Ισπανία SIENA VIA CALATRAVA!!!

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.773
Likes
1.097
Επόμενο Ταξίδι
paris- japan
Ονειρεμένο Ταξίδι
japan
SIENA VIA CALATRAVA!!!​
Τον Santiago Calatrava οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε με τα ολυμπιακά έργα του 2004 στο ΟΑΚΑ η γνωριμία μου μαζί του συνεχίστηκε και στην Βαλένθια, όπου έφτιαξε κάτι που το αποκαλεί ‘’σπίτι του’’, το 2007 όπου επισκέφτηκα την ιβηρική χερσόνησο.

Ήταν αρχές καλοκαιριού και στα χέρια μου κρατούσα ένα ταξιδιωτικό περιοδικό όπου σε φωτογραφίες απεικόνιζε το νέο του έργο στην Βενετία μία γέφυρα μοντέρνας αισθητικής όπου θα ένωνε την piaz. Roma με το σιδηροδρομικό σταθμό της Santa Lucia. Στο δημοτικό συμβούλιο είχε γίνει χαμός όπου πολλοί υποστήριζαν ότι η γέφυρα δε ταιριάζει στο χαρακτήρα της πόλης κι ότι θα χαλάσει την αισθητική της, ότι το βράδυ μοιάζει σαν αστακός κι ότι στις γυάλινες επιφάνειες θα κολλούσαν οι τσίχλες και θα έδειχναν χάλια…. Αμέσως μου γεννήθηκαν πολλά ερωτηματικά για την γείτονα χώρα, ερωτηματικά που ζητούσαν απαντήσεις

·Θα έχει τσίχλες η γέφυρα του calatrava?

·Ποια είναι η καλύτερη gelateria στη βενετία?

·Τα τρένα στην Ιταλία φεύγουν στην ώρα τους?

·Η Τοσκάνη έχει και λευκά κρασιά ή θα την βγάλουμε με ερυθρά καλοκαιριάτικα?

·Η εθνική οινοθήκη της ιταλίας στη σιένα έχει όλα τα ιταλικά κρασιά?

·To εστιατόριο da divo στη σιένα είναι όντως του die for ή κάποιοι εδώ μέσα πουλάν φύκια για μεταξωτές κορδέλες?

·Γιατί η χώρα των Bernini, da vinci & Michelangelo διάλεξε αλλοδαπό αρχιτέκτονα για ένα τόσο σημαντικό έργο?

·Αν η γέφυρα την νύχτα έμοιαζε με αστακό τότε στην χώρα της μακαρονάδας δεν είχαμε αυτόματα τον τέλειο συνδιασμό?

·Και τέλος που στο διάολο θα έβρισκα φτηνά αεροπορικά εισητήρια για ιταλία καλοκαιριάτικα?

Το ταξίδι είχε μόλις αρχίσει… βδομάδες πριν την αναχώρησή μας, έπρεπε να οργανωθούν όλα σωστά και να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις στο μυαλό μου…

Γεμάτος αγωνία και αναπάντητα ερωτηματικά άρχισα να σερφάρω αναζητώντας την τύχη μου για μετά από ενάμιση μήνα… ένα μικρό ταξιδιωτικό όνειρο έμελλε να γίνει πραγματικότητα, Τοσκάνη σου ‘ρχομαι!!!!
 

sapienza

Member
Μηνύματα
1.245
Likes
426
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ονειρεμένο Ταξίδι
Costiera Amalfitana
Δώσε δώσε....:clap:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ωραιος! Για παμε παρα κατω...
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Yemen
Σιένα: γιατί έτσι σας αρέσει! :clap::clap::clap:
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Δωσε Τοσκανη στο λαο.....!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Κι άλλο!!! ....Κι άλλο!!!..... :D
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.773
Likes
1.097
Επόμενο Ταξίδι
paris- japan
Ονειρεμένο Ταξίδι
japan
Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
Λένε ότι δε μετράει ο προορισμός αλλά το ταξίδι, εμείς πάντως έπρεπε να είμαστε στην ώρα μας στο σιδηροδρομικό σταθμό για να προλάβουμε το τρένο για Φλωρεντία την οποία επίσης θα αφήναμε αμέσως μιας και η Σιένα μας περίμενε να μας κλέψει την καρδιά!!
Το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε αυστηρά από την malev και ανακουφισμένοι από την εμπειρία να πετάξουμε με μία αγνώστου για εμάς ποιότητας εταιρία πήραμε το λεωφορείο που θα μας οδηγούσε εκεί που σταματούν τα τροχοφόρα και αρχίζουν τα υδάτινα μέσα, στην piazzale roma!! Γεμάτος συγκίνηση και ρίχνοντας μια κλεφτή ματιά στο ρολόι μου διαπίστωσα ότι όχι μόνο προλάβαμε αλλά είχαμε και πάνω από μία ώρα ελεύθερη να πιούμε έναν καφέ… η γέφυρα αστακός με ολίγο από άρωμα big bubble ήταν εκεί να ανακουφίσει όλους τους ταλαίπωρους ταξιδιώτες που για να πάνε μέχρι τώρα στον σιδ. Σταθμό έκαναν ολόκληρη επιχείρηση.. σε λίγα λεπτά λοιπόν και με την βαλίτσα στο χέρι στάθηκα στο ψηλότερο σημείο της πραγματικά πανέμορφης γέφυρας που είχε ως κύρια υλικά γυαλί, μάρμαρο και μέταλλο.. μια πανέμορφη μοντέρνα πινελιά εκεί που αρχίζει ουσιαστικά η Βενετία και κατά την γνώμη μου καθόλου δεν χαλούσε την αισθητική της… τσίχλες δε βρήκα και δε ξέρω αν τις είχαν αφαιρέσει πρόσφατα, φαντάζομαι θα είχε φροντίσει κάποιος να μη δικαιωθούν οι γκρινιάρηδες!! Βρήκα όμως ένα καφέ στον σταθμό με θέα το μεγάλο κανάλι που ήταν ότι έπρεπε για να καλύψει το κενό μέχρι την αναχώρηση της trenitalia.
Ούτε λεπτό δεν άργησε να φύγει το τρένο και εμείς είχαμε για παρέα 2 γλυκύτατες βρετανίδες κι εγώ είχα την ευκαιρία να εξασκήσω τα άθλια αγγλικά μου… η ώρα πέρασε γρήγορα, η δασκάλα και η τραπεζικός υπάλληλος ψιλογκρίνιαζαν για την αλλαγή της ισοτιμίας και την πτώση της λίρας πράγμα που καθιστούσε ακριβότερο το ταξίδι τους στην γηραιά ήπειρο. Τις καθησύχασα τονίζοντας ότι τώρα για μας είναι φθηνότερη ή μεγ. Βρετανία οπότε θα βλέπουν περισσότερους μεσόγειους επισκέπτες να χαρούν κι αυτές λίγο… ουδέν κακό……
Η ολιγόλεπτη διαδρομή από τον σταθμό smn Firenze ως το ‘’υπεραστικό κτελιτάλια!!!’’ διανύθηκε σε λίγα λεπτά και στο τσακ προλάβαμε το λεωφορείο μιας και το επόμενο τρένο για Σιένα αργούσε πολύ και συν τοις άλλοις θα μας άφηνε πιο μακριά από εκεί που θέλαμε.. έτσι έλεγαν οι πληροφορίες μας (βλέπε www.travelstories.gr ) στην μικρή διαδρομή για τον σταθμό των λεωφορείων εντόπισα και το ξεν/χείο που θα μας φιλοξενούσε σε 3 μέρες στην Φλωρεντία αλλά ποιος νοιαζόταν για τότε..
Ανεβήκαμε στον πάνω όροφο του λεωφορείου με την τεράστια τζαμαρία και πήραμε μια πρώτη εικόνα από την φύση της Τοσκάνης σε μία ώρα θα ήμασταν ακριβώς έξω από το ξεν/χείο μας εκεί που ξεκινά το ιστορικό κέντρο της πανέμορφής αυτής πόλης!!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Αγαπημενη Φλωρεντια ..τι μου θυμησες τωρα....δεν συνεχισα μεχρι Σιεννα βεβαια ...αλλα next time
 

joela

Member
Μηνύματα
351
Likes
149
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Οταν πήγα γαμήλιο ταξίδι στη Βενετία το Μαϊο του 08΄,η γέφυρα φτιαχνότανε.Τον Δεκέμβριο που την ξαναεπισκέφθηκα για λίγες ώρες στο γυρισμό μου απο Αυστρία,είχε τελειώσει.Δε μου άρεσε καθόλου.Οχι η γέφυρα αλλά το οτι μια τόσο μοντέρνα γέφυρα δε μου καθόταν καθόλου καλά σε μια τέτοια πόλη,κι ας μην ήταν στο κέντρο αλλά στο πάρκινγκ.
Αλλά για πες για πες.....
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Την γραφεις την καλυτερη στιγμη! :D

Ελπιζω να δουμε και κανενα κρασακι, ε; ΄Η καλυτερα να μας δωσεις καμια πληροφορια! :D
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Αχ! Τοσκάνη την άνοιξη! Ακούγεται υπέροχο! Περιμένω ανυπόμονα λεπτομέρειες!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.636
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom