bigtraveller1992
Member
Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις να ειστε καλά !!
Αδιαφορείς και δεν το συζητάς ποτέ δημοσίωςΕρώτηση κρίσεως για τους εξπερ. Οι πόντοι μετά από ακύρωση αγοράς συνεχίζουν να υπάρχουν στον λογαριασμό μου. Η συναλλαγή οριστικοποιήθηκε τα χρήματα επέστρεψαν στην κάρτα αλλά οι πόντοι δεν αφαιρέθηκαν. Κάνω κάτι ή απλά αδιαφορώ; Ευχαριστώ.
Το γεγονος οτι "ειδαν" την καρτα σου δεν ειναι καλο σημαδι.Ερώτηση κρίσεως για τους εξπερ. Οι πόντοι μετά από ακύρωση αγοράς συνεχίζουν να υπάρχουν στον λογαριασμό μου. Η συναλλαγή οριστικοποιήθηκε τα χρήματα επέστρεψαν στην κάρτα αλλά οι πόντοι δεν αφαιρέθηκαν. Κάνω κάτι ή απλά αδιαφορώ; Ευχαριστώ.
Οι πόντοι όχι. Σε περίπτωση όμως που τους μετατρέψεις σε μίλια ναι, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε πτήση της συμμαχίας, αρκεί να βρεις διαθεσιμότητα.α) Οι πόντοι αφορούν όλη την star alliance?
Αυτό έχει να κάνει καθαρά με θέμα επιλογής. Μπορεί η εξαργύρωση να συμφέρει, μπορεί και όχι σε περίπτωση που οι φόροι είναι υψηλοί πχ. Άλλοι τα δίνουν για πτήσεις της Aegean, άλλοι για πιο μακρινά ταξίδια. Θα δεις τι θα σου ταιριάξει.Συμφέρει όντως με τα μίλια να πετάτε με αυτή αντί μιας άλλη φθηνότερης;
Όσο είναι το πιστωτικό σου όριο, δεν έχει καμία διαφορά με μια άλλη πιστωτική κάρτα, παρά μόνο ότι έχει συνδρομή δίνοντας σου ορισμένα προνόμια. Όλες οι αγορές δίνουν πόντους, απλά αυτές στους μεγάλους συνεργάτες δίνουν τουλάχιστον Χ4. Μαζεύεις τους πόντους που απαιτούνται αναλόγως αγορών, τους μετατρέπεις σε μίλια και βλέπεις.γ) Τι κόστος εισιτηρίων περίπου μπορεί να καλύψει κανείς αν χρησιμοποιεί αυτήν την κάρτα για τις συνήθεις αγορές του; Πχ για βιβλία, βενζίνη, σουπερ μάρκετ. Γιατ΄πχ κωτσόβολο κα ηλεκτρονικά δε ψωνίζω ούτε μια φορά την διετία.. Μπορείς δηλαδή με τις αγορές που θα έκανες κανονικά ούτως ή άλλως να κερδίσεις μίλια που σου εξασφαλίζουν πτήση πχ για μεξικό ή τόκιο;
Έχει και τα δύο μοντέλα η Alpha bank σε συνεργασία με την Aegean. Απλώς οι πιστωτικές δίνουν πολύ καλύτερα ποσοστά ανταλλαγής.δ) καταλαβαίνω σωστά από το όνομα της κάρτας ότι αυτή είναι debit, όχι απαραίτητα πιστωτική δηλαδη (Δε θέλω να έχω πιστωτικές);
Όχι πλέον, τουλάχιστον αν μιλάμε για πόντους, δεν είναι μετατρέψιμοι.ε) Μπορώ να έχω κάποια επιπλέον ωφέλεια αν ανοίγοντας την κάρτα μου μεταφέρω πχ εκεί τις καταθέσεις μου από άλλη τράπεζα;
Με την κάρτα μαζεύεις πόντους που μπορείς να εξαργυρώσεις μόνο στην aegean. Μπορείς όμως τους πόντους να τους κάνεις μίλια, οπότε εξαργυρώνεις σε όλη τη star alliance.καλησπέρα, ορμώμενος και εγώ από την νέα προσφορά σκέφτομαι να βγάλω επιτέλους τη aegean visa. Έχω διαβάσει στο παρελθόν αρκετές σελίδες του θρεντ αλλά δεν έβγαλα πάντα άκρη, κυρίως επειδή δεν έχω ποτέ ενταχθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μιλίων και συνεπώς δε γνωρίζω πώς λειτουργεί.
Να κάνω μερικές ερωτήσεις σε όποιον τυχόν γνωρίζει
α) Οι πόντοι αφορούν όλη την star alliance?
β) Η Aegean είναι σχετικώς ακριβή αεροπορική έχω την αίσθηση (ιδίως αν μιλάμε για εντός ευρώπης έχε πολύ φθηνότερες). Συμφέρει όντως με τα μίλια να πετάτε με αυτή αντί μιας άλλη φθηνότερης;
γ) Τι κόστος εισιτηρίων περίπου μπορεί να καλύψει κανείς αν χρησιμοποιεί αυτήν την κάρτα για τις συνήθεις αγορές του; Πχ για βιβλία, βενζίνη, σουπερ μάρκετ. Γιατ΄πχ κωτσόβολο κα ηλεκτρονικά δε ψωνίζω ούτε μια φορά την διετία.. Μπορείς δηλαδή με τις αγορές που θα έκανες κανονικά ούτως ή άλλως να κερδίσεις μίλια που σου εξασφαλίζουν πτήση πχ για μεξικό ή τόκιο;
δ) καταλαβαίνω σωστά από το όνομα της κάρτας ότι αυτή είναι debit, όχι απαραίτητα πιστωτική δηλαδη (Δε θέλω να έχω πιστωτικές);
ε) Μπορώ να έχω κάποια επιπλέον ωφέλεια αν ανοίγοντας την κάρτα μου μεταφέρω πχ εκεί τις καταθέσεις μου από άλλη τράπεζα;
Ευχαριστώ
Γ) Αναλογα τι νοικοκυριο εισαι και ποσα χαλας για συνηθεις αγορες.γ) Τι κόστος εισιτηρίων περίπου μπορεί να καλύψει κανείς αν χρησιμοποιεί αυτήν την κάρτα για τις συνήθεις αγορές του; Πχ για βιβλία, βενζίνη, σουπερ μάρκετ. Γιατ΄πχ κωτσόβολο κα ηλεκτρονικά δε ψωνίζω ούτε μια φορά την διετία.. Μπορείς δηλαδή με τις αγορές που θα έκανες κανονικά ούτως ή άλλως να κερδίσεις μίλια που σου εξασφαλίζουν πτήση πχ για μεξικό ή τόκιο;
δ) καταλαβαίνω σωστά από το όνομα της κάρτας ότι αυτή είναι debit, όχι απαραίτητα πιστωτική δηλαδη (Δε θέλω να έχω πιστωτικές);
ε) Μπορώ να έχω κάποια επιπλέον ωφέλεια αν ανοίγοντας την κάρτα μου μεταφέρω πχ εκεί τις καταθέσεις μου από άλλη τράπεζα;
Ευχαριστώ
Αδιαφορείς και δεν το συζητάς ποτέ δημοσίως![]()
Σας ευχαριστώ.Το γεγονος οτι "ειδαν" την καρτα σου δεν ειναι καλο σημαδι.
Πχ πριν 20 μερες ακυρωσα αγορα δια ζωσης αλλα ειχε πεσει το cloudfair και δεν μπορουσαν να "δουν' την καρτα, οποτε επεστρεψαν τα χρηματα cash αλλα δεν μπορεσαν να παρουν πισω και τα bonus.
Περιμενε λιγες μερες και αν δεν παρουν πισω τα bonus απλα κανεις την παπια.