Βουλγαρία Ρουμανία Road trip Βουλγαρία Ρουμανία

Nick damis

Member
Εχω βγάλει Revolut. Οι συναλλαγές γίνονται με κάρτα ή θα χρειαστεί να βγάλω συνάλλαγμα για Βουλγαρία και Ρουμανία; Αν ναι, είναι προτιμότερο από Ελλάδα ή από κάποιο ανταλλακτήριο εκεί;

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εχω βγάλει Revolut. Οι συναλλαγές γίνονται με κάρτα ή θα χρειαστεί να βγάλω συνάλλαγμα για Βουλγαρία και Ρουμανία; Αν ναι, είναι προτιμότερο από Ελλάδα ή από κάποιο ανταλλακτήριο εκεί;
Η κάρτα περνάει σχεδόν παντού στις πόλεις. Αλλά για πάρκινγκ ακόμα και σε μεγάλες πόλεις (κάποια όχι και τόσο κεντρικά δεν δέχονται ακόμα €) και για να κινηθείς στην επαρχία, και όταν λέω επαρχία δεν εννοώ τη Φιλιππούπολη ή το Σιμπίου αλλά χωριά και κάποια αξιοθέατα εκτός πόλεων που δεν είναι και τόσο τουριστικά, θα χρειαστείς συνάλλαγμα.

Συνάλλαγμα κάνεις είτε σε ανταλλακτήριο εκεί, είτε με ανάληψη απο τη Revolut εκεί πάλι

rivarisan

Member
Καλησπέρα! Το πλάνο είναι road trip από Θεσσαλονίκη για βουκουρεστι (πρωτοχρονιά). Λέμε 1 νύχτα σοφία, 4 βουκουρεστι κ μετά? Θέλουμε να δούμε κ κάστρα κ το αλατορυχειο. Έχω χαθεί όμως λίγο. Μήπως πρέπει να το πάμε ανάποδα? Πρώτα προς brasov κ μετά βουκουρεστι? Συμβουλές για το road trip? Διόδια, αναμονές στα σύνορα κλπ?

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Λέμε 1 νύχτα σοφία, 4 βουκουρεστι κ μετά? Θέλουμε να δούμε κ κάστρα κ το αλατορυχειο. Έχω χαθεί όμως λίγο. Μήπως πρέπει να το πάμε ανάποδα? Πρώτα προς brasov κ μετά βουκουρεστι?
Το αλατωρυχείο είναι κοντά στη Κλουζ Ναπόκα και δεν έχει καμία σχέση με το Μπρασοβ και το Βουκουρέστι....Λίγο έχεις χαθεί, όσο πατάει η γάτα :)

Καταρχάς πόσες μέρες θα είναι το ταξίδι. 5 διανυκτερεύσεις (όσες γράφεις; ) ή παραπάνω; Οι 4 διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι είναι πολλές.

rivarisan

Member
Το αλατωρυχείο είναι κοντά στη Κλουζ Ναπόκα και δεν έχει καμία σχέση με το Μπρασοβ και το Βουκουρέστι....Λίγο έχεις χαθεί, όσο πατάει η γάτα :)

Καταρχάς πόσες μέρες θα είναι το ταξίδι. 5 διανυκτερεύσεις (όσες γράφεις; ) ή παραπάνω; Οι 4 διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι είναι πολλές.
Ναι όντως έχω χαθεί…. Σύνολο 7 νύχτες (μπορεί κ 8). έχουμε κ τα εφηβακια που θέλουν χιονοδρομικο…. 4 διανυκτερεύσεις για να κάνουμε κ καμιά εκδρομή εκεί γύρω, να πάμε κ στα σπα.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Σύνολο 7 νύχτες (μπορεί κ 8). έχουμε κ τα εφηβακια που θέλουν χιονοδρομικο…. 4 διανυκτερεύσεις για να κάνουμε κ καμιά εκδρομή εκεί γύρω, να πάμε κ στα σπα.
Αφού οι έφηβοι συνταξιδιώτες θέλουν σκι, θα το βρείτε στο Poiana Brasov. Καλό είναι να κάνετε μία τουλάχιστον διανυκτέρευση στο Μπρασοβ για να ευχαριστηθείτε τη βόλτα στο χιονοδρομικό.

Αν δεν θέλετε να μετακινείστε πολύ, που είναι και το καλύτερο για την εποχή που πάτε, θα πρέπει να ξεχάσεις τα αλατωρυχεία. Είναι πολύ μακριά απο Βουκουρέστι και Μπρασοβ για να το κάνεις ημερήσια χειμώνα που η μέρα είναι μικρή και οι δρόμοι επαρχιακοι και σε πολλά σημεία ορεινοί. Τα αλατωρυχεια είναι προσιτά για ημερήσια απο το Σιμπιου.

Να έχεις υπ όψιν σου ότι στη διαδρομή απο Βουκουρέστι για Μπρασοβ την εποχή που θα πάτε και λόγω εορτών θα έχει πολύ κίνηση. Αυτό σημαίνει μικρές ταχύτητες και περισσότερο χρόνο για κινηθείτε απο τη μία πόλη στην άλλη. Μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι ορεινή.

Επίσης καλό είναι να έχετε χειμερινα ελαστικά στο αυτοκίνητο σας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.101
Μέλη
39.856
Νεότερο μέλος
liisa t

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom