Αλγερία Λιβύη Sos! Φθηνά δωμάτια στην Τρίπολη και στο Ghadames – Λιβύη και στο Αλγέρι ?

zoi

Member
Μηνύματα
146
Likes
312
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντού
Για σας, είμαι νέο μέλος και χαίρομαι ιδιαίτερα που σας ανακάλυψα.:)

Χρειάζομαι την βοήθεια σας παιδιά. Δυσκολεύομαι πολλή να βρω φθηνά δωμάτια ( 15ε – 20ε ) το μονόκλινο στην Τρίπολη και στο Ghadames – Λιβύη και στο Αλγέρι. Σε όλα τα site που έψαξα βρίσκω μόνο ακριβά. Βρήκα ένα hostel στην Τρίπολη αλλά το τηλέφωνο τους δεν το σηκώνει κανείς. Θα μπορούσα βέβαια να ψάξω όταν φτάσω εκεί, αλλά χρειάζομαι της κρατήσεις για την έκδοση της βίζας. :(

Ευχαριστώ
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Ζoi, για τη Λιβύη μπορώ να σου πω ότι πολύ δύσκολα θα εντοπίσεις μικρά ξενοδοχεία με φτηνές τιμές, μέσω ίντερνετ. Ο τουρισμός τώρα αναπτύσσεται και υπάρχει, - πώς να το πούμε....- κρατική σκέπη. ΄Ομως ξενοδοχειάκια μικρά υπάρχουν, τα έχω δεί, δεν γνωρίζω τον τρόπο να τα ανακαλύψεις εξ αποστάσεως. Στην Γκιντάμις είναι δύσκολα τα πράγματα. Ακόμα και τα 4στερα ξενοδοχεία είναι αμφιβόλου καθαριότητας. Είδα πολύ κόσμο να κάνει ελεύθερο κάμπινγκ στην ύπαιθρο, ακριβώς στην είσοδο της πόλης.
Εάν μπορείς να κάνεις χρήση Youth Hostel, σημειώνω την ιστοσελίδα τους.
http://www.hihostels.com/dba/country-LY.en.htm
Πώς θα κινείσαι μέσα στη χώρα? Με τι τρόπο? Πότε σχεδιάζεις να πας?
 

zoi

Member
Μηνύματα
146
Likes
312
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντού
Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου Στέλλα.
Θα φτάσω στη Λιβύη από Μάλτα στης 28.08 και θα αναχωρήσω στις 4.09 για την Αλγερία. Σκέφτομαι να μετακινούμε με λεωφορεία στην ενδοχώρα- πια είναι η γνώμη σου?
Διάβασα την ιστορία σου για τη Λιβύη και έχεις δίκιο για την βίζα. Είναι μεγάλος μπελάς. Δεν βγαίνει από το προξενείο τους στην Αθήνα, αλλά από την Λιβύη. Σου την βγάζει η το ξενοδοχείο που θα μείνεις η κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο. Εγώ επέλεξα το δεύτερο αναγκαστικά. Τους ζήτησα να μεσολαβήσουνε για τη διαμονή μου και περιμένω την απάντηση τους. Για τη βίζα θέλουνε και μεταφρασμένη στα αραβικά την πρώτη σελίδα του διαβατηρίου με επικύρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών- τρελό!
Με το hostel στην Τρίπολη επικοινώνησα τηλεφωνικώς αλλά δεν μιλάνε αγγλικά και δεν απαντήσανε και στο e- mail μου. Με το αντίστοιχο στο Ghantames είναι αδύνατο να βγάλω γραμμή.
Νομίζω ότι είσαι πολλή τυχερή που είδες το φεστιβάλ. Ελπίζω να μπορέσω να το δω και εγώ φέτος.
Οποιαδήποτε συμβουλή σου είναι καλοδεχούμενη …

 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Zoi, θα ταξιδέψεις μονη σου?
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Zoi, ψάχνοντας για κάτι κοίτα τι βρήκα στο virtualturist.
http://www.virtualtourist.com/hotels/Africa/Libya/Hotels_and_Accommodations-Libya-BR-1.html
και αν δεν σου ανοίγει, στο αντέγραψα

Aldafaya: Hotel not far from the old city of Tripoli Tip Rating:
Satisfaction:





When we came back in Tripoli after our eclipse trip into the desert we could move into the originally booked hotel. The Aldafaya Hotel lies in an area of Tripoli with more hotels. It's not far west from the old medina, situated between the busstation and the Tripoli International Fair.

The Aldafaya Hotel is a friendly hotel. I liked this hotel more than the Cleopatra Hotel where we had to move to, when at arrival the Aldafaya Hotel seemed to be overbooked. The Aldafaya hotel has a restaurant and a bar at the first floor. The rooms were OK and this hotel has the most spacious bathroom of all the hotels during the trip.

Leave a Comment
Theme: Hotel
Price: less than US$20 » Currency Converter
Comparison: about average
Address: Razi Street
Phone: +218 21 444182
Directions: From the hotel to the medina and Green Square along the Umar Al Mukhtar Street is a ten minutes walk. The Razi Street is two blocks north of the Umar Al Mukhtar Street.
Other Contact: [email protected]
 

zoi

Member
Μηνύματα
146
Likes
312
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντού
Στέλλα, σε ευχαριστώ! Θα επικοινωνήσω άμεσα με το ξενοδοχείο. Ναι, θα ταξιδέψω μόνη. Το έχεις δοκιμάσει?
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Zoi, θα σε παρακαλούσα να το σκεφθείς πολύ αν είναι να ταξιδέψεις μόνη σου στην έρημο, με τα λεωφορεία της γραμμής. Προσπάθησε τουλάχιστον να γνωριστείς με άλλα άτομα που θα βρεις στην Τρίπολη πηγαίνοντας στις γύρω περιοχές. Δηλαδή στη Σαμπράθα, τη Λέπτις Μάγκνους κτλ. Εγώ δεν θα πήγαινα με τα λεωφορεία τόση μεγάλη απόσταση μόνη μου και ξένη.
 

zoi

Member
Μηνύματα
146
Likes
312
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντού
Στέλλα, ακόμα ταλαιπωρούμαι με την βίζα μου για την Λιβύη. Δυστυχώς με το ξενοδοχείο δεν μπορώ να επικοινωνήσω – λύπη ένας αριθμός.
Έχω ταξιδέψει σε αρκετές μουσουλμανικές χώρες, πάντα μόνη και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Εννοείται ότι δεν προκαλώ και προσέχω κυρίως το βράδυ. Ελπίζω να γυρίσω και φέτος σώα και αβλαβή
J
 

agelada

Member
Μηνύματα
59
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
Β. Περού -Εκ-Γκαλάπαγκος
ειδικά επειδή θα είσαι μόνη σου, πιστεύω ότι πρέπει να επιδιώξεις το κατάλυμα σου να είναι ασφαλές και όπως είπε και η Στέλλα, να γνωριστείς με άλλους ξένους...
 

japetus

Member
Μηνύματα
579
Likes
1.071
Ζωή, τελικά τί έκανες, το πραγματοποίησες το ταξίδι;
Απο όσο ξερω γιατί ψάχνομαι τώρα και εγώ, δεν μπορεις να ταξιδεψεις μονος σου στη Λιβύη, πρέπει να υπάρχει μαζί σου κάποιος συνοδός (όπως στο Ιράν για τους αμερικανούς). Ο πιο εύκολος τρόπος για βίζα ειναι η τουριστική μέσω πρακτορείου ταξιδίων απο τη Λιβύη. Στελνεις φωτοτυπια/σκαν του διαβατηρίου στο πρακτορείο, μαζι με επισημη μεταφραση της σελιδας με τα στοιχεια στα αραβικα και τη διαδρομή που θέλεις να ακολουθήσεις, το πρακτορείο σου στέλνει ένα πρόγραμμα βασισμένο ακριβώς στις απαιτήσεις σου (μέρη που θελεις να επισκεφθεις, κατηγορια ξενοδοχειων που επιθυμεις κλπ) και τον προϋπολογισμό για το κόστος που υπολογίζεται με όλα τα απαιτούμενα μεσα (εισητήρια, ξενοδοχεία, έξοδα συνοδού, βίζας κλπ). Αν το εγκρίνεις ή καταλήξεις προσαρμόζοντάς το όπως σου ταιριάζει, προχωράς στην έκδοση της βίζας όπου το πρακτορείο σου βγάζει τον απαιτούμενο αριθμό έγκρισης απο τη Λιβύη, οπότε μετά είτε προσκομίζεις το φαξ με τον αριθμό σε προξενειο της Λιβυης για να παρεις τη βιζα, είτε την παίρνεις κατευθείαν στα σύνορα. Νομίζω θελουν και λογαριασμό τράπεζας, είτε να έχεις 1000 ευρω μετρητα κατα την είσοδο στη χώρα.
Προσοχή θελει στο οτι απο τη στιγμη που εχεις καταληξει στο προγραμμα, δεν μπορεις να παρεκκλίνεις απο αυτό όταν βρεθείς στη χώρα, δεν μπορεις να επισκεφθεις δηλαδη καποιο μερος που δεν το εχεις δηλώσει εκ των προτερων.
Για ενα προγραμμα που με ενδιέφερε, Τριπολη - Βεγγάζη - Απολλωνία, μου έβγαλε το πρακτορείο ένα προϋπολογισμό εξόδων 800 ευρω για πέντε μερες για δυο ατομα (στην ουσια τρία γιατί ειναι και ο συνοδός), που περιλαμβάνει τα πάντα απο τη στιγμή της άφιξης μέχρι της αναχώρησης απο τη χώρα (πλην φαγητού που είναι πολύ φτηνό και εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους).
Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία 3 αστέρων, χόστελς και μέρη για κάμπιγκ (επιτρέπεται και το ελεύθερο). Μια και ο τουρισμός στη χώρα όμως τώρα αναπτύσσεται, ειναι σιγουρο οτι στο μελλον θα υπάρξει μια έξαρση άφιξης τουριστών στη χώρα αυτή..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.594
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom