Ισπανία Las chicas van a Mallorca

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Εμ, μπορεί να μοιάζει με Χαλκιδική, μα Χαλκιδική δεν είναι!!! ;) Ωραία και ενδιαφέρουσα η περιγραφή σου, όπως πάντα άλλωστε!
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.558
Likes
12.639
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
4η ημέρα Ανατολική Μαγιόρκα

Αυτή θα ήταν και η τελευταία ημέρα που θα είχαμε το αυτοκίνητο και μας έμενε η ανατολική πλευρά του νησιού προς εξερεύνηση.
Είχα διαβάσει για κάτι ωραίες παραλίες κι επειδή την προηγούμενη μέρα μας είχε φάει το χιλιόμετρο θέλαμε οπωσδήποτε μπανάκι!
Στη διαδρομή επάνω και καμιά ώρα έξω από την Πάλμα βρίσκεται η Es Trenc η οποία συστηνόταν ως παραλία της νεολαίας και των γυμνιστών!
Φυσικά και σταματήσαμε να βουτήξουμε και απλωθήκαμε στην αμμουδιά πλην όμως ούτε νεολαία βρήκαμε και ούτε και γυμνιστές!

Es Trenc
Mallorca 121.JPG


Κάτι λίγοι σκόρπιοι κ αυτοί με τα μαγιώ τους. Οργανωμένη δεν ήταν τότε, πράγμα καλό, έτσι κ αλλιώς όπου υπήρχε μπητς μπαρ βάσει του νόμου τους ήταν όλα ομοιογενή τα οποία τα διαχειρίζονταν οι δήμοι και είχαν ταρίφα την ομπρέλα με 2 ξαπλώστρες στα 9 ευρώ.
Για μουσική και τέτοια ξεχάστε το βέβαια...Μούγκα στη στρούγκα. Εμείς όσες μέρες μείναμε εκεί βολευόμασταν με μουσική από τα κινητά κι επειδή τότε δεν είχαμε σμαρτφον με πλειλιστς ανακαλύψαμε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και τον ακούγαμε στο αυτοκίνητο, στις παραλίες παντού! Rock and sports (είμαι σίγουρη πως όταν διαβάσει η Σίσσυ την ιστορία θα πέσει κάτω πως διάολο το θυμήθηκα!!! ;) :haha:) Επειδή ήταν καλοκαίρι sports δεν είχε... οπότε έπαιζε μόνο ροκιές και μας βόλεψε μια χαρά.
Είχε κυματάκι αλλά τα νερά ήταν καθαρά και κάναμε το μπανάκι μας. Κατά τ άλλα είχαμε επιτέλους και μια κοινωνική επαφή! Μια κοπέλα που πουλούσε σκουλαρίκια στην παραλία επεδίωξε να μας πιάσει την κουβέντα ασχέτως εμπορικού ενδιαφέροντος...Εντέλει μας είπε πως είναι από την Ιρλανδία (έτσι εξηγείται!) και έμεινε μαζί μας αρκετή ώρα κουβεντιάσαμε, γελάσαμε και κάναμε παρεούλα. Κι έδωσε μια άλλη νότα στη μέρα μας. Επιτέλους διότι οι Ισπανοί αποδείχθηκαν απίστευτα εσωστρεφείς. Δεν το περιμέναμε με τίποτα. Φυσικά είμασταν παρέα η μία με την άλλη αλλά σαν χαρακτήρες είμαστε και οι δύο πολύ εξωστρεφείς και κοινωνικές και συνήθως στις διακοπές μας πιάνουμε εύκολα κουβέντα με τις διπλανές παρέες ακόμα κι αν είμαστε περισσότερα άτομα από ότι σ αυτό το ταξίδι. Και μας έλειπε πολύ η συναναστροφή με κόσμο.
Μην πάει ο νους σας στο πονηρό δεν εννοώ αυτό, και να πάει δηλαδή ελεύθερα κορίτσια (έστω....μεγαλοκορίτσια!) είμασταν κακό δεν είναι ωστόσο το ζητούμενο ήταν η παρέα.
Κάναμε πλάκα μεταξύ μας πως μοιάζουμε πια με κάποια παντρεμένα ζευγάρια 25-30 χρόνια μαζί που κάθονται σ ένα τραπέζι και δε λένε κουβέντα μεταξύ τους, δεν έχουν τίποτα πια να πουν.
Εμείς συνήθως έχουμε να πούμε πολλά αλλά εκεί μας την είχε βαρέσει λίγο που η ατμόσφαιρα δεν ήταν φιλική.

Για να το τραβήξω λίγο ακόμη (λες και δεν το ξεχήλωσα ήδη αρκετά...) το μπακγκράουντ της φιλίας μας τραβάει πολλά έτη πίσω. Από την ηλικία των 20 κ κάτι για μένα, 20 παρά εκείνη (είναι μικρότερη) είμαστε κολλητές και μετέπειτα γίναμε και κουμπάρες. Θα μου πείτε ποιον ενδιαφέρουν αυτά σε μια ταξιδιωτική ιστορία; Εεεεε ίσως μερικοί όπως και γω θέλουν να γνωρίζουν καλύτερα τους ήρωες μιας ιστορίας :p Οι υπόλοιποι βαρέθηκαν ήδη κι έπαψαν να διαβάζουν έτσι κ αλλιώς...

Οπότε λοιπόν πέρα από ότι γνωριζόμαστε τόσα πολλά χρόνια και έχουμε κάνει και πολλά ταξίδια μαζί και διακοπές, μόνες ή με τα παιδιά μας ή με άλλη παρέα ωστόσο ξέρουμε τα χούγια η μία της άλλης σαν την ανάποδη του χεριού μας και είναι από τις περιπτώσεις που χωρίς να πεις ούτε κουβέντα καταλαβαίνεις τι σκέφτεται ο άλλος (εξαιρετικά σπάνιο). Εξαιρετικά σπάνιο είναι επίσης να πεις για κάποιον ότι είναι φίλος με το Φ κεφαλαίο! ΄Οπως μπορεί να το εννοεί ο καθένας μας.
Εμείς λοιπόν το έχουμε καταφέρει και μέσα από τη διαδρομή τόσων ετών ακόμη κι όταν χανόμαστε λόγω συνθηκών δεν παύουμε ποτέ και για κανένα λόγο να είμαστε η μία στο κεφάλι της αλληνής.

Επανέρχομαι στο θέμα και συνεχίζω την ξενάγηση...
Αφού λοιπόν γυμνιστές δεν είδαμε! Και μετά τη σύντομη παρέα της Ιρλανδής μαζέψαμε τα ...κουβαδάκια μας και ξεκινήσαμε γι ...άλλη παραλία!

Οδηγήσαμε κατά μήκος της ανατολικής ακτής και βουτήξαμε όπου αλλού μας άρεσαν τα νερά. Είδαμε την Cala Figuera περάσαμε από Cala D'Or και τις Cales de Mallorca.

H εναλλαγή του σκηνικού ήταν πάλι επεισοδιακή. Τη μία στιγμή σου θύμιζε πάλι κάτι από Ελλάδα με δέντρα μέχρι τις ακτές και βαθυγάλαζα νερά και την άλλη η διαδρομή έφερνε σε στέπες της Ασίας ή ίσως χασιέντες του Μεξικό! Χρώματα της ώχρας στα κτίρια, σκόνη, και φοινικόδεντρα.
Χωρίς υπερβολές η Μαγιόρκα έκρυβε μια έκπληξη σε κάθε δεύτερο χιλιόμετρο!

Mallorca 123.JPG

Cala Figuera
Mallorca 124.JPG


Mallorca 119.JPG

Διαδρομή
Mallorca 127.JPG


Mallorca 128.JPG


Σε κάποια σημεία βέβαια είχαν πέσει στις βαθιές παγίδες του τουρισμού και του all inclusive όπου δεν είχαν αφήσει ούτε γωνιά ανεκμετάλλευτη γενικά όμως σου έδινε ανάσες ησυχίας και αρκετές παραλίες ήταν περισσότερο δύσβατες οπότε ήταν και αποτρεπτιές για το μαζικό τουρισμό.
Δυστυχώς χάσαμε την αίσθηση του χρόνου και ενώ είχαμε σκοπό να καταλήξουμε στα σπήλαια του δράκου όταν φτάσαμε ήταν πολύ αργά και δεν μας επέτρεψαν την είσοδο!

Το βράδυ περπατήσαμε προς την υπερπολυτελή μαρίνα της Πάλμα η οποία ουσιαστικά είναι απροσπέλαστη για τους άσχετους. Υπάρχουν σε όλο το μήκος γυάλινοι τοίχοι και σεκιούριτι....απλά χαζεύεις από απόσταση τα πανάκριβα γιώτ , καταμαράν, θαλαμηγούς και δε συμμαζεύεται...
Πήγαμε και μια βόλτα από το Hard Rock Cafe

254359_10150265907127884_816868_n.jpg


250372_10150265907192884_8147432_n.jpg


Αφού η νυχτερινή διασκέδαση ήταν αδιάφορη το ρίξαμε και μεις στον ποδαρόδρομο :rolleyes::shock:

Μας είπαν πως στην περιοχή που διαμένουν οι Γερμανοί στη δεξιά άκρη της Πάλμα γίνεται χαμός από μπυραρίες και κόσμο. Δεν ενθουσιαστήκαμε αλλά σκεφτήκαμε να πάμε ίσως το επόμενο βράδυ να δούμε περί τίνος πρόκειται...
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.558
Likes
12.639
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
5η - 6η ημέρα Πάλμα ντε Μαγιόρκα

Τις δύο τελευταίες ημέρες τις αφιερώσαμε για να περπατήσουμε και να "χαθούμε" μέσα στην πανέμορφη παλιά πόλη.
Πρώτα από όλα πήγαμε στον υπέροχο Καθεδρικό Ναό Σα Σε, γοτθικού ρυθμού με στοιχεία διακόσμησης από τον διάσημο Ισπανό αρχιτέκτονα Γκαουντί.

Mallorca 024.JPG


Μπήκαμε μέσα και πέσαμε σε λειτουργία! Ήταν πολύ ωραία εμπειρία και είχε παντού υπέροχα ψηφιδωτά μέσω των οποίων διαπερνούσε το φως , αλλά λόγω της λειτουργίας ντραπήκαμε να βγάλουμε φωτογραφίες και έτσι δεν έχω τίποτα.
Πήγαμε και παραδίπλα στο παλάτι

268758_1450406635462_1022566_n.jpg


Mallorca 030.JPG


Κάθε γωνιά ήταν όμορφη

251664_1450405315429_3006666_n.jpg


Το μεσημεράκι πήραμε το λεωφορείο για την Playa de Mallorca που είναι μια τεράστια παραλία Καλοφορνέζικου τύπου, δηλαδή χιλιόμετρα αμμουδιάς και αμέτρητος κόσμος. Τόσο που με δυσκολία άπλωνες την πετσέτα σου...Δεν έχω καμία φωτό και καλά κάνω το μόνο ενδιαφέρον που μπορεί να έχει εκείνο το σημείο είναι καθαρά κοινωνιολογικό για το πως χιλιάδες γερμανάκια 17-25 ετών ξεροψήνονται ανελέητα ώρες ατελείωτες χωρίς ούτε μια ομπρέλα πάνω από τα κεφάλια τους.
Τα δε νερά είναι τόσο ρηχά που με τη ζέστη η θάλασσα μετατρέπεται σε μπανιέρα. Το μόνο θετικό που προσφέρει αυτή η παραλία είναι μια ωραία θέα προς την Πάλμα.

Την τελευταία μέρα πήγαμε να δούμε το σπίτι και το μουσείο του μεγάλου ζωγράφου Ζουάν Μιρό!
Η τοποθεσία ήταν σ ένα απίστευτο σημείο σε ένα λόφο με υπέροχη θέα!

Mallorca 113.JPG

το εργαστήρι του
Mallorca 111.JPG


Mallorca 112.JPG

Υπερρεαλιστής ο Μιρό
Mallorca 108.JPG


Μας άρεσε πολύ και το μουσείο και η ξενάγηση και φεύγοντας μας έδωσαν δώρο από ένα πόστερ τυπωμένο με έργο του Μιρό το οποίο και επέστρεψα στην Ελλάδα με πολύ προσοχή , κορνίζωσα και ακόμα κοσμεί τοίχο στο σαλόνι μου...

Την υπόλοιπη ημέρα την περάσαμε μέσα στη Μαγιόρκα στα καφέ και στις βόλτες μη έχοντας διάθεση να στριμωχτούμε στην αδιάφορη κοντινή παραλία.
Βγήκαμε και στη μοντέρνα πόλη και περπατήσαμε στα εμπορικά. Κάναμε και μερικά ψώνια ρουχαλάκια κλπ σε τιμές ευκαιρίας και περάσαμε και από τα τατουατζίδικα τα οποία ήταν κυριολεκτικά αμέτρητα!
Μας είχαν ήδη κάνει πολύ εντύπωση τα υπέροχα τατού που βλέπαμε στις παραλίες. Πολύ ευφάνταστα σχέδια και λεπτοδουλεμένες γραμμές, πραγματικά μέχρι σήμερα που έχει αναπτυχθεί και στην Ελλάδα τόσο πολύ ο κλάδος δεν έχω αντικρίσει κάτι τόσο ουάου!
Ακόμη θυμάμαι μια κοπέλα σε μια παραλία η οποία είχε ζωγραφισμένο στο πόδι της ένα λουλούδι με το μίσχο να γυρίζει γύρω από τη γάμπα της και ο ανθός να καταλήγει κατακκόκινος ψηλά στο μηρό της-πραγματικό έργο τέχνης! Αν υπήρχε σμαρτφον τότε σίγουρα θα είχα βγάλει μια φωτογραφία διακριτικά αλλά με την φωτογραφική δεν ήταν τόσο εύκολο.
Κάτι άλλο που μας έκανε εντύπωση ήταν τα επίσης αμέτρητα "Se Vende" και "Se Alquilla" εντός την πόλης. Δηλαδή Πωλείται και Ενοικιάζεται. Πολλά κλειστά καταστήματα, η κρίση τους χτύπησε ακόμα και εκεί ανελέητα.

Μια και αυτό ήταν το τελευταίο βράδυ αποφασίσαμε να πάμε στην περιοχή με τους Γερμανούς και να δούμε τα κλαμπ εκεί. Μας είχαν μοιράσει και τα σχετικά διαφημιστικά στην παραλία την προηγούμενη ημέρα και έτσι είμασταν προετοιμασμένες.

Φυσικά πριν τα κλαμπ είχαμε τραπέζι στο γκουρμέ εστιατόριο!
Φάγαμε φανταστικά
Mallorca 130.JPG


Mallorca 133.JPG


Δώσαμε γύρω στα 40-50 το άτομο αλλά το άξιζε!

Και το οποίο κοντέψαμε να το βγάλουμε από την αηδία όταν είδαμε την διασκέδαση των Γερμανών.
Όχι πως περιμέναμε κάτι σούπερ αλλά αυτό που είδαμε παίρνει άνετα βραβείο κακογουστιάς.
Ένας ολόκληρος δρόμος γεμάτος γερμανικές μπυραρίες, φώτα νέον και μεθυσμένους νεαρούς που περπατούν στους δρόμους, τρεκλίζοντας , φωνάζοντας και πολλά άλλα τέτοια εξωτικά!
Το κλαμπ που πήγαμε ήταν φάση μπουντρούμι και όσοι αντέχετε στριμωχτείτε μαζί μας ενώ πάνω στα μπαρ χόρευαν νεαρές αιθέριες υπάρξεις και κάπου κάπου επιχειρούσαν κάτι στριπτ σόου της συμφοράς. Ντεκαντάνς κατάσταση...Το ζήσαμε κι αυτό, όλα εμπειρίες είναι!


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Την επόμενη το πρωί επιστρέψαμε Ελλάδα μέσω Μονάχου αυτή τη φορά με μικρής όμως διάρκειας τράνζιτ οπότε δεν φύγαμε από το αεροδρόμιο.
Το συνολικό κόστος του ταξιδιού με τα πάντα όλα μέσα άγγιξε τα 600 € για την κάθε μία άρα ο στόχος του μπάτζετ επετεύχθη με το παραπάνω!
Εξωτερικό μια ολόκληρη εβδομάδα με ξενοδοχεία και νοικιασμένο αυτοκίνητο και τόσα σουρτούκια το λες και τσάμπα! Οι τιμές όμως τότε τουλάχιστον ήταν παντού λογικές και δεν χρειάστηκε να στερηθούμε τίποτα.

Τα προσωπικά μας συμπεράσματα ήταν ανάμικτα...Η τουριστική εμπειρία υπήρξε ασφαλώς παραπάνω από χορταστική. Σε μια κοσμοπολίτικη και υπερτουριστική περιοχή σαν αυτή , εμείς χορτάσαμε εικόνες, εναλλαγές , τοπία και παραλίες, φυσικό περιβάλλον αντάξιο της πανέμορφης χώρας μας.
Μας απογοήτευσε ο λαός που ήταν κλειστός, πολλές φορές αγενής μακριά από τα μεσογειακά πρότυπα και τη νοοτροπία των Ισπανών που εγώ είχα στο μυαλό μου. Πιθανώς οι ΄Ιβηρες εντός της χώρας να είναι διαφορετικοί δεν το γνωρίζω...
Οπότε και σαφώς μας έλειψε το ελληνικό πνεύμα των διακοπών όπως τουλάχιστον το αντιλαμβανόμαστε εμείς με πολύ κέφι , ανθρώπους παρέες, ποτάκια και χαβαλέ...

Αποφασίσαμε πως την επόμενη φορά θα κάνουμε πρώτα μια δόση διακοπών στην Ελλάδα και οποιαδήποτε εξόρμηση στο εξωτερικό σε δεύτερο χρόνο ...καλού κακού!

Για κάποιον που σκέφτεται να επισκεφθεί τις Βαλεαρίδες νήσους έχω να πω πως δίχως να είναι ο εξωτικός προορισμός, ωστόσο προσφέρει μια όμορφη ποικιλία σκηνικού, υποδομές και ανάλογα τα γούστα μπορείς να περάσεις πολύ πολύ καλά και να συνδυάσεις τόσο καλοκαιρινές διακοπές σε όμορφες θάλασσες όσο και εξερεύνηση τοπίων, βόλτες σε όμορφα μικρά ορεινά χωριά και φυσικά να απολαύσει τάπας, ισπανικές παέλιας καθώς και τα μοναδικά ισπανικά κρασιά και σαγκριές!
 

alltheworld

Member
Μηνύματα
83
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
Ταϋλάνδης
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Κανένα καλό κουτούκι στη Μαγιόρκα με τάπας σε στυλ Ελληνικού τσιπουράδικου πάνω στο βουνό ξέρουμε;
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.558
Likes
12.639
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Κανένα καλό κουτούκι στη Μαγιόρκα με τάπας σε στυλ Ελληνικού τσιπουράδικου πάνω στο βουνό ξέρουμε;
και να ήξερα....τόσα χρόνια μετά το ταξίδι ποιός ξέρει τι απέμεινε! Νομίζω πως μόνο για καφέ καθόμασταν στα χωριά αλλά όλο και κάτι θα ξετρυπώσεις αν βρεθείς προς τα εκεί...
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.632
Κανένα καλό κουτούκι στη Μαγιόρκα με τάπας σε στυλ Ελληνικού τσιπουράδικου πάνω στο βουνό ξέρουμε;
Στην Mallorca υπάρχουν (υπήρχαν) 3-4 Ελληνικά. Δεν ξέρω τώρα τι γίνεται. Υπάρχει μια ομάδα
Ελλήνων στο φβ που ζουν εκεί, οπότε έχουν πιο φρέσκα νέα. Γίνε μέλος και θα σου απαντήσουν
σχεδόν αμέσως.
Groupes Facebook
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.558
Likes
12.639
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Atenas – Restaurante griego Mallorca

ZORBAS
📍
Carrer de Ramon de Montcada, 07183
Rotes Velles, Majorca, Spain

https://palet-palma.com/?fbclid=IwAR0nvNA-ZJdz1JQgV7AE1cu8NRCQF-pBBF9Vpi4hntgovrfhb4ByfdB35ho


SYRTAKI TAVERNA
📍
Passeig Maritim de Cala Bona 35, 07560 Son Servera, Majorca, Spain


SYRTAKI TAVERNA
📍
Passeig Maritim de Cala Bona 35, 07560 Son Servera, Majorca, Spain

Αυτά. Ίσως υπάρχουν και άλλα.

Συγνώμη αλλά θα πας από Ελλάδα...στη Μαγιόρκα για μερικές ημέρες και θα πας να φας σε μαγαζί που λέγεται SYRTAKI TAVERNA? κάτσε στον τόπο σου καλύτερα....
 

alltheworld

Member
Μηνύματα
83
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
Ταϋλάνδης
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ρε παιδιά υπήρξε παρεξήγηση... :D Δε ψάχνω Ελληνικό μαγαζί αλλά το τάπας μπαρ να είναι σε στυλ δικό μας,σε κανένα βουνό παραδοσιακό ,όχι τώρα τουριστικό για ΓερμανοΆγγλους.
 

vangelis69

Member
Μηνύματα
154
Likes
193
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αργεντινή - Παταγονία
Εάν ψάξεις θα βρεις και θα ανακαλύψεις. Από τον Μάιο του 2008 που είχα πάει στη Μαγιόρκα δεν θυμάμαι για να σου πω. Όμως έχει γραφικά χωριά-διαμάντια και να απομακρυνθείς από τα τουριστικά θα βρεις υπέροχα μαγαζιά που απευθύνονται σε ντόπιους.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.798
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom