Hermes Airlines Hermes Airlines!

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Ρε παιδιά...όσοι ξέρουν καλά από αυτά τι ξέρετε για αυτήν την εταιρεία!

Ένας φίλος έχει συνέντευξη (χωρίς να έχει προυπηρεσία στο χώρο) και από ότι έψαξα ότι μπόρεσα να βρω είναι κάπως εταιρεία φάντασμα!
 

soleil

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
γεια...υπαρχει καποιος που εχει περασει απο συνεντευξη αυτες τις μερες?θα μπορουσε να με κατατοπισει λιγο με τις ερωτησεις και την εταιρεια?
ευχαριστωωωωωω!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και για πού πετάει αυτή η εταιρεία, να την έχουμε υπόψη μας;
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Για Γαλλία...πιο πολύ σαν απεργοσπαστική για τους Γάλλους υπαλλήλους.
Πήγε ο φίλος μου στην συνέντευξη κάπως άρπα κόλα ήταν η φάση.
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Επαναπρόσληψη Γάλλων με μισθούς α λα ελληνικά</B>
Της Λινας Γιανναρου
«Καλημέρα, ξέρει κανείς πόσο σύντομα σε ειδοποιούν από την Hermes μετά τη συνέντευξη;» Εδώ και δέκα ημέρες, τα φόρουμ που ασχολούνται με τον χώρο της αεροπορίας, όπως το airliners. gr, έχουν πάρει φωτιά. Η είδηση ότι μια νέα εταιρεία, η Hermes Airlines, βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης χειριστών και ιπτάμενου προσωπικού προκάλεσε έντονες «αναταράξεις», προσελκύοντας το ενδιαφέρον έμπειρων υποψηφίων, αλλά και νέων αποφοίτων. Ο ανταγωνισμός, ωστόσο, είναι μεγάλος, φτάνοντας μέχρι τη Γαλλία.
Η Hermes αποτελεί θυγατρική της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Air Mediterranee, η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσε πλάνο 85 απολύσεων, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε, να μειωθεί το λειτουργικό κόστος λόγω του έντονου ανταγωνισμού από τις ανατολικοευρωπαϊκές εταιρείες. Οπως διέρρευσε στον γαλλικό Τύπο, ωστόσο, οι επικεφαλής της εταιρείας πρότειναν σε τριάντα εκ των εργαζομένων της που πρόκειται να απολυθούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για επαναπρόσληψη στην ελληνική εταιρεία, αλλά με... «ελληνικές» απολαβές που είναι 30% χαμηλότερες των γαλλικών.
Οπως ανέφερε η Figaro, ο μισθός μιας αεροσυνοδού στη Γαλλία φτάνει τα 1.200 ευρώ καθαρά, ενώ στην Ελλάδα δεν ξεπερνά τα 900 ευρώ. Αντίστοιχα, ο μισθός των κυβερνητών αεροσκαφών είναι στη Γαλλία 5.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα 3.700 ευρώ. Οι συγκυβερνήτες αντί για 3.500 ευρώ που έπαιρναν στη Γαλλία θα παίρνουν 2.600 ευρώ στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής του συνδικάτου πιλότων SNPL αρνήθηκαν την πρόταση, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι της Air Mediterranee είναι ήδη οι χαμηλότερα αμειβόμενοι συγκριτικά με τους συναδέλφους τους στη Γαλλία.
Πάντως, ο διευθυντής ποιοτικού ελέγχου της Hermes Airlines, Θοδωρής Καραμπάτης, μιλώντας στην «Κ» διαψεύδει ότι η Air Mediterranee «μετακομίζει» στην Ελλάδα για να μειώσει το μισθολογικό κόστος.
«Η εταιρεία μας είναι αμιγώς ελληνική και προσλαμβάνει Ελληνες», αναφέρει χαρακτηριστικά. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η Hermes θα πραγματοποιεί πτήσεις από Γαλλία προς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής. «Θα λειτουργούν και οι δύο εταιρείες και μάλιστα το επόμενο διάστημα πρόκειται να αυξηθούν οι πτήσεις προς Ελλάδα κατά 35%. Αυτός είναι ο σκοπός των τσάρτερ εταιρειών, να φέρουν κόσμο στη χώρα μας. Από Απρίλιο ώς τέλη Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα πραγματοποιούνται 2.000 πτήσεις από Γαλλία προς Ελλάδα». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Hermes θα δημιουργήσει 300 θέσεις εργασίας. «Ηδη έχουμε προσλάβει πολλά νέα παιδιά».
Η Hermes Airlines ιδρύθηκε τον περασμένο Μάιο, ενώ ξεκίνησε τις πτήσεις τον Σεπτέμβριο. Αυτή τη στιγμή διαθέτει τρία αεροσκάφη (ένα Boeing 737-500, 131 θέσεων, ένα Airbus 320 180 θέσεων και ένα Αirbus 321 220 θέσεων), ενώ σύντομα θα αποκτήσει τρία ακόμη.
H Air Mediterranee ιδρύθηκε το 1997, απασχολεί περίπου 500 εργαζομένους και έχει στόλο δέκα αεροσκαφών. Μέχρι σήμερα, λειτουργούσε κυρίως με tour operators και ιδιώτες με παροχή πολύ χαμηλού κόστους πτήσεων μέσω Ιnternet. Η «αραβική άνοιξη» σε Τυνησία και Αίγυπτο επεφύλαξε στην εταιρεία σημαντική μείωση του τζίρου, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο.
awwk.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif
πηγη: kathimerini.gr | Επαναπρόσληψη Γάλλων με μισθούς α λα ελληνικά
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.632
Νέα αεροπορική εταιρεία, η Hermes Airlines, θυγατρική της γαλλικής εταιρεία Air Mediterranee, -που τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσε πλάνο 85 απολύσεων - ανοίγει τα φτερά της στην Ελλάδα, με ελληνικό προσωπικό.

Ωστόσο, η μητρική εταιρεία πρότεινε σε 30 εργαζομένους που θα απολύονταν, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για επαναπρόσληψη στην ελληνική εταιρεία, με ελληνικές απολαβές, που είναι 30% χαμηλότερες των γαλλικών.

Η Hermes θα πραγματοποιεί πτήσεις από Γαλλία προς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης και της βόρειας Αφρικής.

Παράλληλα το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν οι πτήσεις προς Ελλάδα κατά 35%.

Η Hermes Airlines διαθέτει τρία αεροσκάφη (ένα Boeing και δύο Airbus) και αναμένεται να αποκτήσει άλλα τρία.

Hermes Airlines: Γαλλική εταιρεία με ελληνικό πρόσωπο
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.666
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom