Ιταλία Ciao Bella Napoli (Πομπηία-Βεζούβιος)

xarisro

Member
Μηνύματα
36
Likes
95
Ταξίδι στη Νάπολη-Πομπηία-Βεζούβιος

Ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη με Ryanair, το εισιτήριο το έβγαλα πριν 2 μήνες, 10€ + 4€ η θέση +12€ η βαλίτσα =26 € + επιστροφή = 52 € .

Φτάσαμε Νάπολη βραδάκι, σε 1 ώρα και 5’, το πατούσε το γκάζι ο πιλότος, κατεβήκαμε και βιαστικά για τη στάση του Λεωφορείου της Alibus στα 180 μέτρα, εισιτήριο 5€ με 1η στάση Garibaldi δίπλα στο σταθμό των τραίνων Napoli Centrale, από εδώ παίρνεις μετρό, αστικά, τραίνα, για όλη τη Νάπολη. Εγώ βρήκα hotel δίπλα στη στάση για 1 νύχτα, τις άλλες βραδιές βρήκα δίπλα στη στάση Università του metro, La Baia Di Partenope, ένα B&B άριστο, κεντρικό, καθαρό, ανανεωμένο, εξυπηρετικό και βολικό από συγκοινωνίες και από περπάτημα.

Τακτοποιηθήκαμε στο Grand Hotel Europa για την 1η νύχτα και βγήκαμε για μία βόλτα, για τι άλλο, να δοκιμάσουμε την Μαργαρίτα, καθίσαμε σε μία πιτσαρία απέναντι από το Napoli Centrale, ήταν 22.30 και μας είπαν κλείνουμε, αλλά μας έκαναν τη χάρη να μας εξυπηρετήσουν, ωραία πίτσα απλή ζουμερή με φρέσκια σάλτσα και μπόλικη μοτσαρέλλα συνοδεία μπύρας PERONI.
Napoli (2).jpg
Στη συνέχεια καθίσαμε και στο SfogliateLAB, ονομαστό ζαχαροπλαστείο να δοκιμάσουμε Sfogliatella και Μπαμπά με ρούμι.
Sfogliatella.jpg
Πήγε 24.00 και η περιοχή είχε πολύ κίνηση, ούτε στιγμή δεν ένοιωσα ανασφάλεια.

2η μέρα. Ξύπνημα και πρωινό έξτρα με 7€, βαλίτσες και στο Centrale να αγοράσουμε την τριήμερη κάρτα Campania Artecard 3 DAYS, με 32 €, http://www.campaniartecard.it/campania-3-days/?lang=en, που παρέχει απεριόριστες διαδρομές μετρό, τελεφερίκ, αστικά λεωφορεία, τραίνα Circumvesuviana και 2 μουσεία δωρεάν και τα άλλα μουσεία με έκπτωση. Μουσείο 15€, Πομπηία 15€, την έβγαλα την κάρτα.
campaniacart.jpg
Κατεβαίνουμε μετρό Garibaldi, πολύ βάθος, 2 μεγάλες κυλιόμενες + σκαλιά και διαδρόμους, να έχεις τύχη να μην έχουν βλάβη και όλες οι στάσεις μετρό που πήγαμε είναι σε τέτοιο βάθος.
Κατεβαίνουμε Università, πάμε στο La Baia Di Partenope, ένα συγκρότημα κτιρίων, είσοδος με θυρωρό, ασανσέρ πληρωμή με 20 λεπτά, μας περίμενε ο Federico, πολύ ευγενικός, μας ενημέρωσε για οτιδήποτε, όμορφο δωμάτιο, ευρύχωρο, καθαρό, ανανεωμένο, τακτοποιηθήκαμε και ξεκίνημα για περιήγηση.

Google map. Για άλλη μία φορά θα το πω, τεράστιο εργαλείο, την είχα περπατήσει τη Νάπολη με το Google map, είχα δει όλα τα αξιοθέατα, τις πιτσαρίες, τα γλυκάδικα, τις στάσεις μετρό, λεωφορείων, τους δρόμους που θα περπατήσω.
Και τώρα μου φαινόταν σαν να ερχόμουν 2η φορά, μου ήταν όλα γνωστά, ήξερα σε ποια στάση να πάω, ποιο λεωφορείο να πάρω, δεν δυσκολεύτηκα ούτε μία στιγμή.

Πρώτη επίσκεψη στο Μουσείο, μετρό Università – Museo, να εκμεταλλευτούμε την artecard κάρτα, πρέπει πρώτα να ξοδέψεις τα 2 δωρεάν μουσεία και μετά να πας στα της έκπτωσης.
Napoli (4).jpg Napoli (8).jpg Napoli (10).jpg
Αξίζει η επίσκεψη εδώ, μαρμάρινα γλυπτά, οι περισσότερες συλλογές από ανασκαφές της Πομπηίας είναι εδώ. Υπόγειο, ισόγειο, 1ος όροφος, 2 ώρες δεν φτάσανε. Ένα εσπρέσσο στο κυλικείο για ξεκούραση και φεύγουμε.

Τώρα το πρόγραμμα έλεγε VOMERO (βόμερο), πάλι μετρό Museo – Vanvitelli, εδώ στο λόφο είναι άλλο περιβάλλον, πλούσια περιοχή, άλλα κτίρια, δέντρα. Προχωράμε στη γνωστή διαδρομή από το Google map για το κάστρο Castel Sant'Elmo, από την Piazza Vanvitelli με κατεύθυνση σταθμό τελεφερίκ Morghen, και για να ανέβεις από ένα επίπεδο σε άλλο στο λόφο του Vomero, εκτός από σκάλες, υπάρχουν και κυλιόμενες, αλλά και ανελκυστήρες. http://www.anm.it/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1.

Λοιπόν βρίσκεσαι μπροστά στο σταθμό Morghen και μετά αριστερά-δεξιά βρίσκεσαι στην είσοδο του κάστρου, περπάτημα 750μ. εισιτήριο 5€. Ανεβαίνεις σε πλακόστρωτο, ανηφορικό δρόμο μέχρι εκεί που αντέχεις, αλλά στην κορυφή είναι το καλύτερο, η θέα της πόλης είναι καταπληκτική, τα βλέπεις και τα καταλαβαίνεις όλα τα σημεία που θα πας. Οι πανοραμικές φωτογραφίες από εδώ πάνω αξίζουν, με τον Βεζούβιο στο βάθος.
Napoli (23).jpg Napoli (28).jpg
Φεύγουμε με σκοπό να κατέβουμε με Funicolare. Αλλά τώρα είναι η ώρα για ξεκούραση και πίτσα. Κατεβαίνοντας και απέναντι από το σταθμό Morghen βρίσκουμε μια Pizzeria-Trattoria Tiè!, με τραπέζια έξω, εκείνη τη στιγμή αδειάζει ένα τραπέζι και καθόμαστε, η Μαργαρίτα, το "Spaghetto Napoli" και Μελιτζάνες παρμεζάνα ήταν καταπληκτικά.
Napoli (37).jpg
Λίγο πιο κάτω είναι ο σταθμός τελεφερίκ Piazza Fuga της γραμμής Funicolare Centrale, και κατεβαίνουμε στο τέρμα Augusteo, στο κεντρικό και εμπορικό δρόμο Via Toledo, απέναντι είναι η περίφημη Galleria Umberto,
Napoli (42).jpg
την διασχίζουμε και βγαίνοντας από την νότια πύλη, απέναντι είναι το θέατρο San Carlo, αριστερά φαίνεται το Castel Nuovo
Napoli (53).jpg
και δεξιά πας προς πλατεία Plebiscito με το Palazzo Reale.
Napoli (281).jpg
Περπατήσαμε την πλατεία, άρχισε ήδη να σκοτεινιάζει, εκεί δίπλα είναι και το φημισμένο Gran Caffè Gambrinus, δεν είχε ούτε ένα τραπέζι ελεύθερο να καθίσουμε, παίρνουμε από ένα Gelato στο χέρι και περπατάμε προς Castel Nuovo, εκεί δίπλα είναι και η στάση του Λεωφορείου R2 για το Hotel, περιμέναμε και ενώ έγραφε η πινακίδα πως έρχεται σε 12’, όσο πήγαινε και μεγάλωνε ο χρόνος, αφήσαμε τη στάση και πιο κάτω ήταν η στάση μετρό Municipio, το παίρνουμε και σε μία στάση είμαστε στάση Università, Piazza Giovanni Bovio, 100μ. απ’ το hotel, κεντρικό σημείο με πολλά μαγαζιά.
Καθίσαμε για μία Μαργαρίτα και μία μπύρα και στο δωμάτιο για ξεκούραση.

Περπάτημα 2ης ημέρας 4 χιλ. + μουσείο + κάστρο.

3η μέρα. Σήμερα το πρόγραμμα έλεγε Πομπηία. Πρωινό 7.30, μας έκανε την εξυπηρέτηση ο Federico και ήρθε να μας ετοιμάσει πρωινό νωρίς, αντί 08.00 που το έκανε καθημερινά, για να φύγουμε. Υπάρχουν 3 τρόποι να πας στο σταθμό τραίνων Porta Nolana που φεύγουν τα τραίνα Circumvesuviana για Πομπηία και εννοείται δωρεάν με την κάρτα και εννοείται να πάρεις το τραίνο από Porta Nolana που ξεκινά, γιατί στην επόμενη στάση Garibaldi σταθμό Centrale γίνεται είσοδος των μυρίων και θα πας όρθιος.
Hotel - Nolana με τα πόδια 1400μ., με το metro κατεβαίνεις Garibaldi σταθμό Centrale και πας με τα πόδια 700μ., εμείς περπατήσαμε 500μ. για τη στάση Colombo, λεωφορείου 151 που έχει στάση μπροστά στην Porta Nolana. Ανεβήκαμε σ’ένα παλιό τραίνο, λίγα άτομα και στην επόμενη γέμισε και όρθιοι.
Napoli (61).jpg
Μέχρι Πομπηία, Pompei Scavi - Villa Dei Misteri κάνει 22 στάσεις και περίπου 50’. Από εδώ, όπως και απ’ την άλλη έξοδο των αρχαίων, Piazza Anfiteatro, φεύγουν Λεωφορεία για Βεζούβιο που σε πάνε στο τέρμα, στο parking υψόμετρο 1050m.

Μπαίνουμε Πομπηία με την artecard κάρτα, (χωρίς κάρτα 15€), είχα κάνει μία διαδρομή με τα σπουδαιότερα αξιοθέατα κατά σειράν, Forum, η μακρινή Βίλα των Μυστηρίων, Οικία του χειρουργού, Οικία του Τραγικού Ποιητή, Casa dei Vettii, Casa del Fauno, το φημισμένο και πολυεπισκεπτόμενο Λουπανάρ, Terme Stabiane, Great Theatre of Pompeii, Garden of the Fugitives με τα πτώματα, Αμφιθέατρο και έξοδος.
Napoli (72).jpg Napoli (76).jpg Napoli (79).jpg Napoli (83).jpg Napoli (89).jpg Napoli (95).jpg Napoli (103).jpg Napoli (105).jpg Napoli (111).jpg Napoli (116).jpg Napoli (122).jpg
Μας πήρε περίπου 3 ώρες και πολύ περπάτημα, ξέχασα να πάρω τον μετρητή βαδίσματος, όπως το υπολόγισα αργότερα θα ήταν 4,5-5 χιλ. ποδαρόδρομος.
Πομπηία. https://www.huffingtonpost.gr/entry/pompeia-mia-pole-mesterio_gr_5b4204e3e4b09e4a8b2e2a8d.
Τι να πεις και τι πρωτοθαυμάσεις σ’ αυτή την άτυχη πόλη, όλα τα είχε, αγορά, εκκλησίες, στάδιο, θέατρο, υδραγωγείο, δρόμους, αποχέτευση, ύδρευση, καταστήματα, πορνεία. Και τώρα κατάφεραν και την ξεσκέπασαν από 3μ. πέτρας και σκόνης που την κατέστρεψε.

Βγαίνουμε στην έξοδο Αμφιθέατρου με σκοπό λίγη ξεκούραση και πέφτουμε μπροστά σε ένα γραφείο που κάνει μεταφορές με λεωφορειάκι προς Βεζούβιο, ήταν έτοιμο να φύγει, 15€ μας λέει και μπαίνουμε.

Από εδώ, την Piazza Anfiteatro όπως και απ’ την άλλη είσοδο, Porta Marina, φεύγουν Λεωφορεία για Βεζούβιο που σε πάνε στο τέρμα, στο parking υψόμετρο 1050m. Και μετά αρχίζει το μονοπάτι. Μπορείς και στο Ercolano να κατέβεις με το τραίνο και να πας Βεζούβιο, επιστρέφεις και συνεχίζεις για Πομπηία. https://www.visitpompeiivesuvius.com/it/vesuvio

Το λεωφορείο μέχρι το parking κάνει περίπου 1 ώρα και σ' αφήνει 2 ώρες ν’ ανέβεις στον κρατήρα, να θαυμάσεις την τρύπα, να βγάλεις φωτογραφίες και να κατέβεις, όπου σε περιμένει το λεωφορείο για την επιστροφή. Η είσοδος χωρίς κάρτα είναι 10€, με κάρτα artecard 8€.

Τώρα ο δρόμος είναι σκόνη και τριμμένη λάβα που γλιστρά, ανηφορικός, τουλάχιστον η διαδρομή 1200μ. μέχρι που φτάνεις στον κρατήρα, για το τελευταίο μαγαζάκι είναι 1700μ. κι’ αν θέλεις προχωράς κι’ άλλο κυκλικά του κρατήρα. Η κορυφή έχει υψόμετρο 1280μ. Ανεβαίνουν και τζιπάκια 4x4, που μεταφέρουν ανθρώπους ανήμπορους.
Napoli (137).jpg Napoli (142).jpg Napoli (148).jpg Napoli (151).jpg Napoli (157).jpg Napoli (175).jpg
Ανεβαίνεις περπατώντας, κουράζεσαι, σταματάς, βγάζεις φωτογραφίες, ξαναπροχωράς, φυσιολογικά με πολλές στάσεις κάνεις περίπου 30 με 40’.
Βγάλε φωτογραφίες, πιες ένα χυμό και κατεβαίνεις πιο ξεκούραστα, αλλά με προσοχή στο γλίστρημα.

Όταν κατέβηκα είχα ένα περιθώριο 20’ για τουαλέτα (πάρτε μάσκες) για ένα νερό, χυμό και ανάπαυση, δεν μας κρατούσαν τα πόδια.

Όταν κατεβήκαμε μας άφησε μπροστά στο σταθμό των τραίνων, δεν είχαμε διάθεση για φαγητό, θα φάμε στη Νάπολη.
Στην αποβάθρα γινόταν συνωστισμός, μάλλον θα φύγουμε όρθιοι, το τραίνο έρχεται από Sorrento, μπαίνουμε μέσα και καταφέρνουμε να πιάσουμε μία θέση, πάλι καλά, οι περισσότεροι όρθιοι.

Κατεβαίνουμε Garibaldi μετά Università και στην πλατεία καθόμαστε στο Il Pomodorino, για φαγητό, πίτσα, μακαρονάδα, να τα δοκιμάσουμε όλα. Μετά στο απέναντι Perfectoo για γλυκό και Hotel για ξεκούραση.
Napoli (182).jpg
Περπάτημα 3ης ημέρας περίπου 8 χιλ.

4η μέρα. Σήμερα περπατάμε Spaccanapoli, με επίσκεψη στο Cappella Sansevero, βαδίζοντας την Via Mezzocannone δίπλα στο Hotel σε 600μ. φτάνουμε κατ’ ευθείαν στο Παρεκκλήσιο Σανσεβέρο, ήταν 09.00 και δεν είχε κόσμο, καμιά δεκαριά άτομα, βγάζουμε εισιτήριο 6€ με Artecard, 8€ χωρίς.
Το άγαλμα του «Κεκαλυμμένου Χριστού» είναι το βασικό έκθεμα του μουσείου, με την λεπτομέρεια του πέπλου που τον σκεπάζει. https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/09/blog-post_3624.html.
Δεν επιτρέπουν φωτογραφίες.
Αλλά και τα άλλα εκθέματα είναι άξια προσοχής, καθώς επίσης και στο υπόγειο οι 2 σκελετοί με το αρτηριοφλεβικό σύστημα σε πλήρη λεπτομέρεια. Το μουσείο βρίσκεται στην καρδιά της Spaccanapoli, ανάμεσα στους 2 παράλληλους δρόμους Via dei Tribunali και Via San Biagio Dei Librai.

Βγαίνοντας δεξιά στα 100μ. είναι η Via dei Tribunali με τα cafe, τις πιτσαρίες και πολλά αξιοθέατα. Προχωράμε πάλι δεξιά, επί της Tribunali και στο Monumento a San Gaetano δεξιά είναι η Via S. Gregorio Armeno με τα Χριστουγεννιάτικα, συνεχίζουμε επί της Tribunali, και συναντάμε τη Via Duomo, όπου αριστερά μας είναι ο επιβλητικός καθεδρικός Duomo, μπαίνουμε μέσα να θαυμάσουμε την μεγαλοπρέπεια του ναού, έτυχε να έχει λειτουργία σε ένα μεγάλο παρεκκλήσι εκείνη την ώρα.
Napoli (196).jpg Napoli (200).jpg Napoli (202).jpg Napoli (203).jpg
Στη συνέχεια της Tribunali και λίγο μετά τη Via Duomo, βρίσκεται η εκκλησία και το μουσείο Pio Monte della Misericordia με σπουδαίους πίνακες Caravaggio και άλλους, εισιτήριο 4€ με κάρτα.
Napoli (222).jpg Napoli (231).jpg
Επιστρέφουμε βολτάροντας επί της Tribunali περνάς από τη Γαλαρία της Via Port'Alba και πέφτεις στην Piazza Dante, με το σταθμό μετρό και τη Via Toledo.
Εδώ τώρα στην πλατεία αξίζει ένα espresso, καθίσαμε για μία ανάπαυλα.
Napoli (232).jpg
Τώρα έπρεπε να δούμε τους 2 γειτονικούς σταθμούς του μετρό Dante και Toledo με την όμορφη διακόσμηση, πραγματικά αξίζει μία επίσκεψη και ειδικά στο Toledo, έναστρος ουρανός. http://www.anm.it/index.php?option=com_content&task=view&id=1001&Itemid=176
Napoli (233).jpg Napoli (242).jpg
Ανεβήκαμε κατεβήκαμε με τις μακρινές κυλιόμενες, υπάρχουν και ανελκυστήρες που σε ανεβοκατεβάζουν χωρίς περπάτημα.

Μετά από εδώ το πρόγραμμα έλεγε Catacombs of San Gennaro http://www.catacombedinapoli.it/en/places/catacombs-of-san-gennaro-naples?ref .
Napoli (252).jpg
Θα πάρουμε λεωφορείο, λίγο πιο πάνω από μετρό Toledo, πάνω από Piazza Carità περνάει το 604, κάνει επιστροφή και σε πάει μπροστά στις κατακόμβες, όπως επίσης από την Piazza Dante περνάνε τα 168 και 178 αστικά για κατακόμβες.
Κατεβαίνουμε στην είσοδο, βγάζω εισιτήριο από 9€, με την artecard 5,4€, θα πάω μόνος, η σύζυγος δεν θέλει, μπήκαμε στη Ρώμη και έπαθε κλειστοφοβία.
Napoli (249).jpg Napoli (250).jpg
Αλλά εδώ είναι τελείως διαφορετικά, κατεβήκαμε αρκετά σκαλιά για την είσοδο και έχει μεγάλες και ευρύχωρες αίθουσες, όπως και εκκλησία και στα πλαϊνά τοιχώματα είναι τα δωματιάκια, ο περισσότερος χρόνος πήγε στην περιγραφή, σύνολο 1 ώρα, η διαδρομή ήταν σχετικά μικρή.
Η έξοδος είναι σ’ ένα νοσοκομείο 2-3 επίπεδα πιο χαμηλά και μακριά απ’ την είσοδο των εισιτηρίων. Πως πάμε πάλι εκεί? Παίρνεις το δρόμο αριστερά ανεβαίνεις αρκετές σκάλες και βγαίνεις στον κεντρικό δρόμο που περνούν τα αυτοκίνητα, έλα τώρα που ήθελα να πάω στην είσοδο, περπάτημα 1000μ. περίπου να βρεθώ εκεί, ταλαιπωρία.
Έκατσα στο κυλικείο, καφέ, αναψυκτικά, ξεκούραση και δρόμο.
Παίρνουμε το 178 και κατεβαίνουμε στη Via Toledo, περπατάμε τον μεγάλο και εμπορικό δρόμο, που μετά από ένα σημείο της Piazza Dante γίνεται πεζόδρομος.
Napoli (245).jpg Napoli (255).jpg Napoli (257).jpg Napoli (263).jpg Napoli (265).jpg Napoli (268).jpg Napoli (269).jpg Napoli (270).jpg
Πήγε 17.00 και δεν φάγαμε ακόμα, είχα σημειώσει εκεί απέναντι από την Galleria Umberto επί της Via Toledo, είναι το L.u.i.s.e. καλό φαγάδικο με φαγητά, πίτσες, γλυκά, καθίσαμε έξω, ξεκουραστήκαμε, φάγαμε και αντί να το φάμε το γλυκό εδώ, θα πάμε στο Gambrinus, ίσια κάτω στην Via Toledo σε βγάζει στο Gambrinus με την Piazza del Plebiscito, ευτυχώς βρήκαμε ένα άδειο τραπέζι καθίσαμε, οι τιμές δεν είναι απαγορευτικές, Caffè strapazzato 5€, espresso 4€, Sfogliatella 4,5€.
Napoli (276).jpg Napoli (277).jpg
Άρχισε να νυχτώνει και πάμε στο δρόμο κάτω απ΄ το Castel Nuovo, Via Ammiraglio Ferdinando Acton, να πάρουμε το 151 ή το 154 προς Hotel.
Και λέμε δεν κάνουμε μία περιήγηση με το Λεωφορείο. Το 154 περνάει από Santa Lucia και επιστρέφει από την Chiaia, Piazza Vittoria, ενώ το 151 κάνει μεγαλύτερη διαδρομή μέχρι το Stadio San Paolo και επιστρέφει.
Παίρνουμε το 151, περνάει από το Tunnel della Vittoria, Chiaia, Galleria Laziale, Stadio San Paolo, και επιστρέφει από Santa Lucia, κατεβαίνουμε στάση Colombo, 500μ. απ’ το Hotel.
Από εδώ κοντά ξεκινάει και το Λεωφορείο Alibus για αεροδρόμιο, που θα φύγουμε αύριο απόγευμα.

Περπάτημα 4ης ημέρας 7 χιλ.

5η μέρα. Σήμερα θα περπατήσουμε στο παράλληλο δρόμο της Tribunali την Via San Biagio Dei Librai, που είναι εξίσου δημοφιλής με cafe, πιτσαρίες, εκκλησίες και αξιοθέατα.
Παίρνουμε το μετρό και κατεβαίνουμε Piazza Dante, από εκεί περνάς την γαλαρία της Port'Alba και στρίβεις δεξιά στην Via S. Sebastiano και βρίσκεις την Via Benedetto Croce που είναι η συνέχεια της Via San Biagio Dei Librai, εκεί πέφτεις στην εκκλησία του Gesù Nuovo και δίπλα είναι το μοναστήρι της Santa Chiara με τα φημισμένα πλακάκια, πιο πέρα είναι η Piazza S. Domenico Maggiore με την ομώνυμη εκκλησία, που αν στρίψεις αριστερά πας στην Cappella Sansevero.
Napoli (312).jpg Napoli (315).jpg Napoli (328).jpg Napoli (329).jpg Napoli (336).jpg Napoli (337).jpg
Δεξιά είναι εκκλησία του Sant'Angelo a Nilo, πιο εκεί είναι το Bar Nilo που σύχναζε ο Μαραντόνα και πιο πέρα πέφτεις στον δρόμο Via S. Gregorio Armeno με τα χριστουγεννιάτικα και την ομώνυμη εκκλησία, προχωρήσαμε σ’ αυτό το παζάρι και βγήκαμε στην Tribunali, στο Monumento a San Gaetano και καθίσαμε για λίγη ξεκούραση με ένα espresso.
Και πήραμε την Tribunali δεξιά να κάνουμε ένα κύκλο να πάμε για πίτσα στο ονομαστό L'Antica Pizzeria da Michele. Περπατώντας βρήκαμε ένα παντοπωλείο και πήραμε μοτσαρέλλες και άλλα τυριά.
Συνεχίζουμε την Tribunali και στρίβεις δεξιά στην Vico della Pace για να πας στην πιτσαρία, εμείς δεν την προσέξαμε και 2 δρόμοι πιο πέρα πέφτεις στο Δικαστικό μέγαρο, στρίβεις πάλι δεξιά και συναντάς την εξίσου καλή πιτσαρία Trianon και μετά δεξιά είναι η Pizzeria da Michele που επ’ έξω υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση, περίμεναν με τα χαρτάκια στο χέρι και μόλις άδειαζε ένα τραπέζι έμπαιναν.
Napoli (339).jpg Napoli (344).jpg
Δεν είχαμε υπομονή και καθίσαμε στο Trianon, φάγαμε τις τελευταίες Ναπολιτάνικες πίτσες και φύγαμε για το Hotel να πάρουμε τις βαλίτσες, λεωφορείο Alibus και αεροδρόμιο.
Napoli (353).jpg
Περπάτημα 5ης ημέρας 4 χιλ.

Συμπέρασμα εκδρομής, επειδή διάβασα κάπου πως η Νάπολη γυρίζεται σε 2 μέρες, θα πω πως μόνο τα πρακτορεία το κάνουν αυτό, σε 1 μέρα σε γυρίζουν επί τροχάδην, εμείς 4 μέρες με πολύ περπάτημα και δεν τα είδαμε όλα. Που να πας και Sorrento, Positano, Amalfi.
Τα υπόλοιπα άλλη φορά.

Ciao Bella Napoli
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.576
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom