Ιταλία Road trip Ελλάδα Ιταλία

Vassilis123

New Member
Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι ο Βασίλης και εγινα μελος καθως ξεκινησα να διαβαζω τις ιστοριες σας. Εχω στο μυαλο μου τα τελευταια 3-4 χρονια να κανω ενα ταξιδι οδικως απο Ελλαδα( Λαρισα συγκεκριμενα) προς Ιταλια. Ειμαστε οικογενεια με 2 παιδια, 12 και 14 ετων. Εχω ανετο αυτοκινητο, πετρελαιο. Θα εχουμε στην διαθεση μας 10 μερες περιπου, ισως και 2 εβδομαδες.
η πρωτη μας σκεψη ηταν να ξεκινησουμε απευθειας μεχρι Σερβια( βελιγραδι ή Νις) για πρωτη διανυκτερευση και απο εκει 2η διανυκτευρευση Λιουμπλιάνα ή Ζάγκρεμπ και την επομενη να μπουμε Ιταλια. ο σκοπος μας ειναι να παμε μεχρι βορειοανατολικη ιταλια (Πορτοφινο) και ισως να πεταχτουμε 1-2 μερες μεχρι Νικαια-Μονακο-Καννες κτλ. Απλα προβληματιζομαστε σχετικα με τισ μερες και το ποσο κουραστικο θα ειναι.Οχι η οδηγηση αλλα το οτι θα πρεπει καθε μερα να μετακινουμαστε. δεν θα εχουμε την πολυτελεια να κατσουμε 2-3 μερες καπου.
Δευτερη σκεψη μας ηταν να παμε Ηγουμενιτσα (3 ωρες απο Λαρισα) και να παμε Μπριντιζι με καραβι και απο εκει να ανεβουμε προσ τα πανω. Ισως να παμε Ναπολι-Αμαλφι και παραθαλασσια καπως. Που ξερω?
Αν καποιος εχει ιδεες σχετικα ας μας προτεινει διαφορα!
Δεν θελουμε να περασουμε απο Αλβανια, αν καποιος θελει να μας προτεινει αυτη την διαδρομη. ισως καποια αλλη στιγμη που θελουμε να παμε Δαλματικες Ακτες.

Σας ευχαριστω!

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Με 10 μερες εγω θα προτεινα την κουρτινα 2 (Brindisi ----> Naples, Matera, Alberobello, Amalfi Coast --- βγαίνει ωραία σε 10-12 μέρες) ή και Σικελία (το έκανα εγω πέρυσι Μάιο βέβαια που δεν έχει τον χαμό)
Μην βάλετε κάθε μέρα αλλαγή ξενοδοχείου, θα ειναι κουραστικό κ χρονοβόρο

Εννοείται οτι οι μέρες στο πλοίο θεωρούνται εξτρα

Vassilis123

New Member
Με 10 μερες εγω θα προτεινα την κουρτινα 2 (Brindisi ----> Naples, Matera, Alberobello, Amalfi Coast --- βγαίνει ωραία σε 10-12 μέρες) ή και Σικελία (το έκανα εγω πέρυσι Μάιο βέβαια που δεν έχει τον χαμό)
Μην βάλετε κάθε μέρα αλλαγή ξενοδοχείου, θα ειναι κουραστικό κ χρονοβόρο

Εννοείται οτι οι μέρες στο πλοίο θεωρούνται εξτρα
Σε ευχαριστω πολυ!Τα βαζουμε ολα στο τραπεζι και βλεπουμε!

Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Αν μιλάμε για καλοκαίρι και Ακτή Αμάλφι με αυτοκίνητο θα έλεγα ότι δεν είναι καλή ιδέα. Πήγαμε πέρυσι με μηχανή και ήταν αρκετά εκνευριστικό. Αν έχετε υποδομή και δυνατότητα να πληρώνεται πάρκινγκ σε κάθε χωριό τότε οκ.
Θα πρότεινα την πρώτη επιλογή με Λιουμπλιάνα μέσα που είναι πολύ όμορφη και από εκεί Νις-Λιουμπλιανα-Βενετια-Βερονα-Δολομίτες-Μιλάνο με Κόμο-Πορτοφινο.

Vassilis123

New Member
Αν μιλάμε για καλοκαίρι και Ακτή Αμάλφι με αυτοκίνητο θα έλεγα ότι δεν είναι καλή ιδέα. Πήγαμε πέρυσι με μηχανή και ήταν αρκετά εκνευριστικό. Αν έχετε υποδομή και δυνατότητα να πληρώνεται πάρκινγκ σε κάθε χωριό τότε οκ.
Θα πρότεινα την πρώτη επιλογή με Λιουμπλιάνα μέσα που είναι πολύ όμορφη και από εκεί Νις-Λιουμπλιανα-Βενετια-Βερονα-Δολομίτες-Μιλάνο με Κόμο-Πορτοφινο.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.Βασικα αυτό που προτείνεις είναι αυτό που γενικά κουβεντιαζουμε το τελευταίο διάστημα. Απλά ανέφερα και το Μπρίντιζι λόγω κέρδους χρόνου.Πιο πολύ όμως το εντελώς οδικως σκέφτομαι γιατί από Μπρίντιζι θα βγω ποκυ χαμηλά.Δεν βγαίνουν οι μέρες να φτάσω Πορτοφινο.Αυτο που προτείνεις και σκέφτομαι το έχεις κάνει?Βγαίνουν οι 12 μέρες περίπου?

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.034
Μέλη
39.752
Νεότερο μέλος
Vassilis123

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom