#icantbreathe

poised

Member
Μηνύματα
874
Likes
6.469
και ξαναλέω , τι ενδεχομενο δολο (μιας και το ανεφερες) μπορει να εχουν..συζήτηση κανουμε δεν ειμαστε δικαστες.. μονο το ρατσιστικο μπορω να θεωρησω , αλλα μου φαινεται ακραιο.
Ο ενδεχόμενος δόλος προκύπτει κάθε φορά που κάποιος έχει γνώση της επικινδυνότητας μίας ενέργειας του και παρόλα αυτά την κάνει. Οι νομικές και επιστημονικές έννοιες δε έχουν πάντα την σημασία που έχουν στην καθομιλούμενη.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.909
Η επισημη ανακοινωση της υπερασπισης αιτειται τη διερευνηση του ρατσιστικου κινητρου.


"Οι γονείς του 18χρονου δολοφονημένου Ρομ Νικόλαου Σαμπάνη, Ιωάννης και Μαρία, δήλωσαν σήμερα στην Ανακρίτρια Πειραιά παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας κατά των επτά αστυνομικών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Την οικογένεια στηρίζει στον αγώνα της για δικαιοσύνη η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» διά της νομικής της υπηρεσίας. Οι τουλάχιστον 36 σφαίρες, που οι επτά αστυνομικοί έριξαν σε τρεις νεαρούς και ανήλικους ανθρώπους, είναι δολοφονία: δεν αποτελούν άμυνα και βέβαια καμία σχέση δεν έχουν με τη νομιμότητα. Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, κίνδυνος ζωής την ώρα των πυροβολισμών δεν υπήρχε, ενώ ο δηλούμενος στόχος της ακινητοποίησης θα μπορούσε να επιτευχθεί με άλλους τρόπους που θα σέβονταν την ανθρώπινη ζωή. Οι αστυνομικοί δεν είναι ούτε εισαγγελείς ούτε δικαστές και, βέβαια, δεν μπορούν να επιβάλλουν την καταργημένη θανατική ποινή, πράγμα που στην περίπτωσή μας έπραξαν αδειάζοντας τους γεμιστήρες των όπλων τους πάνω σε άοπλους ανήλικους. Ζητάμε και θα επιδιώξουμε μέχρι το τέλος την πλήρη, αντικειμενική, ανεξάρτητη και ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, καθώς και τη διερεύνηση πιθανού ρατσιστικού κινήτρου. Είναι αδιανόητη ακόμα και η σκέψη ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα επιστρέψουν αύριο ένστολοι και ένοπλοι στον δρόμο. Στο ποινικό μας σύστημα, η απόδοση δικαιοσύνης είναι ο μόνος δρόμος που δεν δικαιώνει την αυτοδικία.

Ηλίας Γιαννόπουλος, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος της «Ελλάν Πασσέ» και δικηγόρος της οικογένειας του Ν. Σαμπάνη,
Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος της οικογένειας του Ν. Σαμπάνη,
Αλεξάνδρα Καραγιάννη, δικηγόρος της οικογένειας του Ν. Σαμπάνη."
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
αν επαιρνες μια αμαξα με 4 αλογα και πηγαινες να τους πατησεις οχι 32, ισα με 732 θα σου ριχνανε τοτε...εκτος αν ητανε ινδιανοι οποτε θα σου παιρνανε το σκαλπ
Κάπου υποψιάζομαι ότι στις 732 θα άρχιζες να αναρωτιόσουν αν κάπως ξεπέρασαν τον εαυτό τους οι αστυνομικοί..
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ας το κλείσουμε να ηρεμήσουν λίγο τα πνέυματα. Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών στο διαδίκτυο αναζητήστε την, εκφράστε την στα social media, σχολιάστε...Ας κρατήσουμε το ταξιδιωτικό περιεχόμενο σε αυτό το φόρουμ.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.538
Likes
8.501
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Την Τρίτη το πρωί στη Nanterre (προάστιο του Παρισιού) η αστυνομία σταμάτησε τον 17χρονο Nahel για παράβαση του κοκ. Ένας αστυνομικός τον πυροβόλησε ισχυριζομενος ότι οδηγούσε το αμάξι κατά πάνω τους. Για ακόμα μια φορά ένα βίντεο αποδεικνύεται ο χειρότερος εχθρός της αστυνομίας αφού ένα βίντεο δείχνει ξεκάθαρα το αυτοκίνητο να είναι σταματημένο και μια φωνή να λέει θα φας σφαίρα στο κεφάλι λίγο πριν τον πυροβολισμό. Φυσικά έχει γίνει πανικός σε όλη την χώρα με οργισμένες διαδηλώσεις ειδικά από ανήλικους. Για την αντιμετώπιση τους ειδικά σε προάστια του Παρισιού έχουν παρθεί μέτρα που το λιγότερο που μπορώ να γράψω είναι ότι προβληματιζουν. Σε κάποιες περιοχές υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ, ακόμα και με μεταφορικό μέσο δεν μπορείς να περάσεις, ενώ και τα λεωφορεία και τραμ δεν κινούνται μετά τις 9 το βράδυ.

Ο Μακρόν στην απελπισία του χάρισε ένα ανεκδιήγητο ψεκασμενο μαργαριτάρι λέγοντας ότι για την βίαιη αντίδραση των νέων φταίνε τα βιντεοπαιχνιδια. Εδώ το καλό σανό.

Μέχρι και τον Mbappe επιστρατευσαν να καθησυχάσει τα πνεύματα και να πει ότι δεν είναι αυτή η σωστή αντίδραση. Α συγγνώμη μάλλον ήταν μια αυθόρμητη δήλωση.

Κλασσικά όλη η κουβέντα έχει επικεντρωθεί στη βίαιη συμπεριφορά των νέων και όχι στο γιατί τόσο εύκολα ένας αστυνομικός σκοτώνει ένα ανήλικο και μάλιστα λέει ψέμματα για το τι πραγματικά συνέβη.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.909
Ισαποστακιας κι αυτος μεταξυ ακρας δεξιας και αριστερας.
Ερχεται με τα γεραματα.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.538
Likes
8.501
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Άρα επειδή κάποιοι εκμεταλλευονται πολιτικά τέτοια περιστατικά, ο κόσμος δεν πρέπει να αντιδρά σε τίποτα. Είναι άβολη η κουβέντα για το αν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ειδικά σε χώρες που έχουν για σημαία τους την ισότητα αλλά είναι προκλητικό να μην συζητάμε για αυτό ούτε μετά από ένα τέτοιο περιστατικό. Τι κι αν τα θύματα έχουν πάντα παρόμοιο προφίλ.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.909
Εγω τον Μπρυκνερ τον διαβασα πριν χρονια. Τον θεωρω ωραιο τυπο. Τωρα πως βγηκε να κανει την πλυστρα, πραγματικα το καταλαβαινω ως γεραματα, σαν την ντοπια βυζαντινολογο.
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.024
Likes
1.578
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Όξω ρε!

Όξω ρε! Φώναζε το κτήνος που πέταξε στη θάλασσα τον Αντώνη. Όχι «έξω» αλλά «όξω» σαν να ‘λεγε Ουστ σε σκύλο! Σαν να τον έβλεπε σαν σκουπίδι, σαν παράσιτο! Συμπεριφορά σωματοφύλακα μαφιόζου ή «μπράβου» νυκτερινού κέντρου. Και ο συνδικαλιστικός του φορέας η αριστεροκρατούμενη ΠΝΟ «με το τσιγκέλι» κάποια χλιαρή αναφορά 4-5 λέξεων για «αποτρόπαια γεγονότα» χαμένη σε ένα συνοθύλευμα αιτιάσεων για ελλείψεις, δρομολόγια, εφαρμογή κανονισμών (για τους οποίους πρώτοι αυτοί θα ξανακάνουν απεργίες αν αυστηροποιηθούν).
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Ε και γι αυτό ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα είναι μια πολύ αμαρτωλή και αναξιόπιστη ιστορία...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom