ΗΠΑ San Francisco – Yosemite - Los Angeles – Grand Canyon – Las Vegas

Maria L.

Member
Μηνύματα
35
Likes
381
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χαβάη

Η σκέψη για να γράψω τις ταξιδιωτικές μου εμπειρίες υπάρχει εδώ και χρόνια, από τα πρώτα solo μου ταξίδια, αλλά πάντοτε κάτι με σταματούσε: πολλές ώρες δουλειάς, έλλειψη χρόνου και πάντοτε αναρωτιόμουν αν θα ενδιέφεραν οι εμπειρίες μου κάποιον πέραν του κύκλου μου.

Ίσως καποιά στιγμή να κάνω μια αναδρομή σε παρελθοντικά ταξίδια...

Προσωπικά και επαγγελματικά ταξίδια με βοήθησαν να ταξιδέψω, τολμώ να πω, στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας και των νησιών. Με το σύζυγο, Δημήτρη, ταξιδέψαμε σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και πλέον τα τελευταία 2 ½ χρόνια μετακομίσαμε Αμερική, Washington DC, και θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε όσο περισσότερα μέρη μπορούμε. Ζώντας στην Ανατολική ακτή κατά βάσει έχουμε κινηθεί σε αυτή την πλευρά της χώρας και του Καναδά.

Ήρθε η σειρά λοιπόν της Δυτικής ακτής και του 11ημερου ταξιδιού μας.

20 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου

Ημέρα 1η Washington – San Fransisco

Αναχώρηση από το Ronald Reagan Washington airport στις 7:50 για San Francisco με United με εισητήρια που κλείσαμε με bonus πόντους της Aegean (μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε εταιρία μέλος της Star Alliance) με κόστος 9.66€ (φόροι αεροδρομίων) για 2 εισητηρια!! (Παλιά έπρεπε να πάρεις τηλεφωνο στην εξυπηρέτηση της Aegean για εξαργύρωση μιλίων που έχει επιπλέον χρέωση 20€, μέσω της ιστοσελίδας δεν υπάρχει χρέωση)

Η χαρά μου πολύ μεγάλη μιας και το San Francisco το είχα ερωτευτεί από την πρώτη φορά που το είχα επισκεφθεί πριν 7 χρόνια.

Μετά από περίπου 6 ώρες πτήση φτάσαμε τοπική ώρα 10:50 μια που Ανατολίκη με Δυτική ακτή έχουν 3 ώρες διαφορά! Αφού παραλάβαμε την βαλίτσα μας πήραμε το τρενάκι που συνδέει τα τέρμιναλ με το car rental center όπου κατεβήκαμε. Η ουρά ευτυχώς δεν ήταν μεγάλη και σε περίπου 10 λεπτά ήρθε η σειρά μας στο γκισε, αφού εγινε επιβεβαίωση της κράτησης με το επιθετο και ελεγχθηκαν τα απαραίτητα διπλώματα και πιστωτική κάρτα πήραμε τα χαρτιά και κατευθυνθήκαμε στον χώρο παραλαβής του αυτοκινήτου.

Εκεί η υπάλληλος της εταιρείας Alamo μας έδειξε τον χώρο με 4-5 αυτοκίνητα της κατηγορίας που είχαμε κλείσει και μας είπε να πάρουμε όποιο θέλουμε. Είχαμε κλείσει compact SUV και διαλέξαμε ένα Nissan Rogue που είδαμε ότι είχε μόνο 900 μιλια στο κοντερ και ήταν προφανώς ολοκαίνουργιο. Τα κλειδιά είναι μέσα στο αυτοκίνητο διαλέγεις όποιο θέλεις και φεύγεις, πριν βγείς από τον χώρο υπάρχει ένας ακόμα έλεγχος οπου τσεκάρουν την κράτηση που έχεις κάνει και το αυτοκίνητο που πήρες.

Το αυτοκίνητο μας κόστισε $783 για 11 μέρες, αν κλείσετε από Ελλάδα λογικά θα είναι αρκετα φθηνότερο καθώς όταν ψάχναμε να το κλείσουμε μέσω expedia στην αρχή μας έβγαλε τιμές κατοίκων εξωτερικού αλλά όταν το αλλάξαμε σε εντός Αμερικής οι τιμές σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Η ώρα είχε πάει 13:00, νωρίς ακόμη για check-in στο δωμάτιο αλλά εξαιρετική ώρα για φαγητό. Γενικά αγαπάμε τις εκπομπές του αείμνηστου Anthony Bourdain και αν έχει επεισόδιο για τον επόμενο προορισμό μας πάντοτε σημειώνουμε τα μέρη που έχει φάει και τα δοκιμάζουμε. Μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις επιλογές του, τον εμπιστευόμαστε απόλυτα! Προορισμός μας λοιπόν το King of noodles ένα μικρό μαγαζί που εξωτερικά και εσωτερικά δε σου γεμίζει το μάτι (η κουζίνα χωριζόταν από τον χώρο των τραπεζιών με μια κουρτίνα ντουζιέρας) αλλά πραγματικά αποδείχθηκε εξαιρετικό!! Εμείς παραγγείλαμε για ορεκτικό Shanghai soup dumpling και για κυρίως Spicy beef noodle soup και fresh noodles with tomato egg. Η αναμονή είναι 30’-45’ για μεγαλύτερες παρέες αλλά για 2 άτομα πάντα είναι πιο εύκολο να σου δώσουν τραπέζι στα 10’-15’. Εάν σας αρέσει αυτή η κουζίνα το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!
king of noodles1.JPG
king of noodles2.jpg
king of noodles3.jpg


Μετά το γεύμα έφτασε η ώρα να πάμε στο Αirbnb που είχαμε κλείσει για την διαμονή μας.

Στα ταξίδια μας πάντα κοιτάμε τόσο ξενοδοχεία όσο και Airbnb και αναλόγως τιμής, τοποθεσίας κ.λ.π κλείνουμε. Έως τώρα έχουμε μείνει σε AirBnB σε Λονδίνο, Παρισι, Βιέννη, Μαδρίτη και Αθήνα και ποτέ δεν είχαμε παράπονο.

Αυτό που κλείσαμε στο San Fransisco ήταν δωμάτιο με ensuite μπάνιο σε σπίτι με 4 κρεβατοκάμαρες και 4 μπανια όπου ο ιδιοκτήτης μένει στο ένα υπνοδωμάτιο και νοικιάζει τα άλλα 3 στο AirBnB. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης, σε περιοχή με κατοικίες και εύκολο παρκάρισμα αρκεί να προσέχεις τις πινακίδες που αναφέρουν τις ώρες που επιτρέπεται. Βασικά είναι σε σημείο που αν έχεις σκοπό να κινηθείς μόνο στην πόλη δεν χρειάζεται να έχεις αυτοκίνητο. Γενικά το πιο luxury δωμάτιο που έχουμε μείνει ως τώρα. Το δωμάτιο κόστισε $593 για 4 βράδια, τα δωμάτια ξενοδοχείων είχαν κοντά στα $250 την βραδιά συν έξτρα χρέωση $30-40 για το αυτοκίνητο.

Αφού τακτοποιηθήκαμε είδαμε στον πολύ βοηθητικό welcome guide που υπήρχε στο δωμάτιο ότι στα 500 μέτρα περίπου υπήρχε σταθμος μετρό, κατεβάσαμε λοιπόν το app της τοπικης εταιρίας που διαχειρίζεται τραινα και λεωφορεία (MUNI) και αγοράσαμε day tickets με κόστος $7, πήραμε το τρένο γραμμή Μ, για Embarcadero και από εκεί τη γραμμή F για το λιμάνι. Στο γνωστό Pier 39, τουριστικό σημείο μεν, ωραία αγορά με εστιατόρια δε. Κάναμε μια αναγνωριστική βόλτα και φάγαμε μια ωραία σουπίτσα για να ζεσταθούμε στο Boudin Bakery, γιατί αν δεν το ανέφερα ήδη είχε μια ψύχρα/κρύο και πίσω για ξεκούραση.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι ο ιδιοκτήτης έχει ηλεκτρονική κλειδαριά στο σπίτι η οποια ανοιγει είτε πληκτρολογώντας τον κωδικό που σου έχει στείλει είτε μέσω του app της κλειδαριάς όταν βρίσκεσαι κοντά στην πόρτα. Πολύ βολικό καθώς ο ιδιοκτήτης έλειπε εκτός πόλης όταν φτάσαμε και ουσιαστικά τον είδαμε μόλις την 3 νύχτα (περισσοτερα για αυτήν την συνάντηση αργότερα)


Ημέρα 2η San Fransisco

Ξεκινήσαμε πρωί για να τα προλάβουμε όλα!

Πρώτη και καλύτερη η διάσημη Golden Gate Bridge! Παρκάραμε στο view point parking (δωρεάν εώς 4 ώρες) και κινηθήκαμε στην περιοχή Presidio που με λίγο περπάτημα τριγύρω θα βρεις πολλά όμορφα σημεία για να θαυμάσεις και να φωτογραφήσεις τη γέφυρα, το Αλκατράζ και το San Francisco (με καθαρή ατμόσφαιρα).
Golden Gate Bridge1.jpg

Skyline SF.jpg

Alcatraz.jpg

Καταλήξαμε στο welcome center και από εκεί πίσω στο αυτοκίνητο για να πάμε για φαγητό. Η επιλογή μας το 4505 Burgers & BBQ, πρόταση Bourdain ξανά, και πολύ κοντά στο πάρκο Alamo που ήταν η επόμενη στάση.
4505 burger2.jpg

4505 Burger.jpg

Το πάρκο έχει την καλύτερη θέα στις γνωστές και πολυφωτογραφημένες Painted Ladies αλλά και στο downtown San Francisco.
Painted ladies.jpg

Painted ladies3.jpg


Η βόλτα συνεχίστηκε με μια στάση στο πανέμορφο δημαρχείο της πόλης, που δυστυχώς ήταν κλειστό για το κοινό καθώς ήταν Σάββατο, αν το πετύχετε καθημερινή αξίζει μια επίσκεψη – μέχρι και στο γραφείο του δημάρχου μας είχαν πάει με τον ίδιο να εργάζεται, στην προηγούμενη μου επίσκεψη!
City hall2.jpg

City hall1.jpg


Σειρά είχε η Lombard street, ο πιο στριφτός δρόμος στον κόσμο, όπως αναφέρεται. Τον κατεβήκαμε με το αυτοκίνητο, που οι στροφές δεν σου επιτρέπουν να δεις πολλά πράγματα αλλά αξίζει και έχει πλάκα! Γεμάτο με τουρίστες το μέρος αλλά με εύκολο πάρκινγκ, έτσι παρκάραμε και ανεβοκατεβήκαμε στο δρόμο για καλύτερη θέα.
Lombart street2.jpg

Lombart street3.jpg

Καταλήξαμε ξανά στο λιμάνι στο Fisherman’s wharf αρχικά και μετά στο Pier 39 όπου είδαμε και τα θαλάσσια λιοντάρια να λιάζονται σε ένα κομμάτι της αποβάθρας. Ενδιαφέρον θέαμα, όχι και για πολύ ώρα μια που υπάρχει και μια σχετική μυρωδιά από τα ζώα.
Sea lions.jpg



Ημέρα 3η Monterey – Carmel by the sea – Oakland

Ξεκινήσαμε νωρίς γιατί είχαμε δρόμο σήμερα... Ως μεγάλοι λάτρεις της apple δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε μια επίσκεψη στο Apple Campus στο Cupertino. Εντυπωσιακό και ενδιαφέρον. Το visitor center προσφέρει augmented reality για να δεις το εσωτερικό του κτιρίου μέσω tablet, ταράτσα για καλυτερη θέα του κτιρίου, καφέ και φυσικά το κατάστημα που είναι από μόνο του μοναδικό!
cupertino1.jpg
cupertino2.jpg

Cupertino5.jpg

Αφού ολοκληρώσαμε την τεχνολογική μας περιπλάνηση ξεκινήσαμε για τη διαδρομή μας μέχρι το Big Sur. Ακολουθώντας τον Pacific Highway 1 πρώτη μας στάση το Monterey, στο Fisherman’s wharf έχει πολύ όμορφα και γραφικά εστιατόρια και μαγαζιά που ενώ είναι τουριστικό σημείο, οι ντόπιοι το απολάμβάνουν εξίσου. Εάν έχετε δει τη σειρά Big little lies θα αναγνωρισετε διάφορα σημεία, αφού γυρίστηκαν πολλές σκηνές εκεί.
Monterey 2.jpg
Monterey1.jpg
Monterey3.jpg


Συνεχίσαμε τη διαδρομή μας για το Carmel by the sea. Βρίσκεται στη χερσόνησο του Monterey και είναι μια γραφική παραλιακή πόλη με πολλές εξοχικές κατοικίες και εστιατόρια.

Η όρεξη μας για ιταλικό φαγητό μας οδήγησε στο εστιατόριο Little Napoli. Αφού φάγαμε και ήπιαμε απαραίτητο ήταν το επιδόρπιο όπου ήταν από το Carmel Bakery και ήταν νοστιμότατο!! Δυστυχώς δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω... το φάγαμε πολύ γρήγορα!

Συνεχίζοντας τη βόλτα κατά μήκος του δρόμου τα σημεία για φωτογραφίες είναι άπειρα...το μέρος προσφέρει τόσο όμορφη θέα όπου πραγματικά δεν ξέρεις τι να πρωτοκοιτάξεις.
Big Sur2.jpg

Μια στάση πριν και μετά τη Bixby Bridge επιβάλλεται, για τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Bixby bridge4.jpg
Bixby bridge5.jpg

Επόμενο σημείο που πιθανότατα θα το φωτογραφίσετε από το δρόμο, χρειάζεται αρκετό περπατημα για να το φτάσεις, είναι το Point Sur Lighthouse που φυσικά βρίσκεται στην άκρη ενός βράχου.
Lighthouse.jpg

Καταλήξαμε στην περιοχή Big Sur όπου και ήταν το τελικό μας σημείο καθώς έπρεπε σιγά σιγά να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

Επιλέξαμε να επιστρέψουμε San Francisco μέσω Oakland για ένα πέρασμα από την πόλη αλλά και για να διασχίσουμε την άλλη μεγάλη γέφυρα του κόλπου την Bay Bridge και να δούμε το SF φωτισμένo από την απέναντι πλευρά.

Αυτή είναι η βραδιά που γνωρίσαμε και τον ιδιοκτήτη, στις 1 τα ξημερώματα! Ο λόγος? Ο ανιχνευτής φωτιάς του δωματίου μας που ήθελε αλλαγή μπαταρίας και άρχισε να χτυπάει... Ευτυχώς του στείλαμε αμέσως μήνυμα και ήρθε άμεσα στο δωμάτιο και το απενεργοποίησε. Ο άντρας μου σηκώθηκε να του ανοίξει, εγώ τον χαιρέτησα κάτω από το πάπλωμα όσο ήταν επάνω στην καρέκλα και έβγαζε το συναγερμο!! Από τις πιο σύντομες γνωριμίες που είχα!


Ημέρα 4η San Francisco

Η τελευταία μέρα μας στο SF και η λίστα ήταν γεμάτη. Μπήκαμε λοιπόν στο αυτοκίνητο να ξεκινήσουμε. Αρχικά βρήκαμε ένα πάρκινγκ στο λιμάνι με ημερήσιο κόστος $16 και το καλό είναι πως ορισμένα πάρκινγκ, όπως αυτό που πήγαμε, είναι «ανοιχτά» και μπορείς να βγεις και να μπεις όσες φορές θες μέσα στην ημέρα αρκεί να υπάρχει διαθέσιμη θέση. Προσοχή γιατί αν αφήσεις κάτι μέσα στο αυτοκίνητο και είναι ορατό σίγουρα θα σου σπάσουν το τζάμι. Δεν ξέρω τι γίνεται αλλά σε όλα τα πάρκινγκ είτε ιδιωτικά είτε στο δρόμο είχε σπασμένα τζάμια στο έδαφος.

Πρώτη στάση η Chinatown που είναι μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες της Αμερικής. Κόσμος πάει και έρχεται, ψωνίζει, τρώει και γενικά υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στην περιοχή. Οι μυρωδιές δεν σε αφήνουν ασυγκίνητο και έτσι καταλήξαμε σε ένα όπως αναφέρεται από τα παλαιότερα dim sum εστιατόρια της Chinatown, το Hang Ah tea room. Παραγγείλαμε για ορεκτικό shrimp & pork dumplings και για κυρίως combination fried noodles και beef noodle soup. Η αλήθεια είναι πως δεν ενθουσιαστήκαμε, περίμενα κάτι καλύτερο, είχα βέβαια και ως μέτρο σύγκρισης το φαγητό της πρώτης μέρας που ηταν εξαιρετικό και δεν μπορώ να πω ότι ήταν ότι καλύτερο...
Hang Ah .jpg


Το επιδόρπιο θα ήταν κάτι κινέζικο και επιλέξαμε να πάμε για fortune cookies που αλλού? Στην πηγή, στο Golden Gate Fortune Cookies Factory. Τα έχουν εξελίξει και υπάρχουν σε διάφορες γεύσεις σοκολάτα, φράουλα κ.α., εμείς μείναμε στα κλασικά και μάλιστα μπορείς να τα πάρεις σε ένα μικρό κουτάκι!

Fortune cookies.jpg

Chinatown3.jpg
[/ATTACH] View attachment 253605
Chinatown.jpg


Συνεχίσαμε την περιπλάνηση στην Chinatown και καταλήξαμε στη Union Square. Μη έχοντας πλάνο για ψώνια, αν είσαι σε διάθεση για shopping therapy το μέρος προσφέρεται, κατευθυνθήκαμε στην αφετηρία μιας εκ των τεσσάρων γραμμών του παραδοσιακού cable car της πόλης. Το κόστος για one way διαδρομή είναι $7 αλλά πραγματικά αξίζει η εμπειρία. Διαλέξαμε τη μεγαλύτερη διαδρομή, Union Square- Fisherman’s wharf, για να το απολαύσουμε περισσότερο.
Cable car2.JPG

Cable car.jpg

Πρόκειται για τραμ που δουλεύει χειροκίνητα και στον τερματικό σταθμό το γυρίζουν αλλάζοντας του κατεύθυνση με ένα χειροκίνητο μοχλό! Και σε αυτό το σημείο με αυτή την πινακίδα επιβεβαιώθηκε γιατί αγαπώ αυτή την πόλη τόσο πολύ!!!
Sister cities.jpg


Σειρά είχε να διασχίσουμε την Golden Gate Bridge να πάμε και στην απέναντι πλευρά. Τα διόδια κοστίζουν $8 και δεν πληρώνεις σε κάποιο γκισέ, φωτογραφίζεται η πινακίδα και είτε πληρώνεις στην εταιρεία ενοικίασης το ποσό με το αντίστοιχο τέλος επιπλέον ή έχεις 48 ώρες διορία να κάνεις την πληρωμή στο site της γέφυρας δηλώνοντας την ώρα και τη μέρα διέλευσης και να πληρώσεις μόνο τα $8.

Η απέναντι πλευρά είναι κατά τη γνώμη μου η καλύτερη! Πήγαμε στο Vista point και η θέα είναι μαγική!
Golden Bridge vista point.jpg

SF vista point.jpg


Ήμασταν πολύ κοντά, 10’ οδήγηση, στην πόλη Sausolito και είπαμε να την επισκεφθούμε και πολύ χάρηκα!! Τα σπίτια είναι χτισμένα κατά μήκος της πλαγιάς με την πολή να καταλήγει στο μικρό λιμάνι. Πανέμορφη! Καθήσαμε στη μπυραρία Joinery και θαυμάσαμε την πανσέληνο. Εξαιρετική συγκυρία να κλείσουμε την επίσκεψη στο San Francisco.

Sausalito.jpg
Sausalito2.jpg


Η συνέχεια τις επόμενες ημέρες, σχόλια ευπρόσδεκτα.
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Υπέροχη πόλη, την επισκέφτηκα πριν 18 χρόνια αλλά θα ήθελα να ξαναπάω τώρα, που έχω μάθει να ταξιδεύω χωρίς γκρουπ και να ψάχνω περισσότερο τα μέρη.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.083
Likes
23.657
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ ωραία ιστορία και φωτογραφίες.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

Maria L.

Member
Μηνύματα
35
Likes
381
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χαβάη
Ημέρα 5η Yosemite

Πρωινό ξύπνημα για αναχώρηση και κατεύθυνση το Yosemite National Park. Με απόσταση λιγότερο από 4 ώρες από το SF το Yosemite είναι από τα ομορφότερα εθνικά πάρκα της Αμερικής.

Η είσοδος στο πάρκο κοστίζει ανά αυτοκίνητο $35 για 7 ημέρες, εμείς αγοράσαμε το ετήσιο που είναι για όλα τα εθνικά πάρκα της χώρας και κοστίζει $80 (αν έχεις σκοπό να επισκεφθείς επιπλέον πάρκα στο ίδιο ταξίδι η εντός ενός χρόνου αξίζει).

Το ξενοδοχείο που είχαμε κλείσει είναι στον δρόμο που πηγαίνει προς το πάρκο και αν και ήταν νωρίς (11 το πρωί) είπαμε να κάνουμε μια στάση για να τσεκάρουμε μήπως έχουν ετοιμο δωμάτιο για να αφήσουμε τις βαλίτσες μια που είχαμε ανησυχήσει λίγο από τα πολλά σπασμένα τζάμια αυτοκινητων στο SF. Η πρώτη εντύπωση όταν φτάσαμε δεν ήταν και η καλύτερη καθώς το ξενοδοχείο φαινόταν έρημο. 1-2 αυτοκίνητα παρκαρισμένα και κανένας άνθρωπος να κυκλοφορεί μεταξύ των διάσπαρτων κτισμάτων. Αν ήταν έτσι και το βράδυ θα ήταν σαν ταινία τρόμου μια που αυτά τα κτίσματα είναι ουσιαστικά μέσα στο δάσος και μακριά απο «πολιτισμό».

Το δωμάτιο δεν ήταν έτοιμο οπότε κάναμε απλώς τα διαδικαστικά για την κράτηση και αναχωρήσαμε για το πάρκο το οποίο ήταν περίπου 30-40 λεπτά μακριά.

Από την είσοδο που μπήκαμε εμείς δεσπόζει το El Capitan

yosemite1.jpg


yosemite2.jpg

Στη συνέχεια πήγαμε στο πολύ οργανωμένο village /visitor center όπου έχει τα πάντα άνετο πάρκινγκ, σουπερ μάρκετ και εστιατόριο και φυσικά το visitor center όπου μπορείς να μιλήσεις με park ranger και να πάρεις πληροφορίες για αυτα που μπορείς να δεις και να κάνεις στο πάρκο. Μετά το visitor center και αφου προμηθευτήκαμε σαντουιτσακια και κάποια σουβενιρ από το σουπερ μαρκετ μπήκαμε στο αμάξι με κατευθυνση το glacier point το οποίο είναι περίπου μια ώρα μακρία.
Στη διαδρομή το τοπίο που αντικρύζεις

yosemite3.jpg
yosemite5.jpg

Στο δρόμο συναντάς και το tunnel view όπου μπορείς να θαυμάσεις 3 σημεία ταυτόχρονα: El Capitan – Half Dome – Bridalveil Falls και είναι από τα δημοφιλέστερα σημεία ενδιαφέροντος.

yosemite4.jpg


Συνεχίσαμε στο Glacier point που μπορείς να δεις από πιο κοντά το Half Dome.

halfdome.jpg


Ήρθε η ώρα να πάμε στο ξενοδοχείο καθώς η ώρα πέρασε και ειχε ξεκινήσει να σκοτεινιάζει. Το Yosemite bug mountain resort τελικά αποδείχθηκε πολύ καλή επιλογή μιας και η εικόνα που αντικρύσαμε όταν φτάσαμε ήταν τελείως διαφορετική, αμάξια παντού και κόσμος να κυκλοφορεί. Έχει επίσης και ένα καφέ- εστιατόριο που μας κέρδισε με τη ζεστασιά του και το ενναλακτικό vibe που είχε!

bug2.jpg


Το πιο αστείο που έχω συναντήσει σε ξενοδοχείο είναι η ντουλάπα του δωματίου

bug1.jpg

δεν ξέρω γιατί υπάρχει????


Ημέρα 6η Yosemite – Los Angeles

Και πάλι πρωινη αναχώρηση μιας και πριν ξεκινήσουμε για Los Angeles είχαμε ακόμη ένα μέρος στο Yosemite να επισκεφθούμε, το Mariposa Grove. Να δούμε από κοντά τα μοναδικά δέντρα sequoia. Εντυπωσιακό το γεγονός ότι μπορούν να ζήσουν εως και 3000 χρόνια και άκρως εντυπωσιακό το θέαμα!

sequoia1.jpg

sequoia2.jpg
sequoia3.jpg

Αφού ολοκληρώσαμε και αυτή την περιπλάνηση στο δάσος, ξεκινήσαμε για το LA το οποίο ήταν περίπου 5 ώρες μακριά. Το Airbnb που κλείσαμε ήταν σε πολύ κεντρικό σημείο, ο παράλληλος δρόμος πάνω από τη Hollywood Boulevard. Μας κόστισε $528 για 4 βράδυα και αν και είχαμε κλείσει ένα studio τελικά βρεθήκαμε σε ένα διαμερισμά με ένα υπνοδωμάτιο. Η τοποθεσία εξαιρετική με 1’ περπάτημα από το μετρό και παρόλο που είναι σε τόσο κεντρικό σημείο δεν είχε ιδιαίτερη φασαρία. Κάναμε το check in, αυτή τη φορά συναντηθήκαμε με τον “ιδιοκτήτη” για να μας δώσει τα κλειδιά, κάναμε μια αναγνωριστική βόλτα στην περιοχή και πίσω για ξεκούραση.


Ημέρα 7η Los Angeles


Η ημέρα μας ξεκίνησε με το Griffith Observatory, τις καθημερινές ανοίγει στις 12 αν θέλεις να παρακολουθήσεις προβολές ταινιών στα 3 πλανητάρια. Μέχρι να ανοίξει το πάρκινγκ είναι δωρεάν, αλλιώς το κόστος είναι $6/ώρα. Υπάρχει η επιλογή να παρκάρεις αρκετά χαμηλά στο Griffith park και ανέβεις με τα πόδια, αν είσαι έτοιμος για ανηφόρα και πολύ ζέστη! Εμείς αποφασίσαμε να απολαύσουμε το μέρος και να βγάλουμε όλες τις απαραίτητες φωτογραφίες του Hollywood sign και της πόλης.

hollywood sign.jpg


griffith1.jpg
griffith2.jpg

Στη συνέχεια κατηφορήσαμε με προορισμό το Beverly Hills. Η κλασική φωτογραφία του Beverly Hills sign και βόλτα στη Rodeo Drive.

beverly sign.jpg


beverly hills2.jpg
beverly hills1.jpg
rodeo drive.jpg


Πλησίαζε ώρα φαγητού και είχαμε σημειώσει το Komodo, χωρίς τη βοήθεια του Bourdain αυτή τη φορά, ένα fusion ασιατικό-μεξικάνικο εστιατόριο (2 από τις αγαπημένες μας κουζίνες) που έχει ιδιαίτερο μενού. Παραγγείλαμε ramen buritto και Loco moco, νοστιμότατα!

komodo.jpg



Το υπόλοιπο της ημέρας το αφιερώσαμε στην παραλία.

Ξεκινήσαμε με το Malibu κάνοντας μια μεγααααααλη βόλτα με πολύ ωραίο καιρό, ήλιο τόσο όσο χρειαζόταν και με την ιδανική για περπάτημα αμουδιά. Ψιλή άμμο που δεν κολλάει στα πόδια και δεν βουλιάζεις περπατώντας!

malibu2.jpg


Συνεχίσαμε στη Santa Monica pier, παρκάραμε στο υπαίθριο πάρκινγκ, κόστος $14 όλη μέρα και δέχονται μόνο μετρητά, και αφού κάναμε τη βόλτα στην αποβάθρα συνεχίσαμε περπατώντας εώς Venice beach.

santa monica2.jpg


santa monica1.jpg

Το εντυπωσιακό ήταν η αλλαγή του καιρού όπου η ομίχλη έδινε μια ιδαίτερη ομορφιά

Καταλήξαμε στο Venice canals που πρόκειται για μια περιοχή μόνο με κατοικίες που είναι χτισμένες κατα μήκος των καναλιών όπου συνδέονται όλα τα σημεία μεταξύ τους με γέφυρες.

venice canals1.jpg
venice canals3.jpg
venice1.jpg



Ημέρα 8η Los Angeles


Η σημερινή ημέρα θα ήταν κατά κύριο λόγο στο κέντρο, άρα κατευθυνθήκαμε στο μετρό. Πήγαμε κατευθείαν στο μουσείο όπου είχαμε κλείσει εισητήρια για συγκεκριμένη ώρα. Το μουσείο λέγεται, The broad, και ενώ η γενική είσοδος είναι δωρεάν συνίσταται να έχεις κλείσει εισητήριο online διαλέγοντας την ώρα που προτιμάς από τις διαθέσιμες. Υπάρχουν και εκθέσεις που χρείαζεται να πληρώσεις αν θες να τις δεις. Μπορείς να αφήσεις τα πράγματα σου, τσάντες, μπουφάν, νερό (δεν επιτρέπονται υγρά) στο βεστιάριο επίσης δωρεάν. Μουσείο σύγχρονης τέχνης με πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα.

broad1.jpg


broad2.jpg


broad3.jpg

Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Disney concert hall, που πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο κτίριο

disney1.jpg


Ο έντονος ήλιος που είχε σε συνδυασμό με το υλικό του κτιρίου, πραγματικά απλά περνώντας από δίπλα του ένοιωθες να αντανακλάται πάνω σου αφόρητη ζέστη...

Μιας και ήμασταν στην περιοχή πήγαμε και στον Cathedral of our lady of the Angels, τον καθεδρικό τους ναό που αρχιτεκτονικά είναι ένα μοντέρνο κτίσμα που δεν σε παραπέμπει σε εκκλησία.

cathedral.jpg


Επόμενη στάση το Last bookstore, βιβλιοπωλείο με καινούργια και μεταχειρισμένα βιβλία, εκθέσεις με μοντέρνα τέχνη και όχι μόνο. Μοναδικός χώρος, πρώην τράπεζα, όπου τα βιβλία τρόμου είναι μέσα στο χρηματοκιβώτιο. Εξαιρετική διακόσμηση με ιδιαίτερο ύφος.

bookstore2.jpg
bookstore1.jpg
bookstore3.jpg
bookstore4.jpg


Έφτασε ώρα φαγητού και πήραμε το δρόμο για το Grand Central Market που είναι μια σκεπασμένη αγορά με τεράστια ποικιλία φαγητών. Διαλέξαμε Φιλιππινέζικο Sari Sari , παραγγείλαμε rice bowls beef & vegetables και πολύ το ευχαριστηθήκαμε.

sarisari.jpg
sarisari2.jpg


Παγωτάκι με αναμονή στην τεράστια ουρά, περίπου 20’, στο McConnels, αλλά το άξιζε!

icecream.jpg


Ακριβώς από έξω είναι το Angels flight, γνωστό στους περισσότερους από την ταινία LaLaLand. Τελεφερικ σε ράγες, της παλιάς εποχής που σε ανεβάζει σε μια μικρή απόσταση με κόστος $1 και εάν έχεις την κάρτα του μετρό με 50cents.

angelsflight1.jpg
angelsflight2.jpg


Πήραμε το μετρό για την τελευταία μας στάση το Union Station, που όλο και σε κάποια ταινία ή σειρά τον έχουμε δει. Με τις γνωστές πολυθρόνες στο χώρο αναμονής, στις οποίες επιτρέπεται να καθήσουν μόνο οι επιβάτες που έχουν εισητήριο για κάποιο προορισμό.

unionstation.jpg


Επιστρέψαμε σπίτι και πήραμε το αυτοκίνητο για να ανεβούμε στο Griffith Observatory, αυτή τη φορά για βραδυνή φωτογράφηση της πόλης! Το κάναμε μέσω της Mullholand Drive, που είναι γνωστή για τα διάφορα σημεία που μπορείς να σταματήσεις για να θαυμάσεις την πόλη. Αλλά κυρίως πρόκειται για ένα ακόμη μέρος με πανάκριβες κατοικίες –διασήμων και μη.

la night.jpg



Ημέρα 9η Los Angeles

Ακυρώσαμε την επίσκεψη στα Universal Studios και αποφασίσαμε να κάνουμε πιο ελεύθερο και χαλαρό πρόγραμμα.

Κλείσαμε λοιπόν εισητήρια για αγώνα χόκεϋ στο Staples Center, LA Kings vs NY Rangers. Οι αγώνες χόκεϋ, ίσως γιατί έχουν παρεμφερείς κανόνες με το ευρωπαικό ποδόσφαιρο και καταλαβαίνω πάνω κάτω τι γίνεται έχουν ενδιαφέρον. Σε αντίθεση με rugby ή baseball που δεν γνωρίζω τους κανόνες και δεν καταλαβαίνω τι βλέπω... Παιχνίδι με ένταση μέχρι το τελευταίο λεπτό! Ωραία εμπειρία. Ντυθείται καλά γιατί έχει πολύ πολύ κρύο το γήπεδο....

staples center.jpg


hockey.png


Κλείσαμε τη χαλαρή μας μέρα για φαγητό στη μπυραρία First Draft. Το ιδιαίτερο με αυτό το μαγαζί είναι πως στην είσοδο αφου φυσικά δείξεις το δίπλωμα ή την ταυτότητα σου, σου δίνουν μια κάρτα/ άτομο και ότι αγοράσεις φαγητό ή ποτό καταχωρείται σε αυτή και στην έξοδο πληρώνεις το λογαριασμό. Το μαγαζί έχει περίπου 70 διαφορετικές μπύρες που μόνος σου βάζεις όσο θέλεις από την αντίστοιχη κάνουλα. Όταν διαλέξεις την μπύρα που θέλεις σκανάρεις την κάρτα στον reader που έχει η εκάστοτε κάνουλα για να ξεκλειδώσει και να καταγράψει την ποσότητα που θα βάλεις. Φυσικά υπάρχει όριο στην ποσότητα το οποίο είναι περίπου 1 λίτρο Ενδιαφέρον μέρος ιδίως για τους λάτρεις της μπύρας, δοκιμάζεις και επιλέγεις! Δεν είχαμε ξαναπάει σε αντίστοιχο μαγαζί και μας άρεσε πάρα πολύ! Φυσικά συνοδέψαμε τη μπύρα μας με ένα ωραότατο burger!

first draft6.jpg
first draft1.jpg
firstdraft3.jpg


Προσεχώς το κλείσιμο του ταξιδιού!
 

Maria L.

Member
Μηνύματα
35
Likes
381
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χαβάη
Ημερά 10η Grand Canyon


Ημέρα αναχώρησης η σημερινή με μια διαδρομή επτάμιση ωρών μέχρι το Grand Canyon. Ο δρόμος μπορώ να πω ήταν αδιάφορος, χωρίς κανένα ενδιαφέρον σημείο στην πορεία. Με τις απαραίτητες στάσεις για ανεφοδιασμό βενζίνης και καφέ, επιτέλους φτάσαμε στον προορισμό μας.

Περασμένες 4 άρα κατευθείαν στο ξενοδοχείο για check in. Διαλέξαμε το Grand Canyon Plaza hotel, ένα τεράστιο συγκρότημα με πολύ καλή τιμή, $98 για ένα βράδυ. Στη ρεσεψιόν ρωτήσαμε να μας ενημερώσουν για το καλύτερο σημείο για το ηλιοβασίλεμα, αλλά η κοπέλα αν και ντόπια, δεν φάνηκε να γνωρίζει και πολλά.
Το δωμάτιο είναι πολύ καλό με την μια από τις δυο εισόδους του να έχει πρόσβαση σε ένα αίθριο χώρο που έχει ωραία ατμόσφαιρα για χαλάρωση. Αφήσαμε λοιπόν τις βαλίτσες και αμέσως ξεκινήσαμε για το Visitor center, ευτυχώς μόνο 10’ μακρυά, μιας και σύντομα θα σκοτεινιάσει.

‘Εχοντας ήδη την κάρτα εισόδου για το πάρκο δεν καθυστερήσαμε καθόλου στο σημείο ελέγχου. Ευτυχώς γιατί δεν είχαμε καθόλου χρόνο για χάσιμο.

Το Visitor center εξαιρετικά οργανωμένο, όπως όλα τα εθνικά πάρκα, με 4 γραμμές shuttle λεωφορείων διαφορετικών κατευθύνσεων για να καλύψουν μεγάλο κομμάτι της περιοχής. Απευθυνθήκαμε στην park ranger όπου της αναφέραμε πόσο χρόνο έχουμε να διαθέσουμε και της ζητήσαμε να μας υποδείξει το καλύτερο δυνατό πλάνο. Εξαιρετική γνώστρια, μας ενημέρωσε πως ένα πολύ καλό σημείο για το ηλιοβασιλεμα είναι το Hopi point αλλά δυστυχώς επειδή η δύση του ηλίου ήταν στις 5:30 (ήδη ήταν 4:45) και με το shuttle χρειαζόμασταν 1 ώρα για να φτάσουμε δεν θα το προλαβαίναμε. Δεδομένου του χρόνου που είχαμε πριν πέσει ο ήλιος, μας πρότεινε πιο κοντινά σημεία τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα μέρος που η θέα να μην είναι καλή...

Ακολουθώντας λοιπόν την πρόταση της πήγαμε με τα πόδια στο Mather point. Αυτή είναι και η πρώτη ουσιαστική επαφή με το τοπίο, όπου πραγματικά αυτό που αντικρύζεις είναι μαγευτικό! Ένα μοναδικό τοπίο σαν ζωγραφιά! Τα διαφορετικά χρώματα και επίπεδα των βράχων, η έκταση τους, αλλά κυρίως η αλλαγή των αποχρώσεων που πραγματοποιείται με τον ήλιο είναι απλά μαγικό!

grand canyon4.jpg


grand canyon2.jpg


grand canyon1.jpg


Η φύση δημιουργεί τους καλύτερους πίνακες και πραγματικά είναι ανυπέρβλητη! Το θέαμα μας αποζημίωσε για τις ώρες οδήγησης…

Χωρίς να χάνουμε χρόνο πήραμε το shuttle για το Yavapai point όπου οι εικόνες εξακολουθούν να είναι καταπληκτικές!

yavapai.jpg


Συνεχίσαμε με κατεύθυνση το Yaki point, πριν νυχτώσει τελείως.

yaki5.jpg


yaki1.jpg

Ηρθε και η ώρα για το ηλιοβασίλεμα, που έδωσε μια εξαιρετική πινελιά στο τοπίο με τα χρώματα του...

sunset.jpg


Νύχτωσε επισήμως και άρα ήταν η ώρα της επιστροφής στο ξενοδοχείο. Πριν όμως από αυτό απαραίτητα στάση για φαγητό.

Δεν το ψάξαμε και πολύ, κινηθήκαμε στην περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο και καταλήξαμε στο Big E steakhouse saloon, εγώ για μια σούπα και ο σύζυγος για ένα burger…

Τουριστικό μέρος σίγουρα αλλά προσεγμένος και καθαρός χώρος. Απολαύσαμε το φαγητό και το κρασί μας παρακολουθώντας την προβολή βίντεο από το Grand Canyon στην οθόνη σινεμά που βρίσκεται στο κέντρο του μαγαζιού.

steakhouse1.jpg


big e1.jpg


big e 2.jpg


Ημέρα 11η Grand Canyon – Las Vegas


Η αρχική σκέψη ήταν να ξυπνήσουμε πολύ νωρίς για να πάμε να δούμε την ανατολή του ηλίου, που όπως λένε είναι εντυπωσιακή! Είχαμε όμως μεγάλη μέρα μπροστά μας με πολύ οδήγηση, και αποφασίσαμε να αφήσουμε και κάποιες εκκρεμότητες για την επόμενη φορά!

‘Ετσι ξεκινήσαμε πρωί αλλά όχι χαράματα για τη βόλτα κατά μήκος του South Rim, όπως μας είχε υποδείξει χθές η ranger του πάρκου.

Το πάρκο έχει σαν βασικούς άξονες το South και το North Rim, εμείς βρισκόμαστε στο South με τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος. Τα shuttle λεωφορεία είναι πολύ καλή επιλογή εάν θέλεις να κάνεις μια μεγάλη στάση σε ένα σημείο ή αν θέλεις να κάνεις πεζοπορία, ανάβαση. Αν σκοπός είναι οι πολλές στάσεις αναλόγως διάθεσης το αυτοκίνητο είναι η καλύτερη λύση. Φυσικά υπάρχουν και μέρη που αναγκαστικά πρέπει να πάρεις το shuttle γιατί δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα. Πολύ σημαντικό να πάρεις πληροφορίες από τους rangers του πάρκου!

Ξεκινήσαμε λοιπόν και λίγα μέτρα πιο κάτω στο δρόμο μια ευχάριστη έκπληξη!

deer.jpg


Πρώτη στάση το Grandview point, όπου όπως το λέει και το όνομά του το σημείο προσφέρει μεγαλοπρεπή εικόνα του μέρους!

grandview.jpg



Συνεχίσαμε για το Navajo point

navajo2.jpg


navajo4.jpg


Και από εκεί για το Desert view watchtower. Ο τριόροφος πύργος σου δίνει την επιλογή να ανέβεις ακόμη πιο ψηλά και να θαυμάσεις το Grand Canyon και τον ποταμό Colorado.

Το εσωτερικό του πύργου γεμάτο με ινδιάνικες τοιχογραφίες και πληροφορίες και το εντυπωσιακό είναι πως στην ευρύτερη περιοχή ζούνε ακόμη και σήμερα φυλές Ινδιάνων.

watchtower1.jpg


watchtower3.jpg


watchtower4.jpg


Συνεχίσαμε διασχίζοντας το marble canyon

marble canyon.jpg


marble canyon2.jpg


Η επόμενη στάση είναι ίσως το ομορφότερο, κατά την άποψή μου, σημείο του Grand Canyon, το Horseshoe bend.

Δεν περιμένεις να αντικρύσεις κάτι τόσο εντυπωσιακό, γιατί απλά περπατάς σε ένα χωματένιο δρόμο...

horseshoe 2.jpg


που τίποτα δεν σε προετοιμάζει για αυτό το θέαμα...


horseshoe bend.jpg


Πολύ θα ήθελα να είχαμε περισσότερο χρόνο να απολαύσουμε τη θέα...Μαγική εικόνα να ολοκληρώσουμε την περιήγηση μας στο Grand Canyon!

Η ώρα περνούσε και έπρεπε να συνεχίσουμε γιατί είχαμε ακόμη τεσσεράμιση ώρες οδήγησης μέχρι το Las Vegas.

Αφήνοντας την πολιτεία της Arizona, περάσαμε για λίγο από τη Utah για να καταλήξουμε στη Nevada και στον τελικό μας προοροσμό το Las Vegas.

Σε παρελθοντικά solo ταξίδια είχαμε και δυο επισκεφθεί το Vegas, έτσι πάνω κάτω ξέραμε τι να περιμένουμε.
Η μετάβαση εναι έντονη και άμεσα αισθητή από το μαγικό φυσικό τοπίο του Grand Canyon στο άκρως υλιστικό Las Vegas.
Δεν είχαμε κάποιο πλάνο για το υπόλοιπο της βραδυάς και σκεφτήκαμε να ψάξουμε για εισητήρια τελευταίας στιγμής για παραστάσεις. Πράγματι βρήκαμε σε πολύ καλύ τιμή $70 από $190 το ένα, εισητήρια για την παράσταση Zumanity του Cirque de Soleil.
Άρα μετά το check in στο ξενοδοχείο είχαμε 1 ώρα χρόνο για μια βόλτα και στη συνέχεια να πάμε στην παράσταση.
Το ξενοδοχείο το κλείσαμε για 2 βράδυα ($260) αλλά στην ουσία θα κοιμόμασταν μόνο το ένα. Η πτήση μας την επόμενη μέρα ήταν 11 το βράδυ και σκεφτήκαμε πως καλό θα ήταν να έχουμε το δωμάτιο.
Travelodge by Wyndham το ξενοδοχείο μας, ακριβώς πάνω στο strip, στον κεντρικό και βασικό δρόμο της πόλης, με πάρκινγκ ώστε να κάνουμε τις βόλτες μας χωρίς αυτοκίνητο.
Κάναμε check in και πήγαμε στο δωμάτιο να αφήσουμε τις βαλίτσες μας. Το δωμάτιο μας στον τρίτο όροφο, χωρίς ασανσερ... Πρόκειται για τα κλασικά αμερικάνικα ξενοδοχεία που θυμίζουν μοτέλ και είναι σχετικά πιο οικονομικά.
Το δωμάτιο δεν ήταν κακό, αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη, αλλά δεν είχα δει ακόμη το μπάνιο...ανακαίνιση επειγόντως!!!!
Απαράδεκτο για τα χρήματα που πληρώσαμε αλλά πραγματικά δεν είχαμε κουράγιο και διάθεση για διαφωνία με τη ρεσεψιόν... Αποφασίσαμε να μην το κάνουμε θέμα, και να μη χαλάσουμε την τελευταία βραδυά του ταξιδιού μας. Ξεκινήσαμε λοιπόν για τη βραδυνή μας βόλτα.

Το strip εντυπωσιακό, φωτεινό και λαμπερό γεμάτο κόσμο.Τα φώτα πραγματικά κάνουν τη νύχτα μέρα! Άλλοι ρυθμοί και κανόνες! Έχεις πρόσβαση σε όλα τα ξενοδοχεία μιας και όλα σε οδηγούν σε καζίνο!

Μπήκαμε στο φημισμένο lobby του Bellagio

bellagio3.jpg


bellagio4.jpg


και στη συνέχεια έξω στο γνωστό συντριβάνι με τις παραστάσεις του νερού να χορεύει με τη μουσική.
Θέαμα που πρέπει να δει όποιος βρεθεί στην πόλη.

bellagio1.jpg


belagio fountain1.jpg


bellagio fountain2.jpg


Πλησίαζε η ώρα για το Zumanity και ξεκινήσαμε για το ξενοδοχείο New York New York, που ήταν η παράσταση.

Οι χορευτές και οι χορεύτριες ήταν όλοι υπέροχοι! Δεν είχε τύχει ως τώρα να παρακαλουθήσω παράσταση Cirque de soleil και πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Τα ακροβατικά που κάνουν είναι μοναδικά και κατά τη γνώμη μου ριψοκίνδυνα... Οι θέσεις μας ήταν στη δεύτερη σειρά από τη σκηνή και ορισμένες φορές πετούσαν κυριολεκτικά από πάνω σου!

Δυστυχώς απαγορεύονται οι φωτογραφίες...

Η βραδυά μας έφτασε στο τέλος της με την όμορφη παράσταση που απολαύσαμε! Αρκετά κουρασμένοι για οτιδήποτε άλλο κατευθυνθήκαμε στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 12η Las Vegas – επιστροφή Washington DC

Η σημερινή μέρα μέχρι την αναχώρηση θέλαμε και θα ήταν πολύ χαλαρή.

Ξεκινήσαμε λοιπόν για καφεδάκι και πρωινό στο strip. Η εικόνα έξω τελείως διαφορετική από το χθεσινό βράδυ με λιγότερο κόσμο. Βέβαια μόλις μπεις μέσα σε κάποιο καζίνο είναι να σαν να μην έφυγε κανείς από χθές το βράδυ…

Στο Vegas δεν χρειάζεται ορισμένες φορές να βγεις σε εξωτερικό δρόμο για να μεταβείς από το ένα μέρος στο άλλο. Ξενοδοχεία, καζίνο, εμπορικά όλα επικοινωνούν μεταξύ τους. Και επίσης σε πολλά σημεία του δρόμου δεν υπάρχει διάβαση για πεζούς, για να περάσεις απέναντι πρέπει να περάσεις από τις υπέργειες διαβάσεις που και πάλι ίσως να περνάς μέσα από εμπορικό κέντρο.

Έτσι περάσαμε από διάφορα ξενοδοχεία:

το Venetian

venetian.jpg


Το Palazzo

palazzio.jpg


palazzio2.jpg


Το Mirage

the mirage.jpg


Και καταληξαμε στο Caesars Palace που εκτός από ξενοδοχείο και καζίνο ο χώρος είναι γεμάτος με εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια.

ceasars.jpg


Φάγαμε στο αγαπημένο Cheesecake Factory με επιλογή από το light μενού για κυρίως γεύμα γιατί θα μοιραζόμασταν ένα κομμάτι cheesecake για επιδόρπιο που ορισμένα φτάνουν τις 2000 θερμίδες! Δεν είμαστε το ζευγάρι που θα φάει με βάσει τις θερμίδες αλλά αυτό το νούμερο είναι εντυπωσιακό..

cheesecake1.jpg


cheesecake factory2.jpg


cheesecake4.jpg


Ολοκληρώσαμε τη βόλτα μας και επιστρέψαμε για λίγη ξεκούραση στο ξενοδοχείο πριν αναχωρήσουμε.

Επιστρέψαμε το αυτοκίνητο στην Alamo, πολύ εύκολη διαδικασία. Ο υπάλληλος αφού με ένα scanner διαβάζει το barcode του αυτοκινήτου, στη συνέχεια ελέγχει το δείκτη της βενζίνης και σου δίνει την απόδειξη χρέωσης της πιστωτικής που είχες καταχωρήσει με την κράτηση.
Πήραμε τις βαλίτσες μας και μπήκαμε στο ασανσερ για το αεροδρόμιο.

las vegas airport.jpg


Περάσαμε τον έλεγχο και κατευθυνθήκαμε στην πύλη αναχώρησης.

Και ξαφνικά ακούς τον γνωστό ήχο των καζίνο και ο λόγος είναι γιατί υπάρχουν κουλοχέρηδες στο χώρο...και φυσικά υπάρχει κόσμος που παίζει!!
Αυτό δε νομίζω να υπάρχει πουθενά αλλού!!

Και έτσι ολοκληρώθηκε και αυτό το ταξίδι μας!

Τι θα άλλαζα?

Μία μέρα λιγότερη στο Los Angeles για να την προσθέσω στο Grand Canyon!

Από τα πράγματα που ανυπομονώ να κάνω μόλις επιστρέφουμε από κάθε ταξίδι είναι να προσθέσω τις καινούργιες κούπες Starbucks στη συλλογή που διατηρούμε τα τελευταία χρόνια!
Όσο πιο πολλές τόσο μεγαλύτερη η χαρά μου!!

starbucks mugs.jpg


Μέχρι την επόμενη ιστορία, που δεν αργεί.... Καλά ταξίδια σε όλους!
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Τωρα ανακαλυψα το ωραιο οδοιπορικο σου !
Το έκανα σχετικά προσφατα , πηγαμε στα ίδια μέρη .

Καλογραμμενη ιστορια με χρηστικες πληροφοριες ! Περιμένω και αλλες .
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Τωρα ανακαλυψα το ωραιο οδοιπορικο σου !
Το έκανα σχετικά προσφατα , πηγαμε στα ίδια μέρη .

Καλογραμμενη ιστορια με χρηστικες πληροφοριες ! Περιμένω και αλλες .
Χα χα εσύ θα έπρεπε να γράψεις κάτι ..
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Χα χα εσύ θα έπρεπε να γράψεις κάτι ..
οκ ξεκιναω ......

Σε αυτό το ταξίδι είχα τέλειες συνταξιδιωτισσες , πράγμα πολυ βασικό ειδικά για οδικό ....

θα συνεχισω άλλη στιγμη
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.540
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom