mary_a
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Route 66
Περιεχόμενα
Λοιπόν, να ΄μαι πάλι προσπαθώντας να συνεχίσω την ιστορία μου…
Κατεβαίνουμε στο Bari, που ναι μεν είναι λιμάνι, αλλά η πόλη είναι αρκετά όμορφη...είχα ακούσει τα χειρότερα και όταν την είδα τη συμπάθησα πολύ.. φυσικά έχω και μια θετική προκατάληψη προς την Ιταλία…οπότε υπάρχει και το ενδεχόμενο να τα βλέπω όλα ωραία επειδή έτσι θέλω..
Με μια στάση στο Alberobello, την πόλη που βρίσκεται στη λίστα των μνημείων της UNESCO, με τα σπιτάκια-τρούλους όπως φαίνεται στη φωτο έχω επισυνάψει, άλλη μια στη Martina Franca, μια παλιά πόλη πάνω σε ένα βουνό (έπρεπε να φάμε και πρωινό…να πιούμε ένα καφέ), φτάνουμε στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Ελλάδας, στην όμορφο λιμάνι του Τάραντα…. Ήταν Κυριακή πρωί και επικρατούσε μια ηρεμία απίστευτη..όμορφη η πόλη, όμορφο και το παλιό λιμάνι. Μού έβγαλε μια γλυκιά παρακμή, όπως κι όλη η Νότια Ιταλία… Φεύγοντας από τον Τάραντα, περάσαμε από τη γενέτειρα του Rodolfo Valentino, την Castellaneta, πόλη χτισμένη πάνω στο βουνό, με έναν απίστευτο γκρεμό στη μια της πλευρά…
Ο προορισμός μας ήταν το San Nicolo di Ricadi, ένα χωριουδάκι κοντά στο Capo Vaticano.. με την υπέροχη θάλασσα.. (γύρω στα 100 χλμ πριν το Reggio di Calabria). Μεγαλούτσικη πόλη της περιοχής είναι η Tropea..που βρίσκεται πάνω σε βράχο.. πως είναι το πόρτο-Κατσίκι στη Λευκάδα? Κάπως έτσι φανταστείτε, αλλά πάνω στο βράχο να είναι χτισμένη μια πόλη, το σπίτια ήταν σαν να είναι συνέχεια του βράχου.. και κάτω μια απίστευτη παραλία.!! Το απόγευμα ήμασταν στο ξενοδοχείο, κάπως κουρασμένοι, οπότε η συνέχεια της μέρας ήταν ξεκούραση, φαγητό και ύπνος…
http://www.tropea.biz/comuni/tropea.htm

Κατεβαίνουμε στο Bari, που ναι μεν είναι λιμάνι, αλλά η πόλη είναι αρκετά όμορφη...είχα ακούσει τα χειρότερα και όταν την είδα τη συμπάθησα πολύ.. φυσικά έχω και μια θετική προκατάληψη προς την Ιταλία…οπότε υπάρχει και το ενδεχόμενο να τα βλέπω όλα ωραία επειδή έτσι θέλω..
Ο προορισμός μας ήταν το San Nicolo di Ricadi, ένα χωριουδάκι κοντά στο Capo Vaticano.. με την υπέροχη θάλασσα.. (γύρω στα 100 χλμ πριν το Reggio di Calabria). Μεγαλούτσικη πόλη της περιοχής είναι η Tropea..που βρίσκεται πάνω σε βράχο.. πως είναι το πόρτο-Κατσίκι στη Λευκάδα? Κάπως έτσι φανταστείτε, αλλά πάνω στο βράχο να είναι χτισμένη μια πόλη, το σπίτια ήταν σαν να είναι συνέχεια του βράχου.. και κάτω μια απίστευτη παραλία.!! Το απόγευμα ήμασταν στο ξενοδοχείο, κάπως κουρασμένοι, οπότε η συνέχεια της μέρας ήταν ξεκούραση, φαγητό και ύπνος…
http://www.tropea.biz/comuni/tropea.htm

Attachments
-
45,7 KB Προβολές: 448