Νορβηγία sos Νορβηγία σε λίγες μέρες . Που αρχίζουμε ? και πόσες μέρες ?

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
την επόμενη Παρασκευή ξεκινάμε για διακοπές και δυστυχώς δεν προλάβαμε ακόμα να κανονίσουμε . Σκέφτομαι για Νορβηγία. Η ιδιατερότητα είναι ότι ταξιδευω εγω και τα ενηλικα τεκνα για 5 αρχικά δια;νυκτερεύσεις και στην συνέχεια επιστρέφει ο γιος μου και συνεχίζω στον ίδιο ή κάπου αλλού με την κόρη μου για άλλες τόσες ενδεχόμενα . Τι θα προτείνατε ? Δυστυχώς η τεράστια πληροφόρηση που προσφέρει η παρεούλα μας εδώ με δυσκολεύει γιατί έχω χαθεί . Είδα ότι το Οσλο δεν αξίζει για πάνω από 2-3 ημέρες . Πως θα φαινόταν να παμε Μπεργκεν για 5 ημέρες ? Δεν είναι πολύ ? Και δεν θα δει το πρωτο μέλος της παρέας τιποτε άλλο... Μπορείτε να βοηθήσετε με ένα ενδεικτικό πλάνο όσοι έχετε πάει Νορβηγία ?
Εφόσον δεν έχεις κλείσει τίποτα ακόμη γιατί δεν πας οργανωμένα αυτό το ταξίδι;
Μάλλον πιο φθηνά θα σου βγει από το να ψάχνεις αεροπορικά, τρένα, διαμονή και αμάξι τελευταία στιγμή.
Με 2000 € / άτομο θα δεις εξαιρετικά μέρη και θα έχεις μέσα και την κρουαζιέρα και διαμονή στα φιόρδ και το τρένο από Φλαμ.
Την έκανα πέρσι αυτήν την εκδρομή και δεν το μετάνιωσα καθόλου.
Καταπληκτικές διαδρομές!!!
Δες μήπως βρεις διαθέσιμες θέσεις.

fani b

Member
Εφόσον δεν έχεις κλείσει τίποτα ακόμη γιατί δεν πας οργανωμένα αυτό το ταξίδι;
Μάλλον πιο φθηνά θα σου βγει από το να ψάχνεις αεροπορικά, τρένα, διαμονή και αμάξι τελευταία στιγμή.
Με 2000 € / άτομο θα δεις εξαιρετικά μέρη και θα έχεις μέσα και την κρουαζιέρα και διαμονή στα φιόρδ και το τρένο από Φλαμ.
Την έκανα πέρσι αυτήν την εκδρομή και δεν το μετάνιωσα καθόλου.
Καταπληκτικές διαδρομές!!!
Δες μήπως βρεις διαθέσιμες θέσεις.
ο λογος ειναι οτι στις 5 ημερες που θα πρεπει να γυρισει το ενα μελος κανενα ταξιδι δεν εχει δυνατοτητα γιατι το προγραμμα τους βρισκει σε καποιο χωριο αναμεσα

fani b

Member
Για να σε βοηθήσουμε, τι πλάνο μετακινήσεων έχεις π.χ. από Μπέργκεν για Όσλο; Γιατί αεροπορικά με βαλίτσα νομίζω είναι πλέον από 180€ το άτομο μετ' επιστροφής (σαββατοκύριακα παραπάνω), ενώ και με τρένο δεν είναι φθηνότερα. Το θέμα της διαμονής είναι άλλο αγκάθι, αλλά από ακυρώσεις τελευταίας στιγμής ίσως βρεις κάτι.
Τέλος πάντων, καλές προτάσεις είναι οι εκδρομές που προτείνονται εδώ:
Norway in a Nutshell® - Norway's Famous fjord tour

Edit: Αν κατάλαβα σωστά, δεν υπάρχουν ούτε αεροπορικά ακόμη, οπότε το πιθανότερο είναι να μην παίζει ρόλο και το μπάτζετ για εσάς. Σε αυτή την περίπτωση θα έκλεινα αναχώρηση και επιστροφή από διαφορετικό σημείο, ώστε να ταιριάξει καλύτερα στις διαθέσιμες επιλογές και να γλυτώσετε μία έξτρα διαδρομή.
μετα απο ψαξιμο το αυτοκινητο μαζι με τα υπολοιπα βενζινη κλπ ερχεται 1000 ευρω για 5 ημερες και αποσταση απο οσλο σε μπεργκεν. αρχιζω κ σκεφτομαι σοβαρα να μην παω οσλο και να κανω εξορμησεις μονο απο το μπεργκεν . Πως το βρισκετε ?

adiaforos

Member
Και δεν έβαλες και την παράμετρο στάθμευση.... Εγώ προσωπικά το βρίσκω μια χαρά.
Αν έχεις όρεξη για ψάξιμο, και χωρίς αυτοκίνητο υπάρχουν πολλές επιλογές από Μπέργκεν, π.χ. με λίγο σχεδιασμό μπορείς να συνδυάζεις το Bergen με το Flåm που είναι η κλασική εκδρομή και με κάτι άλλο, με διαμονή σε κάποιο χωριό, όπως Sogdnal ή Balestrad και να κάνεις και άλλη κρουαζιέρα, όπως αυτή στο Fjærland (1100 NOK αρκετά ακριβή) όπου παίρνεις γεύση και από παγετώνα (από μακρυά, βέβαια). Βγαίνει εύκολα με πρωινό πλοίο από Μπέργκεν, απλά θα χρειαστεί διανυκτέρευση. Και την επομένη συνεχίζεις με πλοίο προς Flåm ή αντίστροφα, ανάλογα τι θα κάνεις πρώτο.
From Balestrand: Fjord Cruise to Fjærland (Round trip) — Glacier Tour
Δεν το έκανα γιατί σκόνταψα στο κλείσιμο του αεροδρομίου του Sogdnal (δεν ερχόμουν από Μπέργκεν που υπάρχει πλοίο), αλλά αν σε ενδιαφέρει, πες μου.

fani b

Member
Και δεν έβαλες και την παράμετρο στάθμευση.... Εγώ προσωπικά το βρίσκω μια χαρά.
Αν έχεις όρεξη για ψάξιμο, και χωρίς αυτοκίνητο υπάρχουν πολλές επιλογές από Μπέργκεν, π.χ. με λίγο σχεδιασμό μπορείς να συνδυάζεις το Bergen με το Flåm που είναι η κλασική εκδρομή και με κάτι άλλο, με διαμονή σε κάποιο χωριό, όπως Sogdnal ή Balestrad και να κάνεις και άλλη κρουαζιέρα, όπως αυτή στο Fjærland (1100 NOK αρκετά ακριβή) όπου παίρνεις γεύση και από παγετώνα (από μακρυά, βέβαια). Βγαίνει εύκολα με πρωινό πλοίο από Μπέργκεν, απλά θα χρειαστεί διανυκτέρευση. Και την επομένη συνεχίζεις με πλοίο προς Flåm ή αντίστροφα, ανάλογα τι θα κάνεις πρώτο.
From Balestrand: Fjord Cruise to Fjærland (Round trip) — Glacier Tour
Δεν το έκανα γιατί σκόνταψα στο κλείσιμο του αεροδρομίου του Sogdnal (δεν ερχόμουν από Μπέργκεν που υπάρχει πλοίο), αλλά αν σε ενδιαφέρει, πες μου.
μπορουμε να παρουμε αυτοκινητο μονο στο μπεργκεν , να παραλειψουμε οσλο και να κανουμε μικρες ημερησιες ή και να μεινουμε στο flam . ΄ετσι εχουμε ευκαιρια να παμε και στο balestrand ? ειλικρινα εχω μπερδευτει. Αν επελεγες 5 day itinerary με αφιξη οσλο και αναχωρηση απο μπεργκεν ποια θα ηταν η επιλογη σου ? συγνωμη που καταχραζομαι τον χρονο σου αλλα με πιεζει πολυ η διαρκεια των 5 ημερων που ειναι περιοριστικη

adiaforos

Member
Όχι, δεν αναφέρομαι σε όχημα, αλλά σε μετακίνηση με τα μέσα. Ναι, μπορείτε να μείνετε Flåm και την επόμενη να πάτε Balestrad, αν δεν πτοείσαι από τις τιμές.
Για Flåm οι επιλογές είναι δύο: α) Με πλοίο της γραμμής.
Norled
β) Με αλλαγές λεωφορείου, τρένου και πλοίου, όπως προτείνει το Norway in a nutshell (Bergen to Bergen).
Αν πάτε και Balestrad,το ένα σκέλος θα γίνει με πλοίο της γραμμής (π.χ. Βergen-Balestrad τη μία μέρα και καπάκι την κρουαζιέρα στο Fjærland, και πάλι πλοίο Balestrad - Flåm την επόμενη).
Ο σχεδιασμός απαιτεί όμως κάποιον χρόνο, δεν ξέρω κατά πόσο είσαι εξοικειωμένη και μπορείς να βγάλεις πρόγραμμα στα γρήγορα με μικρή έρευνα.

Με αυτοκίνητο απλά ξεχνάς το Balestrad, για την κλασική εκδρομή βολεύει πολύ.

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Εφόσον η άφιξη είναι στο Οσλο και η αναχώρηση από το Μπεργκεν προτείνω να πας με τραινο στο Μπεργκεν και να ενοικιάσεις εκεί αυτοκίνητο για να κανεις τις εκδρομές σου.

fani b

Member
Εφόσον η άφιξη είναι στο Οσλο και η αναχώρηση από το Μπεργκεν προτείνω να πας με τραινο στο Μπεργκεν και να ενοικιάσεις εκεί αυτοκίνητο για να κανεις τις εκδρομές σου.
εκει προσανατολιζομουν κι εγω αν και θα ηθελα must visit μερη για το 5ημερο

fani b

Member
Όχι, δεν αναφέρομαι σε όχημα, αλλά σε μετακίνηση με τα μέσα. Ναι, μπορείτε να μείνετε Flåm και την επόμενη να πάτε Balestrad, αν δεν πτοείσαι από τις τιμές.
Για Flåm οι επιλογές είναι δύο: α) Με πλοίο της γραμμής.
Norled
β) Με αλλαγές λεωφορείου, τρένου και πλοίου, όπως προτείνει το Norway in a nutshell (Bergen to Bergen).
Αν πάτε και Balestrad,το ένα σκέλος θα γίνει με πλοίο της γραμμής (π.χ. Βergen-Balestrad τη μία μέρα και καπάκι την κρουαζιέρα στο Fjærland, και πάλι πλοίο Balestrad - Flåm την επόμενη).
Ο σχεδιασμός απαιτεί όμως κάποιον χρόνο, δεν ξέρω κατά πόσο είσαι εξοικειωμένη και μπορείς να βγάλεις πρόγραμμα στα γρήγορα με μικρή έρευνα.

Με αυτοκίνητο απλά ξεχνάς το Balestrad, για την κλασική εκδρομή βολεύει πολύ.
με οσες πληροφοριες κι αν μπορω να αφομοιωσω ωστε να κλεισω μεχρι το τελος την ημερας τα εισιτηρια και την διαμονη ,πως σας φαινεται το παρακατω ?
1η ημερα οσλο
2η ημερα οσλο και μεσημερι αναχωρηση με το τρενο για μπεργκεν
3η ημερα μπεργκεν Balestrad, κρουαζιέρα στο Fjærland
4η ημερα balestrad flam
5η ημερα flam bergen
6η ημερα αναχωρηση απο μπεργκεν

μου βγαινει μια ημερα παραπανω που πρεπει να αφαιρεσω . τι θα αποκλεισατε απο ολα ?
πως θα το προσαρμοζατε ?

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Δεν ξέρω αν βρήκες την μισοτελειωμένη μου ιστορία που ανέφερα πιο πάνω,ίσως σε βολεύει καλύτερα μια διανυκτέρευση στο Voss όπως περιγράφω.Αν το κανεις έτσι νομίζω ότι η κρουαζιέρα στο Fjaerland δεν χρειάζεται.

adiaforos

Member
με οσες πληροφοριες κι αν μπορω να αφομοιωσω ωστε να κλεισω μεχρι το τελος την ημερας τα εισιτηρια και την διαμονη ,πως σας φαινεται το παρακατω ?
1η ημερα οσλο
2η ημερα οσλο και μεσημερι αναχωρηση με το τρενο για μπεργκεν
3η ημερα μπεργκεν Balestrad, κρουαζιέρα στο Fjærland
4η ημερα balestrad flam
5η ημερα flam bergen
6η ημερα αναχωρηση απο μπεργκεν

μου βγαινει μια ημερα παραπανω που πρεπει να αφαιρεσω . τι θα αποκλεισατε απο ολα ?
πως θα το προσαρμοζατε ?
Την τρίτη ημέρα θα την αφιέρωνα όλη στο Μπέργκεν, χρειάζεται και λίγη ξεκούραση. Μετά όπως το έχεις, απλά δεν θα έβαζα διανυκτέρευση στο Flåm, θα συνέχιζα για Μπέργκεν.
Δες και την ιστορία του Dr Snoopy, έχει έτοιμο πρόγραμμα και ίσως διευκολύνει.
Νορβηγία - Στην χώρα των φιόρδ και των troll,μια φωτο-ιστορία από τα παλιά..................

Edit: Α, να προσθέσω πως εμένα μου άρεσε πολύ το Όσλο και θα του έδινα μια μέρα ακόμη, και θα έφευγα με το πρωινό τρένο για Μπέργκεν.

Last edited:

fani b

Member
Την τρίτη ημέρα θα την αφιέρωνα όλη στο Μπέργκεν, χρειάζεται και λίγη ξεκούραση. Μετά όπως το έχεις, απλά δεν θα έβαζα διανυκτέρευση στο Flåm, θα συνέχιζα για Μπέργκεν.
Δες και την ιστορία του Dr Snoopy, έχει έτοιμο πρόγραμμα και ίσως διευκολύνει.
Νορβηγία - Στην χώρα των φιόρδ και των troll,μια φωτο-ιστορία από τα παλιά..................
δεν καταλαβα , μαλλον εχω μπερδευτει απιστευτα
η ιστορια υπεροχη αλλα δεν προυποθετει αυτοκινητο απο οσλο ?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.060
Μέλη
39.807
Νεότερο μέλος
ArgyroTrigka

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom