4ήμερο στην Καρδαμύλη. Τι δεν πρέπει να χάσω;

balzac13

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλημέρα σε όλους.

Έκλεισα τέλος Αυγούστου ένα 4ήμερο στην Καρδαμύλη. Έχει πάει κανείς πρόσφατα; Τι θα μου προτείνατε σε κοντινούς προορισμούς, παραλίες, φαγητό κτλ; Σημειώνω ότι έχω πάει από την Αρεόπολη και ανατολικά στη Μάνη, οπότε αυτή τη φορά θέλω να επικεντρωθώ στο Μεσσηνιακό κομμάτι.

Ευχαριστώ!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Ορισμενες προτασεις :
Μη και δεν πας στην παραλια Καλογρια στη Στουπα .Μπορει να γινεται της κακομοιρας (αν και τελος Αυγουστου που θα πας εσυ θα ειναι σιγουρα πιο χαλαρα),μπορει να γινεται ρακετοπολεμος ,αλλα δε γινεται να πας στη δυτικη Μανη και να μην πας Καλογρια.
καφες =Παραλος
φαγητο=Πριτζηπας
Παμε τωρα στην Καρδαμυλη
Παραλιες=Ριτσα,Καλαμιτσι (πολυ ωραια παραλια) και λαγκαδι του Φονεα...ρωτα στο ξενοδοχειο να σου πουν πως θα πας
κανε βολτα στην παλια Καρδαμυλη..για ποτο το βραδυ στο Τικλα ..για φαι δεν ξερω να σου πω..την Καρδαμυλη τη σνομπαρουμε ...μπουαχαχαχα
Αλλη βραδινη βολτα ειναι στη Στουπα ......για φαγητο προτεινω τις Λιαστρες (εκει πατε και μεσημερι..εκλπηκτικη θεα της Στουπας!!!!!!!)..το Ακρογιαλι..την ταβερνα της Αγγελικης ...τη Χαλικουρα.
Για καφε -ποτο=Καφε Ακταιον ή Πατρικο ή Ενιγμα (διπλα στις Λιαστρες)
Μπορειτε να κανετε μια βολτα προς το χωριο Τραχηλα ..ειναι ενα γραφικο απομονωμενο ψαροχωρι..εχει καποια ταβερνακια .
Μου ειπες οτι πηγατε κατα Αρεοπολη μερια ,αλλα εγω θα το ξαναπω ..Λιμενι..Λιμενι..Λιμενι..τελεια !!!!!!
Και μην χασετε το χωριο Αγιος Νικολαος ..Υπεροχο,γραφικο ψαροχωρι!!!!
Καφε στο Λιθο.
Φαγητο εχει ωραια ταβερνακια στο μικρο Λιμανακι.
Αλλες ταβερνες στα περιξ πολυ καλες με ωραια θεα και περιβαλλον:
1.Στο χωριο Πλατσα =Το Καμπιναρι
2.Στις Θαλαμες =στον Πλατανο στο κεντρο του Χωριου
3.Στο χωριο Πηγη ..πολυ ωραιο ταβερνειο-μεζεδοπωλειο στο κεντρο του χωριου
Αν προλαβαινετε ανεβειτε μεχρι τη Λαγκαδα ..πολυ παραδοσιακο χωριο..εκει μετα κολαει το φαγητο στον Πλατανο(νο 2 απο τα παραπανω..διπλα ειναι τα χωρια αυτα.)
 

dimitrak

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
500
Επόμενο Ταξίδι
????
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Λοιπον, εχθες γυρισα απο ενα 4μερο στην αγαπημενη εδω και χρονια Μανη...Μείναμε λίγο πριν τον Α.Νικόλαο και εχω να προτείνω τα εξής:
Για πρωινό οπωσδήποτε στο Καφέ Ανδρουβίστα στην Καρδαμύλη..Ηome-made γλυκα,σαντουιτς μέσα σ ένα πλακόστρωτο σοκάκι...το απόλυτο must
Ηλιοβασίλεμα στο Ακουαρελα καφε στην Καρδαμύλη...Διπλα στην Ταβέρνα της Λέλας... Απλά μαγικό...με ατμοσφαιρικη μουσικη...απολαμβάνεις την καθε στιγμη με θεα τη θάλασσα...Το μόνο αρνητικό ειναι ότι εχουν μαλωσει με τις αποδειξεις...
Φαγητό στις Ελιές στην Καρδαμύλη(ριτσά)..μεσα σ ένα κτημα απο ελιες θα απολαυσεις πεντανόστημα μαγειρευτά με υλικα παραγωγής τους...
Τωρα για τη στουπα ...Οκ πανεμορφα τα νερα της καλογριας αλλα μονο αν πας 8 το πρωι ,πριν μαζευτει ολο το τσουρμο...Την παραλια αυτη θα την απολαυσεις Μαιο-Ιουνιο και τελη Σεπτεβρη...
Πανεμορφη παραλια τα δελφίνια-Μεταξυ Καρδαμύλης και Στουπας..Παρκαρε το αυτοκίνητο καλυτερα πανω στο δρομο
Τελεια επίσης παραλία και η Καλαμίτσι οπως είπε και η Κλεοπατρα...Τιπ:Πηγαινε τερμα αριστερα (οπως μπαινεις στην παραλια)
Και τέλος ο φονέας δίπλα στα δελφίνια...Η προσβαση εδω ειναι πιο ευκολη
Απ ότι ειδες δεν ανεφερα καθολου Στουπα...θα με συγχωρεσεις Κλεοπατρα αλλα η Στουπα για μενα λογο του εμπορικου κ τουριστικου της χαρακτηρα δεν μπορει να συγκριθει με την Καρδαμυλη...Οπωσδηποτε θα κανεις μια βολτα στην παλια πολη της Καρδαμυλης...Η Καρδαμυλη ειναι απο μονη της μια ομορφια..διατηρει το σοφιστικε και αρτ χαρακτηρα της...

Για το τελος αφησα το Λιμενι...ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ...να πας για καφε στο Τελωνειο... κατα τις 7.30 το απογευμα...ηλιοβασιλεμα με την καταλληλη μουσικη.δε θα πω τιποτα αλλο...
Για τον Τακη στο Λιμενι εχουν γραψει κ αλλοι,εχω παει μια φορα παλιοτερα,μη τουριστικη περιοδο ομως...
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.280
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ονειρεμένο Ταξίδι
ρωσια
Συμφωνω σε ολα εκτος απο Τραχηλα.Κωλοδρομος,τα ειδα ολα..και τιποτα το ιδιαιτερο.Καλογρια ακομα και με κοσμο αξιζει μια επισκεψη...
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
1.773
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Guatemala
Φέτος θα πάμε πρώτη φορά διακοπές με το μωράκι μας που θα είναι 5 μήνων τον Αυγουστο & επειδή μας απέτρεψε ο γιατρός για τους νησιώτικοιυς προορισμούς που σκεφτόμασταν, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της Καρδαμύλης.
επειδή το μωρό είναι πολύ μικρό, άρα δεν θα χαρεί την θάλασσα, ιδανικά θα θέλαμε ένα μέρος με οργανωμένη παραλία (beach bar) ωστε να μπορούμε να πάμε το καρότσι & να έχει ένα δυο δρομάκια να σουλατσάρουμε το βραδάκι με το καρότσι. Επίσης να εχει μερικά καφέ και εστιατόρια ωστε να μην βαρεθούμε κι εμείς.
Θα ήθελα να ρωτήσω εαν η Καρδαμύλη θα καλύψει περίπου αυτο που ψάχνουμε.
Επίσης έχετε να προτείνετε κάτι για διαμονή?
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Η Καρδαμύλη είναι ένα πανέμορφο χωριό της Μεσσηνιακής Μάνης, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Οι παραλίες είναι όλες με χοντρό βότσαλο, υπέροχες, αλλά όχι για πολύ μικρά παιδιά, πλην της Στούπας που έχει μεγάλη παραλία με άμμο αλλά και πολύ κόσμο (ιδίως Αύγουστο). Μπιτς μπαρ θα βρεις μόνο στη Στούπα, έτσι όπως τα θες. Δρομάκια και βόλτες για το βράδυ, θα σε απογοητεύσω, η Καρδαμύλη είναι πολύ γραφική και όμορφη αλλά μικρή, θα βαρεθείτε γρήγορα. Γιατί δε πάτε καμιά Νάξο, μου φαίνεται πολύ καλύτερη ιδέα για αυτό που θέλετε. Δεν έχει Κέντρο Υγείας εκεί? Η Καρδαμύλη νομίζω είναι για αργότερα, να μεγαλώσει λίγο :)
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
1.773
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Guatemala
Δεν μας πειράζει για τις παραλίες γιατί ούτως ή άλλως το μωρό δεν κάνει να κάνει μπάνιο ακόμη.
Αυτό φοβόμουν κι εγώ μην βαρεθούμε.
Για Νάξο να σου πω το κοιτάξαμε, αλλά μου φαίνονται πολλές 5,5 ωρες στο καράβι με μωρο
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Γιατί πόση ώρα θα κάνεις από Αθήνα για Καρδαμύλη? Η Καλαμάτα είναι 250χλμ (με το παιδί πόσο θα τρέχεις?) και βάλε άλλη μία ώρα για Καρδαμύλη. Έχω φίλους με παιδιά που πήγαν Νάξο, γι'αυτό το πρότεινα. Μια χαρά θα βολτάρετε κι εσείς με το καρότσι στη Χώρα...
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.779
Αυτό που σου λέει ο γιατρός σου είναι πολύ σχετικό. Πιο ασφαλής νιώθεις στο Ηράκλειο δίπλα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο παρά στην Καραδαμύλη με το τοπικό κέντρο υγείας. Επίσης, επειδή είμαι σπαστική, εγώ έβλεπα και πόση ώρα θέλει να φτάσεις στο Παίδων χωρίς ελικόπτερο :confused:. Η γνώμη μου είναι να κλείσεις για φέτος κάτι κοντά στην Αθήνα.
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.280
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ονειρεμένο Ταξίδι
ρωσια
Η Καλαματα 2 ωρες δρομο με οτι χρειαζεται για παν ενδεχομενο,συν απιθανες παραλιες,εντονη ζωη,μαγαζια,πολυ καλο και φθηνο φαγητο και ενα σωρο κοντινες αποδρασεις ειναι νομιζω μια πολυ καλη λυση..
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
1.773
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Guatemala
Απλά είναι διαφορετικό ένα πολύωρο ταξίδι με αυτοκίνητο και ένα με καράβι.
Με το αυτοκίνητο ό,τι κι αν προκύψει, κάνεις μια στάση και το διαχειρίζεσαι. 5,5 ώρες στο blue star Αυγουστο με μωρο μου φαίνεται ζόρικο.

Την Καρδαμύλη την σκέφτηκαμε γιατί έχει δίπλα το πανεπιστημιακό της Καλαμάτας. Δεν θέλω να σκέφτομαι υπερβολικά, 5 μέρες θα λείψουμε...τι θα πάει τόσο στραβά για να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί με το νοσσοκομείο και να πρέπει να είμαστε δίπλα στο Παίδων?
Για Σπέτσες το σκεφτήκαμε, αλλά από όσο ξέρω η πρόσβαση στις παραλίες γίνεται μόνο με καραβάκι (ή μήπως κάνω λάθος?), οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούμε με το μωρό να πάμε σε παραλίες.

Συνονόματη coco :) ... αυτά έχω ακούσει για την Καλαμάτα και καταλήξαμε Καρδαμύλη, απλά μου είναι εντελώς άγνωστα αυτά τα μέρη και φοβάμαι μην βαρεθούμε, όντας ζευγαρι που έχουμε οργώσει την άγονη γραμμη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.676
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom