Aegean Airlines Aegean Bonus Visa

exploring

Member
Ερώτηση κρίσεως για τους εξπερ. Οι πόντοι μετά από ακύρωση αγοράς συνεχίζουν να υπάρχουν στον λογαριασμό μου. Η συναλλαγή οριστικοποιήθηκε τα χρήματα επέστρεψαν στην κάρτα αλλά οι πόντοι δεν αφαιρέθηκαν. Κάνω κάτι ή απλά αδιαφορώ; Ευχαριστώ.

katerina**

Member
Ερώτηση κρίσεως για τους εξπερ. Οι πόντοι μετά από ακύρωση αγοράς συνεχίζουν να υπάρχουν στον λογαριασμό μου. Η συναλλαγή οριστικοποιήθηκε τα χρήματα επέστρεψαν στην κάρτα αλλά οι πόντοι δεν αφαιρέθηκαν. Κάνω κάτι ή απλά αδιαφορώ; Ευχαριστώ.
Αδιαφορείς και δεν το συζητάς ποτέ δημοσίως 🙂

paefstra

Member
Το γεγονος οτι "ειδαν" την καρτα σου δεν ειναι καλο σημαδι.
Πχ πριν 20 μερες ακυρωσα αγορα δια ζωσης αλλα ειχε πεσει το cloudfair και δεν μπορουσαν να "δουν' την καρτα, οποτε επεστρεψαν τα χρηματα cash αλλα δεν μπορεσαν να παρουν πισω και τα bonus.
Περιμενε λιγες μερες και αν δεν παρουν πισω τα bonus απλα κανεις την παπια.

Last edited:

reisender

Member
καλησπέρα, ορμώμενος και εγώ από την νέα προσφορά σκέφτομαι να βγάλω επιτέλους τη aegean visa. Έχω διαβάσει στο παρελθόν αρκετές σελίδες του θρεντ αλλά δεν έβγαλα πάντα άκρη, κυρίως επειδή δεν έχω ποτέ ενταχθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μιλίων και συνεπώς δε γνωρίζω πώς λειτουργεί.

Να κάνω μερικές ερωτήσεις σε όποιον τυχόν γνωρίζει
α) Οι πόντοι αφορούν όλη την star alliance?
β) Η Aegean είναι σχετικώς ακριβή αεροπορική έχω την αίσθηση (ιδίως αν μιλάμε για εντός ευρώπης έχε πολύ φθηνότερες). Συμφέρει όντως με τα μίλια να πετάτε με αυτή αντί μιας άλλη φθηνότερης;
γ) Τι κόστος εισιτηρίων περίπου μπορεί να καλύψει κανείς αν χρησιμοποιεί αυτήν την κάρτα για τις συνήθεις αγορές του; Πχ για βιβλία, βενζίνη, σουπερ μάρκετ. Γιατ΄πχ κωτσόβολο κα ηλεκτρονικά δε ψωνίζω ούτε μια φορά την διετία.. Μπορείς δηλαδή με τις αγορές που θα έκανες κανονικά ούτως ή άλλως να κερδίσεις μίλια που σου εξασφαλίζουν πτήση πχ για μεξικό ή τόκιο;
δ) καταλαβαίνω σωστά από το όνομα της κάρτας ότι αυτή είναι debit, όχι απαραίτητα πιστωτική δηλαδη (Δε θέλω να έχω πιστωτικές);
ε) Μπορώ να έχω κάποια επιπλέον ωφέλεια αν ανοίγοντας την κάρτα μου μεταφέρω πχ εκεί τις καταθέσεις μου από άλλη τράπεζα;

Ευχαριστώ

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Οι πόντοι όχι. Σε περίπτωση όμως που τους μετατρέψεις σε μίλια ναι, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε πτήση της συμμαχίας, αρκεί να βρεις διαθεσιμότητα.
Συμφέρει όντως με τα μίλια να πετάτε με αυτή αντί μιας άλλη φθηνότερης;
Αυτό έχει να κάνει καθαρά με θέμα επιλογής. Μπορεί η εξαργύρωση να συμφέρει, μπορεί και όχι σε περίπτωση που οι φόροι είναι υψηλοί πχ. Άλλοι τα δίνουν για πτήσεις της Aegean, άλλοι για πιο μακρινά ταξίδια. Θα δεις τι θα σου ταιριάξει.
γ) Τι κόστος εισιτηρίων περίπου μπορεί να καλύψει κανείς αν χρησιμοποιεί αυτήν την κάρτα για τις συνήθεις αγορές του; Πχ για βιβλία, βενζίνη, σουπερ μάρκετ. Γιατ΄πχ κωτσόβολο κα ηλεκτρονικά δε ψωνίζω ούτε μια φορά την διετία.. Μπορείς δηλαδή με τις αγορές που θα έκανες κανονικά ούτως ή άλλως να κερδίσεις μίλια που σου εξασφαλίζουν πτήση πχ για μεξικό ή τόκιο;
Όσο είναι το πιστωτικό σου όριο, δεν έχει καμία διαφορά με μια άλλη πιστωτική κάρτα, παρά μόνο ότι έχει συνδρομή δίνοντας σου ορισμένα προνόμια. Όλες οι αγορές δίνουν πόντους, απλά αυτές στους μεγάλους συνεργάτες δίνουν τουλάχιστον Χ4. Μαζεύεις τους πόντους που απαιτούνται αναλόγως αγορών, τους μετατρέπεις σε μίλια και βλέπεις.
δ) καταλαβαίνω σωστά από το όνομα της κάρτας ότι αυτή είναι debit, όχι απαραίτητα πιστωτική δηλαδη (Δε θέλω να έχω πιστωτικές);
Έχει και τα δύο μοντέλα η Alpha bank σε συνεργασία με την Aegean. Απλώς οι πιστωτικές δίνουν πολύ καλύτερα ποσοστά ανταλλαγής.
ε) Μπορώ να έχω κάποια επιπλέον ωφέλεια αν ανοίγοντας την κάρτα μου μεταφέρω πχ εκεί τις καταθέσεις μου από άλλη τράπεζα;
Όχι πλέον, τουλάχιστον αν μιλάμε για πόντους, δεν είναι μετατρέψιμοι.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεξικό-Δυτική ακτή ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
καλησπέρα, ορμώμενος και εγώ από την νέα προσφορά σκέφτομαι να βγάλω επιτέλους τη aegean visa. Έχω διαβάσει στο παρελθόν αρκετές σελίδες του θρεντ αλλά δεν έβγαλα πάντα άκρη, κυρίως επειδή δεν έχω ποτέ ενταχθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μιλίων και συνεπώς δε γνωρίζω πώς λειτουργεί.

Να κάνω μερικές ερωτήσεις σε όποιον τυχόν γνωρίζει
β) Η Aegean είναι σχετικώς ακριβή αεροπορική έχω την αίσθηση (ιδίως αν μιλάμε για εντός ευρώπης έχε πολύ φθηνότερες). Συμφέρει όντως με τα μίλια να πετάτε με αυτή αντί μιας άλλη φθηνότερης;

Ευχαριστώ
Με την κάρτα μαζεύεις πόντους που μπορείς να εξαργυρώσεις μόνο στην aegean. Μπορείς όμως τους πόντους να τους κάνεις μίλια, οπότε εξαργυρώνεις σε όλη τη star alliance.
Εάν έχεις χρεωστική κάρτα για κάθε 4 ευρώ μπορείς να πάρεις 2 μίλια. Αν έχεις πιστωτική τα 4 ευρώ γίνονται 4 ή 5 μίλια, ανάλογα με τον τύπο της κάρτας που έχεις επιλέξει -με τη συνδρομή που πληρώνεις.

paefstra

Member

Ευχαριστώ
Γ) Αναλογα τι νοικοκυριο εισαι και ποσα χαλας για συνηθεις αγορες.
Δ) Με debit θα βγαζεις χοντρικα τα μισα δωρεαν εισιτηρια σε σχεση με την πιστωτικη. Μπορει να σου φτανουν. Ξεκινας με debit και το βλεπεις σε 1 χρονο.
Ε) Αν φερεις πολλες καταθεσεις η επενδυσεις μπορεις να γινεις χρυσος πελατης με καποια προνομια, οχι ταξιδιωτικου περιεχομενου.

exploring

Member
Αδιαφορείς και δεν το συζητάς ποτέ δημοσίως 🙂
Το γεγονος οτι "ειδαν" την καρτα σου δεν ειναι καλο σημαδι.
Πχ πριν 20 μερες ακυρωσα αγορα δια ζωσης αλλα ειχε πεσει το cloudfair και δεν μπορουσαν να "δουν' την καρτα, οποτε επεστρεψαν τα χρηματα cash αλλα δεν μπορεσαν να παρουν πισω και τα bonus.
Περιμενε λιγες μερες και αν δεν παρουν πισω τα bonus απλα κανεις την παπια.
Σας ευχαριστώ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.302
Μέλη
39.977
Νεότερο μέλος
davidbarker

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα