Γερμανία Oberstdorf, χειμωνιάτικη υπέροχη αλπική ομορφιά!

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO
Περιεχόμενα

Mε αφορμή τα μεγάλα κρύα κ χιονια που πλάκωσαν τελευταια να πω μια χειμωνιάτικη ταξιδιωτικη ιστορία απο το παρελθόν.
Πριν απο μερικά χρόνια επισκέφτηκα το γερμανικό χειμερινό θέρετρο Ομπερσντορφ (Oberstdorf)
Welcome to Oberstdorf
O λόγος που ήθελα να επισκεφτώ το συγκεκριμένο μέρος ήταν η σφοδρή μου επιθυμία να μάθω να κάνω σκι αντοχής,το γνωστό και ως langlauf η cross country ενα ειδος σκι που εν Ελλάδι ειναι σχεδον άγνωστο.
Το Ομπερσντορφ θεωρείται μερος ιδανικό για μια τετοιου ειδους χειμερινή ενασχόληση.
Skiing / Cross-country across the country
Στο συγκριμένο μέρος εφτασα σιδηροδρομικώς. Ηταν ενα ωραιο ηλιόλουστο χειμερινό Σάββατο πρωινό που πήρα τον αγαπημένο μου γερμανικό σιδηρόδρομο για να κατηφορίσω προς τις γερμανικές Αλπεις.
Το Ομπερσντορφ ανήκει στις Βαυαρικές Αλπεις και βρίσκεται στην περιοχή Αλγκόι (Αllgäu). Απέχει απο το Μόναχο 170 περίπου χιλιομετρα και με το ALEX EXPRESS εναν σιδηροδρομικό συρμό που ανα δύο ωρες κανει την διαδρομή Μόναχο Ομπερσντορφ, μπορεί κανείς να φτάσει στο ωραιο αυτό μέρος, ενα απο τα αγαπημένα των Γερμανών.

Ειναι ενα μερος που υπαρχουν και αρκετά λουτρά για αυτο και θεωρείται μια απο τις αγαπημένες λουτροπόλεις των Γερμανών συνταξιούχων. Εχει επίσης υπέροχες διαδρομές για πεζοπορίες σε πεδιάδες και βουνά, ιδιως τους μηνες που δεν εχει χιόνια..Valley deep, mountain high

Στο Ομπερσντορφ εφτασα σιδηροδρομικώς οπως προανέφερα, μια διαδρομή άκρως απολαυστική και καθως διέσχιζε τα χιονισμένα τοπία το βλεμμα και το μυαλό ταξίδευε σε ...παραμύθια χειμωνιάτικα.
Θυμάμαι που ειχα κλεισει το δωμάτιο μεσω ιντερνετ, αλλα οχι booking.com μιας και τότε το αγνοούσα το εν λόγω πόρταλ. Αν δεν με απατάει η μνημη μου ήταν 40Ε η βραδυα, Φλεβάρη μήνα.
Θυμάμαι επίσης πως οταν κατεβηκα απο τον σταθμό, υπηρχε γραφειο υποδοχής επισκεπτων οπου μοιραζαν χαρτες και αλλο απαραίτητο υλικο που ενδιαφέρει τον επισκεπτη της περιοχής. Επίσης υπηρχε ενας φωτεινός πινακας με δωματια στην περιοχή, δηλαδη διευθυνση και σχετικες φωτο και μια τηλεφωνική συσκευη, και πληκτρολογώντας εναν σχετικό κωδικό διψηφιο ερχοσουν σε επαφή με το πανδοχείο που σε ενδιέφερε. Αυτη η υπηρεσία για τους λιγότερο προνοητικούς επισκέπτες της περιοχής.

Το μόνο που με ενδιεφερε την 1η μερα μου εκει ηταν να παω να ενοικιασω τον απαραίτητο εξοπλισμό για το σκι λάνγκλαουφ, δηλαδη χιονοπαπουτσα, μπαστούνια και τα χαρακτηριστικά στενομακρα σκί. Αν δεν κάνω λαθος για ενα διήμερο ηταν 20Ε περιπου.Αν και φαίνεται απλό και εύκολο σπορ, σας πληροφορώ οτι καθολου δεν είναι. Εφαγα ουκ ολίγες τούμπες, πεφτοντας στο παγωμένο χιόνι στις πρώτες μου προσπάθεις να κινηθώ!


Εχει επισης και δυο υπεροχες εγκαταστάσεις για άλματα σκι που ήταν και το χάι λάιτ της εκδρομής μου αυτής. Η μία ήταν η Erdinger Arena που βρισκεται στις παρυφές του όρους Schattenberg.
Experience / Erdinger Arena Oberstdorf/AllgΓ?u
H αλλη εγκατάσταση ειναι η Heini-Klopfer-Skijump στην πανέμορφη κοιλάδα Stillachtal
Experience / Heini-Klopfer-Skiflugschanze
Φυσικά και επισκέφτηκα και τις δυο αυτές εγκαταστάσεις ως λάτρης του συγκεκριμένου αθλήματος. Μου αρέσει πολύ να το βλέπω απο την τηλεόραση κ είναι ενα σπορ για πολυ ριψοκίνδυνους.
Στη μια απο αυτές μάλιστα, στην Ηeini Klopfer Skiflugschanze, την ανέβηκα μεχρι επανω μιας τετοιας εγκατάστασης, στο ιδιο σημείο που βρισκονται και οι αθλητές τον χειμώνα οταν επιχειρούν να κάνουν τα άλματά τους
Η θέα προκαλεί ίλιγγο και φόβο αλλά παρολα ταυτα δεν παύει να ειναι απολαυστική και μοναδικη με τα χιονισμένα βουνά, την γραφική κοιλάδα και την παγωμένη λίμνη.
Προσεχώς να υπαρξουν και οι σχετικές φωτογραφίες!
Για να ανεβει κανεις εκει μεχρι ενα σημειο χρησιμοποιεί το εναέριο με καθισματακια λιφτ και μετά μεσω ασανσέρ εισέρχεται στο εσωτερικό της εγκατάστασης για να προωθηθεί στο υψηλωτερο σημείο της εγκατάστασης.
Σε αυτή την εγκατάσταση γινονται αγωνες πτήσεων, ετσι το αποκαλούν, μιας και τα αλματα σε αυτή την εγκατάσταση ξεπερνουν τα 185 μετρα φτάνοντας μεχρι και τα 223μέτρα που ειναι και το ρεκόρ πίστας.
Στο εν λογω χειμερινό αξιοθέατο του Ομπερστντορφ πηγαινει κανεις με το λεωφορείο το αστικό απο το κέντρο του Ομπερσντορφ και η διαδρομή διαρκεί περιπου ενα τέταρτο.
Θυμαμαι στην επιστροφή μου με το λεωφορείο υπηρχαν πολλοί νεαροί που επεστρεφαν με τα snowboards τους απο τα γειτονικά βουνά με τα ουκ ολιγα χιονοδρομικά κέντρα...
Την δική μου επίσκεψη στα αξιοσημείωτα βουνά της περιοχής, Fellhorn, Kanzelwand, Nebelhorn και Söllereck την ανέβαλα για μια αλλη επίσκεψη στο μέλλον.
Skiing
Πληροφοριακά να αναφέρω πως η Tuifly εχει απευθείας πτήσεις απο Θεσσαλονίκη προς το γειτονικό(σημ. 77χιλ.)Memmingen(σημ. Για Αθήνα δεν γνωρίζω).
Πληφοροφίες στο www.tuifly.com

Δεν ξέρω πότε αλλά σκοπεύω στο μέλλον να ξαναπάω στο συγκεκριμένο μέρος χειμωνιάτικα γιατι ειναι πραγματικά υπέροχο. Αξίζει!
 

Attachments

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO
Κάπως έτσι καταγράφτηκε αυτη η υπεροχη χειμωνιάτικη βόλτα στις Βαυαρικές Αλπεις του Ομπερνστορφ
:cool:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ομορφα τοπια thanosth! Καλα εχεις γινει video expert δεν το συζητω!:lol:Ευχαριστουμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.569
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom