισπανικα αλλα στα αγγλικα θα υπαρχει θεμα..

αλλα το κυριοτερο ειναι οτι το βιβλιο ειναι ο σοβαροτερος ξεναγος που μπορει να με βοηθησει να ανατρεξω σε αυτον ακομη και μετα απο χρονια ,ενω στη βιβλιοθηκη μου θα μου θυμιζει οτι καποτε βρεθηκα εκει .. ο ξεναγος δε μπορει να κανει τιποτε απο ολα αυτα.

σε ενα κρυο πετρινο παγκακι ο ξεναγος-βιβλιο μπορει να σου παρεχει εστω μια μονωση... ο ξεναγος σκετο δε νομιζω να θελησει να καθησεις πανω του αν κρυωνεις...
και βεβαια το βιβλιο μπορεις να το δωσεις σε καποιον φιλο σου να ενημερωθει ...κατι που δεν μπορεις να κανεις με τον ξεναγο..

ασκησεις επι χαρτου πολυεπιπεδες τουλαχιστον ενα χρονο νωριτερα.. ...και μελετη φουλ στα παντα..

DSC01021.JPG
bolivia-climate-chart.gif
climate_bolivia.gif
climate-graph.png
la-paz-weather.jpg
sdsdsdddfdf.JPG
sdsdsdddfdfsfew.JPG
 

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
ξεχασα να βαλω τον τριτο αδερφο μετα απο αυτον του κουσκο και της κοτσαπαμπα. ...τον Χριστο του κορκοβαντο..
Ριο λοιπον...και η ελληνικη σημαια ηταν εκει.. οδοντωτος λοιπον και πανω..

DSC08340_resize.JPG
DSC08343_resize.JPG
DSC08353_resize.JPG
DSC08364_resize.JPG


στη Βραζιλια πριν το ταξιδι αυτο εμεινα 9 μηνες .
και συγκεκριμενα στις περιοχες μεταξυ Ριο και Σαο Παολο.
τριφτηκα με τους ανθρωπους αν και δεν εμαθα -γιατι δεν επεδιωξα-λεξη στα πορτογαλικα.
ηθελα να δω το ταπεραμεντο αυτων των ανθρωπων .αυτη η εξωτικη βραζιλια της σαμπας ,του καρναβαλιου...
Η Υ. βοηθησε πολυ σε αυτο. Οι βραζιλιανοι δινονται. οπως ολοι οι εξω καρδια λατινοι. οι βραζιλιανοι ειναι πιο εξωστρεφεις σε σχεση με τους περουβολιβιανους που ειναι πιο ντροπαλοι.
Τρωγαμε σε πιτσαρια οταν απεξω βλεπαμε 8 το βραδυ να κυκλοφορουν πιτσιρικαδες 14-15 χρονων με πιστολια που γυαλιζαν στη πλατη ζωσμενα. και δεν ειμασταν σε φαβελοπεριοχη. Αλλες φορες ακουγαμε παλι την ωρα που τρωγαμε πυροβολισμους. Στα παραλια υπαρχει πολυ περισσοτερο εγκληματικοτητα αποτι στα ενδοτερα της χωρας..
αν επρεπε καπως να αποδωσω την εικονα αυτης της βραζιλιας.. οχι του ποδοσφαιρου και της βιτρινας και του κοσμοπολιτικου Campos de Jordao η του καρναβαλιου στις μερες του.. αλλα της σημαιας της..και οταν σβηνουν τα φωτα της σκηνης...

brazil.jpg


θα εδινα το πιο κατω παραδειγμα.. εστω οτι σε μια πολυκατοικια εχουμε 10 διαμερισματα.
σε αυτα κατοικουν 10 γυναικες.οι 8 εχουν απο 2-5 παιδια. οι δυο δεν εχουν.
απο τις 8 γυναικες με τα παιδια ,αντρα στο σπιτι εχουν 5. αλλο αν αυτος δεν υπαρχει και δεν παταει η οταν παταει στο σπιτι ειναι μεθυσμενος και ερχεται να δειρει και να παρει την εισπραξη.
.απο αυτους τους 5 παντρεμενοι ειναι μονοι οι 2. οι αλλοι 3 ειναι δευτεροι η τριτοι συντροφοι. απο αυτους τους 5 μονο οι 2 δουλευουν -ως επι το πλειστον οι συζυγοι-και συνεισφερουν στο σπιτι.
συνηθως αυτοι οι 3 συντροφοι μοιραζουν της μερες της εβδομαδος σε διαφορα σπιτια που παρεχουν τξη συντροφια...του νταβατζη...εχουν να λαμβανουν απο πολλες μητερες λεφτα ..
απο τις 8 γυναικες οι 6 δουλευουν πουλωντας το κορμι τους ειτε φουλ ταιμ ειτε παρτ ταιμ εχοντας και μια δουλεια πιο κανονικη πχ πωλητριες σε μαγαζι με ρουχα.αλλα η φτωχεια δεν αφηνει και πολλα περιθωρια..οπως λενε και τα νουμερα της σημαιας για το πρασινο χρωμα..
για τις βραζιλιανες ειναι κατι φυσιολογικο. ειναι σαν να πηγαινεις το πρωι να δουλεψεις στο φουρνο η στη τραπεζα και το μεσημερι θα γυρισεις να μαγειρεψεις. ισως και πιο φυσιολογικο ακομα.
οι αλλες 2 που δεν εχουν παιδια ζουνε και αυτες απο αυτη τη δουλεια.
για ολες αυτες αυτο δεν ειναι ντροπη. δεν εχουν τη δικη μας ευρωπαικη κουλτουρα.
το καλυτερο?
οτι οποιες δουλευουν φερνουν και δινουν λεφτα και σε αυτες που ειναι χτυπημενες η αρρωστες στο σπιτι και πρωτα σε αυτες που εχουν τα πιο πολλα παιδια. η σκεψη τους ειναι απλη.. σημερα αυτες αυριο εγω.. αυτο εχει δημιουργησει ενα απιστευτο κλιμα αλληλεγγυης και αλτρουισμου..

την εκτρωση ως καθολικες βαθια θρησκευομενες δεν την εχουν απλα ως αμαρτια..δε το σκεφτονται καν να το διαπραξουν.ετσι μην κλειδωνοντας τα συναισθηματα τους βρισκονται με τα τοσα παιδια.. αλλα ποτε στο μυαλο τους δε περασε η λεξη εκτρωση..και γιαυτο ειναι και 300.000.000 .
δινονται εξ ολοκληρου σε καποιο που θα τους αρεσει και δε θελουν να τους περασει απο το μυαλο οτι θα την απατησει αυτος..

ετυχε δυο φορες σε καφετερια που στο διπλανο τραπεζι η κοπελα που την απατησε το αγορι της και καθοταν πια με αλλη κοπελα, απλα ηρθε και του εριξε βιτριολι στα ματια σε αποσταση 1.5 μετρο απο μας. ειναι μια συνηθισμενη τακτικη εκει ενω εμεις εκπλαγηκαμε οταν την ακουσαμε απο την Ιωαννα στη καλλιθεα πριν λιγα χρονια. σου λεει σε εμπιστευτηκα και σου δοθηκα πληρως ψυχη τε και σωματι και συ μολις με βαρεθηκες πηγες αλλου.. ε καπως πρεπει να τιμωρηθεις..δε σκεφτονται το "να σε εκδικηθω". ειναι δυσκολο να το καταλαβει ,να το κατανοησει καποιος με ευρωπαικη νοοτροπια η εστω τη δικη μας που δεν ειναι πληρως ευρωπαικη ,,εχουμε κατι κουσουρια καταλοιπα ακομα που κουβαλαμε..και ισως να μη τα βγαλουμε ποτε και αυτο δε ξερω αν ειναι καλο η κακο...
αλλα το οσο φυσιολογικο ειναι το να παει προς "εκδοση" λες και παει στη δουλεια της αλλο τοσο φυσιολογικο ειναι και για μια κοπελα να σου ριξει το βιτριολι. και δεν ειδα και πολυ μεγαλη διαφορα στο θεμα της μορφωσης.. δηλ οι πιο μορφωμενες κοπελες ειχαν αποστασιοποιηθει απο την ιδεα της αντεκδικησης με βιτριολι αλλα οχι στο απαιτουμενο ποσοστο που επιβαλλει η εποχη μας η εστω η "προοδος" του κοσμου..




10479697_439234836253427_8286722995519314592_n.jpg
 

Attachments

evaT

Member
Μηνύματα
1.551
Likes
12.597
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ε-Π-Ι-Κ-Η η ιστορία σου και μάλιστα δοσμένη με το ιδιαίτερο στυλ σου είναι πολύ διαφορετική με οτιδήποτε έχω διαβάσει για την περιοχή.
Εντάξει όλες αυτές οι περιπέτειες και η ευρηματικότητά σου με όλα αυτά τα μηχανικά τεχνάσματα...εκεί που γράφεις ότι προτιμάς το βιβλίο από τον ξεναγό σκέφτηκα ότι το βιβλίο μπορεί να σου χρησιμεύσει και ως τάκο για το ελαστικό αν κολλήσεις στη λάσπη :p

Συμφωνώ και γω για τις φωτογραφίες, πολλές είναι τόσο παρόμοιες που απλά σου προσθέτουν όγκο στη ιστορία και δυσκολεύουν την ανάγνωση κατά τ άλλα να είστε γεροί και να κάνετε πολλά περισσότερα!
 

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
Ε-Π-Ι-Κ-Η η ιστορία σου και μάλιστα δοσμένη με το ιδιαίτερο στυλ σου είναι πολύ διαφορετική με οτιδήποτε έχω διαβάσει για την περιοχή.
Εντάξει όλες αυτές οι περιπέτειες και η ευρηματικότητά σου με όλα αυτά τα μηχανικά τεχνάσματα...εκεί που γράφεις ότι προτιμάς το βιβλίο από τον ξεναγό σκέφτηκα ότι το βιβλίο μπορεί να σου χρησιμεύσει και ως τάκο για το ελαστικό αν κολλήσεις στη λάσπη :p

Συμφωνώ και γω για τις φωτογραφίες, πολλές είναι τόσο παρόμοιες που απλά σου προσθέτουν όγκο στη ιστορία και δυσκολεύουν την ανάγνωση κατά τ άλλα να είστε γεροί και να κάνετε πολλά περισσότερα!
καποια στιγμη θα το σκαναρω να βγαλω καποιες αλλα οταν θα εχω μια καλη προσβαση στον ιστο... ειχα και εχω ακομη το αγχος οτι εχω ξεχασει πραγματα και πραγματικα καθε φορα που το ξαναδιαβαζω η διαβαζω τις ιστοριες των υπολοιπων φιλων που επισκεφτηκαν την περιοχη μου ερχονται μνημες...

οπως τωρα με εσενα.. αυτο που ειπες συνεβει...:haha::haha::haha:

ειχαμε δυο ταξιδιωτικους οδηγους μαζι μου.. εναν του Lonely Planet και εναν ακομη που δεν θυμαμαι γιατι του ελειπε το εξωφυλλο.αυτος ηταν σαν τον παλιο καταλογο του ΟΤΕ ... σαν αλλος Ινκα και γω τον θυσιασα στο βωμο της λυτρωσης μου... αφου τον εβαλα για τακο -πολυ σωστη η λεξη που χρησιμοποιησες- για να μεγαλωσω λιγο το εμβαδον στηριξης του γρυλου και να μη βουλιαξει..και εκει επανω εβαλα τα κατσαρολικα του καμπινκ....αλλα ... αντι να παει επανω ο γρυλος το αυτοκινητο..πηγαινε ο γρυλος κατω τον τακο... γιαυτο και τα κατσαρολικα γιναν σαν κλειστες λεμονοκουπες ..οι 40 ποντοι του γρυλου χανοντουσαν απο το επιπεδο της γης.. αφου στο τελος ηταν τετοια η πιεση που απλα τον καταπιε η λασπη ..και ειπα..οκ.. αυτος θα εχει βγει καπου απο τη κατω μερια της γης στην ινδοκινα..και θα τον διαβαζει καποιος εκει..
καπου εχω το βιντεο που προσπαθοντας να ξεκινησω με οπισθεν το αμαξι και εχοντας βαλει μεσα στους λακους μπανανες , δωδεκαδες ψωμακια χοτ ντογκ -και οχι απο μπεργκερ -καθοτι μεγαλυτερα σε ογκο για να γεμισω το λακκο και να χουν λιγη προσφυση οι τροχοι αυτα πεταγονταν δεξια κι αριστερα με το πρωτο σπινιαρισμα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.498
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom