Ιρλανδία HELP ΓΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Kαταρχάς να ευχηθώ σε όλους μας να έχουμε μία Καλή χρονιά με πολλή υγεία και πολλά ταξίδια (δεν ξέρω βέβαια αν το τελευταίο είναι πολύ εφικτό με τα δεδομένα που ζούμε)...

Αφού λοπόν μπήκε ο καινούργιος χρόνος, είπα να τον τιμήσω ψάχνοντας και διοργανώνοντας ένα ταξίδι που ήθελα να κάνω απο πάντα. Έπειτα απο το ταξίδι μου στην Σκωτία, είπα να πιάσω την άλλη πλευρά του ΗΒ και να πάω στην Ιρλανδία.
Διάβασα όλες τις σχετικές ιστορίες και κατατοπιστικότατες πληροφορίες και έχω ήδη κάνει τις σημειώσεις μου.

Η περίοδος που σκέφτομαι να παώ είναι είτε Πάσχα είτε Αύγουστο και κλείνω περισσότερο στο δεύτερο μιας κι έτσι θα έχω περισσότερο χρόνο να το οργανώσω αλλά και να μαζέψω την τσέπη μου.
Διάβασα σε μία ιστορία πως η κατάλληλη περίοδος είναι μεταξύ Μαίου και Σεπτεμβρίου οπότε είμαι μέσα σε κάθε περίπτωση.
Το θέμα είναι αν κατά την διάρκεια του Αυγούστου θα ζεί η χώρα ή αν θα έχει έρθει στα Ελληνικά νησία για ουζομεζέδες.
Η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι απο 7 μέχρι και 10 ημέρες (μάλλον 10) και θα είναι τύπου road trip αφού θα προσπαθήσω να δώ όσα περισσότερα γίνεται απο την επαρχία της.

Θα ήθελα λοιπόν ακόμα μία φορά την πολύτιμη βοήθεια σας για τα must-see κυρίως όσων αφορά την επαρχία. Για το Δουβλίνο στο οποίο σκέφτομαι να μείνω 2-3 μέρες, έχω ήδη μία σαφή εικόνα για το τί πρέπει να δώ όμως είμαι αρκετά μπερδεμένη όσων αφορά τις γύρω περιοχές. Tί θα ήταν αυτό που θα πρέπει να επισκεφτώ όπωσδήποτε? Οι μέρες θα είναι αρκετές οπότε φαντάζομαι πως θα υπάρχει χρόνος να πάω σε αρκετά μέρη.

Η αρχική σκέψη ήταν να νοικιάσουμε αυτοκίνητο όμως διάβασα επίσης σε μιά ιστορία πως το γραφείο τουρισμού, διοργανώνει εκδρομές για τον γύρo της Ιρλανδίας με hop-on hop-off λεωφορείο το οποίο συμφέρει και δεν είναι τόσο κουραστικό όσο το να οδηγείς. Ποιά θα ήταν η καλύτερη επιλόγη τόσο απο ταξιδιωτικής απόψεως όσο και απο οικονομικής?

Επίσης όλοι αναφέρετε πως είναι ένα αρκετά ακριβό ταξίδι και αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε κι εγώ να ζητήσω την βοήθεια του ΔΝΤ ώστε να το πραγματοποιήσω. :xmas_mrgreen:

Κάθε πληροφόρια θα ήταν παραπάνω απο πολύτιμη γιατί ώς γνωστόν... In Travelstories we Trust!
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εν συντομία γιατί εν εκτάσει τά'χω γράψει και αλλού (αν, όπως λες, διάβεσες τα σχετικά θέματα θα τα έχεις δει):

Μια χαρά είναι ο Αύγουστος, και μεις τότε πήγαμε (προ κρίσης), οι πιο ζεστές μέρες τους ήτανε (μη φανταστείς καύσωνα, ούτε 30 δεν έφτανε), και μπάνιο κάναμε στον Ατλαντικό (κρύα τα νερά όμως), και πολλούς ντόπιους είχε (πόσοι Ιρλανδοί τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα; ), και τουρίστες είχε, και ζωή είχε.

Οι 10 μέρες είναι το μίνιμουμ που θα χρειαστείς, αν το ζορίσεις λίγο θα σου φτάσουν. Όπως το σκέφτεσαι (road trip) το κάναμε και μεις (οι περισσότεροι νομίζω έτσι το κάνουν) με το hop-on, hop-off λεωφορείο - νομίζω είναι η οικονομικότερη λύση.

Τα must-see; Καθαρά υποκειμενικό, ανάλογα τι αρέσει στον καθένα. Προσωπικά θα έβαζα μέσα: Νταν Λήρυ για το ηλιοβασίλεμα και την παλίρροια, κάποια κέλτικα "μυστικιστικά" σημεία στο δρόμο για το Κόρκ (σε πάει το λεωφορείο), το αποστακτήριο του Jameson, το Κόρκ όχι για να μείνεις, μόνο να το δεις, τις άγριες χερσονήσους στα ΝΔ, το Κιλλάρνυ οπωσδήποτε με διαν/ση/εις, τη δυτική ακτή και το Γκόλγουεϊ, τα νησιά Άραν οπωσδήπτε, το Ντόνεγκαλ και τα Μόχερ Κλίφς όπωσδήποτε, το Τζάιαντ'ς πάθγουεϊ φυσικά, και το Μπέλφαστ. Διαν/σεις οπωσδήπτε στα Γκόλγουεϊ, Άραν, κάπου ΒΔ και Β. Ιρλανδία ένα βράδυ.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Και πάνω που αναρωτιόμουνα πώς και δεν απάντησες και ήμουν έτοιμος να της προτείνω να σου στείλει π.μ. !! Το θυμόμουν ότι το κουβεντιάζαμε για την Ιρλανδία
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Για τι budget περίπου μιλάμε για ένα 10ήμερο εκτός αεροπορικών; Αν και baba ήσουν προ κρίσεως, τι έλεγε από κόστος ζωής; Εντυπωσιακό πως ο Thanasis_V αναφέρει κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου το καλοκαίρι 83 ευρώ/ Micra/ 5 μέρες.
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Ευχαριστώ babaduma.
Διάβασα όλες τις ιστορίες μία προς μία αλλά όπως είπα, ενώ για το Δουβλίνο έχω μία ξεκάθαρη εικόνα για τα must-see, δεν μπόρεσα να κάνω το ίδιο και για την περιφέρεια στην οποία θέλω να επικεντρωθώ περισσότερο μιας και στο Δουβλίνο δεν πρόκειται να μείνω πάνω απο 2 ημέρες, maximum 3.
Σημείωσα τις περιοχές που είπες και θα κάνω τις σχετικές αναζητήσεις.
Όπως ρώτησε και η Παναγιώτα, το bugdet ενός τέτοιου 10ημερου πόσο είναι περίπου σε σχέση με την ζωή εκεί. Ειδικά τώρα που αυξήθηκαν όλα στο ΗΒ λόγω φόρων φαντάζομαι δεν θα είναι οικονομικό.
Παναγιώτα κι εγώ αρχικά σκεφτόμουν να νοικιάσω αυτοκίνητο αλλά όπως είπε ο babaduma και άλλα παιδιά μέσα απο τις ιστορίες τους, μάλλον συμφέρει καλύτερα το λεωφορειάκι. Ασε που η ανάποδη οδήγηση δεν είναι οτι καλύτερο και ξεκούραστο υπάρχει. Τα 83 ευρώ είναι πολλά για ένα micra. Τόσα είχαμε δώσει με την παρέα μου στην Σκωτία για 8 ημέρες και ήταν πουλμανάκι.
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Βρε, η Ιρλανδια δεν ανηκει στο ΗΒ... μονο η Β. Ιρλανδια.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Κατά έναν περίεργο λόγο, ονομάζω ΗΒ οτιδήποτε αφορά εκεί και δεν διευκρινίζω. Ευχαριστώ για την παρατήρηση. :xmas_wink:
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Τότε που πήγαμε (αν δεν κάνω λάθος ήταν τον Αύγουστο του 2004) το κόστος ήταν ακριβότερο από την Ελλάδα. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έγινε ακριβότερη, οπότε ίσως τώρα να μην έχει και μεγάλη διαφορά. Να ληφθεί όμως υπόψη το εξής: Σε ορισμένα πράγματα (π.χ. φαγητό σε εστιατόριο) μπορεί οι τιμές να φαίνονται ακριβές αλλά στην πραγματικότητα, αν συγκρίνουμε την ποσότητα της μερίδας (είναι τεράστιες - τουλάχιστον διπλάσιες από την Ελλάδα), τελικά έρχεται μία η άλλη (δεν χρειάζεται, ας πούμε, να παραγγείλεις μπριζόλα-πατάτες-σαλάτα, όλα τα έχει σ' ένα πιάτο). Το εμφιαλωμένο νερό ήταν πολύ ακριβότερο, η μπύρα φτηνότερη από την Αγγλία, το εισιτήριο του σινεμά στα ίδια με την Ελλάδα (ενδεικτικές αναφορές για να πάρεις μιαν ιδέα). Δε νομίζω να "πονέσεις" πολύ πάντως! :xmas_smile:
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Ωραία, κατάλαβα... Έτσι όπως τα λες, μάλλον δεν θα χρειαστεί να πλύνω μπυροπότηρα για να γυρίσω.:xmas_biggrin:
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
ένας άλλος τρόπος να δεις μεγάλο μέρος της χώρας είναι με ενοικιαζόμενο σκάφος στον ποταμό Σάνον (πολλοί ιρλανδοί αλλά και τουρίστες το προτιμούν). Δε θυμάμαι κόστος (μη φανταστείς κάτι το τρελλό) αλλά το 2005 μου είχε φανεί λογικότατο αν σκεφτείς ότι σου προσφέρει και διαμονή (λίγο στενάχωρα βέβαια). Τα σκάφη δεν είναι μεγάλα, εμείς ήμασταν 2 έλληνες και 2 ιρλανδοί και σε κάποια τμήματα του ταξιδιού γινόμασταν 6 και χωράγαμε οριακά. η πλέυση στο ποτάμι είναι ιδιαίτερα εύκολη καθώς δεν υπάρχουν κύματα, ρεύματα κτλ και το μόνο που έχεις να ανησυχείς είναι τα αβαθή, αλλά και για αυτά έχεις λεπτομερή χάρτη. είχαμε λίγο θέμα στην αρχή με το δέσιμο στα λιμάνια σε κάθε πόλη καθώς οι ιρλανδοί συνταξιδιώτες μας ήταν συνλήθως μεθυσμένοι και εμείς εντελώς άσχετοι με το άθλημα αλλά μετά τις πρώτες 2-3 στάσεις τη μάθαμε τη διαδικασία χωρίς να πνιγεί ούτε ένας παρακαλώ. οι συγκρούσεις με άλλα σκάφη πολύ συχνές αλλά ευτυχως οι ταχύτητες στο ποτάμι είναι χαμηλές και οι άνθρωποι πολύ ευδιάθετοι οπότε δεν είχαμε ζημιές. Περιττό να πώ πως υπάρχουν πάμπολλες παραποτάμιες πάμπ που απλά δένεις το σκάφος και ξεκινάς το ποτό. Όλο το ταξίδι στον Σάνον διήρκεσε μια εβδομάδα και άλλη μία έμεινα στο Δουβλίνο στο σπίτι του φίλου μου. Εκπληκτική χώρα με πανέμορφη φύση και μοναδικές φωτογραφίες που ακόμα τις βλέπω και χαζεύω... πολύ καλά θα κάνεις να μη μείνεις στο Δουβλινο πολλές μέρες γιατί η ιρλανδική επαρχία είναι το κάτι άλλο και οι ιρλανδοί δε πάιζονται σα λαός...
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Nikos5050, πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λες και θα μπορούσε να τα κάνει αν είχε πάνω από 2 εβδομάδες στη διάθεσή της. Επιλέγοντας, όμως, το ποταμόπλοιο χάνει τις ακτές, τα Άραν, κλπ. κλπ. Οπότε, νομίζω, η επιλογή είναι μονόδρομος (και με δεδομένο ότι το λεωφορείο περνάει κι από αρκετά μέρη στην ενδοχώρα).
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Πήγα Ιρλανδία Απρίλιο του 2009 αν δεν κάνω λάθος. Μάρεσε πάρα πολύ, ένα απ'τα μέρη που θα ξαναπήγαινα... Δεν ξοδέψαμε ιδιαίτερα πολλά χρήματα, τιμές όπως Ελλάδα, εκτός απο τον Irish coffee που έχει 7-8 ευρώ. Το hop on-hop off είναι μόνο για τον γύρο του Δουβλίνου, όχι για γύρο Ιρλανδίας. Δυστυχώς στις 7 μέρες προλάβαμε μόνο 2 εκδρομές, στα cliffs of moher και giant's causeway που τα προτείνω και τα δύο. Και γω θα σου έλεγα προς καλοκαίρι, ώστς να μη βρέχει, αν και εμείς ήμασταν τυχεροί και δεν έβρεξε καθόλου όταν πήγαμε. Σε ένα άλλο ποστ μου αναφέρω για το τουριστικό γραφείο που έχουν στο κέντρο του Δουβλίνου και απο εκεί μπορεις να κλείνεις τις εκδρομές που θές, πας με δικό τους λεωφορείο και ξεναγό. Αν η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι τόσο ακριβή, καλύτερα με τα πούλμαν τους, δεν έχεις άγχος, μια χαρά όλα και ξέρουν που να σταματήσουν χωρίς να χάνετε χρόνο εδώ και εκεί. Η τιμή πχ για Μπέλφαστ/Giants Causeway ήταν περίπου 65 ευρώ το άτομο, διήρκησε ΟΛΗ μέρα, γυρίσαμε 11 τη νύχτα πίσω, η άλλη στα Cliffs of Moher, φτηνότερα, πάντα με ξεναγό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.199
Μηνύματα
883.628
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom