Off-topic - The Religion Section (Αυστηρά θρησκευτικό)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Άρθρο 198. Κακόβουλη βλασφημία.
1. Με φυλάκιση μέχρι 2 ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιοδήποτε τρόπο το Θεό.
2.Όποιος εκτός απο την περίπτωση της παρ.1 εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.

Άρθρο 199. Καθύβριση θρησκευμάτων.
Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
Τα άρθρα είναι όντως αυτά,το πρόβλημα έγκειται αλλού (αν ξεπεράσω αυτά της λογικής και της ελευθερίας λόγου που προφανώς έχουν καταργηθεί στη χώρα που ζούμε).

α) Δεν υπάρχει προσβολή του Θεού ή των Θείων.

β) Δεν υπάρχει ούτε καθύβριση θρησκεύματος γιατί ο τύπος που σατιρίζεται ήταν ένας απλός μοναχός (δεν έχει ανακηρυχτεί ως κάτι).Με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να έχουν κατηγορηθεί δεκάδες μικροί και μεγάλοι ηθοποιοί που σατιρίζουν π.χ. παπάδες.Αν θυμάμαι καλά μέχρι και ο Χριστόδουλος είχε σατιριστεί πολλάκις που στην τελική ήταν και κοτζάμ ιεράρχης.

γ) Υπάρχει ακόμα ένα πρόβλημα που κανείς δεν έθεσε.Μιλάμε σε κάθε περίπτωση για πλημμέλημα.Τα πλημμελήματα δεν επιτρέπουν άρση απορρήτου (όπως προβλέπει ο Ν.2225/1994) η οποία και είναι απαραίτητη για τον εντοπισμό ηλεκτρονικών παραβατών.Αυτό έχει χαλαρώσει με γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου το 2009 (δωράκι Διώτη) η οποία παρότι κρίθηκε αντισυνταγματική εξακολουθεί να είναι εν ισχύ.Βέβαια προκαλεί εντύπωση ότι ενεργοποιείται σε περιπτώσεις όπως του Γέροντα Παστίτσιου (μεγάλη η χάρη του) αλλά όχι σε απειλές κατά ζωής όπως αυτές που απευθύνουν Νεοναζί καθημερινά σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

δ) Τέλος,ακόμα κι αν Ελληνικό Δικαστήρια καταδικάσει τον Παστίτσιο για τέτοια κατηγορία θα καταπέσει χωρίς δεύτερη κουβέντα σε μια προσφυγή στο Ευρωπαϊκό ακολουθούμενο από ακόμα μια καταδίκη της χώρας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Θέλω να πιστεύω ότι θα αθωωθεί (ποτέ δεν ξέρεις βέβαια στην κατάντια που έχουμε φτάσει) μετά και το σχετικά πρόσφατο δεδικασμένο του Τζίμη Πανούση - Tzimis Panousis and Mousikes Taksiarxies.


 

papastef

Member
Μηνύματα
37
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατ. Αμερική, Β. Πόλος
Σκέφτεσαι όμως σαν νομικός!!!

Όντως δεν υπάρχει actus reus εκτός και αν το δικαστήριο έχει αποφασίσει ότι καλόγεροι μπαίνουν κάτω απο την ομπρέλα του "θείο".
Εννοούσα ότι έχουμε θέμα διότι μοναχός = ....(ενδιάμεσα στάδια)...=θείο είναι προβληματικό ως συλλογιστική.

Υ.Γ. το ξέρω ότι μερικές φορές σκέφτομαι σαν νομικός, αλλά δεν νοιώθω καλύτερα που το αντιλαμβάνομαι
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.799
Likes
18.624
Αν πεις σε καλογερο οτι θεωρειται ως κατι θειο, μπορει να φας και καμια μαγκουρια...
Ο ανθρωπος θα αθωωθει απο το ελληνικο δικαστηριο, δε νομιζω καν να ιδρωνει...
 

ZephX

Member
Μηνύματα
401
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Το θέμα είναι βέβαια ότι τα δικαστήρια κοστίζουν λεφτά στο κράτος. Απο την μία πλευρά δεν θέλουμε τα κρούσματα που έχουμε δει τελευταία στη δύση με την κρίση όπου οι εισαγγελείς δεν κάνουν διώξεις για μικρά πράγματα για να μην κάνουν άσκοπη σπατάλη πόρων, αλλά από την άλλη εδώ έχουμε μια υπόθεση που είναι φως φανάρι ότι θα χάσει στο δικαστήριο (σπατάλη δημοσίων πόρων στο έπακρο).

Αυτό που έχει ενδιαφέρον για εμένα είναι το πως η Δίωξη βρήκε την ΙΡ/ταυτότητα του χρήστη. Χωρίς να ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα, δεν πρέπει το facebook να δώσει την IP του χρήστη στην Δίωξη και μετά με δικαστική εντολή να δωθουν τα στοιχεία του στην αστυνομία? Αν όντως το Facebook έδωσε τα στοιχεία του χρήστη στην αστυνομία τότε σίγουρα για εμένα υπάρχει πρόβλημα..
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Παραμένει πάντως τεράστιο το θέμα του υπάρχοντος νομικού πλαισίου το οποίο είναι εν ισχύ και για το οποίο έχουμε κατηγορηθεί πολλάκις από τις διεθνείς ενώσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Δεν είναι μόνο οι νόμοι για τη βλασφημία που είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμη αλλά και ένα σωρό άλλοι νόμοι που ουσιαστικά συνθέτουν αυτό που βιώνουμε όσοι έχουμε μεγαλώσει και ζούμε στην Ελλάδα, τον σφιχτό εναγκαλισμό εκκλησιαστικής και πολιτικής εξουσίας, εκκλησίας και κράτους. Διότι απαράδεκτος είναι και ο νόμος που προβλέπει τη μισθοδοσία των κληρικών, απαράδεκτος είναι και ο νόμος που προβλέπει υποχρεωτική προσευχή και εκκλησιασμό στο σχολείο, απαράδεκτος και ο νόμος που προβλέπει θρησκευτικούς όρκους στα δικαστήρια.

Ειδικά για το τελευταίο θέλω να πω τη μαρτυρία μου. Πρόσφατα πήγα μάρτυρας σε μία δίκη. Η πρόεδρος ρωτούσε τους μάρτυρες αν θέλουν να δώσουν πολιτικό ή θρησκευτικό όρκο. Φυσικά όλοι δίνανε θρησκευτικό. Είπα στον δικηγόρο ο οποίος με φώναξε ως μάρτυρα υπεράσπισης ότι θέλω να δώσω πολιτικό όρκο. Αμέσως μου λέει μη ... αν το κάνεις ίσως σε πάρει με κακό μάτι η πρόεδρος και μπορεί να επιβαρύνουμε τον πελάτη του! Γι' αυτό και η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει καν να υπάρχει σαν επιλογή ο θρησκευτικός όρκος, πολιτικός και μόνο πολιτικός για όλους. Το ίδιο και για τους γάμους, υποχρεωτικός ο πολιτικός για όλους και αν θέλεις κάνε μετά και θρησκευτικό (υπενθυμίζω ότι στη μουσουλμανική Τουρκία έτσι ακριβώς λειτουργεί το σύστημα, υποχρεωτικός πολιτικός γάμος και αν θέλεις κάνεις μετά και θρησκευτικό, ο οποίος δεν αναγνωρίζεται από το κράτος)
 

elefinor

Banned
Μηνύματα
187
Likes
59
Η Καθολική Εκκλησία δεν θα κηδεύει όσους δεν πληρώνουν εκκλησιαστικό φόρο | διεθνη | ethnos.gr

Αν εμείς είμαστε "Ιράν", σύμφωνα με τους ημεδαπούς άθεους αριστερούς και φιλελεύθερους, τότε η Γερμανία πρέπει να είναι τουλάχιστον Σαουδική Αραβία , ίσως και Αφγανιστάν των Ταλιμπάν....
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.223
Likes
5.762
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Μπερδευεις την Γερμανια σαν κρατος με την καθολικη εκκλησια στη Γερμανια. Εν προκειμενω αυτη ειναι μια αποφαση της καθολικης εκκλησιας και δεν ειναι νομος του κρατους, αρα αφορα τους πιστους της και μονο. Την αποφαση την αφηνω ασχολιαστη φυσικα...
 

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Είναι απόφαση Γερμανικού Δικαστηρίου για απόφαση τη Εκκλησίας.
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να φαίνεται σκληρή η απόφαση αυτή για κάποιους αλλά για μένα είναι απόφαση απολύτως λογική. Συνεισφέρεις φίλε μου στην κοινότητα που λέγεται καθολική εκκλησία; Αν συνεισφέρεις τότε συμμετέχεις κανονικά και σου προσφέρεται ό,τι προβλέπεται από τη θρησκεία που πιστεύεις. Μπορείς να παντρευτείς, να βαπτιστείς, να πεθάνεις θρησκευτικά. Δεν συνεισφέρεις; δεν σε ενδιαφέρει να συνεισφέρεις; τότε δεν σου επιτρέπεται καμία συμμετοχή. Και αφού δεν σε ενδιαφέρει η συνεισφορά δεν σε ενδιαφέρει και ο αποκλεισμός σου από τις δραστηριότητες της εκκλησίας.
 

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Σωστά. Αλλά το Γερμανικό κράτος τι ρόλο παίζει όταν εισπράτει φόρο, προαιρετικό έστω, για λογαριασμό τρίτου;
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.098
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom