Πολωνία 6 μέρες στην Πολωνία τον Ιανουάριο!

mariaanna

Member
Μηνύματα
16
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
USA
Καλημέρα! Νέα στην παρέα σας και ενθουσιασμένη γιατί λίγες μέρες πριν ο άντρας μου, μου έκανε έκπληξη τα εισιτήρια για το πρώτο μας ταξίδι στο εξωτερικό! Λίγο οι προσφορές της Raynair, λίγο οι εικόνες και οι πληροφορίες που έχω πάρει κατά καιρούς για την χώρα αυτή με έκαναν να ονειρεύομαι την Πολωνία! Έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα ενδεικτικό και θα ήθελα την γνώμη σας αλλά και όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε!

Φεύγουμε 21/01 από Αθήνα προς Κατοβίτσε και επιστρέφουμε από Μοντλίν 26/01 (130 ευρώ 2 άτομα)
Στην πόλη Κατοβίτσε δεν θα κάτσουμε καθόλου θα πάρουμε τρένο ή λεωφορείο για Κρακοβία. Εκεί κλείσαμε δωμάτιο για 3 νύχτες στο Hotel Polski Pod Bialym Orlem σχετικά κοντά στην πλατεία. Σκεφτόμαστε να πάμε Άουσβιτς και στα αλατωρυχεία.

'Έπειτα διάβασα ότι αν κλείσουμε τα εισιτήρια νωρίτερα μέσω ίντερνετ συμφέρει να πάμε Βαρσοβία με τρένο. Αυτό λέμε να κάνουμε... έπειτα κλείσαμε δωμάτιο για τις επόμενες 2 νύχτες στο Mercure Warszawa Centrum. Το καλό είναι ότι η πτήση μας για Αθήνα είναι στις 7.30 το βράδυ οπότε έχουμε όλη την ημέρα μπροστά μας. Μέχρι εκεί έχουμε φτάσει! Προσπαθούμε σιγά σιγά να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα χωρίς όμως άγχος. Γενικά θέλουμε να περπατήσουμε τις πόλεις και να της ζήσουμε και όχι να τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα...Έτσι και αλλιώς αν μας αρέσει η χώρα θα την επισκεφτούμε ξανά άλλη εποχή του χρόνου.

Τώρα οι ερωτήσεις που με απασχολούν έχουν να κάνουν με τον καιρό, τις συναλλαγές και τα ψώνια.
Αρχικά να πω ότι για φαγητό, ποτό, μουσεία και αξιοθέατα λίγο πριν πάμε τον Ιανουάριο θα οργανωθούμε με όσες πληροφορίες και προτάσεις έχω βρει εδώ, οπότε δεν χρειάζεται ακόμα να ρωτήσω κάτι για τα παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά! Όσο αφορά με τις συναλλαγές έχουμε σκοπό να μην κάνουμε συνάλλαγμα παρά μόνο για τα πρώτα μας έξοδα και αυτό θα γίνει στο αεροδρόμιο μόλις φτάσουμε. Λέμε να χρησιμοποιήσουμε χρεωστική της Πειραιώς και ίσως πιστωτική για ώρα ανάγκης. Εσείς τι προτείνετε? Συμφέρει?

Όσο αφορά τα ψώνια είναι ένα θέμα που παραδόξως αφορά περισσότερο τον άντρα μου παρά εμένα!!!!! Θέλει να αγοράσει από ρούχα και παπούτσια μέχρι και ηλεκτρονικά είδη (κινητό/κάμερα κτλ) αν βρει κάτι που να συμφέρει! Πως είναι εκεί οι τιμές? Αξίζει να ψωνίσουμε γενικά τα παραπάνω λόγω τιμής ή να το ξεχάσουμε? Πότε έχουν εκπτώσεις εκεί?

Και τέλος η μεγαλύτερη ανησυχία μου! Ο καιρός!!! Επειδή βαρύ χειμώνα και κρύα δεν έχω ζήσει έντονα (Ροδίτισσα είμαι ντε!!!) και δεν έχω ντυθεί ποτέ σαν κρεμμύδι, δεν ξέρω τι χρειάζεται να πάρουμε μαζί και πως να ντυθούμε. Την περίοδο που πάμε διάβασα ότι η θερμοκρασία συνήθως είναι μεταξύ 2 και -15 βαθμούς με χιόνια και ελάχιστες βροχοπτώσεις. Τι με συμβουλεύετε να πάρω μαζί μου? Σίγουρα ένα καλό μπουφάν και αδιάβροχα μποτάκια είναι οι άμεσες αγορές μου πριν φύγουμε και για τους δύο μας. Πως είναι γενικά το κρύο εκεί?

Αυτά για αρχή...νομίζω όμως ότι θα αναζητώ συχνά τις συμβουλές σας όσο περνά ο καιρός!!! Να είστε καλά!!!
 

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Καλώς ήρθες! Εγώ θα φύγω Φεβρουάριο για Πολωνία όποτε θα παρακολουθώ το θέμα σου ώστε να απαντηθούν και οι δικιες μου απορίες! :p Πάντως για να πας από Κρακοβια στη Βαρσοβια θα μπορούσες να κοιτούσες και καποια αεροπορική. Μπορει να κάνω και λαθος, πάντως θυμάμαι πως όταν κοιτούσα εγώ τις συνδέσεις ανάμεσα στις δυο πόλεις με τρένο και λεωφορείο ήταν τουλάχιστον 4-5 ώρες, κάποια ήταν και παραπάνω νομίζω γιατί μου είχε κάνει εντύπωση. Μπορεί να λέω και βλακειες αλλά ψάξτο λίγο, με αεροπλάνο θα πας πιο γρήγορα :p
 

Orfeasraf

Member
Μηνύματα
581
Likes
484
Ναι, υπαρχουν και αεροπλανα αρκετα φθηνα, ακομα και η LOT ειναι φθηνη σχετικα. Επισης υπαρχουν και λεωφορεια, καποια νυχτερινα που αν κλεισειτε απο νωρις μπορει και να βρειτε με 2.5 ευρω τα δυο ατομα. Τα τραινα ειναι πιο ακριβα, νομιζω η διαδρομη διαρκει περισσοτερη ωρα και δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα οσο αναφορα την τηρηση των ωραριων...
 

mariaanna

Member
Μηνύματα
16
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
USA
Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας! Μόλις μπήκα στο site της LOT και μου δίνει για 24/01 για 2 άτομα μεσημεριανή πτήση στα 214,28 PLN δηλαδή περίπου 54 ευρώ αν δεν κάνω λάθος.... Πολύ καλή τιμή να υποθέσω για 55' λεπτά πτήση αν σκεφτώ ότι με τρένο θα έκανα πολύ περισσότερο..
 

el de abajo

Member
Μηνύματα
202
Likes
586
Βαρσοβία -Κρακοβία 2.20' με τρένο με το οποίο αν κάνεις κράτηση ένα μήνα πριν που ανοίγει το σύστημα για την διαδρομή που σε ενδιαφέρει το εισιτήριο κοστίζει 24-25e με επιστροφή...προσωπικά προτιμότερη επιλογή απο τα 90e-110e του αεροπλάνου...αρκεί να κάνεις την κράτηση εκεί, γύρω στο μήνα πριν, γιατί μετά οι τιμές ανεβαίνουν...
https://www.intercity.pl/en/
 
Last edited:

Lucie☆

Member
Μηνύματα
17
Likes
21
Καλησπέρα! Εγώ είχα πάει μέσα Γενάρη του 2014 Βαρσοβία και χιόνιζε. Το κρύο ναι ήταν πολύ. Όλα λειτουργούσαν κανονικά όμως. Φοβερή οργάνωση στην πόλη. Είχαν και εκπτώσεις. Έχει αρκετά εμπορικά κέντρα η Βαρσοβία. Επίσης, αυτό που άρεσε πολύ ήταν ότι είχαν αφήσει το στολισμό των Χριστουγέννων και σε συνδυασμό με το χιόνι ήταν μαγικά!
 

Joanna

Member
Μηνύματα
195
Likes
57
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΛΑΙΣΙΑ
Ενα μήνα πριν το ταξίδι σου, ανοίγει το σύστημα για την η ηλεκτρονική κράτηση με το τρένο. περίπου 25 ευρώ πήγαινε έλα και χωρίς να χάσεις χρόνο μετάβασης σε αεροδρόμιο, αναμονή κτλ. Τα τρένα είναι ακριβώς στην ώρα τους, πεντακάθαρα.. δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα..τουλάχιστον εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα.. το θέμα είναι να πάρεις τα σωστά ρούχα παπούτσια γιατί το κρύο θα είναι αρκετό...από τιμές σε ρούχα, πάνω κάτω ίδιες με Ελλάδα... καλό ταξίδι να έχεις, είναι πολύ όμορφος ο προορισμός που διαλέξατε..

Θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι στο φόρουμ, μην ανησυχείς... συνάλλαγμα ελάχιστο στο αεροδρόμιο, και μετά οι πληρωμές σου με κάρτα..
 
Last edited by a moderator:

mariaanna

Member
Μηνύματα
16
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
USA
Καλή σας μέρα! Δεν ξέρω τι να επιλέξω είναι η αλήθεια...αεροπλάνο ή τρένο...επιστροφή δεν θα έχουμε γιατί θα φύγουμε για Αθήνα από το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας. Οπότε μας ενδιαφέρει μόνο το να πάμε Βαρσοβία. Να ρωτήσω κάτι ακόμα.. εγώ διαβατήριο δεν έχω, αλλά ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Μόνο ο άντρας μου έχει αναγκαστικά λόγω επαγγέλματος (στρατιωτικός). Δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα από όσο γνωρίζω, σωστά ή να βγάλω και εγώ διαβατήριο?
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Οχι μην βγάζεις διαβατήριο.

Και να προτιμήσεις τρένο γιατί αν κλείσεις με αεροπλάνο θα πρέπει να συνυπολογισεις και την ωρα που θα πρέπει να πας νωρίτερα στο αεροδρόμιο αλλά και εκείνη που θα χρειαστεί να φτάσεις στο κέντρο της πόλης.
 

mariaanna

Member
Μηνύματα
16
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
USA
Ωραία! Από το αεροδρόμιο στην πόλη Κατοβίτσε πως θα μπορούσαμε να πάμε Κρακοβία κατά την γνώμη σας? Βρήκα κάποια χρήσιμα site καθώς υπάρχει και η υπηρεσία της Ryanair για μεταφορά προς Κρακοβία με 10,50 ευρώ το άτομο.

Μεταφορές
Είναι καλύτερο να πάρουμε ταξί ή λεωφορείο και να πάμε στον σταθμό των τρένων? Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος τις παραπάνω μεταφορές?
 

Joanna

Member
Μηνύματα
195
Likes
57
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΛΑΙΣΙΑ
'Οπως γράφει και ο jimp, να πάρεις το τρένο από Κρακοβία σε Βαρσοβία. Από τον κεντρικό σταθμό των τρένων στη Βαρσοβία - Warszawa Centralna, θα περπατήσεις 5 άντε το πολύ 10 λεπτά, για να πάρεις το modlin bus που σε πάει απευθείας στο αεροδρόμιο Modlin, για την πτήση σου (αν φυσικά επιλέξεις να πας με modlin bus)..Δίπλα ακριβώς απο τον κεντρικό σταθμό των τρένων της Βαρσοβίας, υπάρχει το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο, Zlote Tarasy, που μπορείτε να αφιερώσετε λίγες ώρες για καφέ, φαγητό η ψώνια πριν το ταξίδι της επιστροφής.. Δεν χρειάζεται διαβατήριο, η ταυτότητα αρκεί.
 
Μηνύματα
12
Likes
0
Καλημέρα ! Πολύ όμορφος προορισμός που θα ήθελα πολυ να πάω και εγω...! διαμονή κλείσατε από το booking? σε ποιο site ψαχνουμε για τρενα και λεωφορεια ?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.801
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom