Cafe διάσημα και μη του κόσμου

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Τυνησία
Sousse

Στο Souk el Caïd της πόλης Sousse, στην καρδιά της μεντίνας, βρίσκονται πολλά και όμορφα καφέ όπως το παρακάτω:

IMG_2817_HEIC.jpg

IMG_2820_HEIC.jpg

Εμείς καθίσαμε στο παραδοσιακό και πολύ ατμοσφαιρικό Cafe La Casba στο οποίο ψήνουν τον καφέ στη χόβολη έξω από το μαγαζί, στο στενό σοκάκι.

IMG_2854_HEIC.jpg

IMG_2822_HEIC.jpg

IMG_2823_HEIC.jpg

IMG_2831_HEIC.jpg

IMG_2840_HEIC.jpg

IMG_2852_HEIC.jpg

IMG_2843_HEIC.jpg

IMG_2847_HEIC.jpg

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Τυνησία
Tozeur
Café Berbère

Συνεχίζω με την Τυνησία και την Tozeur. Στη Μεδίνα της πόλης, το Café Berbère βρίσκεται στον τελευταίο όροφο ενός καταστήματος που πουλάει χαλιά, αναμνηστικά κ.λπ. Στην αρχή ήμασταν διστακτικοί γιατί νομίσαμε ότι ο βαρύγδουπος τίτλος: «Café Berbère, Vieu Panoramique» ήταν «κράχτης» για να μπούμε στο μαγαζί. Όμως, διαψευστήκαμε διότι το Café Berbère δεν είναι απλώς ένα καφέ. Είναι ένα πολιτιστικό καταφύγιο με διακόσμηση που αποτελεί φόρο τιμής στη βερβερική κληρονομιά, με περίτεχνα σχέδια και τοπική τέχνη που δημιουργούν μια ζεστή αλλά ζωντανή ατμόσφαιρα.

Από την ανοιχτή βεράντα του, όντως, προσφέρει πανοραμική θέα προς την πόλη και το δάσος με τους φοίνικες.

IMG_1831_HEIC.jpg

IMG_1832_HEIC.jpg

IMG_1868_HEIC.jpg

IMG_1866_HEIC.jpg

IMG_1872_HEIC.jpg

IMG_1870_HEIC.jpg

IMG_1874_HEIC.jpg

IMG_1877_HEIC.jpg

IMG_1873_HEIC.jpg

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εσας ποια cafe σας έχουν αρέσει ή εντυπωσιάσει και για πιο λόγο;
Ωραιο το θεμα, ελαχιστοι ομως απαντουν στην ερωτηση σου. Λες και ελειπε ενα θεμα με λινκ για βικυπεδια ή ινφο και φωτο που βρισκω καλυτερες στο γκουγκλ.
Γραψτε ρε σεις δυο λογια γιατι σας αρεσε, τιμες με νουμερα ή αλλα πρακτικα τιπς. Τι να το κανω το New York cafe στη Βουδαπεστη αμα η ουρα ειναι θηριωδης κ θες 2 ωρες να μπεις; Ή το Φλοριαν που πρεπει να χεις χρυση πιστωτικη, οπως κ στο καφε γκρεκο; Και στα δυο αυτα παρεπιπτοντως μπαινεις εντελως δωρεαν, κανεις τις φωτο σου κ πινεις κ τον καφε σου μεσα στο Φλοριαν στα ορθια στο 1/10 της τιμης.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Μονο εγω πληττω με ολα αυτα τα ιστορικα καφε; Μαλλον, γιατι βλεπω αρεσουν σε πολλους τελικα. Μονο σα μουσειακους χωρους τα βλεπω. Σε καμια περιπτωση να κατσω να απολαυσω τον καφε μου.

paefstra

Member
Εχουν περασει χρονια, ειτε δεν θυμαμαι τιμες ειτε εχουν αλλαξει.
Θα βαλει καποιος το Cafe Greco?
Ειναι το πιο εκλεκτο ολων, ενα πραγματικο μουσειο.
Μεταξυ μας ομως αν εχει παει στα 12 η χωριατικη διπλα στη σουβλα με το κοκορετσι, 8 ευρω για εναν καφε σε ενα μνημειακο χωρο δεν ειναι πολυ.
Ωραιο το θεμα, ελαχιστοι ομως απαντουν στην ερωτηση σου. Λες και ελειπε ενα θεμα με λινκ για βικυπεδια ή ινφο και φωτο που βρισκω καλυτερες στο γκουγκλ.
Γραψτε ρε σεις δυο λογια γιατι σας αρεσε, τιμες με νουμερα ή αλλα πρακτικα τιπς. Τι να το κανω το New York cafe στη Βουδαπεστη αμα η ουρα ειναι θηριωδης κ θες 2 ωρες να μπεις; Ή το Φλοριαν που πρεπει να χεις χρυση πιστωτικη, οπως κ στο καφε γκρεκο; Και στα δυο αυτα παρεπιπτοντως μπαινεις εντελως δωρεαν, κανεις τις φωτο σου κ πινεις κ τον καφε σου μεσα στο Φλοριαν στα ορθια στο 1/10 της τιμης.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εχουν περασει χρονια, ειτε δεν θυμαμαι τιμες ειτε εχουν αλλαξει.
Θα βαλει καποιος το Cafe Greco?
Ειναι το πιο εκλεκτο ολων, ενα πραγματικο μουσειο.
Μεταξυ μας ομως αν εχει παει στα 12 η χωριατικη διπλα στη σουβλα με το κοκορετσι, 8 ευρω για εναν καφε σε ενα μνημειακο χωρο δεν ειναι πολυ.
Τα μενου τους ειναι στο διαδικτυο. 12€ για καπουτσινο μονο να τον πιω μπροστα σε ενα Rafaello θα τα δινα. Νομιζω δε οτι το Φλοριαν εχει κ music supplement, φθανει 20€+..
Κ οπως ειπα μπαινεις, βλεπεις δωρεαν..το απολαμβανεις κ ορθιος.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ρώμη

Minuetto στο Castel Sant'Angelo
Πρόκειται για ένα καφέ-μπαρ που υπάρχει εντός του Κάστρου των Αγγέλων στην αγαπημένη μου Ρώμη! Έχει μικρά τραπεζάκια, κάποια εκ των οποίων είναι τοποθετημένα στη πλευρά των τειχών του κάστρου και έχουν θέα στο Βατικανό!
100_9189.JPG

100_9187.JPG

Θυμάμαι οτι ήταν μία πολύ ωραία στάση μετά απο πολύ περπάτημα και μάλιστα με εκπληκτική θέα!
100_9176.JPG

@Samion σε αυτό είχα πιει καφέ πριν 12 χρόνια. Δεν πιστεύω να θες να θυμάμαι πόσο πλήρωσα το καφέ μου τότε... και πόση αξία έχει αυτό μπροστά στη όμορφη αίσθηση του όλου περιβάλλοντος;...
Η παρακάτω φωτο αφιερωμένη! Είναι το πουλί που τάιζα όταν έπινα τον καφέ μου :lol:
100_9183.JPG

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Edit: Στο Cafe New York της Βουδαπέστης δεν περιμέναμε σε καμία ουρά. Μπήκαμε αμέσως (11/1/2017).

Το ίδιο και στο Antico Caffè Greco (2/1/2014).

Όσο για τιμές δε νομίζω ότι υπάρχει λογική να αναφέρονται μετά από τόσα χρόνια.

Υ.Γ. @paefstra έχει αναφερθεί από εμένα το Antico Caffè Greco

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Edit: Στο Cafe New York της Βουδαπέστης δεν περιμέναμε σε καμία ουρά. Μπήκαμε αμέσως (11/1/2017).
Το ίδιο και στο Antico Caffè Greco (2/1/2014).
Όσο για τιμές δε νομίζω ότι υπάρχει λογική να αναφέρονται μετά από τόσα χρόνια.
Και στα δυο καφε ειναι αθλος να μπεις μεσα σε συγκεκριμενες περιοδους, στο ουγγρικο σχεδον αδυνατο, την εχουν δει studio 54 τελη ‘70.
το πιο σημαντικο ειναι να απανταται η ερωτηση του αρχικου ποστ: γιατι μας αρεσε. Οποιος εχει παει προσφατα καλο ειναι να λεει τι πληρωσε ή αλλα τιπς: τι ωρα ειναι καλυτερα ή ποια μερα ή αν υπαρχει supplement στις τιμες κλπ κλπ.

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Πολωνία
Bαρσοβία
Cafe Croque Madame

Στον αριθμό 41 της Nowy Świat υπάρχει αυτό το γλυκούλικο μαγαζί που σερβίρει-εκτός από καφέδες-brunch, φαγητό, σαλάτες, γλυκά και ποτά. Το καφέ έχει δύο χώρους. Η πίσω αίθουσα δεν προσφέρει καμία θέα, ενώ η μπροστινή είναι διακοσμημένη με λευκά έπιπλα με γκρι και ροζ μαξιλάρια χαρίζοντας ηρεμία και ωραία θέα στον επισκέπτη.

Επισκεφθήκαμε το Croque Madame στις 31/3/2022. Την ημέρα εκείνη έκανε πολύ κρύο και στην μπροστινή αίθουσα ήμασταν οι μοναδικοί πελάτες. Δεν φάγαμε κάτι για να έχω άποψη για το φαγητό, αλλά τα ροφήματά μας-καφές και τσάι-ήταν μια χαρά και η εξυπηρέτηση ζεστή και φιλική.

IMG_20220331_111145.JPG

IMG_20220331_111353.JPG

IMG_20220331_111405.JPG

Last edited:

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Πολωνία
Βαρσοβία
Herbaciarnia

Στην Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας, ακριβώς πριν από το Barbican, ανακαλύψαμε ένα όμορφο μαγαζί που ονομαζόταν Herbaciarnia. Στον χάρτη το είχα βρει με το πλήρες όνομα «Nowomiejska s.c. Herbaciarnia. Kowalewski M.W.», στην οδό Nowomiejska 10.

Το επισκεφθήκαμε την 1η Απριλίου του 2022. Εκείνη την ημέρα χιόνιζε και φυσούσε ακατάπαυστα στη Βαρσοβία και μετά την περιήγησή μας στις «Λεωφόρους του Βιστούλα ποταμού» βρήκαμε καταφύγιο σε αυτήν τη ζεστή τσαγερία-καφέ ανεβαίνοντας στον 1ο ή 2ο όροφο (δεν θυμάμαι ακριβώς) του κτιρίου όπου στεγάζεται αυτό το ατμοσφαιρικό και ήσυχο μέρος. Ήμασταν εντελώς μόνοι. Η διακόσμηση ήταν καλαίσθητη με έντονη την παρουσία του σκούρου ξύλου, ενώ σε μια γωνιά του μαγαζιού υπήρχε και πιάνο.

Ο καφές ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στα γούστα του συζύγου και η μηλόπιτα που παρήγγειλα εγώ ήταν τόσο ωραία, ώστε παραγγείλαμε και δεύτερο κομμάτι.

1751323996432.png

IMG_20220401_122543.jpg

IMG_20220401_123915.jpg

IMG_20220401_124703.jpg

IMG_20220401_124734.jpg

IMG_20220401_124805.jpg

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.061