Alex Loco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
-
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Έτσι λοιπόν , ξεχυθηκαμε στο χιονισμένο Ελσίνκι !! Αποφασίσαμε να το ζήσουμε απόλυτα όπως κάνουμε σε κάθε ταξίδι αλλά ειδικά ενώ είχε χιόνια που τόσο μας αρέσουν και ξεκινήσαμε για το κέντρο με τα πόδια . Δεν ήταν πρωι αλλά μεσημέρι προς απόγευμα. Είχαμε χαλαρώσει πολύ στο ξενοδοχείο, πήγαμε σούπερ μάρκετ για ψώνια για το σπίτι , φαγητά και λοιπά εφόσον δεν θεωρούσαμε ότι θα βρίσκαμε και πολλά τοπικά πράγματα να φας ( πέρα από τάρανδο που δοκίμασα και φυσικά γλυκά , ζαχαρωτά και λοιπά που έχουν σε αφθονία) . Τα τοπία πολύ όμορφα. Η διαδρομή φυσικά από ειδικό μονοπάτι για πεζούς και παράλληλα για πατίνια ποδήλατα. Το άχτι μου με την ανόητη χώρα μας αυτές οι αντιθέσεις. Ούτε μονοπάτια ούτε καλά καλά πεζοδρόμιο. Το ένα σπίτι πάνω στο άλλο και αυτοκίνητα παντού . Η διαδρομή και το τοπίο άλλαζαν. Εκεί που περπατούσες δίπλα στον κεντρικό δρόμο κατεβαίνεις από μια γέφυρα και ξαφνικά δίπλα σου υπήρχε κάτι σαν οικισμός μόνο με μονοκατοικίες. Όλα χιονισμένα . Έπειτα ένα δάσος φουλ στο χιόνι και ένα παγωμένο ποτάμι !! Μετά γινόταν από εικόνα χωριού ένα στυλ ακριβής γειτονιάς. Διώροφα σπίτια , ιδιωτικό πάρκινγκ , όμορφα στενά ανάμεσα τους και γενικά χλιδή . Έπειτα περνούσες πάνω από γέφυρες και έβλεπες απίστευτες πολυκατοικίες πολύ ψηλές τις οποίες τις έβρεχε η θάλασσα !! Δηλαδή κάθεσαι μπαλκόνι και αν πέσεις βουτάς κατευθείαν μέσα στο νερό. Φυσικά ακραίο κρύο για να μένεις σε αυτά τα σπίτια και αρκετός αέρας αλλά αν μη τι άλλο εντυπωσιακό το σκηνικό !! . Στάση του μετρό κάτω από γέφυρα και είσοδος σε εμπορικό το οποίο είναι κάτω από το δρόμο και δε φαίνεται ουσιαστικά. Πάθαμε μια πλάκα εκεί . Συνεχίσαμε και αρχίσαμε να φτάνουμε στο κέντρο. Δε θέλαμε να δούμε τίποτα συγκεκριμένο. Είχαμε άλλες δύο γεμάτες μέρες και θέλαμε απλά να περπατήσουμε και να χαθούμε στα στενά του Ελσίνκι. Απολαμβάναμε το χιόνι , και βλέπαμε πως ζούνε την καθημερινότητα τους οι Φινλανδοί. Το μοναδικό μνημείο που είδαμε ήταν ο καθεδρικός ναός του Ελσίνκι που ήταν τεράστιος και η πλατεία Γερουσίας ακριβώς μπροστά από το ναό. Αυτό ήταν το παλιότερο μέρος του κέντρου της πόλης . Έβγαλα δύο φωτογραφίες σε αυτό το μέρος. Για να καταλάβετε τις αντιθέσεις στις καιρικές συνθήκες. Η μία είναι την Τετάρτη και η άλλη την Πέμπτη.
Τετάρτη
Πέμπτη
Δεν κάτσαμε πουθενά , δεν φάγαμε πουθενά , καθώς είπαμε η πρώτη γεμάτη μέρα να είναι εντελώς χαλαρή και να φάμε στο σπίτι. Είχαμε πάρει πολλα και διάφορα. Στο πρόγραμμα μας είχαμε αρκετά πράγματα . Θέλαμε να δούμε αν μπορεί να χωρέσει μια επίσκεψη στο κάστρο Σουομενλινα , ένα νησάκι 15 λεπτά από το Ελσίνκι. Θέλαμε να δοκιμάσουμε τάρανδο σε κάποιο τοπικό εστιατόριο. Φυσικά πάντα κυνηγάω τα γήπεδα σε κάθε χώρα που πηγαίνω όποτε ήταν στόχος το γήπεδο της Ελσίνκι. Το παρεκκλήσι του Κάμπεν όπως λέγεται νομίζω πολύ κοντά στο κέντρο στην ομώνυμη στάση του μετρό Kampen , ο καθεδρικός ναός Ουσπένσκι, ο σιδηροδρομικός σταθμός , ο πέτρινος ναός και γενικά πολλά και διάφορα που συναντάς στο δρόμο σου εξερευνώντας την πόλη . Δεν είμαστε από τα άτομα που λέμε πάμε μέχρι το ναό να τον δούμε η το σιδηροδρομικό σταθμό αλλά σίγουρα περπατάμε αρκετά και ξέρουμε ότι εκεί κοντά που είμαστε βρίσκεται και κάτι που αξίζει να δεις. Φυσικά το επίσημο μαγαζί των Moomin , παιδική αγαπημένη ανάμνηση της Σοφίας που ως μισή σουηδέζα η μαμά της την έχει μυήσει σε πολλά σκανδιναβικά παιδικά , παραμύθια , φαγητά κουλτούρα και λοιπά. Αύριο λοιπόν θα μπούμε στο ψητό. Φυσικά δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τα H&M , τα Lindex , τα NewYorker , τα Bershka και δεν ξέρω και εγώ πόσα άλλα μαγαζιά σε τόσα εμπορικά που με σέρνει η άλλη ..

Συνεχίζεται...

Τετάρτη

Πέμπτη

Δεν κάτσαμε πουθενά , δεν φάγαμε πουθενά , καθώς είπαμε η πρώτη γεμάτη μέρα να είναι εντελώς χαλαρή και να φάμε στο σπίτι. Είχαμε πάρει πολλα και διάφορα. Στο πρόγραμμα μας είχαμε αρκετά πράγματα . Θέλαμε να δούμε αν μπορεί να χωρέσει μια επίσκεψη στο κάστρο Σουομενλινα , ένα νησάκι 15 λεπτά από το Ελσίνκι. Θέλαμε να δοκιμάσουμε τάρανδο σε κάποιο τοπικό εστιατόριο. Φυσικά πάντα κυνηγάω τα γήπεδα σε κάθε χώρα που πηγαίνω όποτε ήταν στόχος το γήπεδο της Ελσίνκι. Το παρεκκλήσι του Κάμπεν όπως λέγεται νομίζω πολύ κοντά στο κέντρο στην ομώνυμη στάση του μετρό Kampen , ο καθεδρικός ναός Ουσπένσκι, ο σιδηροδρομικός σταθμός , ο πέτρινος ναός και γενικά πολλά και διάφορα που συναντάς στο δρόμο σου εξερευνώντας την πόλη . Δεν είμαστε από τα άτομα που λέμε πάμε μέχρι το ναό να τον δούμε η το σιδηροδρομικό σταθμό αλλά σίγουρα περπατάμε αρκετά και ξέρουμε ότι εκεί κοντά που είμαστε βρίσκεται και κάτι που αξίζει να δεις. Φυσικά το επίσημο μαγαζί των Moomin , παιδική αγαπημένη ανάμνηση της Σοφίας που ως μισή σουηδέζα η μαμά της την έχει μυήσει σε πολλά σκανδιναβικά παιδικά , παραμύθια , φαγητά κουλτούρα και λοιπά. Αύριο λοιπόν θα μπούμε στο ψητό. Φυσικά δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τα H&M , τα Lindex , τα NewYorker , τα Bershka και δεν ξέρω και εγώ πόσα άλλα μαγαζιά σε τόσα εμπορικά που με σέρνει η άλλη ..

Συνεχίζεται...