ΗΠΑ Καναδάς Road trip Ανατολική Ακτή USA (Καλοκαίρι 2023)

EKAR

Member
Μηνύματα
19
Likes
191
Road trip Ανατολική Ακτή USA (Καλοκαίρι 2023)​

Μετά από πολλά οικογενειακά ταξίδια με το αυτοκίνητο στην Ευρώπη, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, ένα ταξίδι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού



Ξεκινήσαμε από την Νέα Υόρκη και κατευθυνθήκαμε προς την Φλόριντα, όπου επισκεφθήκαμε τo Ορλάντο, το Μαϊάμι και το Key west. Στη συνέχεια ταξιδέψαμε πάλι βόρεια προς Ατλάντα , Σινσινάτι και καταρράκτες Νιαγάρα Το ταξίδι μας ήταν γεμάτο με μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές. Η Αμερική μας εντυπωσίασε με την ποικιλία της φύσης, τα αξιοθέατά της και τη φιλοξενία των ανθρώπων. Ήταν ένα ταξίδι που μας άφησε ανεξίτηλες εντυπώσεις και μας έκανε να ανυπομονούμε να επιστρέψουμε ξανά στην όμορφη αυτή χώρα . Αυτό το ταξίδι αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία που θα μας συντροφεύει για πάντα.

Νέα Υόρκη - Ουάσινγκτον - Ορλάντο - Μαϊάμι - Κι Γουέστ - Τάρπον Σπρινγκς - Ατλάντα - Σινσινάτι - Καταράκτες Νιαγάρα - Νέα Υόρκη






Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Πετάμε από την Αθήνα για το Μόντρεαλ του Καναδά στις 12:00 το μεσημέρι και από εκεί θα συνεχίσουμε προς τη Νέα Υόρκη, που είναι ο πρώτος μας προορισμός. Το ταξίδι είχε διάρκεια 10 ωρών που πέρασαν σχετικά εύκολα.



Στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ φτάσαμε στις 4:00 μ.μ. (και είναι ακόμα Παρασκευή 30 Ιουνίου) και οι 3 ώρες που έπρεπε να περιμένουμε ήταν αρκετές για να γίνουν οι έλεγχοι και η επιβίβαση στο επόμενο αεροπλάνο. Μετά από 1 ώρα και 30 λεπτά φτάσαμε στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, από όπου παίρνουμε το αυτοκίνητο που είχαμε κλείσει καιρό πριν από την Ελλάδα. Η διαδικασία παραλαβής ήταν χρονοβόρα λόγω μεγάλης ουράς στην AVIS. Είμαστε ξύπνιοι σχεδόν 24 ώρες και με το αυτοκίνητο πηγαίνουμε προς το ξενοδοχείο. Όλα είναι διαφορετικά. Τεράστιοι δρόμοι γεμάτοι με αυτοκίνητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ταυτόχρονα "χαμένοι". Αν και υπάρχει πολλή κίνηση, φτάνουμε στο ξενοδοχείο χωρίς καθυστέρηση.

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Πρώτη μέρα στη Νέα Υόρκη. Ξεκινάμε γεμάτοι όρεξη και ανυπομονησία να περιηγηθούμε και να γνωρίσουμε την πόλη. Από το ξενοδοχείο παίρνουμε το μετρό και πάμε στη διάσημη λεωφόρο 5th Avenue, ο παγκοσμίου φήμης δρόμος για ψώνια με μπουτίκ διάσημων σχεδιαστών, εμβληματικά καταστήματα και πολυτελείς επωνυμίες. Οι πρώτες εικόνες είναι πρωτόγνωρα εντυπωσιακές! Ουρανοξύστες, αμέτρητος κόσμος, παντού κυματίζουν αμερικανικές σημαίες, συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της Αμερικής. Διασχίζουμε τη λεωφόρο και πρώτη στάση στην κορυφή του ουρανοξύστη Top of the Rock, που περιλαμβάνεται στο συγκρότημα Rockefeller Center. Με εισιτήριο που έχουμε προπληρώσει από την Ελλάδα μέρες πριν και χωρίς καμία αναμονή, ανεβαίνουμε στο κατάστρωμα του ουρανοξύστη, στον 70ο όροφο, σε λιγότερο από ένα λεπτό. Το Top of the Rock προσφέρει την καλύτερη, ανεμπόδιστη, 360 μοιρών θέα της πόλης. Το θέαμα που προσφέρει είναι εξαιρετικό. Φωτογραφίες αμέτρητες με εκπληκτική θέα από κάθε πλευρά. Είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν περιγράφεται με λόγια!







Βγαίνοντας από τον πύργο, συναντήσαμε μια μεγάλη βυθισμένη πλατεία που ονομάζεται Rockefeller Plaza.Είναι περιτριγυρισμένη με κάθε είδος μαγαζί και με πολλές σημαίες να κυματίζουν στο χώρο. Επίσης ένα άλλο σημείο ενδιαφέροντος είναι το περίφημο χάλκινο γλυπτό του Άτλαντα. Πράγματι είναι πολύ όμορφα και επειδή είναι σχετικά νωρίς το μεσημέρι δεν έχει πολύ κόσμο και μπορείς να κινηθείς πολύ άνετα. Σχεδόν απέναντι από το Rockefeller Center βρίσκεται ο ναός του Αγίου Πατρικίου. Ένας εντυπωσιακός ναός με βιτρό και όμορφα διακοσμημένος εσωτερικά και εξωτερικά. Συνεχίζουμε διασχίζοντας τις 5η και 6η λεωφόρο, φτάνουμε στη Times Square.Η πλατεία δεν είναι παρά ένα μικρό τρίγωνο, μην φανταστεί κανείς κάτι τεράστιο, για την πόλη που όλα είναι τεράστια. Παρόλο αυτό όμως, η Times Square είναι το πιο ζωντανό μέρος του Μανχάταν. Θεωρείται η καρδιά της Νέας Υόρκης. Δέος αισθάνεται κανείς όταν σταθεί στη μέση της, με όλες αυτές τις γιγάντιες οθόνες με διαφημίσεις, τους ουρανοξύστες τα κάθε λογής καταστήματα, τα χρώματα, τα θέατρα και τον συνωστισμό των ανθρώπων από κάθε γωνιά της γης. Απλά είναι υπέροχα και τα συναισθήματα απερίγραπτα.



















Αφήνουμε την Times Square με την προϋπόθεση να την επισκεφτούμε και νύχτα και κατευθυνόμαστε προς το Grand Central Station.Από τους πιο διάσημους και αναγνωρίσιμους σταθμούς του κόσμου και ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της Αμερικής.Μπαίνοντας στο χώρο της κεντρικής αίθουσας αντικρίζεις το κεντρικό περίπτερο πληροφοριών με το γνωστό ρολόι με τις τέσσερις προσόψεις.Η όλη μορφή της πολυτελούς αίθουσας, με τους πολυελαίους καθώς και η εντυπωσιακή οροφή με τους αστερισμούς τον κάνουν μοναδικό.Όλα αστράφτουν και έχεις την εντύπωση πως βρίσκεσαι σε κάποιο μουσείο.Ο σταθμός διαθέτει επίσης εστιατόρια και διάφορα γνωστά καταστήματα όπως αυτό της Apple.Γενικά εσωτερικά και εξωτερικά είναι πολύ όμορφος και ξεχωριστός σταθμός,σημείο αναφοράς για την πόλη και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Συνεχίζουμε προς το Central park και περνάμε μπροστά από τον πύργο Trump tower.Δεν είναι κάτι εντυπωσιακό παρά ένας τεράστιος,μαύρος γυάλινος πύργος που υψώνεται στη μέση του 5th Avenue με μια χαρακτηριστική επιγραφή Trump.Εσωτερικά δεν τον επισκεφτήκαμε.






















Με το μετρό πάμε στη Γέφυρα του Μπρούκλιν, που είναι μια από τις παλαιότερες γέφυρες στις Ηνωμένες Πολιτείες και σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης. Η γέφυρα ενώνει το Μανχάταν με το Μπρούκλιν πάνω από τον ποταμό East river και είναι αποκλειστικά για πεζούς.Η βόλτα στην πεζογέφυρα είναι εκπληκτική με φοβερή θέα.Αξίζει να την περπατήσεις όλη.Εμείς την διασχίσαμε από το Μανχάταν προς το Μπρούκλιν.Στην αρχή της γέφυρας υπάρχουν μικροπωλητές που έχουν σουβενίρ σε χαμηλές τιμές.Έχει πολύ κόσμο αλλά είναι μια απολαυστική βόλτα με πανοραμική θέα και ατελείωτες φωτογραφίες του Μανχάταν και του Μπρούκλιν καθώς και στη κρεμαστή γέφυρα Μανχάταν που βρίσκεται σχεδόν παράλληλα.Η γέφυρα του Μανχάταν μπορεί να μην είναι τόσο εμβληματική όσο η γέφυρα του Μπρούκλιν, είναι όμως μια πολύ σημαντική γέφυρα καθώς από αυτή διέρχονται τα τρένα και τα αυτοκίνητα.Υπάρχει ακόμη και μια γειτονιά που πήρε το όνομά της από τη γέφυρα,το Dumbo,(Down Under the Manhattan Bridge Overpass) που εκει ολοκληρώνεται η περιήγησή μας από τη γέφυρα του Μπρούκλιν. Το Dumbo είναι μια όμορφη συνοικία με χαμηλά κτήρια σε σχέση με τους ουρανοξύστες του Μανχάταν γνωστή για τις γκαλερί,τα καταστήματα και τη γραφική θέα στην προκυμαία,στη γέφυρα του Μανχάταν και στο Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ.


Και φτάσαμε στο Central Park.Μια άλλη ξεχωριστή εμπειρία.Τεράστιο ,πανέμορφο πάρκο ανάμεσα στους ουρανοξύστες,αποτελεί πηγή χαλάρωσης για την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.Μια όαση πρασίνου στην καρδιά του Μανχάταν,το Central Park είναι ένας δημοφιλής προορισμός τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ντόπιους.Έχει πάρα πολύ κόσμο που διασκεδάζει με κάθε τρόπο.Καλλιτέχνες του δρόμου τραγουδούν και παίζουν μουσική,άλλοι κάνουν πικ νικ,και γενικότερα σου δίνεται άπειρες δυνατότητες για χαλάρωση,ψυχαγωγία,ποδήλατο,άθληση.Έχει επίσης, μικρές και μεγάλες τεχνητές λίμνες που μπορείς να κάνεις βαρκάδα.Είναι όλα εκπληκτικά και το πάρκ ατελείωτο.’Οσες ώρες και να αφιερώσεις δεν μπορείς να το δεις όλο.Περιπλανηθήκαμε σε αρκετά μονοπάτια, κάναμε μια στάση στο γνωστό συντριβάνι Bethesda και αφού χαλαρώσαμε αρκετά, συνεχίζουμε για το επόμενο αξιοθέατο της πόλης.









Από το λιμάνι του Dumbo πήραμε το πλοίο της γραμμής και με πολύ οικονομικό εισιτήριο κατευθυνθήκαμε προς το Μανχάταν.Ηταν μια σύντομη ,αλλά ενδιαφέρουσα διαδρομή. Συνεχίσαμε τη βόλτα μας με άλλο ferry boat που το πήραμε από το τερματικό σταθμό Whitehall για το Staten Island.


Το Staten Island Ferry είναι ένα ταξίδι 8,4 χλμ από το Μανχάταν στο St.George στα Staten Island και διαρκεί περίπου 25 λεπτά.Είναι ένα μικρό πλοίο με κλειστά τζάμια αλλά και με εξωτερικό χώρο.Έχει πολύ κόσμο,που περιμένει να επιβιβαστεί αλλά το καλό είναι ότι τους χωράει όλους. Αυτή λοιπόν η μικρή “κρουαζιέρα” που είναι δωρεάν προσφέρει εκπληκτική θέα στους ουρανοξύστες του Μανχάταν και μια πολύ ωραία σχετικά κοντινή γνωριμία με το επιβλητικό άγαλμα της Ελευθερίας.Πραγματικά αξίζει μια βόλτα.Φτάνοντας στο νησί Staten δεν έχεις να κάνεις τίποτα γι αυτό και εμείς πήραμε κατευθείαν το επόμενο πλοίο για την επιστροφή.Ετσι μας δόθηκε η δυνατότητα να φωτογραφίσουμε το άγαλμα της Ελευθερίας μέρα αλλά και νύχτα που φωταγωγημένο ήταν καταπληκτικό.







Έτσι έκλεισε η πρώτη μέρα μας στη Νέα Υόρκη περπατώντας σχεδόν 20 χλμ.


Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Ξεκινήσαμε πρωί για το εθνικό μνημείο και μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο σταθμός που είναι δίπλα στο μνημείο των πεσόντων της 11ης Σεπτεμβρίου είναι πραγματικά ένα αρχιτεκτονικό θαύμα. Το μοναδικό αυτό κτήριο που ανακατασκευάστηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις δεν στεγάζει μόνο το σταθμό του μετρό αλλά και ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο. Είναι γνωστό για την οροφή του, που σχεδίασε ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας Santiago Calatrava ως The Oculus Building.Βγαίνοντας από αυτό το πανέμορφο κτήριο βρισκόμαστε στη μια τεράστια πλατεία, γνωστή και ως σημείο μηδέν, στο χώρο δηλαδή που βρισκόταν οι Δίδυμοι Πύργοι που δέχτηκαν την τρομοκρατική επίθεση. Αφού προχωρήσαμε λίγο συναντήσαμε το μνημείο. Με μιας αισθάνεσαι θλίψη και βαθύτατη συγκίνηση. Το μνημείο είναι πολύ εντυπωσιακό. Αποτελείται από 2 τεράστιες δεξαμενές τοποθετημένες ακριβώς στα θεμέλια των αλλοτινών Δίδυμων πύργων, με τους μεγαλύτερους τεχνητούς καταρράκτες των ΗΠΑ, συμβολίζοντας την απώλεια της ζωής και το κενό που άφησαν οι επιθέσεις. Η κάθε μία δεξαμενή είναι πλαισιωμένη από μία μεταλλική περίφραξη, όπου πάνω της είναι χαραγμένα τα ονόματα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους δημιουργώντας έτσι μία έντονη συναισθηματική φόρτιση. Μια μοναδική εμπειρία, γεμάτη μνήμες για τα όσα έγιναν….Εκεί βρίσκεται και το μουσείο. Επίσης εκεί κοντά βρίσκεται και το Liberty Park που είναι ένας υπερυψωμένος χώρος πρασίνου που βλέπει προς το Εθνικό μουσείο της 9\11 και φιλοξενεί τον περίφημο ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς από το τρομοκρατικό χτύπημα και κατασκευάστηκε εκ νέου μετά από 21 χρόνια. Προσκυνήσαμε και συνεχίζουμε για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.









Σημάδι ότι πλησιάζουμε την Wall Street είναι ο μπρούτζινος ταύρος που συμβολίζει την ανοδική πορεία του χρηματιστηρίου και έχει μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν. Υπάρχουν πολλοί τουρίστες που κάνουν ουρά για να βγάλουν μια φωτογραφία με τον ταύρο. Ευτυχώς δεν περιμέναμε πολύ. Και φτάνουμε έξω από το χρηματιστήριο, το οποίο σαν κτίριο είναι απλά καλό ,χωρίς κάτι το ξεχωριστό. Αξίζει όμως το πέρασμα για τις απαραίτητες φωτογραφίες.







Από εκεί πάμε στο High Line που είναι ένα υπερυψωμένο πάρκο,χτισμένο πάνω σε αχρησιμοποίητη σιδηροδρομική γραμμή στη δυτική πλευρά του Μανχάταν ,στη συνοικία Τσέλσι. Βασικά είναι ένας μεγάλος πεζόδρομος ανάμεσα σε φυτά,με ωραία θέα από ψηλά στις γειτονιές που διασχίζει και γενικότερα της πόλης.Κάναμε ένα υπέροχο περίπατο και καταλήξαμε σε ένα άλλο πάρκο που <<επιπλέει>>στον ποταμό Χάντσον. Είναι το νεότερο πάρκο της πόλης που φέρει το όνομα Little Island και είναι χτισμένο πάνω σε πασσάλους που βγαίνουν από τον ποταμό.Εκεί υπάρχουν λοφάκια,μονοπάτια και ξέφωτα με επιλογές για φαγητό και ποτό.Όλα αυτά προσφέρουν υπέροχη θέα στον ορίζοντα του Μανχάταν και στον ποταμό Χάντσον. Συνεχίζουμε και κάνουμε μια στάση στο Chelsea Market που καταλαμβάνει ένα ολόκληρο τετράγωνο.Το συγκρότημα της Chelsea Market είναι μια κλειστή αγορά με πολλα μαγαζιά κυρίως για φαγητό.Έχει μεγάλη κίνηση κυρίως από τουρίστες,οπότε ένα πέρασμα αρκεί.Και φτάσαμε στο Vessel.’Ένα τεράστιο και εντυπωσιακό κτήριο-γλυπτό.Είναι μια καταπληκτική κατασκευή,αλλά δυστυχώς τα επίπεδα είναι κλειστά και δεν μπορέσαμε να μπούμε παρά μόνο στο ισόγειο.Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά μόνο να το φωτογραφίσουμε και έτσι το προσπεράσμε σχετικά γρήγορα. .














Πάμε και μια βόλτα στο Empire State Building που είναι ένας από τους ιστορικότερους και υψηλότερους ουρανοξύστες του κόσμου για να τον θαυμάσουμε και να τον φωτογραφίσουμε και από τη βάση του. Σίγουρα παρατηρώντας τον από ψηλά είναι πιο απολαυστικός.






Έχει πια νυχτώσει και ήρθε η στιγμή να ξαναπάμε στην Times Square για να νιώσουμε τον παλμό της και το βράδυ. Όταν πέφτει η νύχτα, τα φώτα της Times Square φωτίζουν την πόλη και κάνουν κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα. Είναι το πιο φωτεινό μέρος του κόσμου. Γίνεται το αδιαχώρητο από τον κόσμο, με τους τρελούς ,τους σοβαρούς ,αυτούς που βλέπουν αποσβολωμένοι το χαμό που γίνεται. Μπορείς να δείς τα πιο απίστευτα πράγματα Είναι όλα μαγικά και εκεί καταλαβαίνεις ότι η πόλη δεν κοιμάται ποτέ. Έχει περάσει η ώρα, μας έπιασε και βροχή οπότε επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο κάνοντας και σήμερα 19 χλμ περπατώντας.




Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στα μουσεία της Νέας Υόρκης. Πρώτα πάμε στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία φυσικής ιστορίας του κόσμου. Τα εισιτήρια τα κλείσαμε διαδικτυακά την προηγούμενη μέρα, οπότε μπήκαμε κατευθείαν και αποφύγαμε την τεράστια ουρά που υπήρχε. Εξαιρετικό μουσείο, τεράστιο σε μέγεθος. Αποτελείται από τέσσερις ορόφους γεμάτο απίστευτα εκθέματα από όλο τον κόσμο και όλες τις περιόδους της γήινης ύπαρξης. Ξεχωρίζουν, το τεράστιο μοντέλο μπλε φάλαινας, οι σκελετοί δεινοσαύρων και το πλανητάριο του Hayden.Θέλει πολλές ώρες να το εξερευνήσεις. Μείναμε τουλάχιστον 4 ώρες και σίγουρα δεν το είδαμε ολόκληρο.















Φεύγουμε από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και πάμε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης ή ΜοΜΑ όπως είναι γνωστό. Τα εισιτήρια πάλι τα κλείσαμε διαδικτυακά από την προηγούμενη μέρα, οπότε περάσαμε κατευθείαν αν και δεν είχε πολύ κόσμο. Το ΜοΜΑ θεωρείται το σημαντικότερο μουσείο μοντέρνας τέχνης στον κόσμο και στη συλλογή του υπάρχουν έργα των σπουδαιότερων σύγχρονων καλλιτεχνών όπως του Πικάσο, του Βίνσεντ βαν Γκογκ,του Νταλί κ.α. Αν και δεν είμαστε γνώστες της μοντέρνας τέχνης το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον και σίγουρα επιβάλλεται η επίσκεψη.






















Τελειώσαμε με τα μουσεία για σήμερα και συνεχίζουμε περιπλανώμενοι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για μερικά ψώνια. Περάσαμε και από το Flatiron Building ένα υπέροχο τριγωνικό κτήριο με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, γνωστό από τις αμέτρητες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και διαφημίσεις που έχει πρωταγωνιστήσει. Δυστυχώς όμως βρισκόταν υπό ανακαίνιση και ήταν πλήρως καλυμμένο με σκαλωσιές και έτσι δεν είχαμε την τύχη να το δούμε και να το φωτογραφίσουμε όπως είναι στην πραγματικότητα.








Αργά το απόγευμα πάμε να επισκεφτούμε φίλους από την Ελλάδα που ζουν και εργάζονται στη Νέα Υόρκη. Ετσι ευχάριστα έκλεισε η σημερινή μέρα μας απολαμβάνοντας τη θερμή ελληνοαμερικανική φιλοξενία με χαμόγελα και χαρά.






Τρίτη 4 Ιουλίου 2023





Ημέρα της Ανεξαρτησία, εθνική γιορτή και επίσημη αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Νωρίς το πρωί εμείς ξεκινήσαμε για Ουάσιγκτον. Είναι το πρώτο μας ταξίδι σε εθνική οδό της Αμερικής οπότε για αρχή κινούμαστε κάπως συγκρατημένα. Στην πορεία όμως καταλάβαμε ότι η οδήγηση τελικά είναι ευχάριστη και ασφαλής. Φτάσαμε στην Ουάσιγκτον νωρίς το απόγευμα.
















Είναι εντελώς διαφορετική από την Νέα Υόρκη. Κινείται σε πιο <<ευρωπαϊκό>>ύφος, δεν έχει ουρανοξύστες και οι ρυθμοί της είναι πιο ήσυχοι. Ωραίοι, μεγάλοι και προσεγμένοι δρόμοι, τεράστια πάρκα με πολύ πράσινο και αρχοντικά κτίρια.

Παρκάραμε δίπλα στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ όπου εδρεύει το Κογκρέσο. Το Καπιτώλιο είναι ένα επιβλητικό και εντυπωσιακό κτήριο, όπως και ο γύρος του χώρος τεράστιος και πεντακάθαρος.













Λίγα μόλις τετράγωνα από το Καπιτώλιο βρίσκεται ο Λευκός οίκος και το μνημείο Ουάσιγκτον, τα οποία δεν μπορούμε να πλησιάσουμε.

Είναι όλα περιφραγμένα και έχει πολύ αστυνομία ίσως λόγω της ημέρας. Όσο περνάει η ώρα ο δρόμος μπροστά από τον Λευκό οίκο όσο και στο χώρο του μνημείου Ουάσιγκτον γεμίζει ασφυκτικά από κόσμο που έρχεται να απολαύσει τα πυροτεχνήματα.



















Πήραμε και μείς θέση και ακριβώς στις 9μ.μ.άρχισε το θέαμα με τα πυροτεχνήματα που κράτησε πάνω από 30 λεπτά. Ήταν καθηλωτικά και καταπληκτικά! Είναι τρομερό να βρίσκεσαι στην Ουάσιγκτον μια τέτοια μέρα και να ζεις όλο αυτό. Ήταν ξεχωριστά και απερίγραπτα τα συναισθήματα που νιώσαμε. Με που τελείωσε το υπερθέαμα όλοι οι δρόμοι πλημμύρισαν από κόσμο. Στην κυριολεξία οι γύρω δρόμοι γίνανε ποτάμι από τον κόσμο, πράγμα που έκανε και δύσκολη τη μετακίνησή μας προς το ξενοδοχείο. Ήταν όμως τόσο μοναδικά που δεν μας κούρασε καθόλου.

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023
Χωρίς πίεση το πρωί ξεκινήσαμε να επισκεφτούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Ξεκινήσαμε από το Λευκό Οίκο. Πιο ήρεμα σήμερα, όχι ότι μπορέσαμε να τον πλησιάσουμε αρκετά, απλώς βρεθήκαμε ένα δρόμο πιο κοντά του. Σχετικά απλό αλλά επιβλητικό κτήριο ανάμεσα σε κήπους, το σπίτι που κατοικεί ο πλανητάρχης. Έχει αρκετό κόσμο που προσπαθεί να βγάλει κάποιες φωτογραφίες από την καγκελόπορτα και μέχρι εκεί. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω.









Πηγαίνοντας συναντήσαμε και ένα μουσείο του Λευκού Οίκου. Μικρό μεν, αλλά αρκετά ενδιαφέρον.



Περάσαμε πάλι μπροστά από το μνημείο του Ουάσιγκτον, τον οβελίσκο με ύψος σχεδόν 170μ. που είναι και η υψηλότερη πέτρινη κατασκευή στον κόσμου και κατασκευάστηκε στη μνήμη του πρώτου Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Ουάσιγκτον. Είναι ένα εντυπωσιακό κτίσμα και αποτελεί ένα μεγαλοπρεπές και μοναδικό έμβλημα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ. Τριγύρω του υπάρχουν υψωμένες 50 αμερικανικές σημαίες.




















Με πολύ ζέστη συνεχίζουμε να περπατάμε στο Εθνικό υπαίθριο πάρκο National Mall.Είναι πολύ όμορφα και χαλαρωτικά να περπατά κανείς μέσα σαυτό το τεράστιο πάρκο. Και έτσι φτάσαμε στο μνημείο του Λίνκολν που χτίστηκε για να τιμήσει τον 16ο πρόεδρο των ΗΠΑ που κατάφερε να απελευθερώσει τη μεγαλύτερη δημοκρατική χώρα .


















Αυτό το Κολοσσαίο μαρμάρινο μνημείο μοιάζει με τον ελληνικό Παρθενώνα και στο εσωτερικό του υπάρχει καθιστό το άγαλμα του Προέδρου, το οποίο είναι απίστευτου μεγάλου μεγέθους. Είναι πολύ εντυπωσιακό τόσο το μνημείο όσο και η απεριόριστη θέα προς όλο το πάρκο, καθώς είναι χτισμένο σε αμφιθεατρικό σημείο. Έχει αρκετό κόσμο και είναι πολύ όμορφα.










Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Ημέρα οδήγησης ...
Ξεκινήσαμε πρωί με προορισμό το Ορλάντο.Επειδή είναι πολλά τα χιλιόμετρα, περίπου 1360χλμ, θα διανυκτερεύσουμε κάπου ενδιάμεσα . Αρκετά έξω από την πόλη Σαβάνα,πάνω στη εθνική οδό γύρω στις 4:00 μ.μ. μας πιάνει λάστιχο. Χάσαμε αρκετή ώρα και τελικά διανυκτερεύσαμε στην Σαβάνα.












Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Ξεκούραστοι από την χθεσινή περιπέτεια συνεχίζουμε για Ορλάντο 450 χλμ.Πολύ ωραία η διαδρομή και άνετη η οδήγηση.Το Ορλάντο της Φλόριντα είναι γνωστό ως η πρωτεύουσα του κόσμου των θεματικών πάρκων.
















Οπότε φτάνοντας στο Ορλάντο πάμε κατευθείαν στο πάρκο UNIVERSAL.Μπήκαμε στο πάρκο μέχρι το σημείο που επιτρέπεται χωρίς εισιτήριο.Δεν έχει πολύ κόσμο και όλα είναι όμορφα και περιποιημένα. Κάναμε μια βόλτα στα καταστήματα και αφού βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες πάμε σε ένα εμπορικό χωριό που βρίσκεται εκεί κοντά,για λίγο όμως,γιατί έκλεινε στις 9μ.μ.



























Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Νωρίς το πρωί είμαστε στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι.Τα εισιτήρια τα είχαμε προπληρώσει από την προηγούμενη μέρα,οπότε μπήκαμε πολύ εύκολα και γρήγορα. Είναι τεράστιο,μια ολόκληρη πόλη.Είναι το κέντρο των μεγάλων διαστημικών δραστηριοτήτων της NASA,συμπεριλαμβανομένων των εκτοξεύσεων και των γεγονότων που σχετίζονται με το διάστημα.Ξεκινήσαμε παίρνοντας το λεωφορείο του πάρκου που μας μεταφέρει στο Apollo συγκρότημα,για να ξεκινήσουμε την περιήγηση και την ξενάγηση.Και τι δεν είδαμε σ΄αυτό το πάρκο,που προσφέρει περιηγήσεις στα παρασκήνια,διαδραστικά εκθέματα,προβολή εκτόξευσης πυραύλων,και τρισδιάστατων διαστημικών ταινιών και πολλά άλλα.Περπατήσαμε και στο Rocket Garden ανάμεσα στους αυθεντικούς πυραύλους.Χρειάστηκε να μείνουμε 7 ώρες για να δούμε όλα αυτά τα σπουδαία και απίστευτα εκθέματα του μοναδικού αυτού διαστημικού κέντρου. Ακόμα κι αν δεν είσαι Αμερικανός,αισθάνεσαι μια υπερηφάνεια για τα κατορθώματα του ανθρώπινου είδους






































































.Πολύ ενθουσιασμένοι φεύγουμε και πάμε στο εμπορικό χωριό για τα τελευταία ψώνια .Και κλείνουμε τη μέρα μας περνώντας μια βόλτα από τα πάρκα της Disney και Epcot,τα οποία τα βλέπουμε μόνο εξωτερικά επειδή είναι περασμένη η ώρα και κλείνουν.Έτσι μην έχοντας άλλη επιλογή απολαύσαμε από σχετικά μικρή απόσταση τα πυροτεχνήματα της Disney που ήταν υπέροχα.

















Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 Πάμε Μαϊάμι !!!!!!!!!!! ,330 χλμ κάναμε περίπου 4:30 ώρες. Πρώτη στάση στο Μαϊάμι σ’ένα εναλλακτικό τουριστικό αξιοθέατο, στο Wynwood Walls.Μια συνοικία γεμάτη graffiti και πολύχρωμους ,ζωντανούς δρόμους. το Wynwood Walls να έχει εξελιχθεί σε ένα παγκοσμίου φήμης μουσείο τέχνης του δρόμου. Η συλλογή τοιχογραφιών και τέχνης του δρόμου που εκτίθεται είναι ποικίλη και συναρπαστική. Οι δημιουργίες είναι ξένων και ντόπιων καλλιτεχνών. Εκπληκτικά κομμάτια, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει και ένας τοίχος που μπορεί ο καθένας να αποτυπώσει την δική του πινελιά με σπρέι.








































Έχει πολύ ζέστη και υγρασία και πάμε προς το Miami Beach.Πολύ όμορφη διαδρομή με ατελείωτες οδογέφυρες. Από παντού ξεπροβάλλουν γυάλινοι ουρανοξύστες και εντυπωσιακές βίλες. Πάμε για μπάνιο στο South Beach.Πολύ ωραία οργανωμένη παραλία, με χρυσαφένια αμμουδιά. Η θάλασσα όχι κάτι ιδιαίτερο, έβραζε. Παρόλο τη ζέστη χαλαρώσαμε αρκετά. Αφού έπεσε ο ήλιος κάναμε μια υπέροχη βόλτα στην παραλία με ατελείωτη θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό και στα τεράστια κρουαζιερόπλοια.










































Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023


Μαϊάμι και σήμερα και ξεκινήσαμε τη μέρα μας από το Bayside που είναι το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.To Bayside Marketplace με θέα στον κόλπο Biscayne,φιλοξενεί πολλά εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια καθώς και τον τροχό παρατήρησης Sky Views Miami που αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό για ψώνια και διασκέδαση δίπλα στην παραλία. Επίσης είναι το σημείο επιβίβασης για εκδρομές με σκάφος. Από εκεί λοιπόν κάναμε και εμείς μια φανταστική κρουαζιέρα στον κόλπο του Biscayne,με θέα προς την πόλη και στο Star Island με τα συναρπαστικά σπίτια των πλουσίων.




















Αφού απολαύσαμε την κρουαζιέρα μας πάμε στη Μικρή Αβάνα ,την κουβανέζικη πρωτεύουσα του Μαϊάμι. Μια περιοχή πολύχρωμη και έθνικ,εκεί όπου φτιάχνονται τα διάσημα πούρα.Ο κύριος περίπατος είναι κατά μήκος στην Calle Ocho,όπου υπάρχουν καταστήματα με κάθε είδος πούρων και εστιατόρια. Περπατώντας ακούγεται από παντού μουσική,μυρίζει νόστιμο φαγητό και φυσικά καφέ και πούρα. Ενδιαφέρον είναι και το Domino Park όπως και το κυνήγι των μοντέλων κοκόρων. Γενικά η περιοχή είναι πολύ ζωντανή και η ατμόσφαιρα ξεχωριστή.












Αργά το απόγευμα και πάμε στη διάσημη λεωφόρο κατά μήκος του Ατλαντικού που εκεί η κίνηση δεν σταματάει ποτέ. Πολύς κόσμος κυκλοφορεί στους δρόμους, στα μπαρ, τα εστιατόρια και τα κλαμπ κατά μήκος της παραλιακής οδού στη South Beach.Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική. Στο Μαϊάμι είτε μέρα είτε νύχτα είναι ξεχωριστά μοναδικά.



























Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Πάμε στο νοτιότερο σημείο των Ηνωμένων Πολιτειών, μόλις 145 χλμ από την Κούβα στο Key West.Διασχίσαμε τον υπερθαλάσσιο αυτοκινητόδρομο τον λεγόμενο Overseas Highway,τις 42 γέφυρες δηλαδή, που ενώνουν 44 τροπικά νησιά τα Florida Keys.Προσπεράσαμε όλα τα νησάκια τα οποία συνορεύουν με τον Ατλαντικό Ωκεανό και τον Κόλπο του Μεξικού και φτάσαμε στο τελευταίο νησί στο Key West.Είναι μια υπέροχη διαδρομή πάνω από καταγάλανα νερά και ασύγκριτης ομορφιάς αμμονησίδες.










Έχει υπερβολική ζέστη και πάμε κατευθείαν σε μια εξωτική παραλία για μπάνιο. Πολύ ωραία παραλία με λευκή άμμο και τιρκουάζ αλλά πολύ ζεστά νερά. Το παράξενο όμως ήταν πως η παραλία κλείνει στις 6μ.μ..Έτσι πάμε βόλτα στο κέντρο της πόλης.




















Ξεκινάμε από το Southernmost Point,τη μεγάλη τσιμεντένια σημαδούρα που σηματοδοτεί το νοτιότερο σημείο στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες και έχει γίνει ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα του Key West.Και γι αυτό συνήθως έχει κόσμο που θέλει να φωτογραφηθεί, αλλά ευτυχώς για μας, την στιγμή που πήγαμε δεν είχε πολύ, οπότε φωτογραφηθήκαμε με την ησυχία μας.



















Συνεχίσαμε στη Duval Street που είναι η καρδιά και η ψυχή του Key West.Ο δρόμος είναι γεμάτος από εμπορικά καταστήματα,μπουτικ,γκαλερί,υπαίθρια καφέ και εστιατόρια που τα περισσότερα παίζουν δυνατά ζωντανή μουσική.Έχει πολύ κόσμο παντού που απολαμβάνει όλη αυτή την ωραία ατμόσφαιρα του εξωτικού νησιού,παρόλο τη ζέστη και την υγρασία που επικρατεί.




Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Πρωινή βόλτα στο κέντρο του Key West,που δεν έχει καμία σχέση με το βράδυ. Παντού είναι πολύ ήρεμα και οι δρόμοι σχεδόν άδειοι. Δοκιμάσαμε τη παραδοσιακή lime pie που είναι το σύμβολο και το επίσημο γλυκό της περιοχής, ήταν πεντανόστιμο.





Έπειτα συνεχίσαμε για το εθνικό πάρκο Everglades, ένα τροπικό παράδεισο γεμάτο απίστευτη άγρια φύση και εκπληκτική βλάστηση. Το πάρκο είναι η μεγαλύτερη τροπική ερημιά στις Ηνωμένες Πολιτείες και φιλοξενεί αλιγάτορες ,κροκόδειλους, κάθε είδος πουλιά και φίδια. Περπατήσαμε στα μονοπάτια του πάρκου και είδαμε τη πλούσια άγρια ζωή της Φλόριντας και κυρίως αλιγάτορες σε κάθε ηλικία και μέγεθος. Παρακολουθήσαμε και τη μοναδική παράσταση με τους αλιγάτορες που οι ειδικοί περιγράφουν όλα τα χαρακτηριστικά τους, δίνοντας ακόμα και την ευκαιρία να τα κρατήσεις στα χέρια σου. Το πιο ξεχωριστό όμως ήταν η βόλτα με το αεροσκάφος (airboat) σε νερά που είναι καλυμμένα με χόρτα και με τη βοήθεια του οδηγού βλέπαμε διάφορα τροπικά ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Ήταν μια αξέχαστη και μοναδική εμπειρία. Φύγαμε ενθουσιασμένοι και διανυκτερεύσαμε στη Florida city.
































Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Πρωί ξεκινήσαμε για Τάμπα,πέντε ώρες ταξίδι. Ωραία και ξεκούραστη διαδρομή. Συναντήσαμε τη καλωδίωσή γέφυρα Sunshine Skyway Bridge, σημείο αναφοράς στην Τάμπα, που εκτείνεται στον κόλπο του Κάτω Τάμπα και συνδέει την Terra Ceia με St. Πετρούπολη. Σταματήσαμε να τη φωτογραφίσουμε από μακριά και εκεί είδαμε για πρώτη φορά μανάτοι,που μοιάζουν με τη θαλάσσια αγελάδα, να έχουν βγει στα ρηχά και ένας μάλιστα δεν κολυμπούσε και προσπαθούσαν άνθρωποι να το διασώσουν. Ήταν συγκλονιστικό. Διασχίσαμε τη γέφυρα που είχε ωραία θέα προς τον κόλπο, περάσαμε από την Τάμπα δεν είχε όμως κάτι αξιόλογο να δούμε και συνεχίσαμε για Tarpon Springs,που είναι γνωστό από τη σημαντική παρουσία των Ελληνοαμερικανών, η οποία είναι πιο έντονη από οποιαδήποτε άλλη πόλη των ΗΠΑ.




































Όλα στον τόπο αυτό θυμίζουν Ελλάδα. Τα ψαροκάικα, τα πολλά καταστήματα και ιδίως εστιατόρια με ελληνικές επιγραφές και βέβαια οι πωλήσεις σπόγγων που θυμίζουν την παράδοση των πρώτων Καλύμνιων που πήγαν εκεί πριν από έναν και πλέον αιώνα. Ακόμα και μια από τις κεντρικότερες λεωφόρους λέγεται Δωδεκανήσου, και οι πινακίδες με τους οδούς αναγράφονται και στα ελληνικά. Εντυπωσιακό επίσης ήταν η ελληνική μουσική που ακουγόταν στο κεντρικό δρόμο. Εννοείται ότι φάγαμε σε ελληνικό εστιατόριο πίτα με γύρο και χωριάτικη και νιώσαμε την ελληνική φιλοξενία. Κάναμε και μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους και ενώ ήταν νωρίς το απόγευμα επικρατούσε πολύ ησυχία.






Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023



Χαλαρά σήμερα πάμε για μπάνιο σε κοντινή παραλία στο Howard Park Beach.Η παραλία βρίσκεται σε ένα μικρό νησί 1600μ. περίπου από την ακτή που συνδέεται με δρόμο με την ηπειρωτική χώρα και ανήκει στον κόλπο του Μεξικού στο Tarpon Springs.Είναι μια όμορφη και οργανωμένη παραλία με λευκή άμμο αλλά και πολλά φύκια. Η θάλασσα ρηχή και πολύ ζεστή.Προς το μεσημέρι άρχισε και η άμπωτη. Μπορεί να μην απολαύσαμε τη θάλασσα αλλά ήταν μια ευχάριστη εμπειρία που κολυμπήσαμε στο κόλπο του Μεξικού.






Το απόγευμα φεύγουμε από την παραλία και πάμε πάλι στο Tarpon Springs για να κάναμε βαρκάδα στο κόλπο του Μεξικού. Στο λιμάνι υπάρχουν πολλές εταιρείες που έχουν στήσει περίπτερα στα οποία ενημερώνουν τους τουρίστες για τις βόλτες που πραγματοποιούν με τα πλοιάριά τους. Η εκδρομή με σκάφος είναι τέλεια, απολαμβάνοντας τα νερά του κόλπου, που σε κάποια σημεία έχουν υποχωρήσει κιόλας, λόγω της άμπωτης και οι βάρκες να έχουν βγει στη στεριά και βλέποντας τα δελφίνια να κολυμπούν δίπλα μας. Σταματήσαμε για μισή ώρα σένα μεγαλύτερο νησί που ήταν γεμάτο με κοχύλια ,που μαζέψαμε αφού μας προέτρεψαν οι οδηγοί του σκάφους και ήταν πράγματι πολύ όμορφα. Η εκδρομή από το Tarpon Springs στον κόλπο του Μεξικού αξίζει πολύ και είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Επιστρέψαμε αργά το απόγευμα ενθουσιασμένοι με όλα αυτά που αντικρύσαμε.






















Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Πάμε στην Ατλάντα,740 χλμ. Κινούμαστε άνετα ,συναντώντας κατά διαστήματα ολιγόλεπτες καταιγίδες και φτάνουμε το απόγευμα στο κέντρο της Ατλάντας. Γίνεται ένας χαμός. Πολύ κίνηση και πολύς κόσμος παντού. Με δυσκολία βρήκαμε και παρκάραμε και πάμε κατευθείαν στο μουσείο της Coca Cola (World of Coca Cola Museum in Atlanta),που βρίσκεται σε συγκρότημα απέναντι από το Centennial Olympic Park και δίπλα στο Georgia Aquarium και το Κέντρο Πολιτικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έχει μεγάλη ουρά, αλλά ευτυχώς προχωράει γρήγορα και όση ώρα περιμέναμε βγάλαμε επιτόπου on line τα εισιτήρια. Το μουσείο παρουσιάζει εκθέματα σχετικά με τη μυστική φόρμουλα της Coca Cola,τη διαφημιστική ιστορία της αλλά και τα συλλεκτικά μπουκάλια του αναψυκτικού. Το πιο διασκεδαστικό όμως είναι στον τελευταίο όροφο που επιτρέπει τους επισκέπτες να δοκιμάσουν εντελώς δωρεάν και όση ποσότητα θέλουν 60 διαφορετικές γεύσεις από όλο τον κόσμο. Κατά τα άλλα δεν είχε κάτι το ενδιαφέρον και η επίσκεψη ήταν πολύ σύντομη.





































Περάσαμε έξω από το CNN Centre και συνεχίσαμε κάνοντας βόλτα στο Olympic Park που κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.Ένα βασικό χαρακτηριστικό του πάρκου είναι το διαδραστικό σιντριβάνι Fountain of Rings , όπως και το ένα μνημείο που τιμά τον Πιέρ ντε Κουμπερτέν, τον πατέρα του σύγχρονου Ολυμπιακού κινήματος. Γενικά είναι ένα όμορφο πάρκο με πολύ πράσινο και η βόλτα σε αυτό είναι πολύ ευχάριστη, αφού συναντάς πολλά σημεία που είναι συνδεδεμένα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.Στην κεντρική είσοδο βέβαια σε καλωσορίζουν οι Ολυμπιακοί Δακτύλιοι. Πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο κάναμε και μια βόλτα με το αυτοκίνητο στις γύρω γειτονιές και διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν και τόσο φιλικές και ασφαλείς, που κάτι παρόμοιο δεν είχαμε συναντήσει στις προηγούμενες πόλεις.













Κυριακή 16 Ιουλίου 2023
Σήμερα όλη μέρα έχει λούνα πάρκ. Πάμε στο θεματικό πάρκο Six Flags Over που είναι αρκετά μεγάλο,με πολλά roller-coaster.Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν!














Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Ταξιδεύουμε για Σινσινάτι πόλη της πολιτείας Οχάιο,750 χλμ περίπου.Πάμε απλά για να διανυκτερεύσουμε,να μοιράσουμε τα χιλιόμετρα για τον επόμενο προορισμό μας που είναι το Μπάφαλο.Ταξιδεύουμε ανάμεσα από ατελείωτες εκτάσεις με δάση.Το απόγευμα φτάσαμε στο Σινσινάτι και πάμε σ΄ ένα outlet εμπορικό χωριό στο Premium Outlet.Πολύ καλό,με καλές τιμές, χωρίς πολύ κόσμο, κάναμε τα ψώνια μας και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο, συνοδευόμενοι από καταρρακτώδης βροχή.









Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Ξεκινήσαμε για Μπάφαλο,694 χλμ,συνηθίσαμε στα πολλά χιλιόμετρα και πάμε δυνατά με λίγες στάσεις. Ο δρόμος χωρίς κίνηση μια ατελείωτη ευθεία. Νωρίς το απόγευμα φτάσαμε στη πόλη Ναΐγκάρα Φολς.Παρκάραμε σε δημόσιο πάρκινγκ ακριβώς στην είσοδο του πάρκου με τους καταρράκτες και πληρώσαμε 10$ για όλη μέρα. Πάμε κατευθείαν προς τους καταρράκτες.




































Το θέαμα είναι φανταστικό. Απερίγραπτο,μοναδικό.Οι καταρράκτες Νιαγάρα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα στον κόσμο. Τεράστιοι σε πλάτος και τα πλούσια νερά του ποταμού Νιαγάρα πέφτουν από μεγάλο ύψος με τεράστια δύναμη στο κενό.Δεν χορταίνεις να τους κοιτάς από ψηλά. Ακριβώς απέναντι ο Καναδάς. Μας χωρίζει η λίμνη και μας ενώνει η γέφυρα. Το εκπληκτικό αυτό θέαμα μπορείς να το πλησιάσεις με τα σκάφη που οργανώνουν μια εκπληκτική κρουαζιέρα. Ανεβήκαμε και μεις στο σκάφος, φορέσαμε τα μπλε αδιάβροχα που μας έδωσαν με την έκδοση των εισιτηρίων και ξεκινήσαμε τη κρουαζιέρα. Είναι συγκλονιστικό το πόσο κοντά βρισκόμαστε στη συναρπαστική ροή του νερού,τη δύναμη και την ομίχλη των καταρρακτών. Αυτό που ζούμε είναι συναρπαστικό, φαντασμαγορικό. Το θέαμα για μας πρωτοφανές. Ατελείωτες φωτογραφίες, οι οποίες όμως δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Γίναμε μούσκεμα αλλά το ευχαριστηθήκαμε. Πολύ ωραία εμπειρία ,φύγαμε ενθουσιασμένοι!

Τετάρτη19 Ιουλίου 2023



Πάμε στους καταρράκτες πάλι, αλλά αυτή τη φορά από την πλευρά του Καναδά. Διασχίσαμε με τα πόδια τη γέφυρα που ενώνει τις δύο χώρες. Στον Καναδά χρειάστηκε να γίνει έλεγχος των διαβατηρίων, και είχε μια μικρή αναμονή, καθώς πάντα έχει κόσμο που πηγαινοέρχεται. Από τον Καναδά η θέα προς τους καταρράκτες είναι πιο ολοκληρωμένη. Σε συναρπάζουν και σε καθηλώνουν με το μαγευτικό τους τοπίο, δημιουργώντας δέος απέναντι στο μεγαλείο της φύσης. Στην όχθη έχουν βάλει κάγκελα και είναι σαν ένα τεράστιο μπαλκόνι. Έχει πολύ κόσμο που παρατηρεί και φωτογραφίζει τους καταρράκτες. Περπατήσαμε κατά μήκος και θαυμάσαμε το θέαμα. Όσο πλησιάζαμε προς το ποτάμι, παρόλο που βρισκόμαστε αρκετά μακριά από την κορυφή, γινόμαστε μούσκεμα από τη δύναμη του νερού που τρέχει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακά. Συνεχίσαμε παράλληλα και κατευθυνθήκαμε προς το Clifton Hill,το Λας Βέγκας του Οντάριο, που είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς και διάσημους δρόμους. Το Clifton Hill μιμείται τέλεια τα έντονα φώτα που προσφέρει το Λας Βέγκας. Έχει πολλά θεματικά καταστήματα, καζίνο, λούνα πάρκ και πολύ κόσμο που διασκεδάζει με κάθε τρόπο. Αργά το απόγευμα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Στην έξοδο στο τελωνείο του Καναδά πληρώσαμε 1$ το άτομο (αστείο μας φάνηκε ) και στην Αμερική έγινε πάλι ο τυπικός έλεγχος. Συνεχίσαμε τη βόλτα μας στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από τους καταρράκτες, συναντήσαμε το ποτάμι περπατήσαμε δίπλα του και φτάσαμε στην κορυφή του , πολύ κοντά από εκεί που το νερό πέφτει με ορμή. Η ξεχωριστή ομορφιά συνεχίζεται και τα πάντα γύρω μας είναι φανταστικά.
























Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Επιστρέφουμε στη Νέα Υόρκη περίπου 600 χλμ. Προχωράμε άνετα σε όχι πολύ μεγάλους δρόμους, που είχαμε συνηθίσει, μόνο με δύο λωρίδες μέσα στο πράσινο και με λίγη κίνηση. Πριν μπούμε στη Νέα Υόρκη σταματήσαμε σ΄εμπορικό χωριό πολύ μεγάλο και γνωστό στην περιοχή στο Woodbury Common Premium Outlets.Κάναμε τα ψώνια μας, φάγαμε και όταν έκλεισε αργά το απόγευμα συνεχίσαμε για Νέα Υόρκη.




Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

]Ξεκινήσαμε τη μέρα μας από το Jersey City.Παρκάραμε σε ανοιχτό πάρκινγκ κοντά στο λιμάνι και από κει πήραμε το καραβάκι για το Liberty Island το νησί που βρίσκεται το Άγαλμα της Ελευθερίας. Τα εισιτήρια τα βγάλαμε επί τόπου από τα εκδοτήρια και κόστισαν 24$ το άτομο. Έχει πολύ συχνά δρομολόγια οπότε δεν περιμέναμε πολύ. Πριν φτάσουμε στο Liberty Island το καραβάκι έκανε πρώτα στάση στο Ellis Island.Στο νησί που πριν ένα αιώνα δεχόταν όλους τους μετανάστες που ερχόντουσαν στην Νέα Υόρκη.Σε αυτό το μέρος πραγματοποιούνταν εξετάσεις ώστε να δουν αν οι μετανάστες είναι ασφαλείς από υγειονομικής άποψης να παραμείνουν στη χώρα. Σήμερα το κτήριο που υποδεχόταν αυτούς τους ανθρώπους λειτουργεί ως εθνικό μουσείο μετανάστευσης και είναι πολύ ενδιαφέρον τόσο για την αρχιτεκτονική του όσο και για τα εκθέματά του. Υπάρχει λίστα με όλα τα ονόματα των μεταναστών στην οποία βρήκαμε και πολλά Ελλήνων. Είναι ένα μουσείο γεμάτο αναμνήσεις και πληροφορίες. Σίγουρα αξίζει ο κόπος.


























Ανεβήκαμε πάλι στο καραβάκι και συνεχίσαμε για το Liberty Island το νησί που βρίσκεται το ξακουστό Άγαλμα της Ελευθερίας. Όμορφος χώρος, τεράστιο και επιβλητικό το άγαλμα. Έχει πολύ κόσμο που θέλει να φωτογραφηθεί μπροστά από το άγαλμα. Επίσης έχει και πολύ ωραία θέα στους ουρανοξύστες του Μανχάταν. Όλα τριγύρω είναι πολύ όμορφα και σίγουρα απαραίτητη αυτή η βόλτα. Νιώθοντας γεμάτοι από την επίσκεψη στο άγαλμα της Ελευθερίας επιστρέψαμε με το καραβάκι, απολαμβάνοντας τη θέα, στο Jersey City.













Από εκεί πάμε βόλτα με το αυτοκίνητο στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Υόρκης. Διασχίσαμε την διάσημη 5th Avenue και άλλους παράλληλους και κάθετους σε αυτή δρόμους και καταλήξαμε στην Astoria όπου μας περίμενε ο φίλος μας που ζει εκεί. Ωραία συνοικία διαφορετική από την υπόλοιπη Νέα Υόρκη. Πιο χαμηλά σπίτια και με όμορφες γειτονιές. Ήπιαμε καφέ σε ελληνική καφετέρια και απέναντι υπάρχει καντίνα με αυθεντικό ελληνικό γύρο. Συνεχίσαμε τη βόλτα μας και φτάσαμε στο Long Island City που είναι πολύ κοντά. Περπατήσαμε στο καταπράσινο πάρκο που βρίσκεται στην παραλία, με θέα το φωταγωγημένο Μανχάταν, που είναι πανέμορφο. Δεν έχει κόσμο, είναι ήρεμα και η θέα είναι μαγική.






















Και αφού είναι το τελευταίο βράδυ μας στη Νέα Υόρκη, πάμε να ζήσουμε ξανά τη ζωντάνια της Times Square,αλλά αυτή τη φορά μέσα από το αυτοκίνητο.Γίνεται ένας χαμός.Όλα τα αυτοκίνητα ακινητοποιημένα.Θα μπορούσες όλο το βράδυ να χαζεύεις τα φώτα των panels σε συνδυασμό με τις ασταμάτητες κόρνες των θυμωμένων Νεοΰορκέζων οδηγών που δεν υπολογίζουν τίποτα. Τεράστια εμπειρία να οδηγείς στην Times Square ανάμεσα σε τεράστια και και πανάκριβα αυτοκίνητα.









ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Μια τελευταία βόλτα στην Νέα Υόρκη στις γειτονιές του Jersey για πρωινό και πάμε από νωρίς στο αεροδρόμιο για το ταξίδι της επιστροφής. Πετάμε στις 6:30 το απόγευμα. Από νωρίς τακτοποιήσαμε τα διαδικαστικά και με μια μικρή καθυστέρηση πετάμε για Βρυξέλλες. Ευχαριστημένοι και γεμάτοι από νέες εμπειρίες αποχαιρετούμε την Αμερική που τελικά αξίζει πολύ!!!

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Φτάσαμε πολύ πρωί στις Βρυξέλλες. Έχουμε 5 ώρες αναμονή και για αυτό με ταξί πάμε στο κέντρο της πόλης. Κάνει πολύ κρύο, έχει 13°C και ψιλοβρέχει. Περπατήσαμε στους κεντρικούς δρόμους, περάσαμε από την Γκραν Πλας,την επιβλητική πλατεία που βρίσκεται στον πυρήνα της παλιάς πόλης των Βρυξελλών και είναι μια από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου. Κάναμε και μια στάση στη μασκότ της πόλης,το διάσημο άγαλμα του αγοριού Manneken Pis και με τραμ πήγαμε για λίγο και στο Atomium στη γιγαντιαία αναπαράσταση της χημικής σύστασης του σιδήρου. Βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες και επιστρέψαμε στο αεροδρόμιο για να συνεχίσουμε το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα μας.



















 
Μηνύματα
116
Likes
185

EKAR

Member
Μηνύματα
19
Likes
191
Speechless!Πως μεγάλωσαν τα παιδιά έτσι ρε συ? Έβλεπα το πρώτο σου ταξίδι το 2018,και πλέον σας περάσανε σε μποι!Να΄στε καλα να ταξιδεύετε!
Αυστρία - Γαλλία - Γερμανία - Ελβετία - Ιταλία - Ουγγαρία - Ρουμανία - Σερβία - Roadtrip Αθήνα - Παρίσι μέσω Ουγγαρίας Οδικώς με παιδιά
Μαζί τους μεγαλώνουμε και εμείς..ευχαριστούμε για τις ευχές .!!!!! και εσείς να έχετε καλά ταξίδια με υγεία.
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.043
Likes
1.641
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Ωραίο ταξίδι με παιδιά. Πλούτος από εντυπώσεις!
Χαρείτε όσο μπορείτε και άλλα ταξίδια μαζί τους γιατί σε λίγα χρόνια θα θέλουν να ταξιδεύουν μόνα τους με τις παρέες τους.
 

EKAR

Member
Μηνύματα
19
Likes
191
Ωραίο ταξίδι με παιδιά. Πλούτος από εντυπώσεις!
Χαρείτε όσο μπορείτε και άλλα ταξίδια μαζί τους γιατί σε λίγα χρόνια θα θέλουν να ταξιδεύουν μόνα τους με τις παρέες τους.
Έχεις απολύτο δίκιο.Όντως σε λίγα χρόνια η παρέα θα αλλαξει. Νιώθουμε οτι ο χρόνος μας πιέζει ωστε να έχουμε οσο το δυνατόν περισσότερες αναμνήσεις μαζί.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.121
Likes
24.270
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Καταπληκτικό ταξίδι.
Θαυμάσια περιγραφή και φωτογραφίες.
Να είστε γεροί και να ταξιδεύετε.
 

Maryd14

Member
Μηνύματα
34
Likes
66
Είμαστε κι εμείς μια οικογένεια που ταξιδεύει οικογενειακώς στην Ευρώπη από τότε που τα παιδιά ήταν πολύ μικρά κι ευτυχώς ακόμα και τώρα που είναι νέοι ενήλικες τα οικογενειακά ταξίδια συνεχίζονται. Να είστε καλά να ταξιδεύετε!
Θα μπορούσες να μας δώσεις μία τάξη μεγέθους για το κόστος της ενοικίασης του αυτοκινήτου για αυτό το ταξίδι; Είναι κάτι που κι εμείς σχεδιάζουμε (ελπίζω για το κοντινό μέλλον!) Ευχαριστώ πολύ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.309
Μηνύματα
887.556
Μέλη
38.976
Νεότερο μέλος
Aspalath

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom