Eρωτηση για κρατηση σε ξενοδοχειο

geopnd

Member
φιλε βασιλη καλα ταξιδια να χεις.θα σου προτεινα να επιλεξεις διαμερισμα.πιο ανετο και για τα παιδια σου και για σενα.ειχα μεινει στο emirhan inn apartments.
Istanbul apartments, apartment istanbul, apartment in istanbul, Emirhan
πολυ καλο διαμερισμα με θεα βοσπορο και φοβερη τιμη.πολλυ καλοι ιδιοκτητες στην περιοχη σουλταναμετ.στην συνιστω σε σχεση με ταξιμ.εχεις και παιδια μην το ξεχνας.γενικα περα απο παλατια μην παραληψεις το υδραγωγειο του ιστουνιανου στην σουλταναμετ.επισης περα απο το κλασσικο γκραν μπαζαρ πηγαινε και στο αιγυπτιακο παζαρι.κανε κανε χαμαμ στα απειρα που υπαρχουν,δες μια παρασταση με δερβισιδες-τα παιδια ισως βαρεθουν βεβαια-.η βολτα στον βοσποροβ δεν με ενθουσιασε.βεβαια ημουν απο αλκοολ την προηγουμενη νυχτα αρα και η διαθεση μου ηταν καπως,χαχα.αγια σοφια,μπλε τζαμι-ελευθερη εισοδος σε αυτο-,καποια αλλα μικροτερα παλατια στην ευρυτερη περιοχη.πηγαινε και απο την πλευρα της ασιας μια βολτα.περνας την μεγαλη γεφυρα την πολης.κανε παζαρια παντου-χαιρονται με αυτα- ακομα και στα ταξι.πιες μπυρα εφες και ρακι σε καποιο παραδοσιακο καφε.πιες το φοβερο μαυρο τσαι τους και παρε πολλα μπαχαρια για εδω.φαε και κανα γλυκακι με τα απειρα συροπια.μην οδηγεις με τιποτα στην πολη.βαλτο σε ενα παρκινγκ και μετακινησου με ταξι-ειναι φθηνα,το νου σου μη σε κλεψουν,διαπραγματευσου την τιμη-.το να οδηγεις στην τουρκια ειναι σαν να θελεις να σε πληρωσει η ασφαλιστικη σου.γενικα η πολη ειναι υπεροχη και οι ανθρωποι φανταστικοι.θα το καταλαβεις οταν θα λες γιουναν και αυτοι θα σε λενε μπατζανακι......οτι αλλο θελεις ρωτας.με τιποτα μην πληρωνεις σε ευρω.θα σε κλεψουν στην ισοτιμια και θα γελανε κιολας.κανε λιρες.1 ευρω ισουται περιπου με 2 λιρες τουρκικες.εχει πολλα ανταλλακτηρια.δες την καλυτερη ισοτιμια και κανε αμεσως.μολις περασεις τα συνορα σε περιπου 50χλμ εχε ενα καφε στην μεση του πουθενα.κανε εκει καποιες λιρες για τα πρωτα εξοδα.και πιες και το φοβερο τσαι τους.ειναι μια καλη γνωριμια με τους γειτωνες για αρχη.το τσαι θα το πληρωσεις στην φοβερη τιμη των 0.5 λιρες,δηλαδη 0,25 λεπτα του ευρω.σκετο κλεψιμο οι γειτωνες,:haha:

Carmen

Member
Επόμενο Ταξίδι
ακόμα το ψάχνουμε!
Ταξίδι-Όνειρο
Θέλω να πάω παντού!
Στα διόδια της Τουρκίας τι ακριβώς γίνεται, γιατί σε κάποια ταξιδιωτική ιστορία που διάβασα είδα ότι είχαν ένα μπέρδεμα με κάποια κάρτα ή κάτι τέτοιο.
Είναι το Σουλτάναχμετ η καλύτερη περιοχή για να μείνουμε; Σε ποιο ξενοδοχείο μείνατε εσείς;
Εκτός από τα διάφορα παλάτια ( που σίγουρα θα ξετρελαθούν τα κορίτσια μου ) τι άλλο νομίζεις ότι αξίζει να δούμε ώστε να το ευχαριστηθούν και τα παιδιά;
Με τα διόδια δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Μόνο προσοχή θέλει με τα όρια ταχύτητας γιατί γράφουν. Στα σύνορα ζητάνε πράσινη κάρτα και ο ίδιοκτήτης του αυτοκινήτου πρέπει να είναι μαζί (αυτονόητο).
Όταν πηγαίνουμε με τα παιδιά επιλέγουμε ξενοδοχείο με εσωτερική πισίνα. Έτσι σε περίπτωση που βρέξει μπορούμε να τα απασχολήσουμε μέσα στο ξενοδοχείο. Αυτη τη φορά κλείσαμε στο miapera.
Στην Κωνσταντινούπολη εχει ενυδρείο, σόου με δελφίνια, μικρό μουσείο παιχνιδιών και μέγάλα εμπορικά κέντρα με΄δραστηριότητες για παιδιά. Αν όμως σας βοηθάει ο καιρός ακολουθήστε μονο όσα προτείνουν στο φόρουμ και τα παιδιά θα ενθουσιαστούν.

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Με τα διόδια δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Μόνο προσοχή θέλει με τα όρια ταχύτητας γιατί γράφουν. Στα σύνορα ζητάνε πράσινη κάρτα και ο ίδιοκτήτης του αυτοκινήτου πρέπει να είναι μαζί (αυτονόητο).
Για τα διόδια εννοώ αν πληρώνεις απευθείας σε ταμία ή αν χρειάζεται να βγάλεις κάποιου είδους κάρτα, και που την βγάζεις.

aggeliki_17

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαροκο?
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλάνδη!
Γεια σας..
θα ηθελα να μου λυσετε μια απορια.. οσα χρονια ταξιδευω χρησιμοποιω το booking.com για να κλεινω τα ξενοδοχεια.. Σημερα εψαχνα ενα ξενοδοχειο για Μπανσκο για τα χριστουγεννα και εντελως τυχαια επεσα πανω στο trivago και ειπα να το ψαξω κι εκει.. βρηκα λοιπον ενα που μου αρεσε κι οταν πατησα για να το δω με πηγε σε ενα αλλο site που το βλεπω πρωτη φορα το agoda.gr στο οποιο μου δινει διαθεσιμοτητα ενω για το ιδιο ξενοδοχειο και τις ιδιες ημερομηνιες το booking.com δεν μου δινει.. ειναι φυσιολογικο αυτο? κι αν ναι το agoda.gr ειναι αξιοπιστο, να το εμπιστευτω? :roll:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
προσωπικα δεν εχω κλεισει ποτε Μπανσκο μεσω internet. Iσως δεν ετυχε
εγω θα σου προτεινα να απευθυνθεις σε πρακτορεια που δραστηριοποιουνται εκει.
Γιατι τα κλεινουν σωρηδον απο νωρις, οποτε εχουν καλυτερες τιμες απο αυτες που ισως θα πετυχεις μονη σου

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Δεν έχω κλείσει ποτέ από το agoda οπότε δε μπορώ να σου πω να το εμπιστευτείς ή όχι, το booking πάντως είναι από τα πλέον αξιόπιστα κατά τη γνώμη μου. Θα σε συμβούλευα όμως να στείλεις ένα e-mail απευθείας στο ξενοδοχείο και να ζητήσεις να κλείσεις απευθείας μαζί τους, πολλές φορές τα ξενοδοχεία το προτιμούν και σου κάνουν και καλύτερη τιμή (να το ζητήσεις ) γιατί γλιτώνουν την προμήθεια της τάξης περίπου του 20% που θα πρέπει να δώσουν στα site τύπου booking, agoda κ.τ.λ

Επόμενο Ταξίδι
Μακάρι Κούβα
Ταξίδι-Όνειρο
Los Angeles
Γεια σας, έκλεισα ένα ξενοδοχείο στην Ισπανία για τέλος του μήνα. Το έκλεισα απο το booking με μη επιστρέψιμη τιμή. Έστειλα μειλ στο ξενοδοχειο για κατι που δεν κατάλαβα κ μου είπαν οτι εκτός από τη πιστωτική που ήδη την έχουν χρεώσει (μιας και είναι με μη επιστρεψιμη τιμή) ότι όταν πάω εκεί θα πρέπει να δώδω για κάθε νύχτα 50 ευρώ σαν εγγυηση. Εγώ όμως θα κάτσω 5 βράδια, σύνολο δηλαδή 250 ευρώ. Είχα υπολογίσει να πάρω μαζί μου 6 μέρες 500 ευρώ,αν δώσω τα 250 ευρώ ως εγγυηση στο ξενοδοχείο με τα υπολοιπα 250 αποκλειειται να περάσω 6 μέρες!!! Οπως επίσης αποκλείεται να πάρω 500 + 250 που θέλουν για την εγγύηση,γιατί πολύ απλά δεν τα έχω αυτή τη στιγμή. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό και δεν ξέρω τι να κάνω, help! :(

Bahari

Member
Μήπως δεν είναι 50 ευρώ για κάθε νύχτα, αλλά είναι για το σύνολο των ημερών που θα μείνεις εκεί; Αυτό που λες μου έτυχε πέρσυ στο Βερολίνο. Με το που έκανα check in μου είπαν ότι θα με χρέωναν ένα ποσό (δε θυμάμαι ακριβώς πόσο, αλλά γύρω στα 50 ευρώ ήταν) σαν εγγύηση και ότι θα μου το επέστρεφαν με μετρητά (ενώ η χρέωση του δωματίου είχε γίνει σε κάρτα) μόλις θα έκανα check out.

Επόμενο Ταξίδι
Μακάρι Κούβα
Ταξίδι-Όνειρο
Los Angeles
Aλήθεια?Σε ποιο ξενοδοχείο σου έτυχε?Μήπως είναι από την ίδια αλυσίδα..Παντως μου είπαν 50 ευρώ για κάθε νύχτα,αν μου έλεγαν συνολικά 50 ευρώ δεν θα είχα πρόβλημα..μου έστειλαν ακριβώς αυτο ''We will ask you at check for a guaranty for the incidental charges. Therefore we ask for a cash deposit of 50Euro for each night you stay with us. The creditcard from the booking will not require at check in either at check out.''

Last edited by a moderator:

dimitris70

Member
Πρέπει να κοιτάξεις προσεκτικά την σελίδα του booking.com που αφορά τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου διαβάζοντας προσεκτικά τους όρους κράτησης και την πολιτική ακύρωσης.
Αν δεν αναφέρεται πουθενά η χρέωση εγγύησης πρέπει να επικοινωνήσεις με το booking.com και να το αναφέρεις ώστε να το αποφύγεις.
Σε κάθε περίπτωση μπορούν να μην σου πάρουν μετρητά αλλά να κάνουν μια προέγκριση της κάρτας σου με το ποσό που ζητάνε η οποία θα ακυρωθεί κατά το check out.

fotast

Member
Την εγγύηση την ζητούσαν παλαιότερα τα ξενοδοχεία για να έχουν κάλυψη για τηλεφωνήματα και κατανάλωση mini-bar.Τώρα νομίζω οτι έχει ατονίσει κάπως.Πάντως το ποσό τών 50,00/νύκτα είναι υπερβολικό.Και όπως είπε παραπάνω ο φίλος δώσε τήν πιστωτική για προέγκριση και η χρέωση θά γίνει μόνον άν κάνεις κάποια κατανάλωση.

possaki

Member
καλημερα,
θελω να αναφερω το προβλημα που παρουσιαστικε σχετικα με την κρατηση που καναμε για ενα ξενοδοχειο στην αστυπαλαια για την περιοδο 9-16/08.
αρχικα εγινε κρατηση του δωματιου τον μαρτιο με προκαταβολη 40% .
επειτα στισ 15/06 ο υπευθυνος μας ενημερωσε οτι δεν μπορουμε να προβουμε στην διαμονη που επιλεξαμε γιατι υπαρχουν ανωτερα συμφεροντα,θελει να διαμεινει μια πρεσβεια και οτι θα επρεπε να επιλεξουμε ειτε μια αλλη ημερομηνια ειτε να μας μεταφερουν σε αλλο ξενοδοχειο.
τι μπορουμε να κανουμε σε αυτην την περιπτωση και ποσο διασφαλισμενοι ειμαστε απο τον νομο?
επισησ μπορει καποιος να σε πεταει εξω απο το ξενοδοχειο που επελεξες ειδικα αν αυτο εχει τοσο μικρο αριθμο δωματιων( 3 στην δικη μας περιπτωση)
τελος ηθελα να αναφερω οτι τουλαχιστον απο αποψη μεγεθους δωματιου δεν υπαρχει καποιο που να ειναι κοντα σε αυτο που επιλεξαμε
ευχαριστω

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.182
Μέλη
39.914
Νεότερο μέλος
chaly50evi