Basketball

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.960
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Αυτό το είχα γράψει 30-10-2019
Η αλήθεια είναι ότι μεσολάβησαν πολλά από τότε που ούτε καν φανταζόμασταν, πράγματα που ίσως άλλαξαν τους συσχετισμούς στο πρωτάθλημα. Ίσως πάλι όχι.
Το γεγονός έιναι πάντως ότι η καλύτερη ομάδα και στη κανονική διάρκεια και ιδιαίτερα στα play off κατέκτησε το τίτλο, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα καθώς τους αγαπώ από τα τέλη των 80s. Ίσως είναι η αδυναμία στη κίτρινη φανέλα...:)

Δε μπορώ να καταλάβω τι είχαν στο μυαλό τους όλοι όσοι δε τους υπολόγιζαν για διεκδικητές, έχοντας στη σύνθεση τους δύο απόλυτους superstar. Βέβαια στα play offs σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι επιδόσεις των δύο παλαίμαχων, συγκεκριμένα του Rondo αλλά και του Howard που εν τέλει έκαναν τη διαφορά, σε συνδυασμό με τη πολύ δυνατή άμυνα του συνόλου.
Έγινε αυτό που έπρεπε, για τη μνήμη του Kobe.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.310
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Νομίζω ότι για άλλη μια χρονιά απλά κέρδισε η ομάδα που δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια το ίδιο συμβαίνει.
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.322
Likes
3.452
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Του Κόσμου
Καμία αναφορά φέτος για Euroleague , μαλλον λογω χαμηλής πορείας των ομάδων μας.
Λεω να το παιξω @Yorgos κ να κάνω ενα μινι απολογισμό μιας κ τελείωσε (σχεδον) ο 1ος γύρος --- (κ μιας κ λογω lockdown βλεπω ματς αβερτα)

Καλύτερη ομάδα φέτος νομίζω δεν χρειάζεται συζήτηση, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας by far, αναμενόμενο με βάση τις μεταγραφές -- Αντικατέστησε τον απαράδεκτο Κουφό (ακόμα δεν εχει βρεί ομάδα) με εναν απτους 2 καλύτερους σεντερ (Μιλουτίνοφ, Ταβάρες) ο οποίος μόλις συνήλθε απτον covid κάνει θραύση.
Επίσης άλλαξε τον νερόβραστο Βοροντσέβιτς με το Σενγκέλια, δεν χρειάζονται περεταίρω σχόλια, επανήλθε Κλάιμπερν, Χάκετ φοβερή σεζόν (βεβαια τραυματιστηκε) κ τρελο-James κάνει χρονιά MVP.
Περυσι δεν την έβλεπα να μπαίνει Final4 αλλα δεν θα το μάθουμε ποτε

Μπαρτσελόνα ψιλοξενέρα μεχρι τώρα, με βάση το περισυνό ρόστερ κ αλλαγη Ντιλέινι με Καλάθη κ coach Jasikevicious, σαν ακόμη να ψάχνεται, άσχημες κ εύκολες ηττες σε Μόναχο κ Βιλερμπάν.

Στη Ρεάλ οι Γιούλ κ Ρούντυ δεν είναι πια οι ίδιοι, ο Καμπάτσο έφυγε άλλα ο Ταβάρες κάνει την κολλοσιαία διαφορά, εξακολουθεί να νικάει γιατι έχει φοβερό βάθος στον πάγκο.

Αυτοι οι 3 νομίζω είναι τα στανταρακια για final4

Απο κει κ πέρα, Εφες απογοήτευση φέτος, τρομερή εξάρτηση απτον Λάρκιν ο οποιος πέρυσι θα ηταν MVP άλλα φέτος μετα τη επέμβαση κ την αποχη λογω covid, είναι κάποιος άλλος παιχτης. Γενικά προβλήματα τραυματισμων πχ Ντάνστον , απο φαβορί για τίτλο παλεύει για playoff (καλα δεν νομιζω οτι υπαρχει περίπτωση να λείπει)

Super χρονιές για Μπάγερν κ Ζαλγκίρις, όλοι λενε για τη γερμανική ομάδα άλλα αν δείτε τα ρόστερ, αυτο που πετυχαίνει μεχρι στιγμής η λιθουανική αξιζει μεγαλύτερο θαυμασμο (με προπονητη μαλιστα οχι τον Jasikevicious άλλα εναν αυστριακό τύπο που εχει εμπειρία πρωτου ποπονητη μονον σε κολλεγιο των ΗΠΑ). Δύσκολα η Ζαλγκιρις θα μπει playoff, η Μπάγερν παίζει να σπάσει το ροδι για τις γερμανικές ομάδες γιατι δεν δείχνει να ξεφουσκώνει.

Βαλένθια με δυνατές μεταγραφές κ μεγάλη έφεση στην επίθεση κ κλασική Μπασκόνια με φοβερό Χένρυ (τον ήθελε παλια ο Μπλάτ στον Ολυμπιακό) , δίνω προβάδισμα στη Βαλένθια για playoff

Ζενιτ με Πασκουάλ εμφανίζεται πολύ δυνατή, οσες φορές την παρακολούθησα δεν εντυπωσιαστηκα (οπως με τη Βαλένθια πχ) θα παλέψει σιγουρα για playoff κ εχει κ δυνατο αβαντάζ με τοσες εκτος εδρας νίκες.

Η Armani αν καταφέρει κ φέτος με τέτοιο ρόστερ κ τον Μεσίνα να μην μπεί playoff (για εκει παει το πράγμα) ας το παρατήσει κ ας στείλει τη Βενέτσια στη θέση της

Μακάμπι ενω πέρυσι ηταν απτα φαβορί για final4 φέτος μέτρια, δεν συνήλθε απτους τραυματισμούς κ τις αποχωρήσεις (Acy, Black και Reynolds δεν αντικαταστάθηκαν, ο Zizic μετριος προς το παρον)

Βιλερμπάν , Αλμπα κ Ερυθρός φαίνεται να είναι πιο αδύνατες σε σχέση με πέρυσι, στα ματς του Ερυθρού ειδικά πονάνε τα μάτια, τους λείπει φοβερά ο κόσμος

Η Φενέρ είναι το κλασικό παράδειγμα του τι παθαίνει μια ομάδα που δεν έχει ουτε εναν γηγενή της προκοπής κ στερεύει η τσέπη του χρηματοδότη. ΝτεΚολο (μετριος φετος) κ Βέσελυ (καποιος τον μάτιαξε απο τοτε που οι φωστήρες της Euroleague τον επέλεξαν MVP κ δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι) .. μάλλον περιμένουν το καλοκαίρι για να κουνήσουν μαντήλι.

Χίμκι καταντάει ανέκδοτο με τέτοιο μπάτζετ κ τέτοια αστεία εικόνα, ο Σβέντ έχει καταντήσει δημόσιος υπάλληλος, το παραδάκι πέφτει, αυτος βάζει 25+ πόντους, η ομάδα παραπαίει, δεν ξέρω ποιος ιδιοκτήτης καταδέχεται να βλέπει αυτην την πανάκριβη αστειότητα.

Παναθηναϊκος πολυ κακός φέτος, αναμενόμενο βέβαια, με τον Νέντοβιτς να κανει σεζον καριέρας κ του χρόνου να παίρνει συμβόλαιο σε καμια Χίμκι ;) ή καμια Κίνα που τέτοιοι παίκτες κανουν θραύση, τον Παπαπέτρου να τα κάνει ολα (ολα ομως) κ λογικα το καλοκαίρι αν έχει μυαλό κ φιλοδοξίες να αποχαιρετά, κατάφεραν κ βρήκαν χειρότερο παίκτη απτον Καλάθη στα τρίποντα κ τον βαφτίσαν playmaker (Σαντ Ροος) ενω οι λοιποί ξένοι είναι για BCL (αν κ νομίζω στην ΑΕΚ δεν θα έπαιζαν -- εκτος του Μάκ). Μεγάλη απώλεια ο κόσμος που θα έδινε καμια νίκη παραπάνω πχ με Ρεάλ
Αψυχολόγητη κ η αποπομπή Βόβορα, οχι οτι παρουσίασε κάτι, άλλα δεν είναι κ οτι υπάρχουν ενα σωρό topclass προπονητες στη γωνία, κ οποιος κ να έρθει με αυτο το ρόστερ δεν μπορεί να κανει κατι. Πολύ βελτιωμένος ο Παπαγιάννης κ αυτο ειναι το μονο plus της σεζόν

Ο Ολυμπιακός καλύτερος οπως ειναι λογικο με βάση το ρόστερ, με επιστροφή Σλούκα κ σωστές μεταγραφές απτους διακριθέντες του Eurocup κ του BCL (Χάρισον, Μάρτιν, ΜακΚισικ γιατι κ αυτος ηρθε μεν πέρυσι στο τέλος αλλα επι της ουσίας ειναι καινούριος) άλλα με ενα δυσθεώρητο κενο στα σεντερ. Ο Οκτάβιους Ελις ενω το παλικάρι εχει ενα επιθετικό ταλέντρο, αμυντικά ειναι 0 κ ο Μάρτιν ειναι μεν πολυ δυνατός άλλα ειναι κ 2.01. Δεν θα είναι κάθε μερα του Αγίου Χάινς κ έχω την εντύπωση οτι ο Μπαρτζώκας έκανε χοντρό λάθος που δεν κυνήγησε εναν σεντερ τύπου Μπίρτς, Χάντερ, Ντάνστον --- πχ Ρέυνολτς. Θα μπορούσε να θυσιάσει τον Τζένκινς πχ που ενταξει καλός ρολίστας, αμυντικός κ σποτ σουτερ άλλα αυτη τη δουλειά θα μπορουσε να την κάνει κ ο Λαρεντζάκης (ο οποίος εκανε ενα φοβερο ματς στο Βελιγράδι κ ακολουθως ο coach τον εθαψε για καποιο λόγο)
Ο Σπανούλης στα περισσότερα ματς είναι αρνητικός σε σημείο εκνευριστικό, δεν μπορεί να παίξει με τπτ αμυνα κ οι ομάδες με αθλητικα γκαρντ τον ξεπατώνουν. Ισως για την υστεροφημία του καλό είναι να μην γίνει περίπτωση Ναβάρο.
Παντως πολυ δύσκολα θα μπεί playoff καθώς κουβαλάει πολλές εντος εδρας ηττες απτους άμεσους ανταγωνιστες (Μπασκόνια, Βαλέθια, Ζαλγκιρις, Εφές)
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.732
Το είπε ο γίγαντας Τρινκιέρι μετά την πρόκριση της Μπάγερν στους οκτώ (πρώτη πρόκριση Γερμανικής ομάδας):
-"Θα πιω μια πισίνα με κόκκινο κρασί".

Πάντα εκτιμούσα αυτό τον άνθρωπο.
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.732
Απόλλων-Ολυμπιακός 70-63.
Το πιο ιστορικό μπασκετικό σωματείο επέστρεψε εκεί που ανήκει.
95 χρόνια από την ίδρυσή του, γιορτάζει το πρωτάθλημα και του χρόνου Α1.
Δύο χρόνια πριν από το πλάνο επιστροφής.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
Έχουν ελπίδα οι Μπακς απέναντι στους Χοκς;;; γιατι οχι αφου απέκλεισαν τους Νετς .. οποιος εχει αυπνίες και cosmote στις 4 πμ της αύριον..
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.200
Να ανοίξουμε ψηφοφορία αν θα το πάρουν οι Μπάκς;Ή είναι βέβαιο πιά;
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
546
Likes
4.000
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στον χρονο!
Για την κοντρα ΕΣΑΚΕ- ΠΣΑΚ για τον αριθμο των ξενων τι γνωμη εχετε; Oποιος θελει, τοποθετειται.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.685
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom