• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Ghost tapping

el de abajo

Member
Μόλις έπεσα θύμα και ενημερώνω...με πλησίασε στο τραμ της Λυών μια κοπέλα που με ρώτησε κάτι που εξόφθαλμα το έκανε για να μου πιάσει κουβέντα, το κατάλαβα γιατί ήμουν υποψιασμένος (όχι όμως και για αυτό που έπαθα), ρωτάει λοιπόν και φεύγει. Μετά από μισή ώρα είδα δύο συναλλαγές στη revolut μου... τι έκανε η τύπισσα;;; Είδε ότι πριν είχα βγάλει εισιτήριο και πιθανότατα δεν έκλεισα το NFC, μέσα στο τραμ με προσέγγισε και όσο μου μιλούσε μου τράβηξε λεφτά με κάποιο μηχάνημα που είχε κρυμμένο στο μπουφάν της. Το κατάλαβα μετά από 30' και φυσικά έκανα άμεσα αμφισβήτηση συναλλαγής...τώρα διαβάζω ότι όλο αυτο λέγεται ghost tapping και είναι η νέα μόδα σε τέτοιου είδους απάτες... προσοχή λοιπόν και πότε ενεργοποιημένο το NFC χωρίς λόγο.

Last edited:

el de abajo

Member
Παίδες βοήθεια.....η Revolut μου απέρριψε το αίτημα αμφισβήτησης συναλλαγής. Η πλάκα είναι ότι τα αστυνομικά τμήματα είναι κλειστά εδώ στη Λυών Κυριακές απογεύματα και δε μπόρεσα να κάνω καταγγελία...τι κάνω τώρα;;;

panpan

Member
Για τις κάρτες υπάρχει μια θήκη, παλιά εδώ μας τις έδιναν δώρο με κάθε ανανέωση.
Screenshot_2025-12-28-21-40-49-130_com.einnovation.temu.jpg

Για κινητά δεν κλείνει μόνο του μετά από την συναλλαγή;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μίλα στο chat της Ρεβολούτ και ζήτα να κάνεις καταγγελία. Εγώ δεν καταλαβαίνω πως σου πήρε λεφτά. Το Nfc είναι ανοιχτό πάντα, το τηλέφωνο όμως μόλις κλειδώσει δεν εκπέμπει σήμα. Εκτός αν το κρατούσες ενεργοποιημένο και πάλι πόσο κοντά έφερε τη συσκευή; Δεν έχει μεγάλη εμβέλεια πρέπει να είσαι στα 1-2 εκατοστά για να κάνει συναλλαγή.

el de abajo

Member
Μου πήρε τα λεφτά μέσω NFC από κάποιο μηχάνημα τύπου pos από το κινητό επειδή είχα αφήσει ανοιχτό το nfc..revolut τραγική...έκλεισε το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες θεωρώντας ότι εγώ έκανα τη συναλλαγή....
Τα πήρε τα λεφτά evaT ...το θέμα είναι τώρα τι γίνεται;;; Η revolut δεν έκανε δεκτό το αίτημα μου...

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μου πήρε τα λεφτά μέσω NFC από κάποιο μηχάνημα τύπου pos από το κινητό επειδή είχα αφήσει ανοιχτό το nfc..revolut τραγική...έκλεισε το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες θεωρώντας ότι εγώ έκανα τη συναλλαγή....
Τα πήρε τα λεφτά evaT ...το θέμα είναι τώρα τι γίνεται;;; Η revolut δεν έκανε δεκτό το αίτημα μου...
Ξαναλέω, το nfc το έχουμε πάντα ανοιχτό δε νομίζω ότι το ανοιγοκλείνει κανείς. Μίλησες μαζί τους και στο απέρριψαν; Νομίζω πρέπει να επιμείνεις. Να στείλεις κ μέηλ αν χρειαστεί κ οτιδήποτε. Δε νομίζω ότι η αστυνομία μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό, μόνο να κάνεις καταγγελία για να δώσεις περιγραφή της κοπέλας, τι άλλο; Μιλάμε για μεγάλο ποσό;

el de abajo

Member
Ξαναλέω, το nfc το έχουμε πάντα ανοιχτό δε νομίζω ότι το ανοιγοκλείνει κανείς. Μίλησες μαζί τους και στο απέρριψαν; Νομίζω πρέπει να επιμείνεις. Να στείλεις κ μέηλ αν χρειαστεί κ οτιδήποτε. Δε νομίζω ότι η αστυνομία μπορεί να κάνει κάτι γι αυτό, μόνο να κάνεις καταγγελία για να δώσεις περιγραφή της κοπέλας, τι άλλο; Μιλάμε για μεγάλο ποσό;
Φυσικά θα επιμείνω..400€....δεν πρέπει όμως να υπάρχει μια καταγγελία για να τη στειλω στη revolut;

panpan

Member
Στείλε email στο [email protected] ή συμπλήρωσε την ειδική φόρμα παραπόνων στην ιστοσελίδα τους.
Θα γράψεις ότι έγινε συναλλαγή χωρίς να το επιτρέψεις και δεν είναι δικιά σου ευθύνη γιατί δεν έδωσες το pin. Κανονικά στην Ευρώπη είναι υποχρεωτική η χρήση pin για ποσά πάνω από 50ευρω.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Φυσικά θα επιμείνω..400€....δεν πρέπει όμως να υπάρχει μια καταγγελία για να τη στειλω στη revolut;
Είναι πολύ μεγάλο ποσό, απορώ πως δε ζήτησε pin. Ειδικά για συναλλαγή με νέο αποδέκτη, είναι αδιανόητο! Να στείλεις καταγγελία οπωσδήποτε.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
δεν πρέπει όμως να υπάρχει μια καταγγελία για να τη στειλω στη revolut;
Ναι θα ήταν καλό να υπάρχει κι ένα τέτοιο έγγραφο.
Εύχομαι να βρεις το δίκιο σου, θέλει γερό στομάχι και υπομονή.

ο Nfc είναι ανοιχτό πάντα, το τηλέφωνο όμως μόλις κλειδώσει δεν εκπέμπει σήμα. Εκτός αν το κρατούσες ενεργοποιημένο και πάλι πόσο κοντά έφερε τη συσκευή; Δεν έχει μεγάλη εμβέλεια πρέπει να είσαι στα 1-2 εκατοστά για να κάνει συναλλαγή.
Αυτή είναι και δική μου απορία!

panpan

Member
Στείλε email στο [email protected] ή συμπλήρωσε την ειδική φόρμα παραπόνων στην ιστοσελίδα τους.
Θα γράψεις ότι έγινε συναλλαγή χωρίς να το επιτρέψεις και δεν είναι δικιά σου ευθύνη γιατί δεν έδωσες το pin. Κανονικά στην Ευρώπη είναι υποχρεωτική η χρήση pin για ποσά πάνω από 50ευρω.
Επίσης αν οι συναλλαγές μέσα στην ημέρα είναι συσσωρευτικά πάνω από 150 πάλι η τράπεζα υποχρεούται να ζητήσει pin.
Αυτο μπορεί να γινει και με φυσικη καρτα η μονο με κινητο;
Και με κάρτα, αλλά τελευταία έχουν περιορίσει την εμβέλεια και θέλει σχεδόν επαφή και όχι μεγάλη απόσταση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.346
Μέλη
39.993
Νεότερο μέλος
giorgos ko

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom