Τσεχική Δημοκρατία Mιά Πράγα κι από μένα...

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Ωραιότατη περιγραφή της Romantic
λίγες καλοκαιρινές εικόνες σε αυτα που περιγράφει .....



hotel EUROPA




περι κυβισμού ο λόγος ( celetna street )







 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Πρόκειται για εκκλησία-ξενοδοχείο!Βλέπεις να δεσπόζει στη μέση ο Εσταυρωμένος,αριστερά και δεξιά αγάλματα αγίων!και στο πλάι σκαλοπάτια...,ανέβηκα και μπήκα μέσα.Πράγματι και η πόρτα είναι πόρτα εκκλησίας!Μπαίνοντας βέβαια μέσα υπάρχει ρεσεψιόν κανονικά είναι διαμορφωμένο σε ξενοδοχείο.
Ιστορικό κτίριο του 17αιώνα που κάποτε υπήρξε νοσοκομείο και μοναστήρι...κάτι τέτοιο.




Uploaded with ImageShack.us
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Δεξιά σας η οδός Lazenska και η πλατεία Maltezske Μάλτας με υπέροχα αρχοντικά μπαρόκ και μιά εκκλησία του 12ου αιώνα και παραδίπλα το τείχος του Τζόν Λένον!!ένας τοίχος με γκράφιτι από τους χίπις της Πράγας και την εικόνα του Τζόν Λένον που φτιάχτηκε στην μετακομμουνιστική περίοδο από έναν Μεξικανό φοιτητή της σχολής καλών τεχνών.

Aς μεταφερθούμε κι εμείς στο σημείο αυτό όπως συχνά γίνεται από τα μέλη του αποκαλούμενου Τζόν Λένον κλάμπ ειρήνης για να τιμήσουμε τον κορυφαίο των κορυφαίων καλλιτέχνη

aimg574.imageshack.us_img574_8806_dsc00114g.th.jpg
, aimg177.imageshack.us_img177_7127_dsc00115f.th.jpg

 
Last edited by a moderator:

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Αυτο που εγραφες για τις κλειδαριες μπορει να ειναι κατι αντιστοιχο της Ιταλιας.Τα βαζουν δηλ οι ερωτευμενοι για να κλειδωσουν την αγαπη τους.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ σ ευχαριστώ πολύ!δεν έτυχε να το δώ πουθενά αλλού και μου έκανε εντύπωση,είχε πολύ πλάκα,ναί τώρα που το λές...όλο το περβάζι πέρα πέρα είχε καρδιές με βελάκια και τα σχετικά:bleh:
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ατμοσφαιρικά καφέ της πόλης

Καφέ Imperial:στην Na Porici 15,πολύ κοντά στην πλατεί Δημοκρατίας,στεγάζεται στο ομώνυμο ξενοδοχείο.Το κτίριο και εξωτερικά παρουσιάζει αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον σε αρτ νουβό ρυθμό και με κυβιστικά στοιχεία αλλά και το εσωτερικό του καφέ είναι πολύ εντυπωσιακό!με χρωματιστά κεραμικά;πλακίδια στους τοίχους και μωσαικό στο ταβάνι.
Στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα υπήρξε τόπος συνάντησης λογοτεχνών,καλλιτεχνών,πολιτικών, κλπ.

Καφέ του Δημοτικού Μεγάρου:Στην πλατεία Δημοκρατίας(ηδη έχω αναφερθεί πιό πάνω στην ιστορία) στο ισόγειο του κτιρίου που αποτελεί κομψοτέχνημα αρχιτεκτονικό..,επιβλητικοί πολυέλαιοι,μεγάλες τζαμαρίες για σεργιάνι στην πλατεία.

Grand cafe Orient:Στον πρώτο όροφο του χαρακτηριστικού κυβιστικού!κτιρίου γωνιακού που ανέφερα πιό πάνω...στην αρχή της Celetna,καθ οδόν δηλ για την πλατεία της παλιάς πόλης.
Ωραία χαρούμενα χρώματα μέσα,φωτεινό,έχει πιανίστα κάθε Τετάρτη,Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

Καφέ Europa:Στο ισόγειο του ξενοδ.Εuropa,στην πλατεία wensceclas,όπου πίνεις τον καφέ ή το ποτό σου υπό τους ήχους του γηραλέου πιανίστα που ταιριάζει απόλυτα με το ...παλιά διατηρημένο ντεκόρ γύρω γύρω και τα σκούρα χρώματα.

Καφέ Louvre!!!θεικό!στην Νarodni 20.
Ανοιξε το 1902!σηματοδοτεί την κουλτούρα της πόλης στην πορεία των χρόνων...
Υπήρξε το στέκι της αφρόκρεμας της Τσέχικης κοινωνίας και όχι μόνο..καλλιτέχνες,διανοούμενοι,φιλόσοφοι..όπως ο Φράνς Κάφκα ,ο Μαξ Μπρόντ και οι φίλοι τους σύχναζαν εδώ.
Κατά το 1911-12 ο Einstein που εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο της Πράγας συνήθιζε επίσης να το επισκέπτεται με φίλους του καθηγητές.
Φωτεινό και ευχάριστο περιβάλλον διαμορφωμένο σε 3 αίθουσες.

Καφέ Slavia:Λίγο πιό κάτω από το Louvre,στη γωνία Νarodni με "παραλιακή"Smetanovo nabrezi κατά μήκος του ποταμού,μεγάλες τζαμαρίες,αν πιάσετε τραπέζι μπροστά μπροστά΄έχετε ωραία θέα προς τη Γέφυρα του Καρόλου.

Ολα αυτά τα καφέ είναι και εστιατόρια και με χορτοφαγικά!πιάτα και προσιτές τιμές αν κρίνω από το Slavia και το Louvre.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Κάρλοβυ Βάρυ

Λίγα λόγια για το Κάρλοβυ Βάρυ όπου βρέθηκα την τέταρτη μέρα.
Σε απόσταση περίπου 120 χλμ από την Πράγα η τουριστική αυτή λουτρόπολη γνωστή και από το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου που φιλοξενεί.
Πόλη με 54.000χιλ κατοίκους,φημίζεται για τις 12θερμές ιαματικές πηγές,βρίσκεται μέσα σε δάσος της κοιλάδας του μικρού ποταμού Τepla...ωραιότατη φύση αλλά δε σας κρύβω ότι εμένα όλη η φύση γύρω γύρω μου θύμισε Ελατοχώρι!!και όχι μόνο...Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε στο κομμάτι φύση τουλάχιστον...

Αυτό που εντυπωσιάζει και δε θυμίζει σαφώς με τίποτε Ελατοχώρι είναι τα κτίρια του 19 ου αιώνα!!,η αρχιτεκτονική τους,τα περισσότερα σε αρτ νουβό ρυθμό..,η υποδομή σε ξενοδοχεία..,υπέροχα αρχοντικά!
Το πιό επιβλητικό όλων που καταλαμβάνει ολόκληρο τετράγωνο είναι το ξενοδοχείο Pupp,ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα,έχει ωραίο καφέ στο ισόγειο.

Η πόλη είναι πεζοδρομημένη κατά μήκος του ποταμού με τις γραφικές γεφυρίτσες του.
Το αξιοθέατο είναι οι Κολονάδες..δηλ υπόστεγα το πάλαι ποτέ και τώρα πλέον κτίρια ..όπου κατά τα τέλη του18ουαιώνα οι άνθρωποι πήγαιναν και πίνανε το ιαματικό νερό μέχρι τελικής πτώσης,γύρω στα 20 λίτρα(άγνοια κινδύνου)τη μέρα και τρέχαν στις τουαλέττες,δεν κάναν τίποτε άλλο όλη τη μέρα..

Στην κεντρική κολονάδα υπάρχει ο Πίδακας!!ένα φυσικό φαινόμενο,η πιό σημαντική πηγή όπου αναβλύζει το νερό σε θερμοκρασία 72 βαθμων και πετάγεται μέχρι και ύψους 17 μέτρων, είναι το σημείο η πηγή που ανακάλυψε ο Κάρολος ο Δ',και έτσι χτίσθηκε η λουτρόπολη και πήρε το όνομα του.
Πιό πέρα άλλο ένα εντυπωσιακό κτίριο με κίονες πέρα πέρα,αγάλματα στην πρόσοψη..

Κατά τ άλλα η πόλη δεν έχει να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο,μόνο ξενοδοχεία παντού και εστιατόρια,άκρα ησυχία επικρατούσε ,ειδικά δε μετά τις 4 -5 το απόγεμα που άρχισε να σκοτεινιάζει ήταν για να "κόβεις φλέβες"..
Αν δε θέλει κάποιος να κάνει χρήση των ισματικών πηγών με μπάνιο κλπ δεν θα το πρότεινα έτσι για βόλτα μόνο δεδομένου ότι τρώει και περίπου 3 με 4 ώρες στο πάνε έλα.
Καλύτερα να αξιοποιήσει την επιπλέον μέρα στην Πράγα.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Η θέα από τη Γέφυρα του Καρόλου,ανάμεσα στα κτίρια φαίνεται και το Μουσείο Κάφκα που σας έλεγα....

aimg545.imageshack.us_img545_2213_dsc00111b.th.jpg

Στο Μικρό Μέρος...πριν από τη γέφυρα του Καρόλου,αριστερά...,βλέπουμε το κανάλι..

aimg51.imageshack.us_img51_4752_dsc00110vg.th.jpg

Μιά άποψη της γέφυρας του Καρόλου και της πόλης...

aimg163.imageshack.us_img163_5066_dsc00112kd.th.jpg

Μιά πλατεία στο Κάστρο της Πόλης..

aimg593.imageshack.us_img593_1657_dsc00107.th.jpg
http://imageshack.us
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Ωραιες φωτο romantic .Εγω δεν μπορουσα να διαλεξω αναμεσα στο Καρλοβυβαρι κ στο Τσεσκυ Κρουμλωβ.Το πρωτο ηταν επιβλητικο,μεγαλοπρεπες και ηγεμονικο και το δευτερο κουκλιστικο χωριουδακι και παραμυθενιο.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ωραιες φωτο romantic .Εγω δεν μπορουσα να διαλεξω αναμεσα στο Καρλοβυβαρι κ στο Τσεσκυ Κρουμλωβ.Το πρωτο ηταν επιβλητικο,μεγαλοπρεπες και ηγεμονικο και το δευτερο κουκλιστικο χωριουδακι και παραμυθενιο.
Στο Τσέσκυ Κρ.δεν πήγα,αλλά το Κάρλοβυ Βάρυ όπως το λές!πολύ μεγαλοπρεπές...ναι η αρχοντιά είναι διάχυτη παντού...

ά και ξέχασα να πώ παντού πουλάν κρέμες και προιόντα από το ιαματικό νερό..εκεί ειδικά στα μαγαζιά της Κεντρικής Κολονάδας...τόσο διαδεδομένα που μέχρι και κάτι λεπτά σοκοφρετίνια που πουλούσαν (τα οποία επίσης είχαν πολύ πέραση)αναρωτήθηκα μπας και είχαν κι αυτά τίποτε ιαματικό νερό μέσα:haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.643
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom