Revolut

pepakos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή 🇦🇷
Πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσω revolut στην Βουδαπέστη και έχω λίγο μπερδευτει:
1. Μπορώ να την φορτίσω μέσω πιστωτικής? (Κάπου διάβασα ότι σε αυτή την περίπτωση η πιστωτική με χρεώνει τόκο γιατί το θεωρεί ανάληψη μετρητών, ισχύει?)
Δεν ισχύει, φορτίζω συνεχώς μέσω πιστωτικής την revolut.

steisy

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΝΑΠΟΛΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσω revolut στην Βουδαπέστη και έχω λίγο μπερδευτει:
2. Θέλω να έχω κάποια μετρητά για μικροέξοδα. Αν καταλαβαίνω καλά, μπορώ να κάνω ανάληψη εκτός ΣΚ μέχρι 200Ε και δεν έχω κάποια προμήθεια, σωστα?
Γνώμη μου να μην κάνεις πολλά μετρητά σε φιορίνια. Σεπτέμβριο είμασταν Βουδαπέστη για 5 μέρες με 2 παιδιά και δεν χρειάστηκαν σχεδόν πουθενά. Παντού με revolut. Κάτι καμινάδες πληρώσαμε με φιορίνια και 2-3 αναμνηστικά, πιο πολύ για να ξοδέψουμε αυτά που είχαμε σε φιορίνια (20€).

4. Τις υπόλοιπες πληρωμές θα τις κάνω με κάρτα φυσική ή εικονική, θα πρέπει να έχω μετατρέψει τα ποσά σε φιορίνια ή το κάνει αυτόματα με την ισοτιμία της μέρας?
Εμείς όλες τις πληρωμές τις κάναμε με εικονική revolut έχοντας μετατρέψει το ποσό που θέλαμε σε φιορίνια (εκτός ΣΚ). Μπορεί να γίνει η μετατροπή και αυτόματα αλλά οι συμβουλές εδώ στο forum ήταν να το μετατρέπουμε καλύτερα εμείς.

CHRISTINE S.

Member
Γνώμη μου να μην κάνεις πολλά μετρητά σε φιορίνια. Σεπτέμβριο είμασταν Βουδαπέστη για 5 μέρες με 2 παιδιά και δεν χρειάστηκαν σχεδόν πουθενά. Παντού με revolut. Κάτι καμινάδες πληρώσαμε με φιορίνια και 2-3 αναμνηστικά, πιο πολύ για να ξοδέψουμε αυτά που είχαμε σε φιορίνια (20€).

Εμείς όλες τις πληρωμές τις κάναμε με εικονική revolut έχοντας μετατρέψει το ποσό που θέλαμε σε φιορίνια (εκτός ΣΚ). Μπορεί να γίνει η μετατροπή και αυτόματα αλλά οι συμβουλές εδώ στο forum ήταν να το μετατρέπουμε καλύτερα εμείς.
Πως μετατρέπουμε ευρω σε φιορίνια;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Πως μετατρέπουμε ευρω σε φιορίνια;
Αποκλειστικά μέσα από την εφαρμογή της Revolut, έχει ένα πεδίο «move money» στην αρχική όπου μπορείς να αλλάξεις τα ευρώ σου σε όλα τα διαθέσιμα νομίσματα, μεταξύ αυτών και φιορίνια.

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Αποκλειστικά μέσα από την εφαρμογή της Revolut, έχει ένα πεδίο «move money» στην αρχική όπου μπορείς να αλλάξεις τα ευρώ σου σε όλα τα διαθέσιμα νομίσματα, μεταξύ αυτών και φιορίνια.
Nα κάνω άλλη μια, ίσως χαζή, ερώτηση!
Αν έχω 1000 ευρω στον λογαριασμό μου και θέλω να μετατρέψω πχ τα 200 σε αλλο νομισμα...γίνεται? Και ανάλογα με το τι νομισμα επιλέγω στο pos...τραβαει αντιστοιχα το ποσο?

Billouk

Member
Αν έχω 1000 ευρω στον λογαριασμό μου και θέλω να μετατρέψω πχ τα 200 σε αλλο νομισμα...γίνεται? Και ανάλογα με το τι νομισμα επιλέγω στο pos...τραβαει αντιστοιχα το ποσο?
Ναι, μπορείς να τα σπάσεις σε όσους λογαριασμούς τοπικών νομισμάτων θέλεις.

thessaris

Member

Πρακτικά η μετατροπή σε άλλο νόμισμα, αν οι συναλλαγές γίνονται καθημερινές δεν προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει προμήθεια απλά κάνει αυτόματα την μετατροπή αν έχεις τα λεφτά σου σε ευρώ. Το μόνο πλεονέκτημα (ή και μειονέκτημα) είναι αν υπάρξουν αλλαγές στην ισοτιμία μετά την αλλαγή να επωφεληθείς αν υπάρξει ανατίμηση του άλλου νομίσματος (ή να χάσεις φυσικά, αν υπάρξει υποτίμηση).

Για το ΣΚ πρέπει να κάνεις την μετατροπή από την Παρασκευή, διότι κατά τη διάρκειά του, οποιαδήποτε μετατροπή χρεώνεται με προμήθεια.

Προσωπικά κάνω μετατροπές μόνο Παρασκευή για να έχω το ΣΚ μου χωρίς προμήθειες. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δεν κάνω, εκτός αν μου έχει μείνει καβάτζα από το προηγούμενο ΣΚ.

maria91

Member
Πρακτικά η μετατροπή σε άλλο νόμισμα, αν οι συναλλαγές γίνονται καθημερινές δεν προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει προμήθεια απλά κάνει αυτόματα την μετατροπή αν έχεις τα λεφτά σου σε ευρώ. Το μόνο πλεονέκτημα (ή και μειονέκτημα) είναι αν υπάρξουν αλλαγές στην ισοτιμία μετά την αλλαγή να επωφεληθείς αν υπάρξει ανατίμηση του άλλου νομίσματος (ή να χάσεις φυσικά, αν υπάρξει υποτίμηση).

Για το ΣΚ πρέπει να κάνεις την μετατροπή από την Παρασκευή, διότι κατά τη διάρκειά του, οποιαδήποτε μετατροπή χρεώνεται με προμήθεια.

Προσωπικά κάνω μετατροπές μόνο Παρασκευή για να έχω το ΣΚ μου χωρίς προμήθειες. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δεν κάνω, εκτός αν μου έχει μείνει καβάτζα από το προηγούμενο ΣΚ.
Πρακτικα συμφερει να αλλαζεις μονος σου το νομισμα οποτε ειναι καλη η ισοτιμια γι αυτο ειναι η ρεβολουτ για να παιρνεις την καλυτερη ισοτιμια σε σχεση με τις τραπεζες-ανταλλακτηρια ,ασχετα αν εχει τη διευκολυνση να μην αλλαζεις κ να το κανει απο μονη της...δε μιλαμε για νομισματα τυπου φιορινια που μπορει να μην εχεις κερδος γιατι δεν εχουν μεγαλη αποκλιση καθημερινα αλλα σε λιρες αγγλιας πχ συμφερει να βαλεις ενα ποσο κ να αλλαξεις οταν σε συμφερει κ οχι να τα αλλαζει μονο του εστω κ καθημερινες...

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Μπορείς να φορτώσεις την κάρτα σου με όσα χρήματα θέλεις σε € και να μετατρέψεις στο τοπικό νόμισμα ένα μικρό ποσό π.χ. 200 € σε 180 λίρες Αγγλίας.
Έτσι θα δημιουργηθούν αυτόματα 2 λογαριασμοί στη REVOLUT, ενας που θα έχει ευρώ και ο άλλος που θα έχει χρήματα στο τοπικό νόμισμα (π.χ. 180£).
Εάν η αγορά που θα κάνεις υπερβαίνει το ποσό που έχεις στον λογαριασμό με το τοπικό νόμισμα (π.χ.180 £) τότε θα τραβήξει χρήματα από τον μεγάλο λογαριασμό με τα 800€ και θα τα μετατρέψει σε £ με την ισοτιμία της ημέρας.
Μην τρελαίνεσαι με ισοτιμίες κλπ γιατί δεν νομίζω ότι αξίζει να παρακολουθείς ισοτιμίες για να μετατρέψεις σε τοπικό νόμισμα ένα μήνα πριν...
Το Σαββατοκύριακο η προμήθεια είναι 1% και χρεώνεται η μετατροπή από το βράδυ της Παρασκευής, όπως διαπίστωσα πρόσφατα στο Λονδίνο.
Εάν έχεις να πληρώσεις κανένα ξενοδοχείο σε τοπικό νόμισμα τότε φρόντισε να έχεις μετατρέψει επαρκές πόσο πριν το βράδυ της Παρασκευής.
Διαφορετικά, αν μιλάμε για μικρά έξοδα φαγητού δεν έγινε και κάτι αν ξεχαστείς και πληρώσεις 2-3€ προμήθεια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.
Εγώ προτείνω σταδιακή μετατροπή χρημάτων στο τοπικό νόμισμα γιατί αν μετατρέψεις εξαρχής και τα 1000 € μπορεί να σου περισσέψουν π.χ. 300£ στον λογαριασμό σου τα οποία θα πρέπει να τα ξαναγυρίσεις σε € μετά την επιστροφή σου με άγνωστη ισοτιμία...

adiaforos

Member
Το έχω ξαναγράψει, για όσους δεν έχετε εξοικειωθεί με την χρήση της κάρτας, κρατήστε τα πράγματα απλά: Φορτώστε την Revolut με ευρώ και μην ασχολείστε με μετατροπές νομισμάτων (εκτός αν για κάποιο λόγο σκοπεύετε Σάββατο και Κυριακή να ξοδέψετε μεγάλα ποσά). Γιατί για ένα ποσό της τάξης των 300€ που θα χαλάσετε Σαββατοκύριακο, θα χάσετε 3€, ενώ οποιοδήποτε μπέρδεμα ενδέχεται να σας κοστίσει παραπάνω. Όταν συνηθίσετε την χρήση της κάρτας, το ξανασκέφτεστε.

thessaris

Member
Πρακτικα συμφερει να αλλαζεις μονος σου το νομισμα οποτε ειναι καλη η ισοτιμια γι αυτο ειναι η ρεβολουτ για να παιρνεις την καλυτερη ισοτιμια σε σχεση με τις τραπεζες-ανταλλακτηρια ,ασχετα αν εχει τη διευκολυνση να μην αλλαζεις κ να το κανει απο μονη της...δε μιλαμε για νομισματα τυπου φιορινια που μπορει να μην εχεις κερδος γιατι δεν εχουν μεγαλη αποκλιση καθημερινα αλλα σε λιρες αγγλιας πχ συμφερει να βαλεις ενα ποσο κ να αλλαξεις οταν σε συμφερει κ οχι να τα αλλαζει μονο του εστω κ καθημερινες...
Αυτό βεβαίως προϋποθέτει καλή γνώση της αγορά συναλλάγματος ώστε να εκμεταλλεύεσαι τις αλλαγές των ισοτιμιών. Και πάλι, όσο καλός γνώστης και να είσαι, η αγορά έχει τους δικούς της νόμους και μπορεί να βγεις χαμένος. Αν ξέραμε πώς θα κινηθούν οι ισοτιμίες με σιγουριά, θα είχαμε γίνει όλοι πλούσιοι από μετατροπές νομισμάτων.

maria91

Member
Αυτό βεβαίως προϋποθέτει καλή γνώση της αγορά συναλλάγματος ώστε να εκμεταλλεύεσαι τις αλλαγές των ισοτιμιών. Και πάλι, όσο καλός γνώστης και να είσαι, η αγορά έχει τους δικούς της νόμους και μπορεί να βγεις χαμένος. Αν ξέραμε πώς θα κινηθούν οι ισοτιμίες με σιγουριά, θα είχαμε γίνει όλοι πλούσιοι από μετατροπές νομισμάτων.
Το βλεπεις στο γραφημα απευθειας οταν πας να αλλαξεις τα λεφτα σου,αν το παρακολουθεις πχ μεσα σε 1 μερα 2 φορες και δεις οτι σου δινει παραπανω λεφτα το βραδυ απ οτι το πρωι τ αλλαζεις τοτε,δεν ειναι δα κ πυρηνικη φυσικη!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.299
Μέλη
39.972
Νεότερο μέλος
gariwaly

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom