Γερμανία Girls go to Berlin!!!

marianna k.

Member
Μηνύματα
186
Likes
534
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Κoύβα
Όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι…

-Πού θα πάμε;
-Τι λέτε για Αμβούργο;
-Ναι, τέλεια! Πάμε Αμβούργο!
Τα αεροπορικά εισιτήρια και το ξενοδοχείο κλείστηκαν κατευθείαν και οι μέρες περνούσαν με ανυπομονησία ώσπου….η Ryanair ακύρωσε την πτήση μας!
Γρήγορα επικράτησε ένας μίνι-πανικός αλλά ψύχραιμες και αποφασισμένες να πάμε ταξίδι κλείσαμε για τις ίδιες ημερομηνίες αεροπορικά εισιτήρια για Βερολίνο. Οι μέρες πέρασαν γρήγορα και κάπως έτσι βρεθήκαμε τέσσερα κορίτσια στο Βερολίνο και δεν το μετανιώσαμε καθόλου!! :D
1.jpg

Πριν ξεκινήσω όμως την αφήγηση του ταξιδιού θα ήθελα να δώσω κάποιες συμβουλές-πληροφορίες γιατί ήδη από τον προγραμματισμό του ταξιδιού συνειδητοποίησα ότι ο όγκος των πληροφοριών είναι τεράστιος για το Βερολίνο! Yπάρχουν πραγματικά άτομα-διαμάντια μέσα στο φόρουμ, ορισμένες όμως πληροφορίες είναι παλαιότερες και ίσως δημιουργείται μια σύγχυση σχετικά με το τι ισχύει ακόμη.
Σε κάθε περίπτωση όποιος θεωρεί ότι επαναλαμβάνω πράγματα που ήδη υπάρχουν στο φόρουμ ας με συγχωρέσει και ας προχωρήσει στην αφήγηση του ταξιδιού.


Χρήσιμα tips πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού:

1) Ένα μεγάλο θέμα όσον αφορά την πόλη είναι οι συγκοινωνίες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας χρησιμοποιήσαμε σχεδόν τα πάντα…λεωφορεία, U-Bahn, S-Bahn και το express για το αεροδρόμιο.
Μία πολύ χρήσιμη ιστοσελίδα είναι η παρακάτω: https://www.bahn.com/en/view/index.shtml , δείχνει ουσιαστικά τις εναλλακτικές διαδρομές για να κινηθεί κανείς σε διάφορα σημεία της πόλης που ο χρήστης επιλέγει. Μας βοήθησε πολύ ώστε να αποφασίσουμε από πριν πώς θα κινηθούμε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης. Ξέραμε ακόμη και τον αριθμό της πλατφόρμας από την οποία θα παίρναμε το Airport Express. Επίσης, είχαμε κατεβάσει στα κινητά μας την αντίστοιχη εφαρμογή με την ίδια λειτουργία από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.hafas.android.db&hl=el Τέλος, πολύ χρήσιμος στον προγραμματισμό μας φάνηκε ο εξής χάρτης μεταφορών: http://www.s-bahn-berlin.de/pdf/VBB-Liniennetz.pdf .

2) Ένα επίσης σημαντικό θέμα είναι το εισιτήριο που θα επιλέξει κανείς για τις μεταφορές του. Πολύ χρήσιμο και αναλυτικό είναι το εξής site: https://www.berlin.de/en/public-transportation/1772016-2913840-tickets-fares-and-route-maps.en.html .
Εμείς προσωπικά επιλέξαμε τη Berlin Welcome Card με τη ζώνη C (για μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο) και για 72 ώρες. Το κόστος της είναι 29,90 ευρώ και εκτός από απεριόριστες μετακινήσεις με όλα τα μέσα μεταφοράς περιλαμβάνει και εκπτώσεις σε διάφορα αξιοθέατα. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει εδώ: https://www.berlin-welcomecard.de/en

3) To Βερολίνο επίσης έχει πάρα πολλά μουσεία οπότε βοηθάει πολύ στον προγραμματισμό το εξής site: http://www.smb.museum/en/museums-institutions/all-places-at-a-glance.html .
Δίνει πολλές πληροφορίες για όλα τα μουσεία της πόλης, ωράρια, εισιτήρια και τοποθεσίες. Από εδώ μπορεί να επιλέξει κανείς ποια τον ενδιαφέρουν περισσότερο και στη συνέχεια να διαμορφώσει το πρόγραμμα του κατάλληλα. Προσοχή! Τα περισσότερα μουσεία είναι κλειστά Δευτέρα και φθινόπωρο-χειμώνα κλείνουν σχετικά νωρίς οπότε καλό είναι να τσεκάρετε από πριν τις πληροφορίες αυτές για τα μουσεία που θέλετε οπωσδήποτε να δείτε.

4) Ακόμη αξίζει νομίζω να δείτε από πριν αν για κάποιο από τα μουσεία ή τα αξιοθέατα που θέλετε να επισκεφθείτε υπάρχει η δυνατότητα ή χρειάζεται να κάνετε κράτηση ηλεκτρονικά. Εμείς είχαμε κάνει κράτηση για το Μουσείο της Περγάμου από εδώ: https://shop.smb.museum/#/start . Δυστυχώς το site είναι μόνο στα γερμανικά αλλά εξαιρετικά χρήσιμη ήταν η βοήθεια της @Elena2508! Πραγματικά δεν έχω λόγια, μου έδωσε απίστευτα χρήσιμες πληροφορίες για να κάνω την κράτηση όπως και αναλυτικά βήματα. Από το ίδιο site αγόρασα επίσης το 3-day-Museum Pass Berlin, μια κάρτα που σου εξασφαλίζει δωρεάν είσοδο σε περισσότερα από 30 μουσεία για 3 μέρες. Η τιμή της είναι 29 ευρώ και η μειωμένη (που επιλέξαμε εμείς ως φοιτήτριες) είναι 14,50. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.visitberlin.de/en/museum-pass-berlin . Η αγορά από το σάιτ μπορεί να γίνει και με χρεωστική κάρτα.
Ακόμη για την επίσκεψη στο Γερμανικό Κοινοβούλιο η διαδικασία κράτησης γίνεται από αυτό το site: https://visite.bundestag.de/BAPWeb/pages/createBookingRequest.jsf?lang=en. Εμείς κάναμε την κράτηση αλλά δυστυχώς επειδή πέσαμε πάνω στις μέρες που προσπαθούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση δυστυχώς μας το ακύρωσαν.

Αυτά λοιπόν όσον αφορά τα πριν του ταξιδιού και ξεκινάμε…:clap:
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.106
Likes
3.732
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Καλωσήρθες Μαριάννα! Είμαι σίγουρη ότι περάσατε τέλεια στο Βερολίνο και περιμένω να διαβάσω τις εντυπώσεις σου!
Χαίρομαι που ετοιμάζεις αμέσως την ιστορία σου για να βοηθήσεις και τους επόμενους ταξιδιώτες! Φαίνεται ότι θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την πόλη μέσα στις γιορτές!
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.506
Likes
7.698
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
αυτα......... οταν εχεις σχεση με τη τεχνολογια παιζεις στο χερι σου τις εφαρμογες...ενω καποιοι αλλοι πχ εμενα περιμενω το απο συζυγο ,,..κοριτσια μπραβο σας..και ακομη γιατι στη ηλικια σας τα μουσεια ηταν απο τις πρωτες επιλογες σας....
 

marianna k.

Member
Μηνύματα
186
Likes
534
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Κoύβα
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλιά σας!! :D
 

marianna k.

Member
Μηνύματα
186
Likes
534
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Κoύβα
Ξεκινήσαμε από Λάρισα, Βόλο και Χαλκιδική με προορισμό μας τη Θεσσαλονίκη για να βρούμε την τέταρτη της παρέας, δύο μέρες πριν από το ταξίδι. Βγήκαμε, κάναμε βόλτες, γενικά περάσαμε τέλεια στη Θεσσαλονίκη και τελικά η μέρα της πτήσης έφτασε! :xalara:

18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (ΜΕΡΑ 1η)
Η πτήση μας από Θεσσαλονίκη ήταν με την Easy Jet στις 10:35 το πρωί οπότε νωρίς νωρίς ετοιμάσαμε τα βαλιτσάκια μας και φύγαμε για αεροδρόμιο. Ήπιαμε στα γρήγορα καφέ και φάγαμε και τελικά έφτασε η ώρα της αναχώρησης. Πετάμεεε!
2.jpg

Η πτήση ήταν αρκετά σύντομη κι έπειτα περίπου από 2 ώρες κι ένα τέταρτο φτάσαμε Βερολίνο. Μόλις κατεβήκαμε από το αεροπλάνο η πρώτη αίσθηση ήταν ΚΡΥΟΟ! Επιβιβαστήκαμε λοιπόν στο λεωφοριάκι και μας μετέφεραν στο ειδικό χώρο του αεροδρομίου Schönefeld που περιμέναμε ότι θα μας γίνει ο έλεγχος στον οποίο τόσο έντονα γίνεται αναφορά τις τελευταίες μέρες. Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν προετοιμασμένες για κάτι πολύ χειρότερο αλλά τελικά η διαδικασία ήταν πολύ πιο απλή. Περνούσαμε όλοι με τη σειρά από ένα γκισέ και δείχναμε διαβατήριο ή ταυτότητα. Για εμάς που ταξιδεύαμε με διαβατήριο δεν μπήκαν καν στον κόπο να το κοιτάξουν. Περάσαμε αρκετά γρήγορα και δεν περιμέναμε παραπάνω από 10 λεπτά στην ουρά.
Όταν περάσαμε στο χώρο παραλαβής αποσκευών δεν είχε ακόμη ξεκινήσει να κινείται ο ιμάντας οπότε περιμέναμε υπομονετικά τις βαλίτσες μας. Με το που της πήραμε κατευθυνθήκαμε προς την έξοδο ώστε να πάρουμε το Airport Express για το κέντρο. Πριν όμως βγούμε από το κτίριο, στα αριστερά μας, βρήκαμε ένα Info point οπότε από εκεί προμηθευτήκαμε τις Berlin Welcome Cards για 72 ώρες (29,90 ευρώ).
Στη συνέχεια βγήκαμε από το αεροδρόμιο ώστε να βρούμε τη στάση των τρένων. Βγήκαμε από το Terminal D και όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα του αεροδρομίου (http://www.berlin-airport.de/de/_do...ene-sxf-txl/2016-12-02-sxf-terminal-de-en.pdf) ακολουθήσαμε το δρομάκι αριστερά, στο τέλος της ευθείας. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα γυάλινο τούνελ-πεζόδρομο που οδηγεί στο σταθμό. Εμείς επιλέξαμε για τη μετακίνησή μας το Airport Express (RE7 ή RB14). Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος καθώς σε 20 περίπου λεπτά φτάνει κανείς στο κέντρο. Οι ενδιάμεσες στάσεις που κάνει είναι σε: Ostbahnhof, Alexanderplatz, Berlin Central Station και Berlin Zoo.
Πήραμε το Airport Express και τελικά κάνοντας δύο μετεπιβιβάσεις σε U και S-Bahn φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας. Για τη διαμονή μας είχαμε επιλέξει ένα ξενοδοχείο αρκετά κοντά στην Potsdamer Platz, το Fjord Hotel Berlin (https://lindemannhotels.de/en/hotel-berlin/fjord-hotel-berlin/). Η τιμή του ήταν στα 250 ευρώ το τετράκλινο για 3 βράδια. Ήταν πολύ καθαρό, άνετο και κοντά σε σταθμό του μετρό. Αργότερα βέβαια ανακαλύψαμε ότι το λεωφορείο M48 από την Alexanderplatz μας άφηνε σε ακόμη πιο κοντινή απόσταση, μόλις 400 μέτρα από το ξενοδοχείο.
Μπήκαμε μέσα λοιπόν και παρόλο που δεν είχε ακόμη πάει 3 η ώρα, όπως αναμενόταν για να κάνουμε check in, μας έδωσαν το δωμάτιο μας οπότε τακτοποιηθήκαμε στα γρήγορα και ξεκινήσαμε για να απολαύσουμε το Βερολίνο!
Αποφασίσαμε να αφιερώσουμε τη μέρα μας στο Δυτικό Βερολίνο ξεκινώντας από το Schloss Charlottenburg. Πήραμε το μετρό και χρησιμοποιώντας τη γραμμή U2 κατεβήκαμε στη στάση Sophie-Charlotte Platz. Το παλάτι βρίσκεται περίπου 900 μέτρα μακριά, στο τέλος της Schlossstrasse.
3.jpg

Ο δρόμος μέχρι εκεί είναι πολύ όμορφος, με ένα μικρό ‘πάρκο’ στη μέση του δρόμου για τους πεζούς και μερικές καφετέριες-εστιατόρια δεξιά και αριστερά. Γενικά η περιοχή μας φάνηκε πολύ ήσυχη και συμπαθητική.
4.jpg

5.jpg

Στο τέλος του δρόμου είδαμε μπροστά μας το παλάτι με μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη Αγορά η οποία όμως δεν ήταν ακόμη ανοιχτή αλλά απλά την ετοίμαζαν.
6.jpg

Βγήκαμε φωτογραφίες έξω από το παλάτι, με φόντο το θόλο με το άγαλμα της θεάς Νίκης, και στη συνέχεια προχωρήσαμε προς την είσοδο του Schloss Charlottenburg.
7.jpg

8.jpg

Το Schloss Charlottenburg είναι το μεγαλύτερο παλάτι του Βερολίνου και χτίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα. Επεκτάθηκε σημαντικά επίσης κατά το 18ο αιώνα. Έχει εντυπωσιακή διακόσμηση σε στυλ ροκοκό και μπαρόκ. Το συγκρότημα αποτελείται από το Παλιό Παλάτι (Altes Schloss), τη Νέα Πτέρυγα (Neuer Flugel), το Belvedere, το Μαυσωλείο και το Pavillion. Το παλάτι περιβάλλεται από υπέροχους κήπους οι οποίοι την άνοιξη και το καλοκαίρι πρέπει να είναι πραγματικά υπέροχοι για βόλτα! To παλάτι αρχικά χτίστηκε ως θερινή κατοικία για την αγαπημένη πρώτη σύζυγο του Φρειδερίκου ΙΙΙ, τη Sophie-Charlotte. Το 1701 ο Φρειδερίκος ΙΙΙ αυτοανακηρύχθηκε βασιλιάς της Πρωσσίας ως Φρειδερίκος ο πρώτος και διέταξε την επέκταση του παλατιού. Η βασίλισσα Sophie-Charlotte τελικά πέθανε το 1705 στην ηλικία των 36 ετών και το παλάτι πήρε το όνομά του προς τιμήν της. Ο εγγονός του Φρειδερίκου, ο Φρειδερίκος ο 2ος , συνέχισε την επέκταση του παλατιού αλλά όχι εντατικά γιατί ταυτόχρονα έχτιζε το παλάτι Sanssouci στο Πότσνταμ. Το 1943 στη διάρκεια των συμμαχικών βομβαρδισμών το ανάκτορο έπιασε φωτιά και καταστράφηκε. Η ανακαίνιση και ανακατασκευή του παλατιού μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ολοκληρώθηκε το 1996.
Εμείς επιλέξαμε να επισκεφθούμε το Altes Schloss. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ ενώ το μειωμένο, που πληρώσαμε εμείς, 7 ευρώ. Όσον αφορά το ωράριο το παλάτι είναι κλειστό τη Δευτέρα και τις υπόλοιπες ημέρες είναι επισκέψιμο 10:00-17:00, ωστόσο εισιτήρια κόβονται μέχρι τις 16:30. Για να είστε σίγουροι βέβαια για το ωράριο μπορείτε να το τσεκάρετε στο σάιτ: https://www.spsg.de/en/palaces-gardens/object/charlottenburg-palace-old-palace/. Μαζί με το εισιτήριο σας δίνεται audio guide στα αγγλικά. Να σημειώσω επίσης ότι για να βγάλετε φωτογραφίες πρέπει να βγάλετε κάτι σαν ειδική κάρτα που κοστίζει 3 ευρώ.
Γενικά η ξενάγηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα αλλά χωρίς να μας εντυπωσιάσει ιδιαίτερα.
9.jpg

10.jpg

20171118_160233.jpg

Είδαμε τα διαμερίσματα του Φρειδερίκου και της συζύγου του, το παρεκκλήσι, το Oval Hall με την υπέροχη θέα στους κήπους και ίσως το πιο εντυπωσιακό δωμάτιο ήταν αυτό με τις 3000 πορσελάνες από την Κίνα και την Ιαπωνία. Η φωτογραφία παρακάτω δεν είναι δική μου αλλά από το ίντερνετ, από κοντά πάντως φαινόταν πιο εντυπωσιακό..:p
12.jpg

Τελειώσαμε λοιπόν από την επίσκεψή μας στο παλάτι και υπό τη συνοδεία βροχής επιστρέψαμε στο σταθμό του μετρό.
 

marianna k.

Member
Μηνύματα
186
Likes
534
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Κoύβα
Καλή αρχή. Μου θυμησατε λίγο τη παρέα μας που ως τετράδα ξεκινήσαμε τα ταξίδια με το υπέροχο Βερολίνο.
Ευχαριστώ πολύ! Κι εμάς ήταν το πρώτο μας ταξίδι ως τετράδα! Ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλα..;)
 

marianna k.

Member
Μηνύματα
186
Likes
534
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Κoύβα
Επόμενος σταθμός στο πρόγραμμά μας ήταν η καρδιά του Δυτικού Βερολίνου! Για να μην περπατάμε πολύ λοιπόν, χρησιμοποιήσαμε τη γραμμή U2 κι έπειτα τη U9 για να κατέβουμε στη στάση Kurfürstendamm. Βγαίνουμε από το μετρό και πράγματι..εδώ χτυπά η καρδιά του Δυτικού Βερολίνου! Το αρχικό πλάνο ήταν να προχωρήσουμε προς τη Kurfürstendamm, η οποία διαμορφώθηκε το 1880 πάνω σε ένα παλιό μονοπάτι, που δημιουργήθηκε ακόμη νωρίτερα (1500), για να πηγαίνουν οι ευγενείς στα εξοχικά τους στο Grunewald. Την εποχή του Μεσοπολέμου η λεωφόρος φημιζόταν για τα μεγαλοπρεπή καφενεία της όπου σύχναζαν διάσημοι σκηνοθέτες, συγγραφείς και ζωγράφοι. Εμείς παρόλ’αυτά πεινούσαμε πάρα πολύ οπότε η ιδέα εγκαταλείφθηκε και χωρίς να το ψάξουμε πολύ κατευθυνθήκαμε προς τη γνωστή αλυσίδα ιταλικού φαγητού, το Vapiano στο Europa Center.
Για το Vapiano έχουν γραφτεί πάρα πολλά στο φόρουμ. Πρόκειται για self service εστιατόριο που μόλις μπαίνεις σου δίνουν μια κάρτα. Στη συνέχεια εσύ παραγγέλνεις, στη ‘φορτίζουν’ με την αξία του φαγητού σου, και πληρώνεις μόλις φεύγεις. Δεν ξέρω αν εμείς πεινούσαμε υπερβολικά, πάντως το φαγητό το ευχαριστηθήκαμε!
30.jpg

Είχε μεγάλη ποικιλία από μακαρονάδες, πίτσες και σαλάτες (https://de.vapiano.com/en/menu/) και η τζαμαρία είχε απίστευτη θέα στην πλατεία από κάτω, την Breitscheidplatz με την Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche ή όπως αποκαλείται ‘Κούφιο δόντι’, την εκκλησία-σύμβολο του Δυτικού Βερολίνου.
14.jpg

13.jpg

Χτίστηκε μεταξύ 1891 και 1895 από τον Kaiser-Wilhelm II προς τιμήν του παππού του και αποτελούσε το σύμβολο της ενότητας της Πρωσίας. Το Νοέμβριο του 1943 η εκκλησία καταστράφηκε από συμμαχικό βομβαρδισμό. Μετά το Β' Παγκόσμιο πόλεμο, τα συντρίμμια απομακρύνθηκαν και έμεινε μόνο ο ογκώδης μπροστινός πύργος. Στο εσωτερικό της συναντά κανείς μια αίθουσα μνήμης, όπου καταγράφεται η ιστορία της εκκλησίας και περιέχει ορισμένα από τα αυθεντικά ψηφιδωτά της οροφής, μαρμάρινα ανάγλυφα και λειτουργικά αντικείμενα.
15.jpg

Εμείς βέβαια δεν μπήκαμε μέσα, απολαύσαμε το φαγητό μας στο Vapiano και στη συνέχεια περπατήσαμε λίγο ανάμεσα στα ξύλινα σπιτάκια της χριστουγεννιάτικης αγοράς, που ήταν κι αυτή κλειστή, ακριβώς μπροστά από το ‘κούφιο δόντι’. Σε αυτό το σημείο σημειώθηκε και η τρομοκρατική επίθεση το Δεκέμβριο του 2016.
Επόμενη στάση λοιπόν το KaDeWe, πάνω στην Tauentzienstrasse η οποία σχεδιάστηκε έχοντας ως πρότυπα τις γαλλικές λεωφόρους.
16.jpg

Σε κάποιο σημείο πάνω στη διαδρομή βρήκαμε και το γλυπτό ‘Berlin’, δύο αλυσίδες σπασμένες που ουσιαστικά συμβολίζουν τη διχοτόμηση της πόλης. Η φωτογραφία παρακάτω δεν είναι δική μου.
29.jpg

Περπατώντας φτάσαμε τελικά στο περίφημο Kaufhaus des Westens (KaDeWe), το οποίο λειτουργεί από το 1907. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Ευρώπης και πραγματικά το απολαύσαμε!
26.jpg

27.jpg

Από έξω ήταν πανέμορφα στολισμένο για τα Χριστούγεννα με πολύ εντυπωσιακές βιτρίνες..το ίδιο εντυπωσιακό ήταν και από μέσα!
17.jpg

18.jpg

Έχει οχτώ ορόφους αλλά εμείς ευχαριιστηθήκαμε πραγματικά το 2ο και το 3ο. Στο 2ο όροφο έχει γυναικεία ρούχα οπότε κατευθείαν τρέξαμε στις μάρκες. Χαζέψαμε τα πανάκριβα ρούχα και γελάσαμε και πάρα μα πάρα πολύ με κάτι φούτερ Moschino που το φθηνότερο έκανε 600 ευρώ!
19.jpg

20.jpg

Στη συνέχεια ανεβήκαμε στα αξεσουάρ και το απολαύσαμε και εκεί! Τα ειδικά διαμορφωμένα ‘σαλονάκια’ με τις επωνυμίες GUCCI, Prada, Dior κτλ ήταν πραγματικά παράδεισος! Φυσικά οι γνωστές τιμές και εδώ! Εμείς πάντως τα γυρίσαμε όλα!
21.jpg

22.jpg

23.jpg

Στη συνέχεια ανεβήκαμε και στους υπόλοιπους ορόφους αλλά χωρίς κανένας να μας συναρπάσει τόσο όσο ο 2ος και ο 3ος. Βρήκαμε μάλιστα κάπου διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα σε φυσιολογικές τιμές και μας έκανε εντύπωση.
24.jpg

25.jpg

Έπειτα ανεβήκαμε και στον τελευταίο όροφο, τον παράδεισο του φαγητού! Σοκολάτες, ποτά, φαγητά, τα πάντα!! Τόσες πολλές γεύσεις και αρώματα!! Ολοκληρώσαμε τελικά την επίσκεψή μας στο KaDeWe
28.jpg

και πήραμε και πάλι την Tauentzienstrasse, από το απέναντι όμως πεζοδρόμιο για να δούμε κι εκείνες τις βιτρίνες :p, και γυρίσαμε τελικά στη Breitscheidplatz. Εκεί λοιπόν, από ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι μπροστά στο Europa Center (εμπορικό κατάστημα με πολλά μαγαζιά κι εστιατόρια) έφαγα προσωπικά την καλύτερη βάφλα της ζωής μου! Δεν έχω συναντήσει πιο αφράτη και μαλακή βάφλα αλήθεια!
Φάγαμε λοιπόν και τις βάφλες μας και στη συνέχεια αποφασίσαμε να πάρουμε το λεωφορείο 100 για να επιστρέψουμε στην Alexanderplatz. Η στάση για το λεωφορείο είναι ακριβώς πίσω από το Europa Center, στο δρόμο που βρίσκεται και η είσοδος του Ζωολογικού Κήπου. Τα λεωφορεία είναι διώροφα και το συγκεκριμένο ακολουθεί μια διαδρομή που περνάει από όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης (Πύλη του Βραδεμβούργου, Reichstag, Άγαλμα της Νίκης κ.α) οπότε αξίζει να το πάρει κανείς για να πάρει μια γεύση της πόλης. Η διαδρομή από το Ζωολογικό Κήπο μέχρι την Alexanderplatz διαρκεί περίπου 20-25 λεπτά. Επειδή ήταν βράδυ βέβαια δεν είδαμε και πολλά πράγματα αλλά το ξαναπήραμε τις επόμενες ημέρες.
 

marianna k.

Member
Μηνύματα
186
Likes
534
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Κoύβα
Από την καρδιά του Δυτικού Βερολίνου λοιπόν, στην καρδιά του Ανατολικού! Η περίφημη Alexanderplatz, αν και βραδάκι, έσφυζε από ζωή! Πήρε το όνομά της προς τιμήν του τσάρου της Ρωσίας Αλέξανδρου Ά, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη περίπου στο 1800. Λίγο βέβαια τα χθεσινά ξενύχτια στη Θεσσαλονίκη, λίγο η κούραση του ταξιδιού και…τελικά αποφασίσαμε ότι δεν είχαμε άλλη όρεξη για εξερεύνηση κι επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο να ξεκουραστούμε.

19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (ΜΕΡΑ 2η)
Η επόμενη μέρα λοιπόν ξημέρωσε και μας βρήκε να τρέχουμε! Είχαμε κλείσει ήδη ηλεκτρονικά τα εισιτήριά μας για την είσοδο στο μουσείο της Περγάμου ώστε να αποφύγουμε τις ουρές και η ώρα που είχαμε επιλέξει ήταν 10:30-11:00. Αργήσαμε βέβαια λίγο να ξυπνήσουμε και 4 κορίτσια τώρα..άντε να ετοιμαστούμε…:p
Πήραμε το μετρό και κάναμε αλλαγή στην Potsdamer Platz για να χρησιμοποιήσουμε S-Bahn αυτή τη φορά. Επιλέξαμε να κατέβουμε στη στάση Friedrichstrasse (S1-S2) και από εκεί να συνεχίσουμε με τα πόδια για το Νησί των Μουσείων ή Museuminsel. Η περιοχή χαρακτηρίζεται έτσι εξαιτίας των πολλών μουσείων που βρίσκονται εδώ. Το Altes Museum ήταν το πρώτο από αυτά, δίπλα στον Καθεδρικό του Βερολίνου, και ολοκληρώθηκε το 1830. Ακολούθησαν το Neues Museum, η Alte Nationalgalerie, το Pergamonmuseum, και το Bode-Museum. Εμείς καθώς δεν διαθέταμε πολύ χρόνο, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε μόνο το Μουσείο της Περγάμου οπότε κατευθυνθήκαμε προς αυτό.
Το Μουσείο της Περγάμου άνοιξε το 1930 και πήρε το όνομά του από το βωμό της Περγάμου που βρίσκεται εδώ. Υπέστη σημαντικές ζημιές κατά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά τα περισσότερα εκθέματά του είχαν ήδη μεταφερθεί και αποθηκευτεί σε άλλες τοποθεσίες. Ωστόσο, όταν οι Σοβιετικοί κατέλαβαν το Βερολίνο, το Νησί των Μουσείων αποτέλεσε έναν από τους πρώτους στόχους τους. Χιλιάδες κομμάτια μεταφέρθηκαν στη Μόσχα και βρίσκονται σήμερα στα μουσεία Ερμιτάζ και Πούσκιν. Αποτελείται από 3 τομείς: τον τομέα των Αρχαιοτήτων, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και τον τομέα της ‘Εγγύς Ανατολής’.
Η διαδρομή λοιπόν, από το σταθμό μέχρι και το μουσείο ήταν περίπου 10 λεπτά και καθώς την κάναμε συνειδητοποιήσαμε ότι γινόταν παντού έργα! Σκαλωσιές, γερανοί και μηχανήματα βρισκόταν συνεχώς μπροστά μας και δυστυχώς χαλούσαν τη θέα προς τον ποταμό Σπρεε.
33.jpg

32.jpg

34.jpg

Τελικά, φτάσαμε στο εντυπωσιακό προαύλιο από όπου γίνεται η είσοδος στο Μουσείο της Περγάμου. Δεν πρόκειται για την κεντρική είσοδο βέβαια, καθώς και πάλι λόγω εργασιών στο μουσείο, το τμήμα που φιλοξενεί το βωμό της Περγάμου και την κεντρική είσοδο παραμένει κλειστό μέχρι το 2019. :(
35.jpg

36.jpg

37.jpg

47.jpg

Το μουσείο είναι ανοιχτό από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 και η τελευταία είσοδος επιτρέπεται μέχρι τις 17:30. Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και το μειωμένο 6 ευρώ. Παρόλα αυτά υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί που επιτρέπουν την επίσκεψη και στα υπόλοιπα μουσεία του νησιού ή και σε άλλα μουσεία με ένα ενιαίο εισιτήριο. Οι συνδυασμοί εισιτηρίων που ισχύουν φαίνονται εδώ: http://www.smb.museum/en/museums-institutions/pergamonmuseum/plan-your-visit/prices-tickets.html.
Τελικά λοιπόν τα καταφέραμε και δέκα λεπτά περίπου πριν από τις 11:00, χωρίς καμία αναμονή, δείξαμε τα εισιτήρια που είχαμε κατεβάσει στο κινητό μας και μπήκαμε στο μουσείο. Γενικά, θα πρότεινα την ηλεκτρονική κράτηση γιατί πραγματικά εξοικονομεί κανείς πολύ χρόνο και φυσικά δεν περιμένει μέσα στο κρύο!! :D Αφήσαμε τα πράγματα μας λοιπόν στη γκαρνταρόμπα και ξεκινήσαμε! Μόλις ανεβήκαμε τις σκάλες αντικρίσαμε απέναντι την περίφημη Πύλη της Ιστάρ, έκθεμα που αριθμεί 2600 χρόνια ζωής και βρισκόταν στην είσοδο της Βαβυλώνας.
38.jpg

39.jpg

Συγκεκριμένα, η πύλη οικοδομήθηκε το 575 π.Χ κατά εντολή του Ναβουχοδονόσορα και ηταν η 8η από τις πύλες που οδηγούσαν στη Βαβυλώνα. Πραγματικό αριστούργημα! :shock:
Επόμενο έκθεμα-σοκ η Πύλη της Αγοράς της Μιλήτου (2ος αιώνας π.Χ).
40.jpg

Υπέροχα μωσαϊκά από ρωμαϊκές βίλες, αγάλματα, το τεράστιο τμήμα από ανάκτορο της Ιορδανίας, εκθέματα από Ανδαλουσία, Συρία, τι να πρωτοθαυμάσει κανείς!
41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg

45.jpg

46.jpg

Υπέροχο μουσείο που αφήνει τον επισκέπτη άφωνο και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα! Ολοκληρώσαμε λοιπόν την ξενάγησή μας, βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες και ενθουσιασμένες αφήσαμε πίσω μας το Μουσείο της Περγάμου.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.159
Μηνύματα
882.461
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom