Ουγγαρία Bουδαπεστη-tips?

Despinadmk

Member
Μηνύματα
289
Likes
1.123
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα... <3
htbudapestcard.net/
απο φαγητο ;και σχετικα με τα αξιοθεατα περα απο τα γνωστα υπαρχει κατι που προτεινετε και τι να αποφυγουμε ;σχετικα με τη boutapest pass το ψαχνω ακομα

Για δες αυτο... Μου φαινεται ειναι το official.
http://www.budapestcard.net/
Θυμαμαι σιγουρα οτι πηγαμε στο sir lancelot. Δεν ειναι τοσο το φαγητο, ουτε θεωρειται οικονομικο αλλα το προσωπικο εχει ιδιαιτερη ενδυμασια κανουν κ ενα μικρο show και ειχαμε γελασει πολυ. Πηγαμε δυο φορες, γιατι την πρωτη πηγαμε αργα οποτε χασαμε το show. Δηλαδη θα πρεπει κατα τις εννια να ειστε εκει. http://www.sirlancelot.hu/
Πηγαμε στο http://kantinbudapest.com/hu/, ενα μικρο μαγαζακι, αν πατε προτιμηστε να κατσετε στο παταρακι. Μην φανταστειτε τεραστιες μεριδες, αλλα η τιμη ειναι αναλογη.
Επισης, στην ιδια ευθεια με αυτο το μαγαζι, ηταν αλλο ενα αλλα δεν θυμαμαι ονομασια. Ηταν τυπου αμερικανικο burgers, steaks κλπ.
 

Fairydust

Member
Μηνύματα
176
Likes
77
Επόμενο Ταξίδι
Ιρλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Με το αυτοκίνητο δε βλέπεις την ύπαιθρο μιας χώρας,δε βλέπεις γραφικά χωριά,καλλιέργειες,και την πανίδα της χώρας...Άσε που κινδυνεύεις να τρακάρεις!Τραίνο,το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς!!!
Stathis37 σέβομαι απόλυτα την προτίμηση σου στο τραίνο και το φόβο του δρόμου, απλά για να μην παραπληροφορούνται τα υπόλοιπα μέλη του φορουμ, οι δρόμοι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι εξαιρετικοί, καμία σχέση λοιπόν με της Ελλάδος.. Της Ουγγαρίας δε επειδή τους έχω δοκιμάσει προσωπικά είναι απολυτα ασφαλείς και μάλιστα έχουν υπόγεια "θέρμανση" ώστε να λιώνει ο πάγος. Επίσης με το τραίνο βλέπεις ύπαιθρο αλλά όπως προειπα δεν την ζεις!! Το να δεις ένα χωριό από 500 μέτρα μακριά μέσα από ένα τζαμί δε λέει τίποτα, την πανίδα δε πως την βλέπεις από το τραίνο δεν καταλαβαινω... Οι κεντρικές οδοί έχουν την ίδια θεα με το τραίνο, οι πιο επαρχιακές περνάνε μέσα από τα χωριά όπου μπορείς να σταματήσεις στην είσοδο τους και να τα περπατήσεις! Γι'αυτην την διάφορα μιλαω. Απόλυτα σεβαστα και τα δύο μέσα μεταφορας αλλά για διαφορετική εκδρομη το κάθε ένα.
 

hlias_gan

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
εχει παει κανεις στο 5 Elements Spa η στο Isis Day Spa Budapest ;

προτασεις για ψωνια ;οι τιμες στα ρουχα ειναι οπως εδω η ποιο κατω ;

στην Οπερα θελει πολυ καλο ντυσιμο η δεν υπαρχει προβλημα ;
 
Last edited by a moderator:

StamatisK

Member
Μηνύματα
38
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
Λισσαβωνα
Ταξίδι-Όνειρο
Αγια Περουπολη
@hlias_gan :

Η Βουδαπέστη είναι φτηνή σε εισιτήρια και μετακινήσεις, σχετικά φτηνή στο φαγητό (συγκρινόμενη με Ελληνικά μαγαζιά ίδιας κατηγορίας) αλλά για ψώνια (ρούχα, παπούτσια, αθλητικά κτλ) γενικά δεν προσφέρεται. Με την εξαίρεση κάποιων συγκεκριμένων πραγμάτων τα οποία παράγονται εκεί (πχ κρύσταλλα, υφαντά, τα καταπληκτικά παπούτσια του Vass και του Rozsnyai κλπ) τα οποία και πάλι δεν είναι καθόλου φθηνά, όλα τα υπόλοιπα πού θα βρείς εκεί είναι προϊόντα από πολυεθνικές αλυσίδες και ακριβώς τα ίδια μπορείς να τα βρείς και στην Ελλάδα στις ίδιες και πιθανότατα σε καλύτερες τιμές.

Όσον αφορά την Όπερα εξαρτάται τι εννοείς «πολύ καλό» ντύσιμο, τι παράσταση θα δείς (όπερα ή μπαλέτο που τα πράγματα είναι λίγο πιο casual) και πού θα καθήσεις (γενικά στα «ορεινά» ο ενδυματολογικός κώδικας είναι λίγο πιο χαλαρός). Οι Ούγγροι έχουν περί πολλού το αυτοκρατορικό τους παρελθόν με τους Αψβούργους και κρατούν τις παραδόσεις του αρκετά πιστά. Μαύρο επίσημο κοστούμι θα το θεωρούσα υπερβολή, με σκούρο κοστούμι και γραβάτα θα ταιριάξεις με το top 35% των παρισταμένων με σακάκι και γραβάτα θα είσαι άνετα στον μέσο όρο των θεατών. Σίγουρα όχι τζήν, αθλητικά παπούτσια, μακώ μπουζάκια, ορειβατικά μπουφάν και όλα τα υπόλοιπα «σήματα κατατεθέντα» των τουριστών.

Ελπίζω να βοήθησα.
 

EMBER

Member
Μηνύματα
122
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
its a surprise!
Ταξίδι-Όνειρο
ΘΙΒΕΤ
Είπα να κάνω κ εγώ την πρόταση μου για Βουδαπεστη... θεωρώ εμπειρία μια βόλτα στα spa. Είχα πάει τον Μάρτιο του 2015 στα gellert κ ήταν φανταστικά. Να έχετε μαζί σας μαγιό κ τις πετσέτες του ξενοδοχείου για να μην χρειαστεί να αγοράσετε. Είχα πληρώσει μόνο locker 4800ft. Κ ήταν μια χαρά. Για φαγητό ανεπιφύλακτα προτείνω το koleves κ την goulash soup. Κ για καφέ το New york Cafe. Λίγο υπερτιμημένο αλλά αξίζει για μια φορά νομίζω...
 

Antri

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Εβλετία
Σας χαιρετώ και γω με την σειρά μου!! Θα επισκεφτώ και γω την Βουδαπέστη το καλοκαίρι και θα είναι μαζί μασ το μωράκι 20 μηνών!! Ποία περιοχή είναι κατάλληλη χωρίς υπερβολίκο περπατημα για να ψάξω για ξενοδοχείο??
 

EMBER

Member
Μηνύματα
122
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
its a surprise!
Ταξίδι-Όνειρο
ΘΙΒΕΤ
και εγω εκει ειχα μεινει, συγκεκριμενα στην οδο karoly korut και ηταν πολυ βολικα. πηγα παντου με τα ποδια (μ αρεσει ομως το περπατημα). ειναι πολυ καλη περιοχη με πολλα μαγαζια για φαγητο και καφε. εχει κ εαν πεζοδρομο που δεν θυμαμαι το ονομα που ειναι σαν την ερμου με μαγαζια για ψωνια.
 

ποπινο

Member
Μηνύματα
205
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
ΝΑΠΟΛΗ -ΑΜΑΛΦΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
καλησπερα και απο μενα . θεωρω οτι η βουδαπεστη ειναι ενας πολυ ωραιος προορισμος και πολυ ρομαντικοσ.
εγω πηγα με τον ανδρα μου και τισ κορες μου τελοσ σεπτεμβριου και περασαμε υπεροχα.
οπωσδηποτε να πατε στα σπα ειναι καταπληκτικα και πολυ οικονομικα και ειναι ακριβως απενατι απο το ζωολογικο κηπο της βουδαπεστης.
επισης σου προτεινω αν κανετε κρουαζιερα στο δουναβη να κανετε μι ασταση στο νηση της μαργατιτας το οποιο ειναι πολυ ωραιο βασικα ειναι ενας τεραστιοσ κηπος που μπορεισ να κανεις ποδηλατο ΄ή να φας ενα παγωτο και να βλεπεις τα συντριβανια να χορευουν στο ρυθμο των τραγουδιων που ακους απο τα μεγαφωνα.
και για φσγητο σας προτεινω χωρις επιφυλαξη το τροφεα γκριλ ,πληρωνεις 15-18€ ανα ατομο και πινεισ και τρως οτι θελεισ και για οσο θελεισ αλλα το κυριοτερο ειναι οτι ειναι το περιβαλλον εξαιρετικο και ο μπουφες με τα φαγητα και ταγλυκα απλα....δεν υπαρχει.
αν θελεισ πεσ μου να βρω την κατρα που εχω κρατησει για να δου δωσω αναλυτικεσ πληροφοριες.
ειμαι στη διαθεση σου για οποια αλλη διευκρινηση χρειαστεις.
καλο ταξιδι.
 

tziminhio

Member
Μηνύματα
192
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά! Θα είμαι Βουδαπέστη σε έναν μήνα και ψάχνω για οικονομικό δωμάτι τοπολύ μέχρι 40€ το δίκλινο. Έχω βρεί 2. Ποιο είναι σε καλύτερη περιοχή ?
1) http://www.booking.com/hotel/hu/budapest-places-lizzy-apartment.el.html?aid=304142;label=fac419jc-hotel-el-hu-centralNbudapestNapartment-unspec-gr-com-L:el-O:unk-B:unk-N:XX-S:bo-U:ao;sid=6c78d320459a669cfc15a78ece2091fb;dcid=4;checkin=2016-03-16;checkout=2016-03-20;atlas_src=hp_iw_title#map_opened-show_id1307257
2) http://www.booking.com/hotel/hu/cut...las_src=hp_iw_title#map_opened-show_id1231429

Το 1ο ειναι πιο κοντα σε chain bridge k parliament . Το 2ο δεν το προτιμω τοσο γτ εχει δωραν ακυρωση πριν τις 2 Μαρτη κ εγω θα παω 16. Λογω προβληματος θα ηθελα να εχω κ περιθωριο. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Σας ευχαριστώ!
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.790
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom