Μεξικό Mexico 2016-Riviera Maya

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.960
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού

Η ιστορία αυτή είναι κομμάτι του γαμήλιου ταξιδιού που κάναμε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το αρχικό πλάνο ήταν να μείνουμε 6 μέρες Κούβα-4 μέρες στην Playa del Carmen (PDC) και 4 μέρες στο Montego bay στην Τζαμάικα. Το τελευταίο κομμάτι δεν πραγματοποιήθηκε μιας και ο τυφώνας Matthew είχε άλλη άποψη. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να παρατείνουμε την διαμονή μας στο Μεξικό για άλλες 4 μέρες.

Στο Αεροδρόμιο της Κούβας τα πράγματα κύλησαν πολύ πιο εύκολα κατά την έξοδο μας απ' ότι κατά την είσοδο μας σ αυτήν. Εύκολο Check in, περάσαμε γρήγορα από τον έλεγχο διαβατηριών και χειραποσκευών. Η πτήση μας έγινε με την Interjet και στοίχισε 100 ευρώ. Με αυτή την τιμή δικαιούσαι 2 αποσκευές των 25κg, μια χειραποσκευή και μια τσάντα ανά άτομο. Η διάρκεια είναι περίπου 50 λεπτά μέχρι το Κανκούν.
20160929_103828.jpg

Τα χρώματα από το Isla Mujeres που ξεπρόβαλε άρχισαν να μας προδιαθέτουν για το τι θα ακολουθήσει. Περίπου 15 λεπτά πριν την προσγείωση οι αεροσυνοδοί μας μοίρασαν τα χαρτιά που πρέπει να συμπληρώσεις για να παραλάβεις την βίζα κατά των έλεγχο διαβατηριών. Αφου το αεροπλάνο πάτησε με το καλό περάσαμε τον έλεγχο διαβατηριών και παραλάβαμε τις βαλίτσες μας πολύ γρήγορα. Στον χώρο των αφίξεων μας περίμενε άνθρωπος της εταιρίας ενοικιάσεων America car rental για να μας μεταφέρει στο χώρο παραλάβης με βανάκι της εταιρίας. Κάναμε αρκετή έρευνα για το αυτοκίνητο στο Μεξικό. Οι τιμές σε όλα τα site ήταν πολύ χαμηλές αλλά η ασφάλεια που σε πρήζουν να αγοράσεις ηταν πανάκριβη. Με την συγκεκριμένη εταιρία νοικιάσαμε ένα Matiz με 28/ευρώ την μέρα με φουλ ασφάλεια. Η διαδικασία ενοικίασης κράτησε περίπου 1 ώρα. Μόλις τελείωσαμε μπήκαμε στο αμάξι, φουλάραμε βενζίνη, κάναμε συνάλλαγμα και ξεκινήσαμε για το ταξίδι μας προς τo Chitzen itza και την cenote Ik Kil.

Υπάρχουν 2 τρόποι να πας στο chitzen itza. Eίτε από την εθνική οδό-εξαιρετικό οδόστρωμα σε διαδρομή μέσα στην ζούνγκλα, με διάρκεια ταξιδίου 2 ώρες αλλά και διόδια περίπου 25 ευρώ ή από επαρχιακούς libe roads που είναι μεν τζάμπα αλλά έχουν πολλά σαμαράκια κάτι που κάνει το ταξίδι χρονοβόρο.Εδώ να πω ότι σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού μας χρησιμοποιήσαμε την εφαρμογή mapsme που λειτουργεί σαν gps χωρίς χρήση δεδομένων και είναι τζάμπα. Ακολουθήσαμε λοιπόν την εθνική όδο και μετά από 2 ώρες φτάσαμε στον αρχαιολογικό χώρο. Εκεί μας έδειξαν που είναι το πάρκινγκ το οποίο κόστιζε περίπου στα 2 ευρώ.
IMG_2521.JPG


Bγάλαμε τα εισιτήριά μας γρήγορα και αφού απορρίψαμε την επιλογή του τουρ με οδηγό περάσαμε την είσοδο. Εντυπωσιαστήκαμε από την πυκνή φύση αφου ουσιαστικά περπατούσαμε μέσα στην ζούγκλα , τον πολύ κόσμο, αλλά και το παζάρι που ήταν στημένο δεξιά και αριστερά σε όλη την διαδρομή. Eκεί μπορούσες να βρεις και να αγοράσεις μαγνητάκια,ρούχα, φυτά, ημερολόγια των Μάγια, αιώρες,μάσκες και πολλά άλλα. Όλοι έκαναν παζάρια προσπαθώντας απεγνωσμένα να πουλήσουν.
IMG_2541.JPG

Περπατήσαμε περίπου 10 λεπτά μέχρι να φτάσουμε στο κεντρικό άνοιγμα του αρχαιολογικού χόρου και εκεί ξεπρόβαλε το El Castillo.
20160929_144835.jpg

20160929_145120.jpg

Πλησιάσαμε για να το θαυμάσουμε από κοντά. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια μπορούσες να αναίβεις στην κορυφή όμως ο θάνατος ενός τουρίστα που έπεσε τους έκανε να το απαγορέψουν. Περπατήσαμε στον χώρο για την επόμενη περίπου 1,5 ώρα θαυμάζοντας τους ναούς των Μάγια και διαβάζοντας στους οδηγούς μας και προσπαθώντας να φανταστούμε πως μπορούσε να είναι διαμορφωμένος ο χώρος εκατοντάδες χρόνια πριν.
IMG_2538.JPG
IMG_2545.JPG
IMG_2544.JPG


Η ζέστη ήταν αφόρητη και αφού τελειώσαμε την περιήγησή μας πήραμε το αμάξι μας και κατευθυνθήκαμε στην Cenota Ik kil.
IMG_2557.JPG


Οι Cenotes είναι ένα περίεργο και συνάμα μαγικό πράγμα. Είναι λίμνες που δημιουργούνται από υπόγεια ύδατα. Απ' ότι μας ενημέρωσαν αργότερα σε όλη την riviera maya υπάρχουν περίπου 6000 τέτοιες λίμνες. Για την Ik kil όμως είχαμε ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα. Φτάσαμε στον χώρο και γινόταν χαμός από κόσμο. Οι άνθρωποι του ξενοδοχείου που στεγάζεται δίπλα και που εκμεταλεύεται την λίμνη ήταν πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί. Ο χώρος ήταν πολύ οργανωμένος. Μπορούσες να νοικιάσεις πετσέτα για 1 ευρώ αλλά και ντουλάπι για να αποθηκεύσεις τα πράγματά σου με το ίδιο ποσό. Τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες ήταν απίστευτα καθαρά παρ'ότι ο όγκος του κόσμου ήταν μεγάλος. Αλλάξαμε λοιπόν και κατεβήκαμε προς τα κάτω.
IMG_2568.JPG
20160929_164232.jpg
20160929_164241.jpg
20160929_164254.jpg

To βάθος άγνωστο και τα νερά μαύρα από χωρίς να μπορείς να διακρίνεις τίποτα στον βυθό εκτός από τα πορτοκαλί μεγάλα ψάρια που κολυμπούσαν ανέμελα ανάμεσα μας.
IMG_2572.JPG

Στον χώρο υπήρχαν αρκετοί ναυαγοσώστες και για επίβλεψη καθώς πολύς κόσμος έκανε βουτιές από τα σκαλιά αλλά και για να σε βοηθήσουν να βγεις.
Μετά από αυτή την αναζοωγωνιτική και δροσιστική βουτιά αλλάξαμε πήραμε το αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε για την PDC. Στην διαδρομή ξεκίνησε να βρέχει τόσο πολύ που δεν βλέπαμε μπροστά μας. Παρ' όλα αυτά οι δρόμοι ήταν καθαροί. Μετά από 2 ώρες φτάσαμε στο δωμάτιο που είχαμε κλείσει.

Εκεί μας περίμενε ο Στέφανο ο ιδιοκτήτης για να μας δείξει το διαμέρισμά του. To διαμέρισμα είχε 2 επίπεδα. Στο 1ο είχε μια σαλοκουζίνα, το μπάνιο και μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα και επάνω στην ταράτσα είχε 2 ξαπλώστρες, 1 πισίνα κι ένα τραπέζι με καράκλες. Το διαμέρισμα έκανε 50 ευρώ το βράδυ.
http://www.casanaaj.com/. Ο Στέφανο μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή και για το σπίτι, μας έφερε πετσέτες για την θάλασσα και νερά.

Μετά από μία κουραστική μέρα και αφού ήμασταν θεονήστικοι βγήκαμε μια βόλτα ψάχνοντας να φάμε κάτι. Πήγαμε λοιπόν στο El fogon για μεξικάνικο.
IMG_2573.JPG
IMG_2574.JPG
IMG_2575.JPG

Στην αρχή για το καλοσώρισμα μας έφεραν νάτσος και μία σούπα. Στην συνέχεια παραγγείλαμε φαχίτας(Κοτόπουλο και μοσχάρι) και μας έφεραν αρκετές διαφορετικές σάλτσες για να τις συνοδέψουμε, κάποιες ήταν καυτερές και κάποιες πολύ καυτερές. Όλα αυτά μαζί με 4 μπύρες κόστισαν 20 ευρώ.

Μετά από μια κουραστική μέρα και με γεμάτο πλέον στομάχι γυρίσαμε στο δωμάτιο να ξεκουραστούμε ανυπομονώντας για την επόμενη.


2η Μέρα

Ξυπνήσαμε αρκετά νωρίς και αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη. Η PDC είναι μία πόλη που υποδέχεται εκατομύρια τουρίστες κάθε χρόνο στην πλειοψηφία τους Αμερικανούς. Κέντρο και βάση της πόλης ειναι η 5 λεωφόρος ένας πεζόδρομος παράλληλος στην παραλία που σε όλο της το μήκος έχει μαγαζιά με σουβενίρ, μπαράκια, εστιατόρεια όλων των κουζινών καθώς και τουριστικά γραφεία που οργανώνουν ημερίσιες εκδρομές. Ξεκινήσαμε λοιπόν την βόλτα μας από εκεί ψάχνοντας ένα μέρος για να πάρουμε πρωινό πριν κατεβούμε στην παραλία. Η 5η λεωφόρος ήταν σχετικά άδεια κάτι που έκανε την βόλτα μας απολαυστική. Μετά από ένα μισάωρο και αρκετές στάσεις σε σουβενιράδικα βρήκαμε το τέλειο μέρος για πρωινό. Ένας κήπος κρυμένος σε μια εσωχή ανοίχτηκε μπροστά μας και ένας ευγενέστατος μεξικάνος σερβιτόρος μας υποδέχτηκε.
IMG_2582.JPG
20160930_111121.jpg

Καφές γαλλικός(απεριόριστος), κρουασάν, pancakes και ένα περίεργο μεξικάνικο πιάτο πρωινού μας έδωσαν δύναμη και ενέργεια για την συνέχεια.
20160930_112217.jpg


Βγαίνοντας ξανά στον πεζόδρομο παρατηρήσαμε πολλά σταντ με προσφορές για μασάζ. Κλείσαμε ενα ραντεβού για διπλό μασάζ στο Sabai spa για το απόγευμα και συνεχίσαμε το περπάτημα.
20160930_115444.jpg
IMG_2585.JPG
IMG_2603.JPG

Βγήκαμε στην παραλία και αφού περπατήσαμε για λίγο στην λευκή άμμο κάτσαμε στο wah wah beach bar. Oι ξαπλώστρες απείχαν αρκετά από την παραλία αφού απ' ότι μας είπαν αφήνουν χώρο γι αυτούς που θέλουν να κάτσουν μπροστά ή να περπατήσουν ή ακόμα και να παίξουν ποδόσφαιρο.
Η ώρα είχε πάει 12 και αφού καφέ είχαμε πιει ήδη είπαμε να ξεκινήσουμε τα cocktails και να αγναντέψουμε λίγο το λευκό της άμμου και το γαλάζιο της θάλασσας.
IMG_2589.JPG
20160930_145449.jpg

Τα νερά σε όλες τις παραλίες ήταν ζεστά έτσι δροσιά βρίσκαμε κυρίως στα cocktails και τις μπύρες που ήταν πολύ φθηνές. Αφου αράξαμε για τις επόμενες ώρες παίρνοντας ένα καλό κοκκίνισμα ξεκινήσαμε για το Spa.

Ο χώρος ήταν υπέροχος όπως και οι κυρίες που ανέλαβαν να μας ξεκουράσουν και να μας χαλαρώσουν για την επόμενη ώρα. Δώσαμε συνολικά 60 ευρώ και μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι.
111.jpg


Βγαίνοντας από εκεί νιώθαμε αναζοωγονημένοι αλλά και αρκετά πεινασμένοι. Προχωρήσαμε ψάχνωντας να βρούμε κάτι Μεξικάνικο για να φάμε και καταλήξαμε στο Los Olvidados σε μία κάθετη της 5ης λεωφόρου. Το ντεκόρ μέσα στο μαγαζί ήταν κάπως cult αφου στην μία γωνία είχε και ένα ρινγκ για αγώνες wrestling. Το φαγητό όμως ήταν πάρα πολύ καλό όπως και τα cocktails.
IMG_2612.JPG
Κι εδώ για 2 cocktails 2 κυρίως πιάτα και συνοδευτικά δεν ξεπεράσαμε τα 20 ευρώ στο σύνολο.
Συνεχίσαμε την βόλτα μας στην πόλη πριν γυρίσουμε στο ξενοδοχείο, όπου μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη στο άκουσμα ότι ο Τυφώνας Matthew κατευθύνεται προς την Τζαμάικα και μάλλον δεν θα μπορέσουμε να την επισκεφτούμε.
IMG_2606.JPG
IMG_2609.JPG
IMG_2614.JPG
Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο και αφού κάναμε ένα ντουζ αράξαμε στην ταράτσα του δωματίου απολαμβάνοντας παγωμένες μπύρες στην πισίνα προσπαθώντας να οργανώσουμε την αυριανή μέρα και την εκδρομή μας στο Tulum αλλά και να δούμε τις εναλλακτικές στην περίπτωση που το ταξίδι μας στην Τζαμάικα ακυρωθεί.


3η Μέρα

Το ξυπνητήρι χτύπησε λίγο μετά τις 8 και αφού ήπιαμε στα γρήγορα έναν καφέ ξεκινήσαμε για το Tulum. Ξεκινήσαμε νωρίς για 2 λόγους. Πρώτον γιατί απ'ότι μάθαμε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχοουν ελάχιστα σημεία με σκιά και η μεσημεριανή ζέστη θα ήταν αφόρητη και δεύτερον γιατί τα περισσότερα τουριστικά πρακτορεία τόσο από το Cancun όσο και από την PDC που κάνουν το τουρ Coba-Tulum ξεκινούν από την Coba oπότε μετά τισ 12 στο Tulum επικρατεί χαμός.

Κάναμε μία στάση σε ένα 7eleven για μια γρήγορη μπουκιά στον δρόμο και μετά από οδήγηση περίπου 50 λεπτών φτάσαμε στο Tulum. Εκεί μας έκανε νόημα να σταματήσουμε ένας ευγενέστατος Μεξικάνος ο οποίος φορούσε ένα κίτρινο γιλέκο. Νομίζαμε κι εμείς ότι ήταν υπεύθυνος του χώρου οπότε και σταματήσαμε. Αφού μας έδωσε λίγες πληροφορίες για τα επόμενα 10 λεπτά προσπαθούσε να μας ψήσει να τον ακολουθήσουμε στο τουρ που κάνει το πρακτορείο του για ξενάγηση στο χώρο αλλά και βαρκάδα ώστε να δούμε τον χώρο απο την θάλασσα. Τον ευχαριστήσαμε ευγενικά και φύγαμε ώστε να παρκάρουμε το αυτοκίνητο και να πάμε προς την είσοδο. Το πάρκινγκ κόστιζε 3 ευρώ και από εκεί έπρεπε να διανύσεις μια απόσταση 1000 μέτρων μέχρι τα εκδοτήρια.Η ώρα ήταν 10 και η ζέστη ήταν τρομερή. Φτάσαμε μετά απο 15 λεπτά στην είσοδο και κόψαμε τα εισιτήριά μας χωρίς να περιμένουμε πολύ. Πριν περάσετε την είσοδο πάρτε νερά μέσα δεν υπάρχει τίποτα.

Αφου κάναμε μια βόλτα στον χώρο βλέποντας όλα τα παλαία κτίσματα ανεβήκαμε για να δούμε τον παλιό φάρο. Δεξιά και αριστερά του υπάρχουν 2 παραλίες που είναι ανοιχτές για το κοινό. Μην χάσετε την ευκαιρία. Τουαλέτες και μέρη για να αλλάξεις δεν υπάρχουν οπότε καλύτερο είναι να φοράτε τα μαγιό σας πριν μπείτε μέσα.
IMG_2617.JPG

IMG_2627.JPG

IMG_2637.JPG

IMG_2628.JPG





IMG_2634.JPG

IMG_2643.JPG



Αφού δροσιστήκαμε βγήκαμε από την είσοδο(Αν βγείς από την έξοδο για να γυρισείς στο πάρκινγκ θές τον διπλό χρόνο) και αφού ήπιαμε παγωμένο νερό οδηγήσαμε ως την Playa Paraiso, περίπου 10 λεπτά διαδρομή.
Παρκάραμε και μπήκαμε στο El Paraiso hotel. 5 ευρώ για τις απλές ξαπλώστρες, ή 10 ευρώ για κρεβάτι κάτω από φοίνικες. Νομίζω η επιλογή ήταν εύκολη.
IMG_2648.JPG


IMG_2652.JPG


IMG_2654.JPG

IMG_2655.JPG

IMG_2657.JPG


Το απέραντο γαλάζιο, ο κόσμος που περπατούσε, η λευκή άμμος, όλο το τοπίο μας είχε μαγνητίσει. Για τις επόμενες ώρες χαλαρώναμε κάτω από τον ήλιο.
Κατά την επιστροφή μας και πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο κάναμε μία στάση στα βόρεια της PDC για φαγητό. Θέλαμε να δοκιμάσουμε κάτι Τζαμαικανικό αφού πλέον ήταν σίγουρο ότι δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον προορισμό μας λόγω του τυφώνα. Βρήκαμε λοιπόν το Ferron's σε μια άκρως μη τουριστική περιοχή. Το μαγαζί ήταν γεμάτο ντόπιους και έπαιζε ρέγκε. Νοητά έστω και για λίγο ταξιδέψαμε στην Τζαμάικα. Το φαγητό ήταν εκπληκτικό και αρκετά καυτερό(το ζητήσαμε έτσι μπορούν να στο κάνουν και απλό). Jerk chicken, ribs,τηγανιτές μπανάνες...μια πανδαισία γεύσεων.
IMG_2658.JPG

IMG_2660.JPG


Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο και ξεκινήσαμε να ψάχνουμε πως να γεμίσουμε τις παραπάνω μέρες μας. Δεν ήταν δύσκολο. Στην Playa Del Carmen πάντα υπάρχει κάτι για να κάνεις ή να δεις.
 

Attachments

Last edited:

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Έχεις χτυπήσει ευαίσθητο σημείο μου!!! Περιμένω τις επόμενες μέρες σας!!! Ωραίες φωτο!!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την playa paraiso :clap:, βέβαια είναι τόσο όμορφα τα μέρη που δύσκολα θα βγει κακή φωτο!
Ευχαριστούμε για την όμορφη περιγραφή του ταξιδιού, απλά τα επόμενα κεφάλαια γράψτα σαν απάντηση για να βλέπουμε κι εμείς ότι προστέθηκε καινούριο κομμάτι :)
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.960
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
4η Μέρα

Οι 3 έξτρα μέρες στην PDC μας έδωσαν την ευκαρία να χαλαρώσουμε λίγο παραπάνω και να μην βάλουμε ξυπνητήρι. Σηκωθήκαμε με το πάσο μας και αποφασίσαμε να περάσουμε την μέρα στην πόλη και να κάνουμε την βουτιά μας στην βόρεια πλαυρά της παραλίας και στο Mamita's beach club. Ένα beach club με όλη την σημασία της λέξης. Πληρώνεις είσοδο 5 ευρώ που σου δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιείς όλους τους χώρους(τουαλέτες, αποδυτήρια, πισίνες κλπ). Στην τιμή περιλαμβάνεται και η χρήση της απλής ξαπλώστρας. Μόλις πληρώσεις σου περνάνε μια χάρτινη αδιάβροχη ταινία γύρω από τον καρπό σου. Το club λειτουργεί 10-6 και φορώντας την ταινία μπορείς να μπεις και να βγεις όσες φορές θες εντός του ωραρίου.To προσωπικό ήταν πολύ ευγενικό και γρήγορο. Η θάλασσα και η παραλία σ' αυτό το σημείο είναι πολύ καλύτερη από εκείνη που κολυμπήσαμε την πρώτη μέρα κοντά στην αποβάθρα για cozumel. Ευχαριστηθήκαμε τις παροχές, τις μπύρες και τα cocktails.
2.jpg
4.jpg
1.jpg


Μετά από ένα χαλαρωτικό πεντάωρο βγήκαμε στην 5η λεωφόρο για μερικά ψώνια και φαγητό.
Τα σουβενιράδικα είναι υπερπαραγωγή αλλά αν θέλετε κάτι πιο φθηνό τότε επισκεφτείτε εκεινα που βρίσκονται στην 10η λεωφόρο αλλά και στην Constituyentes.
IMG_2679.JPG

66.jpg
777.jpg

Aφού αφήσαμε ενά σεβαστό ποσό στα μαγαζιά του κέντρου γυρίσαμε στο δωμάτιο για ένα ντουζ πριν την βραδινή μας βόλτα. Και πάλι 5η λεωφόρος.
Τα περισσότερα μπαράκια έχουν live τα βράδια από μεξικάνικη μουσική μέχρι και metal. Εμείς κάναμε μια βόλτα και καθήσαμε σ' ένα μικρό μαγαζάκι σε μια κάθετο όπου ένα ταλαντούχο ζευγάρι τραγουδούσε 80s.
IMG_2674.JPG
IMG_2826.JPG
IMG_2848.JPG
IMG_2681.JPG
'
 

Attachments

  • 68,4 KB Προβολές: 0
  • 168,1 KB Προβολές: 0

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.960
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
5η Μέρα

O Στέφανο μας καλημέρισε φέρνοντάς μας νέες πετσέτες για την παραλία. Τον ρωτήσαμε αν έχει κάποια πρόταση για μας. Συζητήσαμε λίγα λεπτά για το τι έχουμε κάνει ήδη και αφου το σκέφτηκε λίγο μας είπε να πάμε στο Akumal και να κάνουμε μπάνιο με χελώνες. Στον γυρισμό επίσης μας πρότεινε να κάνουμε μία στάση στο ξενοδοχείο Puerto Aventuras για να δούμε τα δελφίνια.
Ξεκινήσαμε λοιπόν την διαδρομή μας για το Akumal και περίπου 30 λεπτά αργότερα φτάσαμε στην παραλία.
Εκεί μας περίμενε ο κλασίκος Μεξικάνος με το κίτρινο γιλέκο για γενικές πληροφορίες αλλά και για το ύπεροχο τουρ που διοργανώνει για κολύμπι με χελώνες. Το τι μας είπε για να μας πείσει δεν λέγεται. Ότι ξέρει μόνο αυτός που είναι οι καλές χελώνες, ότι μόνο 230 άτομα μπορούν να βουτήξουν κάθε μέρα, ότι απαγορεύεται να περάσεις ένα σχοινί και ένα κάρο άλλα χαζά. Τον ευχαριστήσαμε,παρκάραμε, κατεβήκαμε στην παραλία και στρώσαμε τις πετσέτες μας σε μια πλατιά σκιά από έναν φοίνικα.


20161003_143120.jpg

20161003_113259.jpg
20161003_143125.jpg


Βουτήξαμε λοιπόν μόνοι μας χωρίς εξωπλισμό, χωρίς τουρ χωρίς μάσκες και βλέπαμε μπροστά μας ομάδες να ψάχνουν για τις χελώνες χωρίς ιδιαίτερη τύχη. Και εκεί που κολυμπούσαμε αμεριμνα κοιτώντας δεξια και αριστερά τσουπ....

Εμεινε γύρω μας για τα επόμενα λίγα λεπτα και η αίσθηση ήταν απίστευτη παρ' ότι δεν το περίμενα. Θα το περίμενα από δελφίνι αλλά όχι απο χελώνα.

Ευχαριστημένοι που το ζήσαμε κι αυτό ανεβήκαμε στο μπαρ πίσω από την παραλία για έναν καφέ χαιρετίζοντας τον φίλο στην είσοδο.
IMG_2687.JPG


Απόγευμα πια είπαμε να πάρουμε τον δρόμο του γυρισμού και να κάνουμε την στάση στο Puerto Aventuras που μας πρότεινε ο Στέφανο. Φτάσαμε μετά από 10 λεπτά και αφού δώσαμε τα διαβατήρια μας για έλεγχο στον σεκιουριτά στην είσοδο,μιας και δεν είμασταν ένοικοι, μπήκαμε μέσα και ακολουθήσαμε τις ταμπέλες για τα δελφίνια. Παρκάραμε και αφου περπατήσαμε λίγο τα είδαμε να κολυμπούν ανέμελα ενώ οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ετοιμάζονταν να τα ταίσουν. Καθήσαμε κοντά στα 40 λεπτα και χαζεύαμε αυτά τα απίστευτα πλάσματα που κολυμπούσαν, έτρωγαν έκανα κόλπα και άλματα. Είμασταν μόνοι μας εκείνη την ώρα στον υπαίθριο χώρο και ήταν σαν να έχουμε ένα δικό μας prive show.
IMG_2750.JPG


IMG_2751.JPG

IMG_2760.JPG


It's all about timing....
IMG_2755.JPG


Η βροχή που έπιασε μέσα σε δευτερόλεπτα ήταν απερίγραπτη. Τρέξαμε αμέσως στο αυτοκίνητο που παρ' ότι ήταν κοντά δεν μας βοήθησε στο να γλιτώσουμε το μουσκίδι.
Χαρούμενοι και γεμάτοι από μια μέρα που δεν φαινόταν τόσα πολλά υποσχόμενη στην αρχή της γυρίσαμε στην PDC και ψάξαμε να βρούμε κάτι τοπικό να φάμε σε περιοχή εκτός της 5ης λεωφόρου. Κάναμε την τύχη μας με το Chiltepin Marisquillos στην Av Constituyentes. Για μία ακόμα φορά εξαιρετικό φαγητό και σέρβις. Ο λογαριασμός και πάλι δεν ξεπέρασε τα 20 ευρώ.

Γυρίσαμε στο δωμάτιο και ευχαριστήσαμε τον Στέφανο που έκανε εκείνη την ώρα Check out σ'ένα ζευγάρι Κινέζων. Κάναμε μια βουτιά στην πισίνα για να δροσιστούμε και ετοιμαστήκαμε για να εξερευνήσουμε ξανά την βραδινή PDC και να κάνουμε μερικά ακόμα ψώνια.
 

Attachments

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Aφού αφήσαμε ενά σεβαστό ποσό στα μαγαζιά του κέντρου γυρίσαμε στο δωμάτιο για ένα ντουζ πριν την βραδινή μας βόλτα. Και πάλι 5η λεωφόρος.
Τα περισσότερα μπαράκια έχουν live τα βράδια από μεξικάνικη μουσική μέχρι και metal.
Οπαααα για λεγε;;;; έχει και metal bar;;; με ενδιαφέρει το ζήτημα!!!
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.960
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Aφού αφήσαμε ενά σεβαστό ποσό στα μαγαζιά του κέντρου γυρίσαμε στο δωμάτιο για ένα ντουζ πριν την βραδινή μας βόλτα. Και πάλι 5η λεωφόρος.
Τα περισσότερα μπαράκια έχουν live τα βράδια από μεξικάνικη μουσική μέχρι και metal.
Οπαααα για λεγε;;;; έχει και metal bar;;; με ενδιαφέρει το ζήτημα!!!
Metal bar με την δικη μας εννοια οχι αλλα ειχε μια πολυ μεγαλη irish pub την Mc Carthy's που καθε βραδυ ειχε rock-metal live.Νομιζω μια βολτα πανω κατω στην 5η λεωφορο μετα τις 9 θα σου δειξει το δρομο για το live και το μαγαζι της επιλογης σου.
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Ωραία ευχαριστώ για τη διευκρίνιση! Μωρέ ας φτάσω εκεί και την επιλογή θα τη βρω εύκολα!!!
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.960
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
6η Μέρα

Το πρόγραμμα έλεγε Coba. Ξεκινήσαμε λοιπόν νωρίς παίρνοντας το κλασικό πλέον δρόμο για Tulum. 6-7 χλμ μετά την στροφή προς Coba είδαμε μια ταμπέλα για cenota και είπαμε να κάνουμε μία στάση στην επιστροφή. Συνεχίσαμε την διαδρομή περνώντας μέσα απο μικρά χωριά και βλέποντας τις μεγάλες διαφορές σε σχέση με την PDC. Μετά από περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά συνολικής διαδρομής φτάσαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Coba. Παρκάραμε, πήραμε τα εισιτήριά μας και μπήκαμε μέσα. Ο αρχαιολογικός χωρος είναι μεγάλος. Στην είσοδο μπορούσες να νοικιάσεις ποδήλατα για να κινηθείς μέσα ή να νοικιάσεις οδηγό για να κάνει αυτός πετάλ σε ένα ποδήλατο με κάθισμα 2 ατόμων μπροστά. Είπαμε να το περπατήσουμε χωρίς να έχουμε ιδέα πόσο μακριά είναι. Τα σημάδια άρχισαν να γίνονται ανησυχητικά αφου μετά από 10 λεπτα βλέπαμε κόσμο να κατευθύνεται προς την έξοδο όντως όλοι καταιδρωμένοι λες και είχε βρέξει. Η διαδρομή είναι μεγάλη αν θες πριν φτάσεις στην Πυραμίδα να περάσεις πρώτα από όλα τα αξιοθέατα, αλλιώς είναι περίπου 25 λεπτά μέσα στην ζούγκλα μέχρι την Πυραμίδα.
IMG_2774.JPG


Η ανάβαση φαίνεται πιο δύσκολη απ' ότι είναι, θέλει λίγο προσοχή αλλά σε 7-10 λεπτά μπορείς να είσαι επάνω. Μην κοιτάξεις πίσω ή κάτω. Απλά ανέβα το. Και η κορυφή θα σε αποζημιώσει.
IMG_2776.JPG
20161004_131416.jpg
20161004_130937.jpg
20161004_131433.jpg

Απέραντη ζούγκλα ως εκεί που πιάνει το μάτι σου και ένας ήλιος που σε καίει, αλλά είσαι στην κορυφή. Πήραμε μερικές ανάσες βγάλαμε φωτογραφίες και ξεκινήσαμε το κατέβασμα.
Αρκετός κόσμος καθόταν στα σκαλοπάτια και τα κατέβαινε σιγά-σιγά, άλλοι πάλι γύρισαν την πλάτη τους έπιαναν το σχοινι στο κέντρο και κατέβαιναν με την όπισθεν. Εμείς κατεβήκαμε κανονικά, θέλει όμως προσοχή.
Φτάσαμε κάτω στην ίδια κατάσταση με αυτούς που βλέπαμε κατά την είσοδό μας στον χώρο.Η ιδέα του να νοικιάσουμε ποδήλατο-ταξί φάνηκε τέλεια για την επιστροφή.
20161004_133527.jpg

Το ποδήλατο χοροπηδούσε στις λακούβες σε όλη την διαδρομή και ο οδηγός μας άρχισε να κουράζεται προς το τέλος της διαδρομής. Κάναμε λοιπόν μια στάση για να θαυμάσουμε μία Ταραντούλα.
20161004_133923.jpg


Το παγωμένο νερό και το παγωτό που πήραμε στην έξοδο ήτανε βάλσαμο δροσιάς αλλά δεν ήταν αρκετό. Μπήκαμε λοιπόν στο αυτοκίνητο για την επιστροφή. Σταματήσαμε στα πολλά μαγαζιά με σουβενίρ που είχε τόσο στα χωριά όσο και στον δρόμο αλλά οι τιμές ήταν τραγικές και οι άνθρωποι περιέργως δεν είχαν καν διάθεση για παζάρια. Μετά από ένα 20λεπτο φτάσαμε στην Grand Cenote που είχαμε δει πηγαίνοντας στην Coba. Ο χώρος πολύ ωραίος και ο κόσμος λιγοστός. Μπορούσες να νοικιάσεις εξοπλισμό κατάδυσης. Εμείς βουτήξαμε και κολυμπήσαμε στα κρύα και καθαρά νερά. Η Grand cenota είχε 3 ανοίγματα και πηγαίνες από το ένα στο άλλο χρησιμοποιώντας μία κλειστή διαδρομή σαν τούνελ όπου ήταν γεμάτο με νυχτερίδες.
20161004_153916.jpg
20161004_154032.jpg
20161004_154316.jpg
IMG_2808.JPG
IMG_2815.JPG


Αφου κολυμπήσαμε αρκετά βγήκαμε στον ήλιο και στεγνώσαμε. Μπήκαμε στο αμάξι και είπαμε να κάνουμε μία στάση στο Αkumal για μιμα βουτιά και μια μπύρα. Ίσα που προλάβαμε να βουτήξουμε. Η βροχή απου ακολούθησε μπορεί να κράτησε ένα τεταρτάκι μόνο αλλά ήταν φοβερή. Μας χάρισε όμως ένα ωραίο ουράνιο τόξο.
IMG_2824.JPG
IMG_2819.JPG


Μία τελευταία βουτιά και επιστροφή στην PDC για φαγητό αλλά και για να διαλέξουμε ποιο απ'τα θεματικά πάρκα θα επισκεφτούμε την επόμενη μέρα.
 

Attachments

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.960
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
7η Μέρα

Διαβάζοντας τόσο τις ιστορίες εδώ στο φόρουμ αλλά και βλέποντας τις ταμπέλες σε όλο το μήκος του δρόμου προς Τουλούμ, ξέραμε ότι θα έπρεπε πριν φύγουμε να επισκεφτούμε ένα θεματικό πάρκο από τα πολλά που έχει η περιοχή. Το XCARET σίγουρα φαινόταν φανταστικό(ζούγκλα, παραλία για χαλάρωση scuba, massage κλπ.) αλλά θέλαμε λίγο αδρεναλίνη για αυτό και επιλέξαμε το XPLOR. Ένα θεματικό πάρκο μέσα στην ζούγκλα γεμάτο δραστηριότητες κυρίως για μεγάλα παιδιά. 2 μεγάλες διαδρομές με Ziplines(14 στο σύνολο), 2 υπόγειες διαδρομές σε ποτάμι με κανό ή κολυμπώντας, διαδρομή σε σπηλιές και ποτάμια στην ζούγκλα με αμφίβιο όχημα. Ακουγόταν τέλειο. Κλείσαμε τα εισιτήριά μας από το ίντερνετ έχοντας μια έκπτωση 15% και ξεκινήσαμε. Η τιμή είναι στα 80 ευρώ και περιλαμβάνει απεριόριστα αναψυκτικά και νερό καθώς και 1 γεύμα από μπουφέ. Το XPLOR είναι αρκετά κοντά στην PDC. Φτάσαμε, αφήσαμε το αμάξι στο πάρκινγκ και μπήκαμε μέσα. Μας υποδέχτηκαν και αφού υπογράψαμε ένα χαρτί γνωστοποιώντας ότι δεν έχουμε προβλήματα υγείας και ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση θανάτου(κάπως ύποπτο) μας έδωσαν τον εξοπλισμό(κράνος και κλειδιά για τα ντουλαπάκια) και περάσαμε μέσα. Ξεκινήσαμε με τις υπόγειες διαδρομές τόσο κολυμπώντας όσο και κάνοντας κανό. Το πάρκο δεν είχε πολύ κόσμο γιατί είναι η περίοδος με τον λιγότερο κόσμο. Αυτό ήταν τέλειο γιατί δεν περιμέναμε ουρά πουθενά. Οι υπόγειες διαδρομές ήταν ωραίες. Να έχετε μαζί σας κινητό γιατί οι φωτό σε κάποια σημεία με καλό φωτισμό αξίζουν. Θέλαμε όμως κάτι πιο δυνατό. Ήπιαμε ένα νερό και πήραμε τον δρόμο για τις 2 διαδρομές με τα ziplines. Η κάθε μία έχει από 7 ziplines πάνω από την ζούγκλα, με 2 από αυτές να καταλήγουν στο νερό ενώ υπήρχε και από μία νεροτσουλίθρα αρκετών μέτρων. Η εμπειρία ήταν μοναδική. Τα μέτρα ασφαλείας είναι πάρα πολύ καλά γεγονός που μας έκανε να το απολαύσουμε απερίσπαστα τις "πτήσεις" μας πάνω από την πυκνή βλάστηση. https://sendvid.com/84lzbmqn . Αυτό το κομμάτι χωρίς διάλειμμα κρατάει ένα 2ωρο τουλάχιστον. Εμείς ανάμεσα στις 2 διαδρομές κάναμε μία βόλτα με το αμφίβιο όχημα η οποία είχε διάρκεια 30 λεπτών. Το πετρελαιοκίνητο όχημα ήταν ότι έπρεπε για να γκαζώσεις σε off road διαδρομή μέσα από πυκνή βλάστηση. Προσοχή στα ζώα(μικρά) που κάνουν αμέριμνα την βόλτα τους την ώρα που εισβάλεις στον χώρο τους. Την δεύτερη διαδρομή την ευχαριστηθήκαμε πιο πολύ αφού μετά από 7 βόλτες αισθανόμασταν έμπειροι. Τελειώνοντας το μόνο που θέλαμε ήταν να κάνουμε κι άλλο όμως το εισιτήριο σου δίνει την δυνατότητα να μείνεις μέχρι τις 5 γιατί μετά έχει δεύτερο κύκλο επισκεπτών μέχρι αργά το βράδυ. Κάναμε ένα ντουζ λοιπόν, αλλάξαμε και αποχωρήσαμε υπό καταρρακτώδη βροχή. Συνολικά σαν εμπειρία τα άξιζε τα λεφτά του γιατί δεν έχω συναντήσει κάτι παρόμοιο σε ταξίδι μου και τέτοια πράγματα όταν τα βρίσκεις και τα θέλεις καλό είναι να τα κάνεις. Γυρίσαμε στην πόλη και στο ξενοδοχείο και πιο αργά βγήκαμε μία τελευταία βόλτα στην πόλη για φαγητό και τα τελευταία ψώνια.


8η Μέρα

Αποχαιρετήσαμε τον Stefano και πήγαμε να πάρουμε πρωινό πριν ξεκινήσουμε την διαδρομή μας προς το Κανκούν. Βγάλαμε μερικές φωτογραφίες ακόμα και ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής. Φτάσαμε στο Κανκούν μετά από μία ώρα και πήγαμε κατευθείαν προς την ζώνη των ξενοδοχείων. Το μέρος είναι ωραίο και η θάλασσα μπροστά στα ξενοδοχεία μαγική. Προτείνω την playa delfines για στάση και μπάνιο. Beach bar στη παραλία δεν βρήκαμε πιθανώς να μπορείς να πας στα ξενοδοχεία και να χρησιμοποιήσεις το δικό τους. Ομπρέλες πάντως είχε οπότε αράξτε άνετα.
IMG_2854.JPG

Η ζέστη ήταν φοβερή και μετά από 2,5 ώρες φύγαμε για να βρούμε μια δροσιά και μπύρα. Στην ζώνη έχει εστιατόρια και κυρίως αμερικάνικες αλυσίδες φαγητού και εμείς είπαμε να επισκεφτούμε ένα εμπορικό κέντρο μερικά χιλιόμετρα παρακάτω. Το air condition και η παγωμένη μπύρα μας αποζημίωσε απ’ όλο που το εμπορικό ήταν μικρό και σε κατάσταση ανακαίνισης. Φεύγοντας κατευθυνθήκαμε προς το ξενοδοχείο που ήταν κοντά στο αεροδρόμιο αλλά και στον χώρο που θα παραδίδαμε το αυτοκίνητο .30 ευρώ με πρωινό σ’ ένα ξενοδοχείο πολύ καλό της αλυσίδας Comfort inn. Κάναμε ένα μπάνιο και βγήκαμε μία βόλτα στην πόλη. Απογοήτευση. Άσχημη πόλη χωρίς κάτι σημαντικό με αρκετή κίνηση. Δεν ξέρω αν σε κάποιο σημείο της είναι ωραία αλλά όπου και να κινηθήκαμε απογοητευτήκαμε. Καταλήξαμε μετά από ώρα στο εντυπωσιακό εμπορικό κέντρο America για καφέ, βόλτα και ψώνια μιας και οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές. Γυρίσαμε αργά στο ξενοδοχείο και πέσαμε για ύπνο μιας και μας περίμενε η επιστροφή την επόμενη μέρα.



Κλείνοντας αυτή την περιγραφή πρέπει να πω ότι εντυπωσιαστήκαμε ευχάριστα από αυτό μας το ταξίδι. Το Μεξικό είναι ένας μαγικός προορισμός που συνδυάζει την χαλάρωση με την ταλαιπωρία και την ιστορία με το παρόν αρμονικά. Παρά το πρόσφατο περιστατικό τρομοκρατικής ενέργειας ή μαφιόζικο χτύπημα η περιοχή νιώσαμε πολύ ασφαλείς σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού μας. Είναι λοιπόν ένας προορισμός που δικαίως μπαίνει σε μια travel-bucket list λόγω ιστορίας, παραλιών, δραστηριοτήτων, φυσική ομορφιάς, τιμής και φαγητού.
 

dux

Member
Μηνύματα
39
Likes
53
πανέμορφη ιστορία η οποία μας φάνηκε αρκετά χρήσιμη όταν πήγαμε και εμείς τέλη δεκεμβρίου.συμφωνώ με όλα μαζί σου καθώς πραγματικά συνδιάζει τα πάντα.καραιβική,παραλίες,φύση,ζούγκλα,ιστορία,πυραμίδες,δραστηριότητες,ποτό τέλεια αλλά τα χαλάμε στο φαγητό.το μοναδικό που ευχαριστήθηκα ήταν τα θαλασσινά.μάλλον έχω γίνει πολύ ιδιότροπος!χαχαχα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.579
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom