ΗΠΑ My dream, my New York!

myrt.aki

Member
Μηνύματα
44
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού !

Δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε εγώ η ίδια πόσα χρόνια ονειρευόμουν αυτό το ταξίδι...

Και ξαφνικά έφτασε ο Άυγουστος και ήταν όλα έτοιμα για το ταξίδι των ονείρων μου! Παρασκευή 21/8 πρωί φτάνουμε στο Ελ. Βενιζέλος με σχεδόν άδειες βαλίτσες και γεμάτες προσμονή καρδίες. Πρώτη πτήση με Aegean για Λονδίνο, μικρή αναμονή στο αεροδρόμιο ( 70 λεπτά) , που φτάνει όμως για αλλαγή terminals με εσωτερικό λεωφορειάκι. Οι θέσεις της Virgin Atlantic είναι αρκετά άνετες και πάνω τους μας περιμένουν μια κουβερτούλα, ένα μαξιλαράκι . μάσκα ύπνου, ωτοασπίδες, καραμέλες και ακουστικά για την ατομική μας οθόνη.
DSC02690.JPG

Οι ώρες περνάνε γρήγορα με 2-3 ταινίες , φαγητό , snacks, και καθόλου ύπνο λόγω ανυπομονησίας.

Φτάνουμε στο Newark στις 7μιση το απόγευμα τοπική ώρα. Δεν συναντήσαμε ιδιαίτερα μεγάλη ούρα στον έλεγχο, 2-3 τυπικές ερωτήσεις, δακτυλικά αποτυπώματα και γρήγορα έξω για ταξί! Μπήκαμε στην ουρά για ταξί όπου μας εξυπηρέτησαν σχεδόν αμέσως. Εκεί σε ρωτάνε πού ακριβώς θέλεις να πας και σου κόβουν από πριν την απόδειξη με αυτά που πρέπει να πληρώσεις. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη επαφή με τους ανθρώπους της πόλης δεν ήταν και ιδιαίτερα καλή μιας και ο ταξιτζής ήταν νομίζω ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να μας συμβεί. Αφού ζήτησε παραπάνω χρήματα από αυτά που έγραφε η απόδειξη και απείλησε να μας αφήσει στο δρόμο όταν ρωτήσαμε τον λόγο (!!), έκανε γύρω γύρω στους δρόμους δίπλα από το ξενοδοχείο φωνάζοντας ότι δεν μπορεί να το βρει…! Παρόλα αυτά δεν τον αφήσαμε καθόλου να μας χαλάσει τη διάθεση…βλέποντας για πρώτη φορά φωτισμένο το skyline γίνεται να έχεις κακή διάθεση?!

Επιτέλους φτάνουμε στο ξενοδοχείο, κάνουμε check-in ευχαριστημένοι από αυτό που βλέπουμε και ανεβαίνουμε στο δωμάτιο. Ξενοδοχείο Martha Washington Hotel . Το δωμάτιο ήταν στον 11ο όροφο και ήταν όμορφο, καθαρό και από ότι κατάλαβα "μεγάλο" για Μανχάταν.
DSC02703.JPG

Αφήσαμε τις βαλίτσες και βγήκαμε γρήγορα έξω. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε καλή τοποθεσία στην 29th st ανάμεσα σε Park και Madison. Βγήκαμε στη 5th και ωωω χριστέ μου βλέπω live το Empire state building ή μήπως ονειρεύομαι?!! Την πρώτη μας νύχτα λοιπόν κάνουμε βόλτα παίρνοντας την 5th προς τα πάνω, περνάμε κάτω από το Empire και στρίβουμε αριστερά στη 34th st, χαζεύουμε τις βιτρίνες και νιώθω ότι θα βάλω τα κλάματα όπου να ναι γιατί απλά δεν το πιστεύω ότι είμαι εδώ! Φτάνουμε μέχρι το Macy's και γυρνάμε προς τα κάτω από Broadway. Στην επιστροφή για το ξενοδοχείο ανακαλύπτουμε ένα μαγαζάκι τρύπα που πουλάει pizza με το κομμάτι ,για 99cents παρακαλώ, και λέμε να το ρισκάρουμε και τελικά επιστρέψαμε άλλες 2 φορές εκεί για pizza πασπαλισμένη με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και σκόνη σκόρδου…
DSC02721.JPG

DSC02722.JPG

σλουρπ και καληνύχτα!

Θυμάμαι ξυπνήσαμε αρχικά κατά τις 5 αλλά προσπαθήσαμε λίγο ακόμα και τελικά βγήκαμε από το ξενοδοχείο γύρω στις 8. Αχ βλέπω τη Νέα Υόρκη στο φως της μέρας και συνεχίζω να μη πιστεύω ότι είμαι εδώ. Πόσο όμορφη! Παίρνουμε την 5th προς τα κάτω και φτάνουμε στο Flatiron.
DSC02740.JPG


Ναι ναι είσαι εδώ, σε όλα αυτά που έχεις δει στις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες, προσπαθώ να κουλάρω τον εαυτό μου και βγάζω τη μια φότο μετά την άλλη και όλες μου φαίνονται απαίσιες γιατί απλά δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που αντιλαμβάνεται το μάτι. Συνεχίζουμε προς τα κάτω. Λίγο πριν τη Union square στρίβουμε δεξιά στη 18 και μπαίνουμε για πρωινό στο City Bakery. Eκεί θα φάμε το ωραιότερο french toast που υπάρχει στον πλανήτη γη.
DSC02761.JPG

DSC02762.JPG

Χορτασμένοι πια και με ένα black coffee ο καθένας στο χέρι συνεχίζουμε προς τα κάτω κάνοντας ζιγκ ζαγκ στα στενά δίπλα στη Union Square και χωρίς να το καταλάβουμε έχουμε μπει στο village, πιο κάτω στο soho και συνεχίζουμε ακάθεκτοι χαζεύοντας τα μαγαζάκια και βγάζοντας άπειρες -αποτυχημένες νομίζαμε- φωτογραφίες. Τα ποδαράκια μας αρχίζουν και παραπονιούνται και παίρνουμε ταξί για να πάμε κατευθείαν στο South Street Seaport. Βρίσκουμε το Clinton castle και αγοράζουμε εισητήρια για Statue of Liberty και Ellis island. Οι ουρά προχωράει γρήγορα και επιβιβαζόμαστε στο καραβάκι. Από εκεί πια αρχίζεις και καταλαβαίνεις τα μεγέθη γιατι βγαίνεις πάνω στο κατάστρωμα, κοιτάς πίσω και βλέπεις αυτό
DSC02814.JPG


Βγάζουμε το άγαλμα φωτογραφίες από το καραβάκι, δεν κατεβαίνουμε κaι συνεχίζουμε για Ellis island.
DSC02823.JPG

Εκεί θα περάσουμε 2 ώρες περίπου στο μουσείο και στον γύρω χώρο που προσφέρεται για selfies με background το skyline.
DSC02858.JPG

DSC02905.JPG

Επιστρέφουμε στο λιμάνι και ξεκινάμε για μία από τις ωραιότερες πόλεις της πόλης! Έχοντας πάντα στα αριστερά το Hudson river περπατάμε προς τα πάνω..

DSC02942.JPG


Φτάνουμε στο 9/11 Memorial και θαυμάζουμε το εντυπωσιακό και συγχρόνως στενάχωρο μνημείο στο σημείο που κάποτε υπήρχαν οι δίδυμοι πύργοι.
DSC02953.JPG


Λίγο πιο πέρα δεν μπορείς να αγνοήσεις φυσικά το πιο ψηλό κτήριο του δυτικού ημισφαιρίου που όσο και να στραβολεμιάσεις δεν φτάνει το μάτι στη κορυφή.
DSC02972.JPG


Έχει μεσημεριάσει και όλη μέρα κρατιόμαστε για αυτό που θα ακολουθήσει! Βρισκουμε τη Murray st στρίβουμε αριστερά και στο 215 ταρααααααάνν
DSC02985.JPG



DSC02988.JPG

Δεν περιγράφω άλλο.

Όταν συνέλθουμε από αυτό μου ζήσαμε στο shake shack παίρνουμε πίσω τη Murray και στη ChurchSt κατεβαίνουμε πάλι προς τα κάτω. Ανάμεσα σε Church St και Broadway, στη Cortland St βρίσκεται το Century 21.
DSC03004.JPG


Εκεί είπαμε να ρίξουμε μια ματιά μωρέ εμείς τα κορίτσια γκούχου γκούχου να δούμε τι έχει και κοίτα να δεις τώρα πως πέρασε η ώρα και νύχτωσε έξω, απίστευτο! Η επιστροφή στο ξενοδοχείο είναι εντελώς απαραίτητη για να αφήσουμε τις τσάντες. Μοιάζουμε πια με ζόμπι και στην εμφάνιση και στο περπάτημα αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Ξαναβγαίνουμε για βραδυνή βόλτα με τα πόδια στα μαγαζία στη 34th St. Μπαίνουμε για λίγο στο Victoria's Secret
DSC03040.JPG


DSC03045.JPG


Και λίγο στο Macy's
DSC03038.JPG


Καλέ πού πήγανε τα αγόρια?! Δεν βαριέσαι! Αχ κοίτα αυτές τις τσάντες..,,!
Επιστροφή και πάλι στο ξενοδοχείο και αφού καταφέραμε να βρούμε το κρεβάτι κάτω από τις τσάντες με τα ψώνια-απειλητικές- πέσαμε σε ύπνο βαθύ.

 

Attachments

Last edited by a moderator:

myrt.aki

Member
Μηνύματα
44
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού !
2η Μέρα
Πρωινό ξύπνημα, καφές στο διπλανό starbucks και κατευθείαν μετρό για Central park. Μπαίνουμε στο πάρκο από την 85st και κάνουμε βόλτα γύρω από τη λίμνη.
20150823_100009.jpg

Είναι Κυριακή και το πάρκο είναι άδειο γιατί όλοι κοιμούνται μέχρι αργά! Χαχαχααχ! Ποτέ. Παντού βλέπεις ανθρώπους είτε μόνους είτε σε παρέες να τρέχουν και να γυμνάζονται μαζί με τα παιδιά τους και κυρίως τα σκυλιά τους.
Φτάνουμε στο υπέροχο Belvedere Castle και την Turtle pod. Η θέα είναι μοναδική!
DSC03152.JPG

DSC03192.JPG

Βγαίνουμε από το πάρκο και μπαίνουμε στο ΜΕΤ, πληρώνουμε κάτι συμβολικό και περιπλανιόμαστε για λίγο στο μουσείο.
DSC03221.JPG

Δεν θα επεκταθώ πολύ στην επισκεψη αυτή γιατί εχμμ..βαριέμαι.
Έχει μεσημεριάσει και πεινάμε ως συνήθως. Για φαγητό ανεβαίνουμε στο Harlem.
Κάνουμε μια μικρή βόλτα από το μετρό μέχρι το εστιατόριο. Διαφορετικό τοπίο…
DSC03271.JPG


Φτάνουμε στο Red Rooster, έχει live και η πρώτη εντύπωση από το μαγαζί μας κάνει και χαμογελάμε…
20150823_140419.jpg


Δοκιμάζουμε τηγανιτό κοτόπουλο με βάφλα εννοείται.
DSC03284.JPG

Ναι ήταν πολύ καλό..
Για να χωνέψουμε κάνουμε βόλτα στους γύρω δρόμους και φτάνουμε μέχρι το θέατρο Apollo. Έγινε η απαραίτητη φωτογράφιση και μπήκαμε στο μετρό για πίσω.
20150823_160852.jpg


Πάμε κατευθείαν Times Square και παθαίνω σοκ. Ομολογώ ότι δεν περίμενα να εντυπωσιαστώ από την πλατεία, κάπως τη σνόμπαρα στο μυαλό μου ΠΡΙΝ πάω, αλλά αυτό που νιώθεις όταν είσαι εκεί μπορεί να το καταλάβει μόνο όποιος έχει πάει.
20150823_170513.jpg

Η επίσκεψη όμως εκεί δεν είναι τυχαία…..θέλουμε γλυκό και ξέρω ακριβώς πού θα το βρούμε. Για το cheesecake στο Juniors μπορώ να μιλάω για ώρες αλλά δεν ωφελεί…….τρέχει δάκρυ τώρα.
20150823_172919.jpg

20150823_173259.jpg

20150823_173657.jpg

Επιστρέφουμε στο δωμάτιο ξέροντας ότι έχουμε δοκιμάσει το καλύτερο cheesecake του κόσμου. Αξία ανεκτίμητη. Καληνύχτα!
 

Attachments

myrt.aki

Member
Μηνύματα
44
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού !
3η Μέρα

Σήμερα για πρωινό θα πάμε στο Birch. Μικρό, αγαπημένο καφέ..
DSC03375.JPG

DSC03388.JPG


Ξεκινάμε το περπάτημα και φτάνουμε στο highline, ανεβαίνουμε από τις σκάλες στην 28th st. Αυτό που έχουν φτιάξει εκεί λογικά πρέπει να διδαχτεί στις σχολές αρχιτεκτονικής. Υπέροχο!
DSC03438.JPG


Κατεβαίνουμε από το highline στην έξοδο για Chelsea Market. Το λατρέψαμε!! Κλειστή αγορά με μαγαζάκια στα οποία βρίσκεις τρόφιμα-και όχι μόνο- για όλα τα γούστα! Εμείς κάτσαμε στο Lobster place και φάγαμε lobster bisque , lobster roll , oysters και φρέσκο sushi. Σλουρλπ.
DSC03564.JPG

20150824_112627.jpg

20150824_111032.jpg

Για να μας φύγει η ψαρίλα :p φάγαμε θεικό μπράουνις από το Fat wicth bakery και πήραμε για αναμνηστικό θεικά-υπερεκτιμημένα- μπισκότα Eleni's new york .
20150824_120336.jpg


Πάρα πολύ ευχαριστημένοι ήμασταν μετά το chelsea market!
Συνεχίσαμε με βόλτες στο West village και μπορεί να είχα καταβροχθήσει ένα κομμάτι brownies αλλά who cares πέφτω πάνω στο Magnolia Bakery και νιώθω ρίγη συγκίνησης… Για να με συνεφέρουν χρειάστηκαν τουλάχιστον 2 red velvet cupcakes.
20150824_131309.jpg

20150824_131423.jpg

Μετά από αυτό είμασταν έτοιμοι για τη Sex and The City moment μας και κατευθυνθήκαμε προς Perry street…αχ!

Στη συνέχεια πήγαμε στο Washington square park και χαζέψαμε πολλούς νεουορκέζους και τα παιδάκια τους να δροσίζονται στο συντριβάνι (ιιιου).
DSC03651.JPG

Κάτσαμε για καφέ σε ένα από τα πολλά μικρά καφέ της περιοχής δίπλα στο Minetta tavern όπου γυριζόταν κάποια σκηνή ταινίας/σειράς. Μας άνοιξε η όρεξη αυτή η βόλτα περίεργο!
Κάτσαμε για φαγητό στο θρυλικό του φόρουμ Spotted Pig. Εδώ θέλω να κάνω μια παύση για να αποδόσω φόρο τιμής στο ωραιότερο burger που έχω φάει στη ζωή μου. Δεν ξεπερνιέται αυτό παιδιά.
DSC03698.JPG

DSC03702.JPG

DSC03712.JPG

Μετά παγωτάκι στο Big Gay ice cream shop και πόσο λυπάμαι αν γίνομαι γραφική αλλά ήταν το ωραιότερο παγωτό μηχανής που έχω φάει.

Πήραμε το μετρό από τη Christofer street για το δωμάτιο. Λίγη ξεκούραση και έξοδος για ποτό στο 230 Fifth. Κακά τα ψέματα το μαγαζί σαν χώρος δεν λέει κάτι. τα κοκτέιλ είναι μετριότατα, η θέα όμως είναι απερίγραπτη…!!
DSC03740.JPG

DSC03757.JPG

Καληνύχτα
 

Attachments

myrt.aki

Member
Μηνύματα
44
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού !
4η Μέρα
Ξυπνάμε νωρίς και πάμε για πρωινό στα διπλανά starbucks. Δεν έχουμε χρόνο για χαζολόγημα σήμερα το πρωί, τρέχουμε στη times square στο σημείο από όπου φεύγουν τα πούλμαν για το Woodbury Commons. H διαδρομή γενικά ήταν βαρετή και οι περισσότεροι κοιμόντουσαν μάλλον για να πάρουν δυνάμεις γι αυτό που θα ακολουθήσει- δυστυχώς δεν έκανα το ίδιο. Στο εκπτωτικό χωρίο χάνεις μια ολόκληρη μέρα, τέλος. Άξιζε? Ναι. Θα ξαναπήγαινα? Όχι. Επιστέψαμε μετά τις 9 το βράδυ στο Μανχάταν και κάναμε μια βόλτα στη φωτεισμένη Times Square. Φτάσαμε στο ξενοδοχείο με τα πόδια και με κλειστά σχεδόν μάτια…..ΖΖζζζζ….
 

myrt.aki

Member
Μηνύματα
44
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού !
5η Μέρα

Σήμερα για καφέ πάμε στο Ace Hotel στο Stumtown coffee. Ωραίος καφές , ωραία κρουασάν, ωραία ντόνατς. Υπέροχος τρόπος να ξεκινάς τη μέρα.
20150826_092317.jpg


Περπατάμε τη 7th προς τα πάνω και χαζεύουμε στα μαγαζιά με τα αναμνηστικά.

Φτάνουμε στο Bryant park πίσω από τη βιβλιοθήκη. Πόσο ωραία είναι εδώ!
DSC03782.JPG

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη και θαυμάσουμε τον χώρο. Αξίζει με χίλια μια επίσκεψη στο gift shop!

Έξοδος και κατεύθυνση προς Grand Central. Όλοι έχουμε δει σε κάποια ταινία την εικόνα του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού!
DSC03844.JPG

Συνεχίζουμε προς St Patrick cathedral,Rockefeller Center και Radio City Music Hall.
DSC03868.JPG

DSC03881.JPG

DSC03892.JPG

Ναι πεινάμε!
Ανεβαίνουμε την 6η λεωφόρο και στρίβουμε αριστερά στη 56th street. Βρίσκουμε το Le Parker Meridien και μπαίνουμε στην ουρά για το burger joint.
DSC03913.JPG

Μπεργκεράδικο κρυμμένο πίσω από κουρτίνα μέσα σε τετράστερο ξενοδοχείο, εντάξει δεν λέω πιασάρικη ιδέα και όντως το μαγαζί μέσα είναι κάτι διαφορετικό αλλά η ουσία, το φαγητό δηλαδή, δεν είναι δα και για να τρελένεσε.
DSC03919.JPG

Καλό burger και ακόμα καλύτερο milkshake. Αυτά.

Συνεχίζουμε με MOMA όπου βγάζουμε εισητήριο και για το μουσείο και για το Top Of The Rock με μικρή έκπτωση από ότι να τα βγάλεις ξεχωριστά. Το μουσείο μας άρεσε πολύ το gift shop απέναντι ακόμα πιο πολύ.
DSC03954.JPG

DSC04007.JPG


Είναι πια απόγευμα και πηγαίνουμε προς το Observatory Deck του Rockefeller center. Ανεβαίνουμε πάνω γύρω στις 6μιση για να προλάβουμε τη θέα της πόλης σε μέρα και σε νύχτα. Νομίζω ήταν από τα highlight του ταξιδιού! 'Όταν βγαίνεις από το ασανσέρ στον 67ο όροφο απλά μένεις με το στόμα ανοιχτό! Καλέεεε δεν το πιστεύω! Είναι αληθινό να ρωτάω δεξιά αριστερά και να μη παίρνω απάντηση! Όλοι μοιάζουν μεθυσμένοι από τη θέα. Ναι είναι αληθινό. Και είμαι εδώ. Και το βλέπω live. Μου πήρε κάμποση ώρα να το συνειδητοποιήσω.
DSC04064.JPG

DSC04111.JPG
20150826_185119.jpg

DSC04146.JPG

Περιμένουμε μέχρι να δύσει ο ήλιος και κατεβαίνουμε μαγεμένοι.

Προφανώς και πρέπει να (ξανά)φάμε κάτι! Δοκιμάζουμε street food από τις καντίνες έξω από το Hilton, στους The Halal Guys. Πολύ καλό ήταν αυτό! Ένα πιάτο που έχει στη βάση καστανό ρύζι και από πάνω κομματάκια αρνί και κομματάκια κοτόπουλο μαζί με πίτες. Προσοχή τώρα! Βάλτε από πάνω την άσπρη σως και μια ΙΔΕΑ από τη κόκκινη. Εμείς δεν ξέραμε και γεμίσαμε το μισό σχεδόν πιάτο με τη κόκκινη σως γιατι λέμε μας αρέσουν τα καυτερά πόσο πια να καίει…και τρέχαμε και δεν φτάναμε στη κυριολεξία,κοντέψαμε να βουτήξουμε στο διπλανό συντριβάνι για να σωθούμε!
DSC04171.JPG

DSC04168.JPG

Όταν συνήλθαμε πήραμε τον κατήφορο προς το ξενοδοχείο και σταματήσαμε στη Times square όπου μπήκαμε στα τεράστια Μ&M's και γεμίσαμε σακουλάκια με καραμελάκια γεμιστά με φυστικοβούτυρο….αχ και βαχ!
 

myrt.aki

Member
Μηνύματα
44
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού !
6η Μέρα

Για πρωινό σήμερα θα πάμε λίγο πιο μακριά! Παίρνουμε μετρό για East village και πάμε κατευθείαν στο Clinton Street Baking Company. Aνακουφιζόμαστε όταν βλέπουμε μόνο 3 άτομα στην ουρά γιατί έχουμε ακούσει τα χειρότερα για την αναμονή. Είναι νωρίς όμως γύρω στις 8μιση κι έτσι σύντομα θα φάμε τα πιο ωραία pancakes EVER!
20150827_100244.jpg

DSC04251.JPG

DSC04246.JPG

Μετά από μπόλικο αμερικάνικο καφέ φεύγουμε και χανόμαστε μέσα στα στενά του village ώσπου βγαίνουμε στη Chinatown.
DSC04312.JPG

Στα μαγαζιά της περιοχής νομίζω βρίσκει κανείς τα φθηνότερα αναμνηστικά και δώρα με τη Νέα Υόρκη.

Κάνουμε αμέτρητα ζιγκ ζαγκ για να δούμε όσα περισσότερα μπορούμε από τη περιοχή και το απογευματάκι καταλήγουμε για φαγητό στο Katz delicatessen οι μισοί και οι άλλοι μισοί στο Russ and Daughters.
DSC04231.JPG

DSC04372.JPG

Υπέροχο σάντουιτς με παστράμι και υπέροχα bagel με σολωμό αντίστοιχα!
IMG_0448.JPG

DSC04385.JPG

DSC04364.JPG


Και για γλυκάκι σας έχω το καλύτερο ! Ατομικά μικροσκοπικά cheesecake που θα τα σκεφτόμαστε για πολύ πολύ καιρό ακόμα στο Eileen's !
20150827_200519.jpg

DSC04412.JPG

Τελείωσε πολύ γλυκά και αυτή η μέρα..
 

myrt.aki

Member
Μηνύματα
44
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού !
7η Μέρα

Οι μέρες τελειώνουν και προσπαθούμε να απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την πόλη! Βγαίνουμε όπως πάντα νωρίς από το ξενοδοχείο και πάμε για πρωινό πάλι στο City Bakery κοντά στη Union square. Έπειτα κάνουμε βόλτα στη πλατεία στην οποία υπάρχει μια όμορφη υπαίθρια αγορά.
20150828_105158.jpg

20150828_105106.jpg

Καθόμαστε λίγο να απολαύσουμε το χυμό μας παρέα με τα σκιουράκια και παίρνουμε μετρό για Μπρούκλιν!
20150828_113633.jpg


Φτάνουμε στη Brooklyn bridge και την περπατάμε μέχρι τη μέση έχοντας απέναντι μας την υπέροχη θέα του Μανχάταν
20150828_132220.jpg


Γυρνάμε πίσω και κάνουμε βόλτα στη προβλήτα στο Brooklyn Bridge park. Αυτό που βλέπεις απέναντι είναι εκπληκτικό!
20150828_142637.jpg

20150828_143050.jpg

Όταν πεινάσουμε πια αρκετά παίρνουμε πάλι το μετρό , σταματάμε στη Metropolitan Ave και μετά από μια σύντομη βόλτα στo Williamsburg καθόμαστε για φαγητό στο Fette Sau.
DSC04542.JPG

DSC04551.JPG

Τι να πω τώρα γι αυτό το μαγαζί… Εκεί φάγαμε αυθεντικό αμερικάνικο barbeque το οποίο θα μας μείνει αξέχαστο!! Υπέροχα pork chops και beef ribs μαζί με τα ωραιότερα φασόλια που είχαμε γευτεί ποτέ! Κλαίμε τώρααα…….
DSC04559.JPG


Η ώρα πέρασε, τα παϊδάκια τελείωσαν κι εμείς πήραμε το μετρό για το τέλος της γραμμής, το Coney Island!
Το τεράστιο λούνα πάρκ λαμπιρίζει από μακρυά ! Τρενάκια, ρόδες, παιχνίδια, roller coaster, όλα με μια vintage αισθητική που σου κάνει και λίγο τρομακτικό ( ναι έχω δει american horror story ).
DSC04621.JPG

DSC04622.JPG

20150828_195516.jpg

20150828_201951.jpg

Το τοπίο τόσο διαφορετικό από αυτά που μέχρι τώρα έχουμε δει! Εγώ θέλω να ανέβω σε όλα αλλά δυστυχώς η παρέα υποφέρει από υψοφοβία…καταφέρνω και πείθω τη φίλη μου και ανεβαίνουμε οι δυο μας στο Thunderbolt! Και αυτό είναι το τελευταίο που θυμάμαι από αυτή την κατά τα άλλα υπέροχη βραδυά……………..γκντουπ……..καλέεε γιατί με χαστουκίζετε..?!!
 

myrt.aki

Member
Μηνύματα
44
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού !
8η Μέρα

Σήμερα είναι Σάββατο, είμαστε είδη μια βδομάδα στην πόλη, την έχουμε οικειοποιηθεί, νιώθουμε κι εμείς ένα τσακ μανχατιανοί (λέμε τώρα), κινούμαστε ανετότατα σε μετρό και λεωφόρους,όμως σύντομα θα πρέπει να μαζέψουμε τα κουβαδάκια μας και να γυρίσουμε στη δικιά μας παραλία….δεν πετάμε κι από χαρά!
Για το προτελευταίο μας πρωινό πάμε πάλι City Bakery. Ναι το λατρέψαμε το μαγαζί αυτό. Τρώμε το θεικό french toast παρέα με 2 κομμάτια κριτσανιστό bacon και παίρνουμε μετρό για 5th av ψηλά, ακριβώς στην αρχή του central park. Το μετρό σταματάει σχεδόν έξω από το Plaza. Πόσο γνώριμη εικόνα κι αυτή…….
20150829_123659.jpg

Έχουμε χωριστεί σε γυναίκες και άντρες και δεν βιαζόμαστε καθόλου! Μπαίνουμε σε πολλά μαγαζιά, ψωνίζουμε κυρίως από Abercrombie, Hollister και Nike. Μετά από κάμποσες ωρίτσες επιστρέφουμε αναγκαστικά στο δωμάτιο για να ξεφορτώσουμε και πάμε για φαγητό στο κοντινό μας shake shack στο Madison square park.
DSC04656.JPG

Πολύς κόσμος στα τραπεζάκια μέσα στο πάρκο και περισσότερος στην ουρά αλλά κανείς δεν γκρινιάζει. Πολύ όμορφο σκηνικό. Εκεί θα πάω μαζί με το burger μου, το ωραιότερο παγωμένο γλύκισμα ( κάτι σαν milkshake αλλά πιο παχύ σαν κρέμα που το τρως με κουτάλι) που υπάρχει στη γη. Λέγεται concrete και πήρα αυτό με το φυστικοβούτυρο.

Από εκεί πήραμε το μετρό και ανεβήκαμε ψηλά στο Guggenheim. Κάθε Σάββατο απόγευμα έχει ουσιαστικά ελεύθερη είσοδο αφού πληρώνεις όσο θες εσύ. Εμείς δώσαμε 1$. Όταν φτάσαμε απέξω πανικοβληθήκαμε από την ουρά η οποία τυλιγόταν γύρω από σχεδόν 2 τετράγωνα αλλά ειλικρινά προχωράει γρήγορα! Το κτίριο εντυπωσιακό. Το μουσείο οκ καλό αλλά πια είμαι εγώ που θα κρίνει?
DSC04664.JPG



Σήμερα είναι το τελευταίο μας βράδυ στη πόλη και φυσικά δεν θα φεύγαμε αν δεν δοκιμάζαμε το καλύτερο stake που λένε όλοι ότι βρίσκεις στην Αμερική! Για τον σκοπό αυτό πήγαμε στο Keens steakhouse.. Και δεν το μετανιώσαμε!
DSC04866.JPG

DSC04841.JPG

Τέλειο μαγαζί σαν χώρος και φοβερό κρέας. Και δεν το λέω εγώ, το λέει ο super κρεατοφάγος-master του grill που έχουμε στη παρέα! Εκεί θα φάμε prime porterhouse for three ( 4 άτομα είμασταν-τα 2 κορίτσια), french fries, mashed potatoes, και θα πιούμε μπύρα.
DSC04846.JPG

DSC04853.JPG

Και για αυτά θα πληρώσουμε 60 δολλάρια το άτομο. Άξιζε κάθε cent.
 

myrt.aki

Member
Μηνύματα
44
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού !
9η Μέρα

Έχουμε κοιμηθεί λίγο, μας πήρε τελικά ΠΟΛΛΗ ώρα να μαζέψουμε τα πράγματά μας χθες το βράδυ ( πώς χώρεσαν όλα αυτά μέσα σε μια βαλίτσα ακόμα αναρωτιέμαι ) και η διάθεση γενικώς είναι πεσμένη. Τελευταίο πρωινό στην αγαπημένη μας πόλη σήμερα και μαντέψτε βρε πού πήγαμε για breakfast! Όχι δηλαδή όποιος ταξιδέψει στη Νέα Υόρκηπαρακαλώ ας πάει να φάει french toast στο City Bakery κι αν δεν πάθει κοκομπλόκο να ρθει να με βρει! Αλλά σήμερα δεν θα κάτσουμε να το απολαύσουμε εκεί. Παίρνουμε πακέτο δυο,τρία (πέντε) κομμάτιαμαζί με αυγά, bacon, σολωμό , bagels κι άλλα πολλά και φεύγουμε για central park !
DSC04884.JPG

Το πάρκο γενικώς δεν το χορτάσαμε καθόλου τις προηγούμενες μέρες και εννοείται πως δεν γυρίσαμε ούτε το 1/5 από αυτό. Έτσι θέλαμε να πάρουμε μια τελευταία γεύση και τι καλύτερο από κυριακάτικο picnic!
20150830_120006.jpg

20150830_121301.jpg

Και κοίτα να δεις τώρα εντελώς τυχαία κάτσαμε να φάμε στο ύψος της 68-69 street,που είναι πολύ πολύ κοντά στην 66 street,που εκεί υπάρχει Century 21. ΧΑ! Κι έτσι όσο τα αγόρια μας αράζανε κάτω από τα δέντρα, εμείς τρέχαμε πανικόβλητες για τα τελευταία δώρα που είχαμε ξεχάσει και τα τελευταία δολλάρια που ήθελαν σκότωμα :p

Η ώρα πέρασε όμως…. Πίσω στο ξενοδοχείο μας περίμενε ένα πολυτελές βανάκι ( το οποίο μας βγήκε πιο φθηνό από το ταξί τελικά ) με το οποίο πήγαμε μέχρι το αεροδρόμιο. Στη διαδρομή αμίλητοι όλοι προσπαθούσαμε να αποθηκεύσουμε τις τελευταίες εικόνες της πόλης στο μυαλό μας…αχ.. :(
Αυτό ήταν λοιπόν...!
Ένα ταξίδι τελείωσε κι ένα όνειρο πραγματοποιήθηκε...!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.682
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom