Ισλανδία H Iσλανδία, ένα campervan και η αφήγηση μιας saga…

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.108
Likes
20.330
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δώσε μας και μια τάξη μεγέθους τιμών στο τομέα της εστίασης για το Ρέκιαβικ αν θέλεις, καθώς πολλά (κι εξωφρενικά) ακούγονται.
Στο τέλος, μαζί με όλα τ' άλλα οικονομικά στοιχεία, θα τα γράψω κι αυτά.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Αυτά είναι! Λοιπόν νομίζω ότι το βουνό Vestrahorn είναι οφθαμαπάτη, τα χωράφια της λάβας γύρω από τον Λάκη τα βαψανε κιτρινα ξωτικα και ο μοναχικός βράχος στην Kirkjufjara είναι ο ορισμός του τρολ. :haha:
Αλήθεια, από τις λιγες ιστορίες που έκανα τόσες φορές κλικ για να δω την μεγένθυση των φωτογραφιών. Απίστευτη φύση. Περιμένουμε συνέχεια-κατάληξη-απολογισμό. Για να σου πούμε mþrávo.!
 
Last edited:

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Εντάξει, δεν έχω λόγια για το ταξίδι σας! Φοβερή εμπειρία, απίστευτα μέρη, ποσο σας ζηλεύω :p Και καλή η φάση με το camper van. Ελπίζω να μπορέσω να πραγματοποιήσω και εγώ ένα τέτοιο ταξίδι εκεί!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.108
Likes
20.330
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αυτά είναι! Λοιπόν νομίζω ότι το βουνό Vestrahorn είναι οφθαμαπάτη, τα χωράφια της λάβας γύρω από τον Λάκη τα βαψανε κιτρινα ξωτικα και ο μοναχικός βράχος στην Kirkjufjara είναι ο ορισμός του τρολ. :haha:
Αλήθεια, από τις λιγες ιστορίες που έκανα τόσες φορές κλικ για να δω την μεγένθυση των φωτογραφιών. Απίστευτη φύση. Περιμένουμε συνέχεια-κατάληξη-απολογισμό. Για να σου πούμε mþrávo.!
Takk fyrir! 😊

Λιγο πριν το τελος, θα ηθελα να δωσω και λιγη τροφη σε συνομωσιολογους: βλεπω το ηφαιστιο Laki και αμεσως θυμαμαι τον κρατηρα της Νισυρου που οι ντοπιοι λενε Λακκί.
ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝΕ?
Πολύ καλόοοο :haha:

Εντάξει, δεν έχω λόγια για το ταξίδι σας! Φοβερή εμπειρία, απίστευτα μέρη, ποσο σας ζηλεύω :p Και καλή η φάση με το camper van. Ελπίζω να μπορέσω να πραγματοποιήσω και εγώ ένα τέτοιο ταξίδι εκεί!
Εύχομαι πάντα να κάνεις τα ταξίδια που ποθείς!!! Σε ευχαριστώ γλυκό μου κορίτσι :)
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.108
Likes
20.330
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
20 Ιουλίου 2019 – Reykjavik, Αναχώρηση

Το πρωινό ήταν ηλιόλουστο. Όταν βγήκα να πάω στις κεντρικές εγκαταστάσεις έκανα και μία γενική βόλτα μετά στο κάμπινγκ. Ήταν το μεγαλύτερο και πιο καλά εξοπλισμένο κάμπινγκ που είδα σε όλη τη χώρα. Είχε τα πάντα….μία μικρή πολιτεία! Πήγα να πληρώσω τη διαμονή μας μετά και γύρισα για να φάω το πρωινό μου.

Σήμερα θα παραδίδαμε το όχημα, που μας συντρόφευε σε όλο το ταξίδι…ξαφνικά ένιωσα σαν χελώνα που της παίρνουν το καβούκι της! :cry: Ανοίξαμε όλο το αυτοκίνητο, μαζέψαμε πρώτα τα πράγματα μας και μετά καθαρίσαμε τα πάντα μέσα και τα βάλαμε στη θέση τους. Σε ένα δίωρο το αυτοκίνητο ήταν όπως το είχαμε παραλάβει, με εμάς και τα πράγματα μας μέσα κλειστά….μία στεναχώρια την ένιωσα για να πω την αλήθεια....😭 Ξεκινήσαμε για την εταιρεία ενοικίασης κάνοντας πρώτα μία στάση για να φουλάρουμε με καύσιμα όπως ήταν η συμφωνία. Στην εταιρεία πας πήρε μία ώρα και για να ξεμπερδέψουμε και θα το εξηγήσω αυτό στα οικονομικά στοιχεία που θα παραθέσω αμέσως μετά. Στη συμφωνία μας ήταν να μεταβούμε στο Reykjavik με έξοδα της εταιρείας. Όταν, λοιπόν, τελειώσαμε τα διαδικαστικά, μία υπάλληλος της εταιρείας μας μετέφερε στο τερματικό σταθμό λεωφορείων BSI. Στο σταθμό υπάρχει σημείο φύλαξης αποσκευών. Αφήσαμε τις βαλίτσες μας και το ένα σακίδιο πλάτης. Στο δεύτερο βάλαμε ότι χρειαζόμασταν και ξεκινήσαμε. Είχαμε λίγες ώρες στη διάθεση μας και θέλαμε να τις περάσουμε χαλαρά. Άλλωστε δεν προλαβαίναμε να δούμε τα σημεία ενδιαφέροντος που θα θέλαμε, εκτός από ένα, που ήταν και στο δρόμο μας, την Hallgrímskirkja.
1.JPG


Η Hallgrímskirkja είναι μια λουθηρανική εκκλησία, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Skólavörðuhæð στο κέντρο του Ρέικιαβικ. Το ύψος της είναι 74,5μ. και είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ισλανδίας. Ο πύργος της εκκλησίας προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα στην πόλη και μπορείς να ανέβεις με ανελκυστήρα. Η εκκλησία σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα της Ισλανδίας Guðjón Samúelsson και το εξπρεσιονιστικό στυλ της είναι εμπνευσμένο από την ισλανδική φύση (βλέπε Svartifoss). Μοιάζει επίσης με το σφυρί του θεού Thor, με τη λαβή στραμμένη προς τα πάνω, ως νεύμα στη θρησκευτική ιστορία της Ισλανδίας….
2.JPG


Έξω από την εκκλησία βρίσκεται το άγαλμα του Leifur Eiríksson. Ο Eiríksson ήταν Νορβηγός εξερευνητής από την Ισλανδία που ανακάλυψε τη βόρεια Αμερική το έτος 1000, δηλαδή περισσότερο από μισό αιώνα πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Το άγαλμα ήταν δώρο από τις ΗΠΑ, το 1930, στην επέτειο για τη χιλιετία του νομοθετικού σώματος της Ισλανδίας, το Alþingi!
3.JPG


Μπήκαμε μέσα για να τη δούμε και εσωτερικά. Είναι η πιο άδεια, απο διακόσμηση, εκκλησία που έχω δει! Η διάρκεια ανοικοδόμησης της εκκλησίας ήταν 41 χρόνια, με την κατασκευή να ξεκινά το 1945 και να τελειώνει το 1986. Οι ηγέτες της Εκκλησίας της Ισλανδίας ήθελαν ένα κτίριο που θα ξεπερνούσε σε ύψος τη Καθολική Εκκλησία Landakotskirkja, που σχεδιάστηκε επίσης από τον Samúelsson και την είχαμε δει εξωτερικά εχθές πριν την βραδινή μας έξοδο.
4.JPG

5.JPG

6.JPG


Το εκκλησιαστικό της όργανο αποτελείται από 5000 σωλήνες, κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρεία Johannes Klais Orgelbau της Βόννης και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1992. Την ώρα που μπήκαμε ένας κύριος έπαιζε αυτό το τεράστιο μουσικό όργανο και ήταν η πρώτη φορά που άκουγα ζωντανά τη μουσική ενός τέτοιου μουσικού οργάνου!
7.JPG

8.JPG


Μείναμε λίγο να ακούσουμε τη όμορφη μουσική και μετά βγήκαμε για να συνεχίσουμε τη βόλτα μας στη πόλη.
9.JPG


Περιπλανηθήκαμε στους δρόμους γύρω από την εκκλησία παρατηρώντας τα κτίρια και τα σπίτια γύρω μας. Μέχρι και τοτέμ είδαμε σε αυλές…Στο τέλος καταλήξαμε στη κεντρική πλατεία, όπου και κάτσαμε να πιούμε ένα καφεδάκι.
10.JPG


Λίγα λεπτά αργότερα, στο διπλανό τραπέζι έκατσαν ένας άντρας και μία γυναίκα. Τώρα θα μου πείτε, ε και τι έγινε; Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι η γυναίκα φορούσε μία πολύ ωραία ολόσωμη φόρμα που ήταν εξώπλατη (!)…..Εγώ αυτές τις φόρμες τις φοράω στην Ελλάδα με 40 βαθμούς και αυτή φορούσε και το γυαλί ηλίου και είχε πιάσει μία θέση φάτσα κάρτα στον ήλιο και λιάζονταν….Κάποια στιγμή κούμπωσα το μπουφάν μου γιατί κρύωσα και μόνο που την έβλεπα!!! Αυτή η γυναίκα με έκανε να αντιληφθώ πόσο τους λείπει ο ήλιος σε αυτή τη χώρα και πόσο τυχεροί είμαστε εμείς!.....

Όταν ήπιαμε το καφέ μας ξεκινήσαμε για την επιστροφή μας στο σταθμό λεωφορείων. Στο δρόμο μας είχαμε μία πολύ ωραία έκπληξη. Συναντήσαμε τη φιγούρα του υποτακτικού συζύγου της Grýla τον Leppalúði, από τον μύθο των μισο-τρολ που κατοικούσαν στις σπηλιές λάβας στο Dimmuborgir! Ήταν οι τελευταίες μας ώρες στη χώρα και δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο τελείωμα της βόλτας μας, πριν αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο…..κλάψ
11.JPG


***
Στο κεντρικό σταθμό BSI, βγάλαμε εισιτήριο, πήραμε τα πράγματα μας από το χώρο φύλαξης αποσκευών και ανεβήκαμε στο αμέσως επόμενο λεωφορείο για το αεροδρόμιο. Η πτήση επιστροφής μας δεν είχε καμία καθυστέρηση (ευτυχώς) και αφού ήπιαμε έναν ακόμα καφέ στο αεροδρόμιο, βρεθήκαμε να κοιτάμε από ψηλά, για άλλη μία φορά, τη χώρα που μας χάρισε τόσες και τόσες όμορφες εικόνες και συγκινήσεις….
12.JPG


Κάπου εδώ τελειώνει η αφήγηση αγαπητέ/ή ταξιδιώτη/σα, άλλη μία οικογενειακή saga έλαβε τέλος!..... ;) :heart:
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.108
Likes
20.330
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Οικονομικός απολογισμός ταξιδιού & Επίλογος

Αεροπορικά & Διάρκεια ταξιδιού

Αναχώρηση SKG-ARN-KEF (ενιαίο εισιτήριο) 21,72€ και 15000 μίλια/άτομο με SAS. Επιστροφή KEF-CPH 163,20€/άτομο με Icelandair και CPH-SKG 21,57€ και 15000 μίλια/άτομο με SAS. Σύνολο 206,49€/άτομο με χειραποσκευή και μεγάλη βαλίτσα.

Οι διανυκτερεύσεις ήταν συνολικά 14 εκ των οποίων οι 13 στην Ισλανδία και όλες σε κάμπινγκ, και μία στη Στοκχόλμη στο Radisson Blu Arlandia Hotel, κατά την αναχώρηση μας από Θεσσαλονίκη, με κόστος 33.31€/άτομο (δίκλινο, χωρίς πρωινό και δωρεάν μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο). Στην Ισλανδία μείναμε 14 γεμάτες μέρες.

Διαμονή & Όχημα
Αυτά τα δύο ήταν σε ένα. Διαλέξαμε να κάνουμε το ταξίδι μας με ένα 4χ4 campervan. Μετά από πολύ ψάξιμο και πριν το κλείσουμε, είχαμε κάνει έρευνα για να δούμε πόσο θα ήταν το κόστος αυτών των δύο (διαμονή & όχημα) αν τα κλείναμε χωριστά. Η διαφορά ήταν σχετικά μικρή υπέρ της χωριστής ενοικίασης. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό μπροστά στη δυνατότητα που σου δίνει ένα campervan, να διανυκτερεύσεις όπου εσύ επιθυμείς, σε μία χώρα που είναι γεμάτη κάμπινγκ και δεν νυχτώνει τον Ιούλιο, καθώς και να ετοιμάζεις τα γεύματα σου σε αυτό με προμήθειες αποκλειστικά από supermarket.

Η εταιρεία ενοικίασης ήταν η Cozy Campers. To όχημα που επιλέξαμε ήταν το Cozy 3 - Auto - Volkswagen Τ6 4x4 - Diesel, για 13 μέρες. Το συνολικό κόστος ήταν 4403€/2 άτομα και συμπεριλάμβανε πλήρη ασφάλεια (Premium Package*), έναν επιπλέον οδηγό, δωρεάν τη μεταφορά μας στις εγκαταστάσεις τους από το αεροδρόμιο για την παραλαβή του οχήματος, δωρεάν τη μεταφορά μας στο Ρέικιαβικ κατά την παράδοση του οχήματος, παραλαβή και παράδοση γεμάτου ντεπόζιτου και 4 μποτίλιες αερίου για το camping gas (κατά την παράδοση επιστρέψαμε μία μποτίλια που δεν χρησιμοποιήσαμε και πήραμε πίσω τα 6€ που κόστιζε η κάθε μία). Η ενοικίαση έγινε 3 μήνες πριν το ταξίδι, δίνοντας τα μισά προκαταβολή με τη χρήση πιστωτικής κάρτας και τα υπόλοιπα κατά την παραλαβή του οχήματος, με δυνατότητα ακύρωσης της ενοικίασης μέχρι και 100%, αν γίνει ακύρωση 15 μέρες πριν, ενώ μετά το πέρας αυτής της περιόδου επιστρέφουν το 85% του συνολικού ποσού ενοικίασης.

*Διαλέξαμε τη Premium ασφάλεια, δλδ το μεγαλύτερο πακέτο ασφάλειας που συμπεριλάμβανε ασφάλιση SCDW (ασφάλιση αστικής ευθύνης και ασφάλιση ατυχημάτων), ασφάλιση GP (Gravel Protection για ζημιές που μπορεί να προκληθούν σε χωματόδρομους από πέτρες και χαλίκια) και ασφάλιση SAAP (που καλύπτει ζημιές στο χρώμα, τα παράθυρα, τα φώτα και τα εξαρτήματα του οχήματος λόγω καταιγίδων άμμου και τέφρας).

Με το πακέτο Premium είχαμε ευθύνη για ζημιές μέχρι ποσού 300 €. Αυτό σήμαινε ότι κατά την παραλαβή έπρεπε να τσεκάρουμε το όχημα για τυχόν ζημιές, γδαρσίματα κτλ που μπορεί να είχε ήδη, ώστε να σημειωθούν. Επίσης να πω ότι η εταιρεία, μας επέτρεπε να κινηθούμε σε οποιονδήποτε δρόμο εκτός από τους 622, F-578, F-337, F-210, F-821, F-910 και F- 980. Νομίζω τώρα απαγορεύουν και τον F-88. Εμάς δεν τον απαγόρευαν (μετά από ερώτηση που είχα κάνει για να είμαι σίγουρη) αλλά μας είπαν ότι η ασφάλεια δεν καλύπτει την διάσχιση ποταμών….Τέλος να πω ότι καμία ασφάλεια, που δίνουν οι εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων στην Ισλανδία γενικώς, δεν καλύπτει πλήρως την διάσχιση ποταμών!

Δεν μας κράτησαν κανένα ποσό στη κάρτα ως εγγύηση. Όταν παραδώσαμε όμως το όχημα, καθαρισμένο μέσα έξω (για να μην πληρώσουμε καθάρισμα 50€ που ζητούσαν), μας είπαν ότι είχαμε κάνει μία γρατσουνιά (η οποία μάλλον έγινε από τις βούρτσες καθαρίσματος στα πρατήρια) και μας είπαν ότι θα μας κρατούσαν 300€ στη κάρτα μας, μέχρι να έρθει ο υπεύθυνος, να δει τη "ζημιά" και να μας πει αν τελικά θα κοστίσει κάτι ή όχι έτσι ώστε να μας επιστρέψουν το ποσό ή το υπόλοιπο του ποσού!.... Αφού τους δώσαμε να καταλάβουν ότι αυτό που ζητάν δεν μας αρέσει καθόλου, καθώς γυρίσαμε ένα ατρακάριστο και πεντακάθαρο όχημα μετά από 13 μέρες ενοικίασης και ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τον κάθε υπεύθυνο πότε θα έρθει για να ελέγξει το όχημα (αν ήθελε να το ελέγξει ήξερε τι ώρα θα το επιστρέφαμε, οπότε ας ήταν εκεί!), γιατί είχαμε να κάνουμε πιο ενδιαφέροντα πράγματα, κράτησαν τα 300€ τελικά, τα οποία μας επέστρεψαν πίσω δύο μέρες μετά την άφιξη μας στην Ελλάδα, λαμβάνοντας εγώ ένα mail από τον "άφαντο" υπεύθυνο, το οποίο έλεγε ότι οι υπάλληλοι είχαν υποχρέωση να κρατήσουν τα 300€ βάση οδηγιών που ακολουθούν και ότι δεν κράτησαν κανένα ποσό τελικά, καθώς το όχημα επιστράφηκε σε άριστη κατάσταση και η γρατσουνιά ήταν ασήμαντη….
Στη τελική, αν ήθελαν να κρατήσουν κάποια εγγύηση θα έπρεπε να το κάνουν στην αρχή και όχι αφού γίνει η επιστροφή του οχήματος και μάλιστα με μία τόσο ηλίθια δικαιολογία και για μία μικρή γρατσουνιά(!)….η πολιτική αυτή ήταν λάθος κατά την γνώμη μου.

Τιμές Camping για 2 άτομα με ένα campervan:
1η Διανυκτέρευση: Snorrastadabuid camping 2500 ISK = 18.01€
2η Διανυκτέρευση: Budardalur camping 3000 ISK = 21.59€
3η Διανυκτέρευση: þingeyri camping 3733 ISK = 26.91€
4η Διανυκτέρευση: Saeberg camping 3300 ISK = 23.77€
5η Διανυκτέρευση: Godafoss camping, δεν πληρώσαμε κάτι γιατί δεν βρήκαμε κανέναν υπεύθυνο
6η Διανυκτέρευση: Godafoss camping, τα ίδια
7η Διανυκτέρευση: Hengifoss Guesthouse camping 3133 ISK = 22.56€
8η Διανυκτέρευση: Hofn camping 3750 ISK = 27.07€
9η Διανυκτέρευση: Klaustur camping 3300 ISK = 23.77€
10η Διανυκτέρευση: Vik camping 3500 ISK = 25.28€
11η Διανυκτέρευση: Landmannalaugar camping 1000 ISK = 7.28€ (αφορούσε μόνο την χρήση των λουτρών, γιατί διανυκτερεύσαμε στο πάρκινγκ που είναι απέναντι από το κάμπινγκ και όχι μέσα στο κάμπινγκ)
12η Διανυκτέρευση: Reykholti camping 2700 ISK = 19.60€
13η Διανυκτέρευση: Reykjavik camping 4800 ISK = 34.95€
Σύνολο: 125,40€/άτομο

Άλλα μέσα μεταφοράς
Την μεταφορά μας από το Ρέικιαβικ στο αεροδρόμιο, μετά την παράδοση του οχήματος, την πληρώσαμε μόνοι μας και επιλέξαμε Flybus από το σταθμό BSI με κόστος 25,48€/άτομο.

Στο τερματικό σταθμό BSI υπάρχει σημείο φύλαξης αποσκευών. Ένα μεγάλο ντουλάπι που χωρούσε 1 μεγάλη βαλίτσα, μία χειραποσκευή και μία τσάντα πλάτης κόστισε 10,85€ για 24 ώρες.

Καύσιμα
Για τα καύσιμα χρησιμοποιήσαμε τις κάρτες Ν1, που προμηθευόμασταν από τα πρατήρια όταν τα βρίσκαμε ανοιχτά. Υπήρξαν και κανα δυο φορές που γεμίσαμε με την χρήση της πιστωτικής, καθώς δεν βρίσκαμε ανοιχτό το πρατήριο ή βρίσκαμε μόνο αντλίες, και με την αναπόφευκτη δέσμευση ποσού στη πιστωτική κάρτα. Τα ποσά αυτά αποδεσμεύτηκαν από την κάρτα μου άμεσα όταν πήρα τηλέφωνο στη τράπεζα. Το παράδοξο όμως της υπόθεσης ήταν ότι αποδεσμεύτηκε και ένα ποσό που δεν είχε χρεωθεί στη κάρτα μου ακόμα και μετά το πέρας του ταξιδιού, ενώ θα έπρεπε, γιατί είχα βάλει καύσιμο!....
Το συνολικό κόστος για τα καύσιμα θα έπρεπε να ήταν 610,78€, αλλά τελικά ήταν 546,36€/2άτομα. Διανύσαμε 4150 χλμ.

Αξιοθέατα – Μουσεία – Δραστηριότητες
Σύνολο 274,20€/άτομο

Φαγητό – Διασκέδαση
Το camperavan μας διέθετε νεροχύτη, όλα τα βασικά κουζινικά και μία εστία μαγειρέματος με μποτίλιες αερίου. Πριν φύγουμε από Ελλάδα ξοδέψαμε 100€ για ψώνια στο Supermarket, τα οποία πήραμε μαζί μας και καταλάμβαναν την μισή χωρητικότητα μιας μεγάλης βαλίτσας, μιας χειραποσκευής (ως check-in βαλίτσα) και 2 σακίδια πλάτης για χειραποσκευές. Κατά την διαμονή μας εκεί ξοδέψαμε άλλα 125€ σε supermarket. Όλα τα γεύματα μας, εκτός από 2 μεσημεριανά γεύματα, τα ετοίμασα στο campervan με θέα την Ισλανδική φύση! Οπότε:

Supermarket 112,50€/άτομο
Fish & cheeps – Husavik 12,96€/άτομο-μερίδα
Μπύρες – Hofn 24,85€/άτομο (Vatnajökull beer=8,60€ & Egils Gull=6.50€)
Φαγητό & ποτά – Reykjavik 60,50€/άτομο. Αναλυτικά:
  • Kaldi IPA=10€
  • Ice North Lights 11.50€
  • Ljos Kaldi=8.60€
  • Nr.3 Úlfur=8.70€
  • Στο μαγαζί που φάγαμε μία μεγάλη πίτσα και ήπιαμε από μία μπύρα ο καθένας μας πληρώσαμε 39,54€. Έχω κρατήσει μόνο την απόδειξη από το Pos οπότε δεν έχω αναλυτικά τα ποσά. Θυμάμαι ότι η πίτσα κόστισε ~22-23€ (διπλάσια τιμή από Ελλάδα) και τα υπόλοιπα οι μπύρες ~ 8,50€/μπύρα.
  • Ο καφές της τελευταίας μέρας κόστισε 4,70€ και ο χυμός του bro 4€
Αεροδρόμιο KEF 5.99/άτομο (καφές)
Αεροδρόμιο CPH 21,69€/άτομο= ένα σάντουιτς με κοτόπουλο και μία μπύρα

Σύνολο 238,49€/άτομο

Ταξιδιωτική ασφάλεια
Ταξιδιωτική ασφάλεια έκλεισα από την TrueTraveller με κόστος 73,48€/άτομο, για 16 συνολικά μέρες ταξιδιού. Μεταξύ όλων, συμπεριλάμβανε κάλυψη για πεζοπορία σε παγετώνα και κάλυψη για φυσικές καταστροφές και ηφαιστειακή τέφρα.

Πάρκινγκ
Τα μοναδικά σημεία που συναντήσαμε πάρκινγκ ήταν:
  • Seljalandfoss 5,06€ για 24 ώρες
  • Skaftafell Park 7,24€ για 24 ώρες
Το συνολικό κόστος ήταν 3463,11€/άτομο και άξιζε μέχρι και η τελευταία δεκάρα!

Επίλογος
Δεν έχω να πω πολλά για να κλείσω αυτή τη ταξιδιωτική ιστορία…άλλωστε αν πω, θα χαθεί η μαγεία! 😊 Το ταξίδι στην Ισλανδία το κάνει ξεχωριστό η ανεπανάληπτη άγρια φύση της, οι μύθοι και οι δοξασίες της, οι πρωτόγνωρες συναντήσεις που μπορεί να έχεις κατά τη παραμονή σου εκεί! Κανένας δεν μπορεί να σου προεξοφλήσει ότι θα δεις και θα κάνεις όλα όσα επιθυμείς, αλλά και κανείς δεν μπορεί να σου στερήσει το όνειρο και την επιθυμία γι αυτά!…..
Η αίσθηση που μου άφησε η Ισλανδία συνοψίζεται σε πέντε λέξεις: Πρωτόγνωρη, απρόσμενη, μοναδική, απόκοσμη, εμπειρία ζωής!

Εγώ το αντίο το άφησα στην Ισλανδία…

***
Η ταξιδιωτική ιστορία είναι αφιερωμένη στην αγαπημένη μου φίλη Αναστασία που θα είναι συνταξιδιώτισσα μου στην Ισλανδία μετά από κάποια χρόνια….:heart:

- ΤΕΛΟΣ -​
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.108
Likes
20.330
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ένα μεγάλο ευχαριστώ απο καρδιάς σε όλους σας για τα καλά σας λόγια και για την συμμετοχή σας με σχόλια στην εξιστόρηση! Κάνατε την ιστορία πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική :)

@vasiliss σε ευχαριστώ για τη βοήθεια με τις φωτογραφίες!
@KonstantinosAlyona σε ευχαριστώ για τη βοήθεια με τις πληροφορίες!

Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους σας!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.108
Likes
20.330
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αχ. Μας κράτησες πολύ ωραία συντροφιά όλες αυτές τις μέρες. Κρίμα που τελείωσε.
Και είς άλλα με υγεία. :clap: :clap: :clap:
Χαίρομαι που είχε αυτό το αποτέλεσμα!!! 😊
Να είμαστε καλά να ξανα-ταξιδέψουμε και σύντομα!!!....
 

zade

Member
Μηνύματα
158
Likes
693
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Εντάξει η ιστορία συνουσιάζει!!! Συνουσιάζει άγρια όμως.

Θα είναι το Checklist μου για φέτος το καλοκαίρι που σκοπέυω να κάνω κάτι παρόμοιο. Μετά το Μάρτη θα ξεκινήσω να ρωτάω πράγματα.

Μέχρι τότε, ένα ταιριαστό τραγουδάκι...

 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Εγώ σ' ευχαριστώ για εκείνο το απίστευτο excellάκι. ;)
Επιπλέον, διαβάζοντας τώρα την ιστορία σου, μάρκαρα αρκετά ακόμη μέρη στη χώρα, σε σημείο που τα πράσινα σημαιάκα μου στο Google ("θέλω να πάω"), έγιναν πάλι περισσότερα από τα αντίστοιχα μπλε ("έχω πάει"). Τι διάολο, πόσες φορές θα πάμε ακόμα;;;
Καλά, για την ανάλυση εξόδων κτλ, άστο, δεν θα πω τίποτα. Της εφορίας είσαι, που έλεγαν και στο χωριό μου;;; :)
Καλά ταξίδια εύχομαι, με αντίστοιχες συγκινήσεις! Αν και η Ισλανδία ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχυ για τους λάτρεις της φύσης και των τοπίων.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.159
Μηνύματα
882.452
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom