9 ημέρες διακοπές κάτω απ'το αυλάκι

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Συμφορουμίτες κατ' αυλακιώτες και κατ' αυλακιώτισες, σκέφτομαι να τιμήσω με την παρουσία μου τον ιερό σας τόπο για τον οποίο μας μιλάτε συνεχώς με τα καλύτερα λόγια (πρήξιμο λέγεται αλλά θέλω πληροφορίες και κάνω τον καλό).

Περίοδος διακοπών πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, θα υπάρχει αυτοκίνητο και οι μεταφορές δεν είναι πρόβλημα. Α οι πρώτες 5 ημέρες να είναι στο ίδιο μέρος και μετά για τις υπόλοιπες 4 θα παίξουν και αλλού διανυκτερεύσεις.

Σκέψεις πολλές κατακλύζουν το (όποιο) μυαλό μου, σας παραθέτω μία και ακούω προτάσεις.

1. Δυτική Μεσσηνία. Διαμονή κάπου κοντά στην Πύλο (αν όχι και στην ίδια) και εκδρομές το πρώτο 5ήμερο σε Μεθώνη,Κορώνη, Φοινικούντα.

έπειτα για τις υπόλοιπες 4 βραδιές να κατευθυνθώ προς
Α) Οίτυλο, Λιμένι, Αρεόπολη
Β) Γύθειο ή κάπου κοντά π.χ προς Μαυροβούνι με εκδρομές προς τις παραπάνω περιοχές;
Γ) Καρδαμύλη,Στούπα,Καλογριά

Περιμένω, αγκαλιά με το κλιματιστικό, τις απαντήσεις σας.
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Χωρις πολλα πολλα ,ανταποκριση απο Καλαματα.Σεπτεμβρης η καλλιτερη εποχη απο καθε αποψη.Στα συν Δυτικη μερια,επισκεψη στην Αρχαια Μεσσηνη σιγουρα και αν εχει ανοιξει μεχρι τοτε ,το Πολυλιμνιο.Απο Λακωνικη μερια,μια διανυκτερευση Καρδαμυλη ειναι καλη κινηση.Μπανιο στη Καλογρια και στον Φονεα..Εεεε κανε μια σταση Καλαματα...ειναι μια κουκλα!Το σιγουρο,θα περασεις καλα!
 

vanessachai

Member
Μηνύματα
44
Likes
94
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Αν πας Κορώνη να πας στην παραλία της Αγίας Τριάδας. Είναι σαν μυστική παραλία που την ξέρουν οι ντόπιοι και κάποιοι τουρίστες. Είναι η αγαπημένη μου όσο και αν έχω ταξιδέψει. Κατεβαίνεις ένα στενό δρόμο με το αμάξι το οποίο το αφήνεις σε μια μικρή αλάνα και μετά κατεβαίνεις σκαλιά με τα πόδια. Θα αντικρύσεις μια υπέροχη παραλία που ενδείκνυται για χαλάρωση. Φυσικά πρέπει να έχεις νεράκια μαζί κτλ. Αν θες κάτι ήρεμο για μένα αξίζει!
Επειδή μιλάς για Σεπτέμβρη όπου και να πας θα είναι καλά γιατί τον Αύγουστο στην Κορώνη για παράδειγμα που ξέρω γίνεται μεγάλη κόλαση.. Επίσης η Κορώνη έχει αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια από την άποψη ότι έχει μαγαζιά για φαγητό (και κρεπερί παρακαλώ) και ωραίες επιλογές για ποτό. Οι αποστάσεις είναι μικρές για Φοινικούντα και Μεθώνη και το ένα βράδυ μπορείς να πας για ποτό στην καλαμάτα στο υπέροχο Καστράκι (το ωραιότερο μέρος για ποτό που υπάρχει! Κάστρο με θέα την Καλαμάτα! Μην το χάσεις)
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Μάνη, δηλαδή Α. Εχω αδυναμια στην περιοχή, δεν μπορω να πω κάτι άλλο.
Και η Κορώνη ομορφη αλλά δεν αλλάζω τους πύργους της Μάνης, τις παραλίες,την Χαλικιά Βάτα, Σκουτάρι,Μέζαπο,Πόρτο Κάγιο, Οίτιλο, Γερολιμένα, Βάθεια, και την Αρεόπολη με κάτι άλλο.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχουν γραφτεί και δεν ξέρω αν έχεις πάει κιόλας. Και είναι μάλλον χειμερινοί προορισμοί περισσότερο αλλά η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα και η Καρύταινα είναι άχαστες. Πολύ ωραία μέρη. Προφανώς και δεν μιλάω για Ναύπλιο, σιγά μην ανακαλύψουμε και τον τροχό. Όπως και για Μονεμβασιά.

Τα Καλάβρυτα επίσης χειμερινός προορισμός, αλλά ο οδοντωτός για το Διακοφτό, το μουσείο ολοκαυτώματος, το Μέγα Σπήλαιο είναι επίσης άχαστα.
Γενικά άχαστες πληροφορίες από εμένα. (μπορεί και άχρηστες όμως) :)
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Σεπτεμβρη παει ο ανθρωπος..να μην κανει κανενα μπανακι?Τα ορη και τα βουνα ειναι για αλλες εποχες,νομιζω..
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
5.364
Και είναι μάλλον χειμερινοί προορισμοί περισσότερο αλλά η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα και η Καρύταινα είναι άχαστες. Πολύ ωραία μέρη. Προφανώς και δεν μιλάω για Ναύπλιο, σιγά μην ανακαλύψουμε και τον τροχό. Όπως και για Μονεμβασιά.

Τα Καλάβρυτα επίσης χειμερινός προορισμός, αλλά ο οδοντωτός για το Διακοφτό, το μουσείο ολοκαυτώματος, το Μέγα Σπήλαιο είναι επίσης άχαστα.
Αναφέρεις κορυφαία μέρη της Πελοποννήσου αλλά για κάποιον που μένει Πειραιά όπως ο συμφορουμίτης, μπορούν να γίνουν και ένα οποιοδήποτε Σ/Κ. Με εξαίρεση την Μονεμβασιά που θέλει τριημεράκι για πιο άνετα.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
@James τα ορεινά τα εχω χορτάσει, φυσικά καλή η πρόταση για όσους δεν εχουν πάει.

Η εδρα να ειναι στην Πύλο ή κάπου ανάμεσα σε Μεθωνη, Φοινικουντα, Κορωνη;

Και αν γινουν στη Μανη οι υπόλοιπες που θα βόλευε καλύτερα;
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Σαν πρώτο κριτήριο θα λάμβανα υπόψιν το ότι ο Σεπτέμβρης ευνοεί τα μάλα τις μοναδικά ομορφες περιοχές που πήζουν τον Αύγουστο και δεν μπορείς τότε να απολαυσεις. Βοιδοκοιλιά, Γιάλοβα, Πολυλίμνιο, μέχρι Νέδα, κορυφαία μέρη.

Εδρα η Πύλος, κατηγορηματικά. Δες κιεδώ λίγο https://www.travelstories.gr/community/threads/Κορώνη-ή-Πύλος.55261/#post-628571

Σαν δεύτερο κριτήριο το προφιλ της παρέας.
Α) Με αντρική παρέα πχ. ψαροντούφεκο σε Μέζαπο, Γερολιμένα, Κότρωνα, Ταίναρο κλπ. Οι γυναίκες θα απολαύσουν τη διαδρομή, τη Βάθεια και άλλες ομορφιές του σεληνιακού τοπίου και κάποιες βουτιές σε μοναχικές παραλίες.
Με γυναικεία παρέα για ρομαντικό σκοπό στο Λιμένι και Οίτυλο όταν ήταν πιο αυθεντικά αλλά και πάλι, σε πρώτη και κύρια προτεραιότητα τα δυτικά ως άνω. Το Λιμένι προ εικοσαετίας ήταν καταφύγιο ζευγαριών, το Οίτυλο προσωπικά με απωθεί πλέον, είναι για πολύ συστημικούς και δεν θα το πρότεινα για πρώτη βόλτα, τα σχετικά αυθεντικά υπόλοιπα μέρη που αναφέρει η vickokka μαζί με το Μαρμάρι και το Ταίναρο είναι σταθερές αξίες αλλά νομίζω όχι για την πρώτη φορά ούτε για πολύ, εκτός ειδικού σκοπού.
Β) Πανέμορφα, το προτείνω όμως για άλλη φορά και ίσως οικογενειακά
Γ) Ναι, εξαιρετικά για το Σεπτέμβρη. Να έχεις και καλή φωτογραφική μηχανή όπως και υποβρύχια για τους κατοίκους του βυθού εκείνης της περιόδου

Σχετικές εικόνες, (άλλα βέβαια τα μάτια του λαγού κιάλλα της κουκουβάγιας) :
Λιμένι Σ/Κ ρομαντικά με γκομενίτσα,
Οίτυλο Σ/Κ με κοιλιά, φαλάκρα και παράνομη ερωμένη,
Πύλος Κορώνη κλπ με αγαπημένο έτερο ήμισυ, χωρίς παιδιά, πεζοπορίες σε όλα τα παλιόκαστρα διβάρια καταρράκτες, μοναστήρια κλπ,
Καλαμάτα με την αγαπημένη ώριμη οικογένεια και μεγάλα παιδιά, φωνές της συζύγου για τη γουρνοπούλα, σπαστικό το πάρκιγκ. Παραλία Βουνάρια για όλους.
Γύθειο με τη νέα οικογένεια και μικρά παιδιά, Γιωργάκη είναι βαθιά στο Μαυροβούνι έλα πίσω και για αντρική παρέα της περιπέτειας Μέζαπος κλπ με το Μαρμάρι και το Ταίναρο να συμπεριλαμβάνονται, Γερολιμένας παλιάς εποχής με bonus αγγλικές παρέες. Σπηλιά του Αδη για άφοβους.

Πύλος και Γ για Σεπτέμβρη του έρωτα ή της δράσης και όχι των στερεότυπων αλλιώς να φύγετε να πάτε αλλού:).
 
Last edited:

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
20170628_191109.jpg
20170628_204730.jpg

Δυο χθεσινές από το Λιμένι (για να δεις τι θα χάσεις αν πας αλλού :haha:). Τις απογευματονυχτερινές ώρες θα επανέλθω με λεπτομέρειες και άγνωστες γωνιές της περιοχής...
 
Last edited:

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Δυο φορές που πήγα στη Μανη είχα βάση το Οιτιλο και κάθε μέρα γυρνούσα,παραλίες,χωριά,και βράδυ Αρεοπολη.Δεν ειναι και τόσο μακρινές οι αποστάσεις,μπορείς να δεις όλο το πόδι έχοντας μια βάση.Απλα επειδή το βράδυ μου αρέσει η Αρεοπολη ή το Λιμενι που εχουν ζωή ήθελα η βάση να ειναι κάπου εκεί κοντα.Προτεινω τον ξενώνα Ξεμονι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.256
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom