Γαλλία Ισπανία Ιταλία Μονακό Road trip Μιλάνο-Νότια Γαλλία-Βαρκελώνη

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
astrah, erminathess σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. Ήταν πράγματι πολύ όμορφα! Τώρα γράφοντας την ιστορία "ξαναζώ" τις υπέροχες αυτές στιγμές!
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
απο τη μια η περιγραφη του traveler και απο την αλλη η δικη σου ...δεν βλεπω την ωρα να βρεθω como,bellagio,varennα....
μας μεταφερεις σε μερη μαγικα !!!!!!!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Νοtte bianca in Genova

Μετά από οδήγηση 2 περίπου ωρών ανάμεσα στα ιταλικά βουνά, βραδάκι πια φτάνουμε στη Γένοβα. Η πρώτη εικόνα της πόλης μας εντυπωσιάζει! Αμφιθεατρικά χτισμένη, όμορφα φωτισμένη, με έναν εντυπωσιακό δρόμο να μας χαρίζει ωραίες εικόνες του λιμανιού..Οδεύουμε, λοιπόν, προς το κέντρο με σκοπό να βολτάρουμε και φυσικά να δοκιμάσουμε αυθεντικό pesto genovese. Έλα όμως που λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο. Από το λιμάνι κιόλας ένα φαινόμενο μας έχει κινήσει την περιέργεια. Υπάρχουν παντού παρκαρισμένα αυτοκίνητα και άδεια θέση parking δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Πλησιάζουμε το κέντρο, κι εκεί τα ίδια! Χωνώμαστε στα στενάκια, ξεμακραίνουμε προς τον λόφο και το άνω μέρος της πόλης, κι εκεί καμία διαφορά. Επίσης, βλέπουμε άφθονο κόσμο να κυκλοφορεί. Ζωντάνια, κίνηση και κοσμοσυρροή! Εύλογα απορούμε! Σαββατόβραδο μεν, αλλά να γίνεται τέτοιος χαμός! Οι φίλοι μας που δουλεύουν στη Σουηδία (υποτυπώδης νυχτερινή ζωή) σκέφτονται το ενδεχόμενο μετανάστευσης στην Γένοβα!:p Όταν τελικά, ως κλασσικοί Έλληνες, βρίσκουμε μια θεσούλα και στριμώχνουμε το Musa κατευθυνόμαστε προς το κέντρο με σκοπό να λύσουμε το μυστήριο. Είναι η Γένοβα η Μύκονος της Ιταλίας ή παίζει κάτι άλλο; Τελικά την απάντηση την δίνουν λίγο μετά οι μπάντες που παίζουν σε διάφορες γωνιές του δρόμου, τα αυτοσχέδια-υπαίθρια κλαμπάκια με djs να παίζουν μουσική στο δρόμο και εκατοντάδες κόσμο να χορεύει τριγύρω, τα ανοιχτά μουσεία, τα ανοιχτά μαγαζιά και το πλήθος του κόσμου που κυκλοφορεί χαρούμενο. Πλήθος πολυποίκιλο και άκρως ζωηρό! Προς τι όμως όλα αυτά; Notte bianca είναι η απάντηση ή αλλιώς λευκή νύχτα! Μία νύχτα τον χρόνο (τον Σεπτέμβρη) παραμένουν τα μαγαζιά και τα μουσεία ανοιχτά και γίνονται εκδηλώσεις σε όλη την πόλη. Εκδηλώσεις μουσικές κάθε είδους καθώς και σε ευρύτερο καλλιτεχνικό πλαίσιο (προβολές ταινιών, λογοτεχνικές συζητήσεις κλπ). Η πόλη μένει "ξάγρυπνη" όλο το βράδυ!
Έτσι κι εμείς δεν αργήσαμε να μπούμε στον ρυθμό της. Η βόλτα στην ατμοσφαιρική Via Garibaldi με τα υπέροχα κτίρια ήταν απόλαυση. Η ματιά μας τρύπωνε πίσω από τις κουρτίνες κάθε εντυπωσιακού palazzo και αντίκρυζε ζωγραφιστά ταβάνια, κρυστάλλινους πολυελαίους και αύρα πολυτέλειας γενικότερα. Τελικά καθήσαμε για φαγητό στο Da Gaia στο μικροσκοπικό σοκάκι Vico dell'Argento. Σε έναν μικρό, ρουστίκ διακόσμησης χώρο απολαύσαμε ιταλικές νοστιμιές και ένα ευωδιαστό, αυθεντικό pesto genovese. Bellissimo!:p
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα εγκαταλείψαμε την Γένοβα χαρούμενοι και απόλυτα ικανοποιημένοι από τις πολλές, ευχάριστες εκπλήξεις που μας πρόσφερε απλόχερα! Δρόμο παίρνουμε, δρόμο αφήνουμε, αποχωριζόμαστε την πλανεύτρα Ιταλία και κινούμαστε πλέον σε γαλλικό έδαφος. Αναβάλλουμε μία μέρα το ραντεβού με το Μονακό, τη Νίκαια και τις Κάννες και καταλήγουμε στην Grasse. Σε όλη τη μεταμεσονύκτια διαδρομή αντιλαμβανόμαστε ότι κατά διαστήματα από κάπου μακρια μας γνέφει η θάλασσα και οι γοητευτικές πόλεις της ιταλογαλλικής ριβιέρας. Τα φώτα των πόλεων και η βραδινή λάμψη της θάλασσας μας προετοιμάζουν για την αυριανή αποκάλυψη!
Γύρω στις 3:00 φτάνουμε στο ξενοδοχείο μισοκοιμισμένοι! Το ξενοδοχείο είναι το Μercure Grasse, 2 χιλιόμετρα περίπου μακριά από το κέντρο της Grasse, με όμορφη διακόσμηση σε στυλ γαλλικής εξοχής και στην τιμή των 100 ευρώ τη βραδιά το δίκλινο. Hotel room Mercure Grasse: presentation of Mercure's hotel services in GRASSE Εξαντλημένοι αλλά και απόλυτα ικανοποιημένοι βυθιζόμαστε στο αναπαυτικό κρεβάτι μας. Ο ύπνος είναι θέμα δευτερολέπτων!:) Όλο το βράδυ ονειρευόμουν την Cote d'Azur!
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Αχχχ Bella Italia...Ετοιμάζομαι τον Νοέμβρη για Κόμο- Βενετία και ομολογώ έχω συνταχθεί πλήρως με ό,τι γράφεις!!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
eftichia-twinkie η λίμνη του Κόμο είναι πανέμορφη, τα χωριουδάκια τριγύρω εξίσου! Η μονοήμερη εκδρομούλα μας έδωσε μία υπέροχη γεύση της περιοχής και έναν ακόμα προορισμό στα υπόψιν για ένα ρομαντικό τριήμερο!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Εξερευνώντας την Κυανή Ακτή

Κυριακή πρωί! Ξυπνάμε ανανεωμένοι, ο ήλιος λάμπει, η μέρα είναι εντελώς καλοκαιρινή...Ό,τι πρέπει για εξερεύνηση της Κυανής Ακτής! Πρώτος προορισμός μας οι δημοφιλείς Κάννες. Αφού βρίσκουμε να παρκάρουμε (με σχετική δυσκολία) ξεκινάμε την περιήγηση. Φυσικά αρχίζουμε από την Croisette. Τον περίφημο δρόμο που εκτείνεται παράλληλα με την ακτή. Στην αρχή βολτάρουμε δίπλα από την παραλία των Καννών, μια μεγάλη αμμώδη παραλία δίπλα στο δρόμο με τους χαρακτηριστικούς φοίνικες αραιά και πού. Nothing impressive at all!:roll: Έπειτα συνεχίζουμε δίπλα στην μαρίνα με τα πολυτελή γιωτ όπου όμως είναι κρυμμένα πίσω από κάτι διαχωριστικά πανιά λόγω μιας έκθεση ναυσιπλοϊας. Μόνο πληρώνοντας είσοδο θα μπορούσαμε να έχουμε οπτική πρόσβαση. Προφανώς δεν το κάναμε! Στη συνέχεια υπάρχει κάτι σαν έκθεση-παζάρι με διάφορα παραδοσιακά και αναμνηστικά είδη-ούτε κι αυτό ήταν κάτι αξιόλογο. Συνεχίζουμε τη βόλτα κατευθυνόμενοι προς το κέντρο της πόλης όπου δεν βρήκαμε κάτι το γραφικό ή το ενδιαφέρον. Παραδοσιακή boulangerie που ονειρευόμασταν για πρωινό δεν βρήκαμε ποτέ (αρκεστήκαμε σε κάτι μέτριες μπαγκέτες!). Τα μαγαζιά επί της παραλίας μας φάνηκαν όλα τουριστικά. Και κάπως έτσι ψιλοαπογοητευμένοι, ψιλοξενερωμένοι ρίχνουμε μαύρη πέτρα πίσω μας και φεύγουμε από τις Κάννες. Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι εξαιρετικό, ούτε αναμέναμε να έχουν την αίγλη του παρελθόντος ή το glamour του φεστιβάλ. Σίγουρα πάντως περιμέναμε κάτι πιο ιδιαίτερο. Μπορεί βέβαια να έφταιξε και το γεγονός ότι η παραμονή μας στο μέρος ήταν πολύ σύντομη και πιθανόν δεν προλάβαμε να ανακαλύψουμε τις κρυφές, γοητευτικές γωνιές της!
Μετά το φιάσκο των Καννών συνεχίζουμε προς τη γειτονική Antibes. Σε σχέση με τις Κάννες είναι κάπως λιγότερο τουριστική, λίγο περισσότερο γραφική, αλλά και πάλι όχι κάτι το εξαιρετικό. Επόμενος σταθμός η δημοφιλής παραλία Baie des Anges. Ατελείωτη, αμμώδης με συμπαθητικά νερά και εκατοντάδες λουόμενους να γεύονται το δροσερό της χάδι. Παρ'όλ'αυτά δεν μας ενέπνευσε αρκετά ώστε να κάνουμε τη βουτιά μας κι έτσι αρκεστήκαμε στο να απολαύσαμε ένα καφεδάκι σ'ένα μαγαζί στο άκρο της παραλίας, το οποίο αν και ελαφρώς "ντεμοντέ":p μας πρόσφερε μία ωραία θέα του κόλπου! Μεσημεράκι πια και ολίγον τι απογοητευμένοι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση και φρεσκάρισμα.
Ένα δίωρο μετά, αναζωογοννημένοι και ορεξάτοι, επιβιβαζόμαστε στη Musa μας με προορισμό τη Νίκαια. Επιλέγουμε να ακολουθήσουμε την παραλιακή οδό που ενώνει τις Κάννες με τη Νίκαια. Η διαδρομή δυστυχώς είχε πολλή κίνηση και σε γενικές γραμμές δεν μας ενθουσίασε (ουσιαστικά διασχίσαμε τα παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα της περιοχής). Νωρίς το απογευματάκι φτάνουμε στη Νίκαια και ευτυχώς εδώ οι απογοητεύσεις της ημέρας λαμβάνουν τέλος. Παρκάρουμε το αυτοκίνητο και η βόλτα αρχίζει! Η Promenade des Anglais είναι η ιδανική επιλογή για παραθαλάσσιο περίπατο, απογευματινή άθληση ή ρομαντική περαντζάδα, τα αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα σε κάθε γωνιά είναι χάρμα οφθαλμών και η παλιά πόλη είναι υπέροχα "γαλλική"...Με γοητευτικές πλατείες, καρτ-ποσταλικές γωνιές, γουστόζικα μαγαζάκια με σουβενίρ, κομψά εστιατόρια, ρετρό μαγαζάκια που μοσχοβολάνε σοκολάτα και μπισκότα βουτύρου, στενά σοκάκια και φυσικά sokka, το κλασσικό street food της παλιάς πόλης της Νίκαιας. Κάτι σαν εξαιρετικά λεπτή τηγανίτα, τραγανή έξω, ζουμερή μέσα που σερβίρεται σε χάρτινο πιατάκι!

Αφήνουμε τη Νίκαια με την υπόσχεση της επιστροφής χωρίς να ξέρουμε ότι τα καλύτερα έρχονται. Επόμενος προορισμός μας η Eze. Επιλέγουμε τον επαρχιακό δρόμο-όνειρο που συνδέει τη Νίκαια με το Μονακό. Η διαδρομή είναι μαγευτική! Ένας φιδογυριστός δρόμος που προσφέρει πανοραμική θέα της θάλασσας, της ακτής και των παραλιακών χωριών. Την ώρα του δειλινού οι εικόνες που απολαμβάνουμε είναι ονειρικές! Και κάπως έτσι την αντικρύζουμε...Αγέρωχη, σαν αετοφωλιά σε μια κορυφή, με τα τείχη της φωτισμένα, να μας καλεί να την θαυμάσουμε. Είναι η Eze...O έρωτας της Κυανής ακτής...Ένα μεσαιωνικό χωριό απίστευτα καλοδιατηρημένο που "εποπτεύει" αρχοντικά τη Μεσόγειο. Το απολαύσαμε βράδυ, σχεδόν μόνοι μας, χαμένοι στα μισοφωτισμένα δρομάκια του, απόλυτα παραδομένοι στη γοητεία του...Τα βήματα μας οδήγησαν στην La taverne d'Antan όπου στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον ενός μεσαιωνικού στενού απολαύσαμε φίνες γαλλικές γεύσεις συνοδεία ενός υπέροχου κρασιού. Ήταν απλά τέλεια...

Τελικός προορισμός της ημέρας είναι το Μονακό. Το προσεγγίζουμε τα μεσάνυχτα. Η εικόνα του είναι σαν όνειρο στο μυαλό μου. Αμφιθεατρικά χτισμένο, με ουρανοξύστες να στέκουν δίπλα σε πολυτελείς μονοκατοικίες, το βράχο με το παλάτι να προσδίδει μυστηριακή γοητεία, τα υπερχλιδάτα πλεούμενα να εντυπωσιάζουν και το εντυπωσιακά φωτισμένο καζίνο να κερδίζει τον θαυμασμό. Όσο εγώ "ρουφούσα" εικόνες, τα αγόρια της παρέας εναλάσσονταν στο τιμόνι επιδιδόμενα σε αγωνιστική οδήγηση στους ξακουστούς δρόμους της πόλης-χώρας! Κάπως έτσι, έντονα και απολαυστικά, αυτή η γεμάτη εικόνες-εμπειρίες-απολαύσεις μέρα έφτασε στο τέλος της!
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
ψιλοαπογοητευμένοι, ψιλοξενερωμένοι ρίχνουμε μαύρη πέτρα πίσω μας και φεύγουμε από τις Κάννες. Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι εξαιρετικό, ούτε αναμέναμε να έχουν την αίγλη του παρελθόντος ή το glamour του φεστιβάλ. Σίγουρα πάντως περιμέναμε κάτι πιο ιδιαίτερο. Μπορεί βέβαια να έφταιξε και το γεγονός ότι η παραμονή μας στο μέρος ήταν πολύ σύντομη και πιθανόν δεν προλάβαμε να ανακαλύψουμε τις κρυφές, γοητευτικές γωνιές της!


Κι εμείς είχαμε ψιλοαπογοητευθεί με την επίσκεψη μας στις Κάννες, αλλά την περάσαμε πολύ γρήγορα και όπως λές κι εσύ δεν προλάβαμε να ανακαλύψουμε αυτό το κάτι που πιθανόν θα μας γοήτευε!
 

erminathess

Member
Μηνύματα
566
Likes
321
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
πολυ ομορφες οι διαδρομες σας παττυ, μονο που νομιζω οτι, λογω περιορισμενου χρονου κυριως αδικησατε τις Καννες..
Τον Ιουλιο στο συντομο περασμα μας απο cote d 'Azur μια εμπνευση της τελευταιας στιγμής μας εφερε να διανυκτερευσουμε στις Καννες, ενω αρχικα το προγραμμα ειχε τρεις μερες Νικαια και ημερησια Καννες.. Τελικα μας αρεσαν τοσο πολυ που το μετανοιωσαμε που μειναμε μονο μια μερα..
Η πολη ειναι μικρη αλλα κουκλιστικη, η παραλιακός της δρομος, η περιφημη croisette, γεματος απο υπεροχα επιβλητικα αρχοντικα κτιρια που φιλοξενουν στο ισογειο τις βιτρινες ολων των διασημων οικων μοδας, που απο μονες τους ειναι ενα αξιοθεατο, υψηλου επιπεδου εστιατορια, ατμοσφαιρικα μπαρ.. κ απεναντι το απεραντο φυσικο καλλος του γαλαζιου οριζοντα, τα σκαφακια, το παλιο λιμανι..
Ανεβαινοντας απο την παραλια προς στην rue d antibes, ενα απο τους πιο ευχαριστους εμπορικους δρομους της ευρωπης, συναντας πολλα γραφικα στενα δρομακια όπου χτυπαει η καρδια της νεολαιας για καφε, ποτο ή φαγητο.. Απο την αλλη μερια, το καστρο της παλιας πολης με τα γραφικα στενα δρομακια του σου θυμιζει οτι περα απο τη χλιδατη ατμοσφαιρα της παραλιακης- αδιαφορη για πολλους- υπαρχει και η αυθεντική ζεστη πλευρα αυτής της πολης γεματη απλα ταβερνακια και τοπικες μουσικες..
Μου κανει εντυπωση πως δεν συναντησατε ουτε μια boulangerie,αφου στο κεντρο στη rue venizelos ειναι γεματη με τετοιου ειδους εδεσματα, εμεις πραγματικα δεν ξεραμε τι να πρωτοδιαλεξουμε μεχρι να καταληξουμε στο αξεπεραστο quiche lorraine του Pauls..
ειμαι σιγουρη οτι μια δευτερη, πιο εμπεριστατωμενη επισκεψη θα σας πεισει.. φροντιστε να ειστε εκει μεχρι το απογευμα, στο ηλιοβασιλεμα, απλα υπεροχη ατμοσφαιρα..
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Mε αυτή τη δελεαστική περιγραφή με έπεισες για μια δεύτερη ευκαιρία!:) Πιστεύω πως ο χρόνος που επενδύεις σε ένα μέρος προφανώς παίζει ρόλο στις εντυπώσεις που θα σχηματίσεις καθώς όμως και το πότε επισκέπτεσαι ένα μέρος. Εμείς βρεθήκαμε Κάννες Κυριακή πρωί με τα περισσότερα μαγαζιά κλειστά, ζέστη και βαβούρα. Σίγουρα μια καθημερινή απόγευμα, την ώρα του ηλιοβασιλέματος θα ήταν διαφορετική η αίσθηση. Next time!!!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Άρωμα Grasse με σταγόνες από Aix-En-Provence

Δευτέρα πρωί...Μας βρίσκει να σεργιανίζουμε στα στενάκια της παλιάς πόλης της Grasse. Πολύχρωμα σπίτια με αύρα άλλης εποχής, γωνιές με πανέμορφα λουλούδια, μικρές πλατεϊτσες, σημεία με υπέροχη θέα, τρεχούμενα νερά...Κάθε λίγα μέτρα μας περίμενε και μία έκπληξη. Αυτή η πρωινή βόλτα ήταν απολαυστική! Κι εμείς ρουφούσαμε εικόνες, αρώματα και γεύσεις. Εικόνες γαλλικής παράδοσης και φινέτσας..Αρώματα στα υπέροχα αρωματοπωλεία-κοσμήματα με την κουκλίστικη διακόσμηση και τις υπέροχες μυρωδιές..Και γέυσεις στην boulangerie που μας ενθουσίασε σε μια μικροσκοπική πλατεία. Γευστικές μπαγκέτες, ζεστό καφεδάκι και τα πιο νόστιμα κρουασάν σοκολάτας του ταξιδιού! Κάπως έτσι αρωματικά και απολαυστικά αφήσαμε πίσω μας την Grasse και την υπόλοιπη Κυανή Ακτή και συνεχίσαμε την μικρή μας περιπέτεια προς τα δυτικά.

Επόμενη σύντομη στάση στην Aix-en-Provence. Tοποθετημένη περίπου στο κέντρο της Νότιας Γαλλίας αποτελεί ιδανικό σταθμό για καφεδάκι για τους road-tripers και όχι μόνο! H πόλη αποπνέει μια αριστοκρατική αύρα και έχει έναν έντονο παλμό. Κινηθήκαμε κυρίως στην περίφημη οδό Mirambeau (με τα ψηλά δέντρα, τα όμορφα μαγαζιά και τα υπέροχα κτίρια) καθώς και στα πίσω στενάκια. Πολύς περιποιημένος κόσμος κυκλοφορούσε χαρίζοντας στην πόλη ζωντάνια. Αφού κάναμε τις βόλτες μας απολαμβάνοντας τη λιακάδα, καταλήξαμε για καφεδάκι στο Les Deux Garcons, ένα ιστορικό καφέ με μία εσάνς πολυτέλειας άλλων εποχών. Το εσωτερικό του ήταν αρκετά εντυπωσιακό ενώ το εξωτερικό του ήταν πιο τουριστικό. Προτιμήσαμε ένα τραπεζάκι στο πεζοδρόμιο μιας και ο καιρός το επέτρεπε και ο δρόμος μπροστά μας ήταν χάρμα οφθαλμών. Παρά τη νωχελική και χαλαρή μας διάθεση αναχωρήσαμε από την Αix..Είχε σχεδόν μεσημεριάσει..Κι ανυπομονούσαμε να ανταμώσουμε με την Αrles!
 

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Πολύ ωραίο ταξίδι pattyyy. Κάποτε θα σε συμβουλευτώ…
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Patty περιγραφεις πολύ ωραια αυτα τα μέρη που τα αγαπω παρα πολύ...η κυανη ακτη και η προβηγγια ειναι μαγευτικά μερη γεματα γοητεια .....συνεχισε ,σε διαβαζω και ξαναζω τις εικονες!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.728
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom