NBA 2012 - 2013

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πάμε λίγο Ευρωλίγκα, στην επόμενη φάση τα γκρουπ έχουν ως εξής, ενώ οι 4 πρώτοι κάθε γκρουπ διασταυρώνονται και αναμετρώνται σε best of 5 νοκ άουτ παιχνίδια για τις θέσεις του φάιναλ φορ:
Όμιλος Α: Ρεάλ, Ζαλγκίρις, Μάλαγα, ΤΣΣΚΑ, ΠΑΟ, Εφές, Άλμπα, Μπάμπεργκ
Όμιλος Β: Μακάμπι, Μπαρτσελόνα, Χίμκι, Ολυμπιακός, Σιένα, Μπεσίκτας, Φενέρ, Ταού

Στον Α' θεωρώ πως οι 2 πρώτες θέσεις λογικά θα πάνε σε ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ, ένα σκαλί πιο πάνω από τις άλλες. Οι δυο γερμανικές λογικά θα πάνε άπατες, οπότε μένουν Ζαλγκίρις, ΠΑΟ, Εφές και Μάλαγα να παλέψουν για 2 θέσεις, οι οποίες όμως λογικά θα είναι η τρίτη και η τέταρτη, δηλαδή για το εισιτήριο του φάιναλ φορ θα πρέπει να αποκλείσουν με μειονέκτημα έδρας μια από τις δυο πρώτες του Ομίλου Β'. Δύσκολα πράγματα... Για τον ΠΑΟ, αν φτάσει στους 8 και το ψιλοπαλέψει, νομίζω πως με το ρόστερ που έχει θα μπορεί να λέει ότι το πάλεψε και ήταν μια ικανοποιητική χρονιά.

¨Στον Β', φαβορί η Μπαρτσελόνα και μάλλον και ο Ολυμπιακός, που εμένα μου αρέσει πάρα πολύ φέτος. Άπατη δε θα πάει καμία, αλλά η Μπεσίκτας είναι μάλλον η πιο αδύναμη, με τη Χίμκι να ακολουθεί με αυτό το αλλόκοτο μπάσκετ που παίζει τη βλέπω να κάνει 2-3 άντε 4 νίκες στα 14 ματς και να πηγαίνει σπίτι της πολύ νωρίς. Από τις άλλες 4, αν η Φενέρ "στρώσει" ως ομάδα μπορεί να τελειώσει και τρίτη, έχει πολύ καλό ρόστερ, αλλά λίγο δέσιμο (πάντως παίζει καλύτερα απ' ό,τι στην αρχή). Η Ταού απ' ό,τι φαίνεται θα έχει και ενίσχυση, οπότε μην την ξεγράφουμε, την Μακάμπι δεν την πολυπιστεύω αλλά έχει έδρα, μας μένει η Σιένα, με καλή "φανέλα" και έδρα, αλλά τρελά κενά στη ρακέτα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει πολύ τις διαφορές στα εντός έδρας ματς, κι από κει πέρα μπορεί να χτυπήσει και την πρώτη θέση.

Γενικώς, παρότι ΠΑΡΑ πολύ νωρίς για προβλέψεις, μας βλέπω για ένα φάιναλ φορ με ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό. Θεωρώ πως θα πιάσω 3/4 από αυτές, εκτός βέβαια πολλών απροόπτων (αν σπάσει κανένα πόδι ο Ρούντι για παράδειγμα, η Ρεάλ κατεβαίνει ένα σκαλί).

Άλλος προβλέψεις;
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Α' Όμιλος: Νομίζω ότι η Ζαλγκίρις είναι η ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής. Αν ο ΠΑΟ θέλει να κάνει κάτι καλό στον όμιλο πρέπει να κερδίσει όλα τα εντός έδρας και τα 2 στη Γερμανία, ξεκινώντας από το 1ο με τη Ζαλγκίρις. Κατά τα άλλα η ΤΣΣΚΑ εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την 1η θέση και για τις υπόλοιπες 3 θα δώσουν μάχη οι Ρεάλ, Ζαλγκίρις, ΠΑΟ και Εφές. Κι εγώ ξεγράφω τις 2 γερμανικές αλλά και η Μάλαγα δε μου γεμίζει το μάτι.

Β' Όμιλος: Ο όμιλος με τις πιο "καυτές" έδρες (εξαίρεση η εκκλησία της Χίμκι). Η Μπάρτσα αν συνεχίσει έτσι πάει τρένο για την 1η θέση. Λογικά ο μόνος που θα την κοντράρει είναι ο ΟΣΦΠ. Για τις άλλες 2 θέσεις θα γίνει χαμός. Η Φενέρ δε νομίζω να πάει πουθενά. Μόνο με μεγάλα συμβόλαια δεν κάνεις ομάδα. Η Μακάμπι δεν έχει την ποιότητα των προηγούμενων χρόνων αλλά μπορεί να μπει στην 4άδα. Ομοίως και η Ταού που μπήκε στο Τοπ16 την τελευταία στιγμή αλλά έχει την εμπειρία για να μπει στην 4άδα.
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Εγώ την ALBA δεν την ξεγράφω τόσο εύκολα... Τη Μπάμπεργκ σήμερα την άκουσα για πρώτη φορά... :p
H Ζαλγκίρις είναι όντως ευχάριστη έκπληξη φέτος... Η Ρεάλ δεν είναι τόσο καλή όσο τα ματς που έχει κερδίσει. Για 3η θέση την κόβω. Άρα η σειρά θα είναι ΤΣΣΚΑ, ΠΑΟ :) , Ρεάλ και Ζαλγκίρις. Δεν έχω δει καθόλου ΕΦΕΣ...


Η Φενέρ έπεσε κατακόρυφα. Σίγουρα δε θα προχωρήσει. Ο Ολυμπιακός μου αρέσει και εμένα πολύ φέτος (περισσότερο από τον περσινό). Για δεύτερο τον κόβω. Η Μπαρτσελόνα πιστεύω θα περάσει πρώτη. Μετά το χάος. Δεν έχω ιδέα.


Πάντως τόσα λεφτά δίνει η Turkish. Πότε θα δούμε καμια τουρκική σε final four;
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Πάντως τόσα λεφτά δίνει η Turkish. Πότε θα δούμε καμια τουρκική σε final four;
ΠΟΤΕ αν συνεχίσουν έτσι...
Εντάξει η Εφές είναι σε καλό δρόμο φέτος. Αν διατηρήσει το φετινό κορμό κάτι μπορεί να κάνει (δηλαδή Φάρμαρ και Βούγιασιτς).
 

tse_gevara

Member
Μηνύματα
30
Likes
12
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σαν Φραντσισκο
Εγώ ελπίζω ότι η παρουσία του Καπόνο θα βελτιώσει το παιχνίδι των υπολοίπων του Παναθηναικού και θα μπει στου τεσσερις. Οι γερμανικές τελευταίες και Μάλαγα και Εφες εκτος. Και η Ζαλγκίρις μετα το διπλό του Ολυμπιακού έδειξε ότι μάλλον ξεφουσκώνει . ...
Ο Ολυμπιακός έχει το μειονέκτημα ότι επισκέπτεται δυο φορές την Τουρκία και ίσως χάσει την δεύτερη θέση. Μπαρτσελόνα πρώτη με άνεση .......
 

tse_gevara

Member
Μηνύματα
30
Likes
12
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σαν Φραντσισκο
Άσχετο αλλά η προφορά του τύπου που έχουν βάλει να περιγράφει το Τop 10 των φάσεων της ευρωλίγκας κάθε εβδομάδα έχει πολύ γέλιο.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το φετινό σύστημα της Ευρωλίγκας δεν είναι καλύτερο από τα προηγούμενα; Ας πούμε στον βου όμιλο θα γίνεται της Πόπης επί 14 εβδομάδες, με ματσάρες.

Μένει να δούμε τι ενίσχυση θα έχουν οι ομάδες και πτιν ξεκινήσει η δεύτερη φάση. Για τον Καπόνο, θα ανοίξει διαδρόμους και για όσους δεν τον ξέρουν είναι και πολύ καλός αμυντικός (αν δε βαριέται τώρα στην ξενιτιά), αλλά μέχρι εκεί, μην περιμένει κανείς ένα σκόρερ ολκής με 30άρες, τον βλέπω να είναι μια σταθερή 12-15 πόντων που θα νοίγει δρόμους. Για μένα είναι λάθος ο Μπανκς, άλλου τύπου παίκτη θέλει ο ΠΑΟ στην περιφέρεια, που χωλαίνει πολύ. Και τα κενά στη ρακέτα παραείναι εμφανή, δεν τον βλέπω να προχωράει με τίποτε. Ψηλό της προκοπής χωρίς τρελά λεφτά τέτοια εποχή δε βρίσκεις με τίποτε και στον ΠΑΟ ακόμη χρωστούν στη μισή ομάδα μισθούς Σεπτεμβρίου, ακόμη και στον Τσαρτσαρή.

Συμφωνώ και με το σχόλιο ότι ο φετινός Ολυμπιακός παίζει καλύτερα από τον περσινό και είναι καθαρά θέμα κόουτς, ο Μπαρτζώκας είναι ό,τι σοβαρότερο έχει να παρουσιάσει η έτσι κι αλλιώς πολύ καλή πια ελληνική σχολή προπονητών, φοβερή διαχείριση υλικού κατά τη γνώμη μου, χωρίς να έχει ούτε στο ελάχιστο το ρόστερ που είχε η ομάδα άλλες χρονιές.

Η Ζαλγκίρις καλή, συμπαθητική, με νέους σπόνσορες με το νέο γήπεδο, έριξε σοβαρά λεφτά έχοντας βάσεις και πήρε και πραγματικά καλό κόουτς, οπότε δεν ήταν και τόοσο έκπληξη ότι πήγε καλά. Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο... πολύ σπρώξιμο ρε αδερφέ από τα κοράκια. Μετά τη Ρεάλ με τις βουτιές του Ρέγιες (τον έχω σιχαθεί αυτόν, ο Καράγκουτης μπροστά του είναι ο Μπάρκλεϊ), μάλλον η πιο "σπρωγμένη" ομάδα της διοργάνωσης. Η οποία διοργάνωση βελτιώνεται κάθε χρόνο, πολύ καλή δουλειά από το μάρκετινγκ μέχρι την online κάλυψη.

Εκεί που ακόμη έχει αποτύχει το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι στη δημιουργία νέων αγορών. Παρίσι, Λονδίνο δεν έχουν μια ομάδα που να μην τρώει τριάντα πόντους από τον Ίκαρο Καλλιθέας, ακόμη περιμένουμε να δούμε τον ψηλότερο και αρκετά αμερικανοποιημένο λαό της Ευρώπης (Ολλανδοί) να παίζει μπάσκετ (μπέιζμπολ γιατί παίζουν δηλαδή; ), από Σκανδιναβία ακόμη γιοκ, Πορτογαλία απούσα (κάποτε έπαιζε και μια Μπενφίκα πού και πού)... έτσι δεν πάμε πουθενά. 2-3 καλές αγορές να είχε ακόμη η λίγκα, ή έστω 2-3 ΚΑΛΕΣ ομάδες από μερικές νέες χώρες, θα ήταν άλλο πράγμα.
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Σε αυτό που λες στο τελευταίο κομμάτι συμφωνώ απόλυτα. Οι Εγγλέζοι δε νομίζω να το θεωρούν καν άθλημα. Τώρα θα κάνουν 2 συνεχόμενα F4 αλλά αλίμονο αν θα πάει κανείς γηγενής.
Οι γαλλικές ομάδες έχουν ακριβώς το ίδιο στυλ με την εθνική τους. Πολλά αθλητικά παιδιά, λίγα συστήματα, μικρός έλεγχος ρυθμού. Είχα παρακολουθήσει πέρσι από κοντά τη Στρασμπούργκ. Πέρασα πολύ ωραία από πλευράς ωραίων φάσεων, αλλά στο τέλος που ήταν κοντά στο σκορ ανταγωνίζονταν ποιος θα καρφώσει περισσότερο από το ποιος θα κερδίσει. Έτσι δε πάνε πουθενά.
Πιστεύω επίσης ότι ο Μπερτομέου έκανε τούμπες που πέρασαν 2 γερμανικές στο Τοπ16. Είναι στα σταθερά πολύ ψηλά στους μ.ο. εισιτηρίων. Αυτό τον ενδιαφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Να έχει γεμάτα γήπεδα.
 

NoFX182

Member
Μηνύματα
115
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη,Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Backpacking over Europe
τι εγινε ρε παιδια, απο NBA το γυρισαμε στην euroligue στο τοπικ;;; :p
 

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βορεια Αμερικη
Το Μπαρτσελονα-Ρεάλ ήταν επιπέδου ΝΒΑ. Αυτές οι ομάδες ειναι καλύτερες απο αρκετές του ΝΒΑ όπως οι Μποπκατς, οι Χορνετς, οι Ματζικ και οι Σανς
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.799
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom