Black Friday 2025

afrodite39

Member
Προφανως δεν ισχυει αυτο. Οταν πληρωνεις με apple pay η πληρωμη ουσιαστικα γινεται με καρτα της Alpha Bank (εκτος αν εχετε αποθηκευμενες κ αλλες καρτες κ κατα λαθος πληρωσατε με αλλη). Διαφορετικα δεν εχει καμια λογικη.
αυτό τους ειπα…..
ότι και στον ΑΒ πληρώνω συνέχεια με apple pay και πιστώνονται αμέσως οι πόντοι….
βέβαια Και από συναλλαγή την Παρασκευή στην Aegean πάλι δε μου περάστηκε κανένας απολύτως πόντος και ήταν πάλι με Apple pay….
έστειλα μεηλ και στην άλφα μπανκ…
στον Κωτσόβολο τους είπα να αφαιρέσουν τον τρόπο πληρωμής μέσω Apple pay
αν είναι να μην πιστώνονται οι πόντοι….

ελπιζω να το διορθώσει η αλφα γιατί αλλιώς έχασα 75.000 πόντους…
Και εννοείται δεν ξανά πληρώνω ποτέ online με Apple pay…..

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
αυτό τους ειπα…..
ότι και στον ΑΒ πληρώνω συνέχεια με apple pay και πιστώνονται αμέσως οι πόντοι….
βέβαια Και από συναλλαγή την Παρασκευή στην Aegean πάλι δε μου περάστηκε κανένας απολύτως πόντος και ήταν πάλι με Apple pay….

Κάντε επιστροφή ή ακύρωση της παραγγελίας σας εάν δεν τα χρειάζεστε επειγόντως.
Έχει αναφερθεί και άλλη φορά παρόμοιο πρόβλημα με πορτοφόλια και αναρωτιέμαι γιατί επιλέγετε αυτόν τον τρόπο πληρωμής και δεν περνάτε απευθείας τα στοιχεία της κάρτας σας μέσω viva που προτείνει ο Κωτσόβολος.
Έχετε κάποια επιπλέον ασφάλεια μέσω πορτοφολιού ή άλλα ωφέλη;
Αν δεν κάνω λάθος υπήρχε θέμα και μέσω PayPal. Δεν ξέρω εάν ισχύει ακόμα γιατί δεν το χρησιμοποιώ πια εκτός εάν έχω υποψία απάτης.

Thanos92

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη & Ανδόρα
αναρωτιέμαι γιατί επιλέγετε αυτόν τον τρόπο πληρωμής και δεν περνάτε απευθείας τα στοιχεία της κάρτας σας μέσω viva που προτείνει ο Κωτσόβολος
Γιατί ίσως το περιβάλλον της VIVA του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ δεν γουστάρει τις κάρτες μας της Alpha Bank;

Γιατί ίσως παλεύουμε με πάνω από 20+ προσπάθειες στο περιβάλλον της VIVA να βάλουμε δόσεις και δεν περνάνε ποτέ;

nick07

Member
Κάντε επιστροφή ή ακύρωση της παραγγελίας σας εάν δεν τα χρειάζεστε επειγόντως.
Έχει αναφερθεί και άλλη φορά παρόμοιο πρόβλημα με πορτοφόλια και αναρωτιέμαι γιατί επιλέγετε αυτόν τον τρόπο πληρωμής και δεν περνάτε απευθείας τα στοιχεία της κάρτας σας μέσω viva που προτείνει ο Κωτσόβολος.
Έχετε κάποια επιπλέον ασφάλεια μέσω πορτοφολιού ή άλλα ωφέλη;
Αν δεν κάνω λάθος υπήρχε θέμα και μέσω PayPal. Δεν ξέρω εάν ισχύει ακόμα γιατί δεν το χρησιμοποιώ πια εκτός εάν έχω υποψία απάτης.
Το apple pay ειναι εντελως διαφορετικη ιστορια απο το paypal. Οταν πληρωνεις με apple pay ουσιαστικα πληρωνεις με την καρτα καθ εαυτη. Το apple pay ειναι ενα ηλεκτρονικο πορτοφολι και μεσα εχει την ψηφιακη καρτα. Οποτε αυτο που λεει ο Κωτσο ειναι παντελως λαθος. Επισης παραθετω και το τι λεει η Alpha Bank:

Όταν χρησιμοποιώ το Apple Pay, κερδίζω την ίδια επιβράβευση στις κάρτες μου;
Ναι, οι συναλλαγές που κάνετε με όλες τις κάρτες Visa και Mastercard της Alpha Bank από το Apple Pay επιβραβεύονται κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα επιβράβευσης που συμμετέχει η κάρτα σας: Bonus, Affinity ή Energy.

https://www.alpha.gr/el/idiotes/sup...ia/apple-pay#55788E0C1E2343EDA639EB79B01829B7

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Γιατί ίσως το περιβάλλον της VIVA του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ δεν γουστάρει τις κάρτες μας της Alpha Bank;

Γιατί ίσως παλεύουμε με πάνω από 20+ προσπάθειες στο περιβάλλον της VIVA να βάλουμε δόσεις και δεν περνάνε ποτέ;
Αφού όλοι την ίδια κάρτα της alpha έχουμε.
Πώς γίνεται να γουστάρει επιλεκτικά κάποιες κάρτες;
Άρα το θέμα είναι μάλλον οι δόσεις όταν υπάρχει προσφορά με πόντους.
Τελικά όμως δεν κατάλαβα ποιο είναι το όφελος της χρήσης του πορτοφολιού που φαίνεται να δημιουργεί συνέχεια θέματα με συλλογή πόντων.
Αυτό θα μου το εξηγήσει κάποιος;
Υ.Γ. Έχω περάσει κατά καιρούς διάφορες κάρτες στο Google pay αλλά τελικά δεν με βόλεψε και δεν το χρησιμοποιώ.

nick07

Member
αυτό τους ειπα…..

Δεν υπαρχει περιπτωση να χασετε τους ποντους. Να επιμεινετε οσο χρειαζεται. Σας παρεθεσα παραπανω και το τι λεει η Alpha στη σελιδα της, οποτε δεν παιζει να αρνηθουν... Κακως μπηκατε κ σε συζητηση με τον Κωτσοβολο για apple pay κλπ

adiaforos

Member
Από το να αφαιρέσει ο Κωτσόβολος το apple pay επειδή οι πελάτες μιας Τράπεζας έχουν πρόβλημα, είναι πολύ πιο λογικό να μην κάνεις συναλλαγή με το apple pay, google pay, paypal και συναφή, αλλά με απευθείας χρήση της κάρτας, για να αποφύγεις εσύ το όποιο πρόβλημα.
Το apple pay ειναι εντελως διαφορετικη ιστορια απο το paypal. Οταν πληρωνεις με apple pay ουσιαστικα πληρωνεις με την καρτα καθ εαυτη. Το apple pay ειναι ενα ηλεκτρονικο πορτοφολι και μεσα εχει την ψηφιακη καρτα. Οποτε αυτο που λεει ο Κωτσο ειναι παντελως λαθος. Επισης παραθετω και το τι λεει η Alpha Bank:
Μα δεν είπε ότι έχει δίκιο ο Κώτσο, αυτό που λέει ότι κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια προβήματα με τα πορτοφόλια και τα paypal και τα συναφή. Πάντως πέρυσι είχαν αποδοθεί οι πόντοι μερικές ημέρες μετά. Το συζητάμε κάθε χρόνο νομίζω, αλλά κάθε φορά τα ίδια.

nick07

Member
Αφού όλοι την ίδια κάρτα της alpha έχουμε.
Πώς γίνεται να γουστάρει επιλεκτικά κάποιες κάρτες;
Άρα το θέμα είναι μάλλον οι δόσεις όταν υπάρχει προσφορά με πόντους.
Τελικά όμως δεν κατάλαβα ποιο είναι το όφελος της χρήσης του πορτοφολιού που φαίνεται να δημιουργεί συνέχεια θέματα με συλλογή πόντων.
Αυτό θα μου το εξηγήσει κάποιος;
Προσωπικα παντα πληρωνω με google pay οπου υπαρχει αυτη η επιλογη καθως (α) ειναι ασφαλεστερο απο το να συμπληρωνεις/αποθηκευεις στοιχεια καρτας σε διαφορες ιστοσελιδες (αυτο με εσωσε οταν μου χακαραν το λογαριασμο στο getyourguide και προσπαθησαν να κανουν συναλλαγες), (β) ειναι ευκολια να πληρωνεις με ενα κλικ χωρις να χρειαζεται να θυμασαι καρτα ουτε να συμπληρωνεις στοιχεια (και φυσικα εχω απενεργοποιημενο το autofill επισης για λογους ασφαλειας).

nick07

Member
Από το να αφαιρέσει ο Κωτσόβολος το apple pay επειδή οι πελάτες μιας Τράπεζας έχουν πρόβλημα, είναι πολύ πιο λογικό να μην κάνεις συναλλαγή με το apple pay, google pay, paypal και συναφή, αλλά με απευθείας χρήση της κάρτας, για να αποδύγεις εσύ το όποιο πρόβλημα.

Μα δεν είπε ότι έχει δίκιο ο Κώτσο, αυτό που λέει ότι κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια προβήματα με τα πορτοφόλια και τα paypal και τα συναφή. Πάντως πέρυσι είχαν αποδοθεί οι πόντοι μερικές ημέρες μετά. Το συζητάμε κάθε χρόνο νομίζω, αλλά κάθε φορά τα ίδια.
Το paypal δεν ειναι ηλεκτρονικο πορτοφολι, ειναι third party provider και εσυ πληρωνεις με την καρτα σου το paypal και το paypal πληρωνει τον εμπορο. Οποτε δεν παιρνεις bonus ποντους κ κακως πληρωνουν με paypal οσοι πληρωνουν ετσι.
Απο την αλλη οταν πληρωνεις με google pay και apple pay ουσιαστικα πληρωνεις με την καρτα σου κ δεν χρειαζεται ουτε ο καταναλωτης να αλλαξει τον τροπο που συνηθιζει να πληρωνει επειδη υπαρχει καποια τεχνικη δυσλειτουργια στο συστημα της τραπεζας. Ας το φτιαξουν, διαφορετικα επικοινωνια για manual πιστωση των ποντων.
Η πιθανοτητα του να χασεις ποντους εξαιτιας apple/google pay ειναι στα ορια του 0%.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Από το να αφαιρέσει ο Κωτσόβολος το apple pay επειδή οι πελάτες μιας Τράπεζας έχουν πρόβλημα, είναι πολύ πιο λογικό να μην κάνεις συναλλαγή με το apple pay, google pay, paypal και συναφή, αλλά με απευθείας χρήση της κάρτας, για να αποφύγεις εσύ το όποιο πρόβλημα.

Στο μυαλό μου είσαι!😂
Κάθε χρόνο τα ίδια θέματα με τα πορτοφόλια και τόσο άγχος και τηλέφωνα για να αποδοθούν οι πόντοι...

Πάντως @nick07 και σε μένα έφερε χθες αυτόματα το Google pay όλα τα τα στοιχεία της κάρτας μου ως και τον τριψήφιο, αλλά τελικά έκανα την πληρωμή μέσω viva σε 1 λεπτό χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω περιβάλλον.
Τώρα πόσο ασφαλές είναι να αποθηκεύουμε στο πορτοφόλι όλα τα στοιχεία της κάρτας μας αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης...
Γιατί εγώ δεν θυμάμαι να αποθήκευσα ποτέ τον τριψήφιο και χθες μου τα έφερε όλα έτοιμα.

Arwindan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρίγα-Ταλιν
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πάντως σε δική μου επικοινωνία μαζί τους, και ενώ έχω πληρώσει με Google.Pay και δεν εχω πάρει κανένα πόντο, μου είπαν ότι οι πόντοι θα αποδοθούν κανονικά σε λίγες μέρες και η πληρωμή με Google Pay δεν έχει κάποια σχέση με τη μη απόδοσή τους.
Γενικά ακούς διαφορετικά πράγματα ανάλογα με ποιον υπάλληλο θα μιλήσεις. Ο πρώτος που μίλησα έδειχνε να μην έχει ιδέα για το πρόγραμμα με τους πόντους και κάτι μου έλεγε για Alpha Bank κουπόνια.

afrodite39

Member

Όταν χρησιμοποιώ το Apple Pay, κερδίζω την ίδια επιβράβευση στις κάρτες μου;
Ναι, οι συναλλαγές που κάνετε με όλες τις κάρτες Visa και Mastercard της Alpha Bank από το Apple Pay επιβραβεύονται κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα επιβράβευσης που συμμετέχει η κάρτα σας: Bonus, Affinity ή Energy.

https://www.alpha.gr/el/idiotes/sup...ia/apple-pay#55788E0C1E2343EDA639EB79B01829B7
Δεν έπρεπε εξαρχής να απευθυνθώ στο τηλ κέντρο του κωτσόβολου….
Ο υπάλληλος μου έλεγε ότι χρησιμοποιώντας το Apple pay είναι σαν εξουσιοδοτώ άλλη πλατφόρμα να κάνει την πληρωμή για μένα…..
Και ότι δε φταίνε αυτοί αλλά η alpha bank τους έχει δώσει αυτές τις οδηγίες….

Όσον αφορά για ποιον λόγο πληρώνω με Apple pay
είναι για την ευκολία εννοείται και την ταχύτητα της συναλλαγησ
και ειδικά όταν τα μισά προϊόντα στο καλάθι του Κωτσόβολου μέχρι να τα πληρώσω μου τα βγάζει εξαντλημένα.
Ήθελα να προλάβω γρήγορα μία τηλεόραση….

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.294
Μέλη
39.969
Νεότερο μέλος
giannissot

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom