vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Πολύ ωραία η ιστορία σου και όνειρο για πολλούς ένα τόσο μεγάλο ταξίδι αλλά δεν κατάλαβα κάτι.Αφού είχατε πάει Πολωνία που η Τσεχία είναι δίπλα γιατί δεν πήγατε εκεί πρώτα αντί να κατεβείτε Ουγγαρία και να ανεβείτε πάλι προς τα πάνω για να πάτε στην Πράγα...
 

crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156
Μου έβγαινε το λεωφορείο πιο ακριβό αν πήγαινα πρώτα Πράγα και μετά Βουδαπέστη, συν ότι δεν έβρισκα βραδινό λεωφορείο Πράγα Βουδαπέστη γιατί δεν ήθελα να χάσω μέρος ημέρας ούτε από την μία πόλη ούτε από την άλλη. Στο μυαλό μου είχα να το κάνω Βαρσοβία-Κρακοβία-Πράγα-Μπρατισλάβα-Βουδαπέστη αλλά το έκανα πολύ μπερδεμένο για να βγει πιο οικονομικά!
 

Attachments

Last edited by a moderator:

crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156
Συνεχίζω λοιπόν από την δεύτερη μας μέρα στην Πράγα. Αφού ξυπνήσαμε είπαμε να ψάξουμε για έναν φούρνο που είχαμε βρει ψιλό κοντά στο διαμέρισμα μας και είχε καλή βαθμολογία αλλά δεν μας ενθουσίασε και έτσι συνεχίσαμε για το dancing house. Στη συνέχεια περάσαμε στην απέναντι μεριά της πόλης με στόχο να ανέβουμε στον λόφο πετρίν. Δυστυχώς η κοπέλα μου δεν ήθελε να ανέβουμε με τίποτα με τα πόδια και έτσι η μόνη λύση ήταν το τελεφερίκ. Αφού περιμέναμε στην ουρά χτυπήσαμε το εισιτηριάκι μας και ανεβήκαμε. Κάναμε κάποιες βόλτες χωρίς να ανέβουμε στον πύργο και μετά από λίγο αρχίσαμε να κατεβαίνουμε σιγά σιγά με τα πόδια. Κάπου στη μεση κάναμε μια στάση να δροσιστούμε με θέα την πόλη και να συνεχίσουμε προς την περιοχή Hradčany, το κάστρο της Πράγας και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου. Φτάσαμε ως την γέφυρα του Καρόλου κάναμε τις βόλτες μας εκεί γύρω με μια στάση στο καφέ savoy για γλυκό. Αφού μας άνοιξε η όρεξη και οικονομικά για φαγητό δεν ήμασταν για εκεί πήγαμε σε μια κοντινή μπυραρία φάγαμε και σιγά σιγά γυρίσαμε για ξεκούραση στο διαμέρισμα. Σκεφτόμασταν να βγούμε το βράδυ σε ένα τζαζ μπαρ αλλά δεν είχαμε δίναμε να ξανά γυρίσουμε στο κέντρο και αυτό ήταν ένα από τα λάθη που κάναμε στην Πράγα.
IMG_4274.JPG
IMG_4279.JPG
IMG_4300.JPG
IMG_4316.JPG
IMG_4320.JPG
IMG_4321.JPG
IMG_4329.JPG
PA240453.JPG
 
Last edited by a moderator:

crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156
Η τελευταία μας μέρα στην Πράγα ήταν βροχερή κι έτσι ξεκινήσαμε αργότερα τις βόλτες μας. Πήγαμε πάλι στην παλιά πόλη, περπατήσαμε τη γέφυρα του Καρόλου και γενικότερα αφιερώσαμε τη μέρα σε χαλάρωση, φαγητό και σουβενίρ. Επιστρέψαμε στο διαμέρισμα αργά το απόγευμα χωρίς να βγούμε πάλι και μαζέψαμε τα πράγματά μας για την επόμενη μέρα που ήταν το ταξίδι για τον τελευταίο προορισμό μας την Μπρατισλάβα.
PA250505.JPG
PA250496.JPG
IMG_4339.JPG
PA250489.JPG
PA240488.JPG
 

crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156
Νωρίς νωρίς αφήσαμε το διαμέρισμά μας και ξεκινήσαμε για το σταθμό των λεωφορείων, όπου στις 9:00 π.μ. αναχωρούσε για Μπρατισλάβα. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι φτάσαμε και με τα πόδια κατευθυνθήκαμε στην πανσιόν που είχαμε κλείσει που ήταν ακριβώς έξω από την παλιά πόλη. Αφήσαμε τα πράγματά μας και ξεκινήσαμε για μια πρώτη βόλτα και για φαγητό στο Prašná Bašta που βρίσκεται στην παλιά πόλη, με το οποίο δεν ξετρελαθήκαμε. Μετά το φαγητό μας συνεχίσαμε τη βόλτα μας στην παλιά πόλη ξεκινόντας από την St. Michael's Gate και από εκεί προς το The Primate's Palace και την κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης, συνεχίσαμε ως τον ποταμό και τη γέφυρα και καταλήξαμε στο κάστρο της πόλης. Στο δρόμο προς την πανσιόν καθίσαμε για ένα γλυκάκι και πήγαμε για ξεκούραση.
PA260517.JPG
PA260521.JPG
IMG_4356.JPG
IMG_4357.JPG
PA260536.JPG
PA260541.JPG
IMG_4367.JPG
IMG_4376.JPG
PA260576.JPG
 

crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156
Η τελευταία μέρα του ταξιδιού περιελάμβανε ακόμα ένα ξύπνημα νωρίς και πρωινό σε ένα κοντινό καφέ. Ξεκινήσαμε από το Grassalkovich Palace και το πάρκο για να φτάσουμε ως το Slavin Memorial Cemetery. Από εκεί πήραμε τραμ φτάσαμε στο Εθνικό θέατρο της Σλοβακίας και περπατώντας παράλληλα τον Δούναβη φτάσαμε ως την παλιά πόλη.Πήραμε κάτι στο χέρι να φάμε πήραμε και τα πράγματα μας από την πανσιόν και πήγαμε στη στάση του λεωφορείου για να πάμε ως το αεροδρόμιο και να επιστρέψουμε μετά από 15 μέρες και πάλι σπίτι μας με ανάμικτα συναισθήματα και χαράς που θα δούμε πάλι τους δικούς μας και που καταφέραμε να κάνουμε αυτό το ταξίδι αλλά και λύπης για τα ωραία μέρη που αφήνουμε πίσω μας.
IMG_4393.JPG
IMG_4395.JPG
IMG_4396.JPG
PA270592.JPG
PA270595.JPG
PA270598.JPG
PA270605.JPG


Θα προσπαθήσω να γράψω και ένα συνοπτικό επίλογο με έξοδα και με την γνώμη μας για αυτά που είδαμε.
 

crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156
Επίλογος:

Αεροπορικά με ryanair: Αθήνα-Βαρσοβία 52.48€, Μπρατισλάβα-Αθήνα 55.98€.
Διαμονή μέσω booking σε διαμερίσματα και πανσιόν: Βαρσοβία 3 βράδια 480zł, Κρακοβία 4 βράδια 600zł, Βουδαπέστη 3 βράδια 102€, Πράγα 3 βράδια 126€, Μπρατισλάβα 1 βράδυ 36€.
Λεωφορεία: Βαρσοβία-Κρακοβία 21zł, Κρακοβία-Βουδαπέστη 31zł με polski bus. Βουδαπέστη-Πράγα 32€ (νυχτερινό), Πράγα-Μπρατισλάβα 20€ με rejiojet, Κρακοβία-Άουσβιτς 56zł.
Μουσεία: Muzeum Powstania Warszawskiego 36zł, Άουσβουιτς 90zł με ξεναγό στα αγγλικά, Αλατωρυχεία 128zł με ξεναγό στα αγγλικά.
Όπερα στη Βουδαπέστη: 4.000Ft παράσταση.
Κρουαζιέρα: 36€ με legenda.
Μπάνια: 32€ στα szechenyi με μια καμπίνα.
Για τα free walking tour στην Πολωνία δεν είναι υποχρεωτικό να δώσεις κάτι δίνεις αν θες στο τέλος και όσο θες.
Οι τιμές είναι και για τα 2 άτομα.
Στο περίπου μας κόστισε 850-900€ το άτομο με όλα μέσα ακόμα και τα αναμνηστικά.
Πολλές φορές αγοράζαμε από σούπερ μάρκετ είτε για πρωινό είτε για να μαγειρέψουμε γιατί όλα τα δωμάτια πλην Μπρατισλάβας είχαν κουζίνα και μας βόλεψε.

Πολωνία: Το τοπικό φαγητό δεν μας άρεσε από καφέδες γλυκά κλπ ότι βρήκαμε εμείς ήταν στις τιμές λίγο πιο κάτω από Αθήνας ίσως κάναμε λάθος επιλογές γιατί παντού διαβάζω για φθηνά φαγητά κλπ. Μέγα λάθος αν κάποιος πάει Κρακοβία και δεν πάει Άουσβιτς και γνώμη μου αν ο χρόνος φτάνει για μια από τις 2 εκδρομές κάνεις αυτή και όχι των αλατωρυχείων. Όμορφες πόλεις και οι δύο εμένα μου άρεσε περισσότερο η Βαρσοβία στην κοπέλα μου η Κρακοβία. Όσο για καιρό πήγαμε Οκτώβρη και είχε λίγο πάνω από 0 βαθμούς κελσίου αλλά δεν ήταν όπως της Ελλάδας με την υγρασία, επειδή όμως είμαι της ζέστης δεν θα προτιμούσα να πάω χειμώνα αν ξανά πάω!

Βουδαπέστη: Και στους 2 μας άρεσε περισσότερο από όλες τις πόλεις που επισκεφθήκαμε και για την ομορφιά και για το φαγητό και γιατί κάναμε πράγματα που δεν είχαμε κάνει αλλού. Κάποια στιγμή θα την ξανά επισκεφθούμε να την χαρούμε κ'άλλο. Από τιμές υπήρχαν και ακριβά και φθηνά περίπου τιμές σαν εδώ ίσως λίγο καλύτερα. Αναμνηστικά, όπως είχε γράψει και κάποιο άλλο μέλος, τα φθηνότερα θα τα βρείτε στην αγορά.

Πράγα: Στην δεύτερη θέση αλλά ίσως αδικημένη. Ήταν η πόλη που έκανα νομίζω τον πιο λάθος προγραμματισμό. Έκλεισα στην περιοχή Ζιζκόφ που είχε πιο φθηνά αλλά μακριά από το κέντρο και όταν γυρνάς όλη μέρα δεν είχαμε την δύναμη να ξανά βγούμε στο κέντρο για να την δούμε και βράδυ. Καλύτερα να δώσετε παραπάνω χρήματα και να μείνετε στην παλιά πόλη και να τα έχετε όλα στα πόδια σας. Μπύρες πιο οικονομικές δεν πάει καλύτερα από το να πίνεις νερό ή καφέ. Φαγητό πάρα πολύ ωραίο τιμές κανονικές και πάλι, γενικά δεν βρήκαμε κάπου στο ταξίδι τις τιμές που περίμενα (νόμιζα θα είναι σαν το Βελιγράδι αλλά δεν).

Μπρατισλάβα: Στην τελευταία θέση όχι τόσο λόγω ομορφιάς που ήταν αρκετά όμορφη ιδίως η παλιά της πόλη όσο του ότι σε μια γεμάτη μέρα την έχεις γυρίσει όλη. Αξίζει μόνο, γνώμη μου, για ένα σκ αν δεν έχεις κάπου καλύτερα να πας ή επειδή πετάει η ryanair από Ελλάδα να το έχεις σαν αρχή του ταξιδιού ή τέλος πηγαίνοντας σε πόλη που δεν πετάει. (Από την στιγμή που διαλέγεις αυτή την εταιρεία). Φαγητό ούτε άσχημο ούτε κάτι ιδιαίτερο τιμές μια από τα ίδια με προς τα πάνω.

Αυτό ήταν το ταξίδι μας και όπως το είδαμε εμείς ελπίζω να βοήθησα όσο μπορώ με την ιστορία μου και να σας άρεσε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.722
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom