• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο 2016! Κάντε κλικ εδώ!

Ουγκάντα ..JAMBO.MUNZUNGHA

Pandora

Member
Aς το παραθέσω όπως αναγράφεται στη Ελευθεροτυπία σήμερα...
LULLU μας, για άλλη μια φορά respect !

Από τα Χανιά στην Ουγκάντα οι «Γιατροί του Κόσμου»
Χανιά

Σήμερα στην Ουγκάντα των 30 εκατομμυρίων ανθρώπων το 40% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, το 50% δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό, το προσδόκιμο ζωής βρίσκεται στα 45 με 50 χρόνια, ενώ στις 1000 γεννήσεις τα 79 παιδιά πεθαίνουν. Την τραγική κατάσταση της χώρας αυτής ζουν από πολύ κοντά οι εθελοντές Γιατροί του Κόσμου από τα Χανιά.

Από τις 16 του μήνα, πνευμονολόγος, χειρουργός, αναισθησιολόγος, γενική γιατρός και διοικητικός καλύπτουν τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας του Μόντε, που λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο. Στο πρόγραμμα της αποστολής που θα παραμένει στην Ουγκάντα μέχρι τις 2 Ιουνίου, περιλαμβάνονται τις επόμενες ημέρες επισκέψεις στις ιδιαίτερα προβληματικές περιοχές του Τέζο που βρίσκεται στα σύνορα με την Κένυα και του Γκούλου στα σύνορα με το Σουδάν.

Ο επικεφαλής της αποστολής πνευμονολόγος Μηνάς Βουλγαρίδης δήλωσε: «η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη από ότι περιμέναμε και εμείς που είμαστε ξανά εδώ τον περασμένο Οκτώβριο. Η ελονοσία θερίζει γιατί διανύουμε την περίοδο των βροχών που ευνοεί την εξάπλωση της. Σήμερα εξετάσαμε 220 ασθενείς και διαπιστώσαμε 45 περιστατικά ελονοσίας, στην πλειοψηφία τους παιδιά, στα οποία και δώσαμε την κατάλληλη θεραπεία! Ευτυχώς, αυτή τη φορά είμαστε καλύτερα οργανωμένοι, με ντόπιο παρασκευαστή που λειτουργεί το μικροβιολογικό μας εργαστήριο και κάνει το έργο μας πιο αποτελεσματικό»

Όπως είναι γνωστό οι Γιατροί του Κόσμου από τα Χανιά, με συνεχείς αποστολές έχουν εγκαινιάσει μια «γέφυρα ανθρωπιάς» ταξιδεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα στην Ουγκάντα για να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους. Η αποστολή αυτή είναι η τρίτη στη σειρά, ενώ προγραμματίζεται η επόμενη για τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Από τα Χανιά στην Ουγκάντα οι "Γιατροί του Κόσμου" | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
30.250
Μηνύματα
707.056
Μέλη
35.025
Νεότερο μέλος
Dor.theo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom