The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Thanos92

Member
Μηνύματα
1.961
Likes
6.413
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Λυπάμαι που θα μιλήσω έτσι αλλά θα πω το εξής:

Τόσες μέρες δεν άκουσα ούτε έναν ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ να μιλάει για ΤΟΣΕΣ ΑΘΩΕΣ ζωές που χάθηκαν! Και μιλάω για όλες αυτές τις ψυχούλες που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Δεν θα κάτσω να μπω στην διαδικασία να μιλήσω για συμφέροντα κ.α! Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε!

Εγώ απλα σαν άνθρωπος λυπάμαι για το ανθρώπινο είδος! Ότι και να πάθουμε καλα να πάθουμε!
 

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.297
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
act4evoia
act4peloponnese
act4mati
oallosanthropos
Λογαριασμοί στο ίνσταγκραμ με πληροφορίες για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε
 

el de abajo

Member
Μηνύματα
202
Likes
586
το θέμα είναι 100% πολιτικό...όταν δύο συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις από την μεταπολίτευση και μετά (με μία μικρή παρένθεση 4-5 ετών από την 'αριστερά΄) έχουν εγκαθιδρύσει το κρατικό μηχανισμό που συναντάμαι σε όλες τις εκφάνσεις του, είναι λογικό να έχουμε φθάσει στο σημείο αυτό....προφανώς σε κάποια ακραία φαινόμενα η δυνατότητα αντιμετώπισης τους μπορεί να φθάσει μέχρι ένα σημείο....το θέμα είναι αν εσυ έχεις κάνει το καλύτερο δυνατό...και είναι πασιφανές οτι αυτό δεν έχει γίνει ουτε στο ελάχιστο.
Και μάλιστα από μία κυβέρνηση που σιχαίνεται οτιδήποτε κρατικό αλλά σε κάθε στραβή, όπως έγινε και με τον covid, προς τον κρατικό μηχανισμό αναζητά τις λύσεις. Που, τι τραγική ειρωνία, επένδυσε πολιτικά στο Μάτι και έχει σήμερα το θράσος να μιλάει για προτεραιότητα στις ανθρώπινες ζωές με απώτερο σκοπό να κουκουλώσει την ανικανότητα επέμβασης του επιτελικού της κράτους προκειμένου να σώσει τα δάση και τις περιουσίες του κόσμου...
 
Last edited:
Μηνύματα
239
Likes
2.651
"Ιατρικό προσωπικό τι να το κάνουμε, καλέ, η πανδημία φέτος, του χρόνου, σε δυο χρόνια, σε πέντε στη χειρότερη θα μας έχει τελειώσει, τι θα τους πληρώνουμε όλους αυτούς τους εργαζόμενους;" Άλλωστε, σιγά, δεν είναι πάγια ανάγκη η υγεία.

"Πυροσβέστες, τι να τους κάνουμε, καλέ, εντάξει, η κλιματική αλλαγή φταίει, σε λίγους μήνες μπαίνει ο χειμώνας, θα σταματήσουν κι οι πυρκαγιές, τι να τους πληρώνουμε τους δημόσιους υπαλλήλους, να κάθονται;"
Άλλωστε, σιγά, δεν είναι πάγια ανάγκη η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Όταν η η ίδια η διατήρηση και ουσιαστική προστασία της ζωής (της ανθρώπινης, των υπόλοιπων ζώων και των φυτών) δεν είναι πάγια ανάγκη, όταν μόνη πάγια ανάγκη είναι η καταστολή, τότε μάλλον δεν φταίει η κλιματική αλλαγή που γεννά πανδημίες και φυσικές καταστροφές, αλλά το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που τις διαχειρίζεται.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.721
Likes
15.071
Καλέ πως θα δούμε τα σωματίδια?
Εννοούσα τα υπολείμματα από στάχτες.

Με όσους έχω μιλήσει ως τώρα, σε πάνω από 10 διαφορετικές περιοχές της Αττικής, όλοι βλέπουν από τα σπίτια τους θολή ατμόσφαιρα, ή/και μυρίζουν καμμένο....
 

alma

Member
Μηνύματα
3.721
Likes
15.071
Καίγοντα τα πεύκα κι επιμένουμε στα πεύκα. Αδιανόητο για κατοικημένες περιοχές να έχεις δέντρα που λαμπαδιάζουν με το παραμικρό.
Και μιλάμε για περιοχές που είναι πια πυκνοδομημένες, έχουν μπει στο σχέδιο εδώ και πολλά χρόνια, συχνά έχουν πολυκατοικίες.
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Δεν ειναι παντως τοσο απλο το θεμα...και χωρες που και χρηματα και οργανωση καλυτερη απ την Ελλαδα εχουν, οπως η πολιτεια της Καλιφορνια, η Αυστραλια κλπ. εχουν μεγαλο θεμα με τις πυρκαγιες καθε χρονο...
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.011
Likes
40.954
Γιατι εθελοντες? Ξεχνατε ποσους συνοριοφυλακες προσλαμβανε η χωρα για να φυλανε τα συνορα της Παλιας Ελλαδας Κορινθιακο Αμβρακικο περσι σαν σημερα? Ασε αστυνομια, αστυνομικα αγροτικα αυτοκινητα που πηραν φετος, μιλαμε για επενδυσεις που καααααθονται. Ε και ο κοσμος μετα το 10ωρο δουλειας με απληρωτες υπερωριες θα πηγαινει και για περιπολιες στο δασος? Υπερβολικο καπου.
 

Attachments

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.493
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν ειναι παντως τοσο απλο το θεμα...και χωρες που και χρηματα και οργανωση καλυτερη απ την Ελλαδα εχουν, οπως η πολιτεια της Καλιφορνια, η Αυστραλια κλπ. εχουν μεγαλο θεμα με τις πυρκαγιες καθε χρονο...
Προφανώς, και σε όλη τη Μασόγειο τα ίδια γίνονται και στη Σιβηρία ακόμη. Εμένα ακόμη δε μου έχει απαντηθεί το ερώτημα (το είχα θέσει και πρόπερσι στι φωτιές) πώς γίνεται οι κατ' εξακολούθηση εμπρηστές να μπαινουν φυλακή για λίγους μήνες, να βγαίνουν, να ξαναβάζουν φωτιές, να ξανακαταδικάζονται κι επειδή "έχουν ψυχολογικά προβλήματα" να αφήνονται πάλι ελεύθεροι. Δηλαδή έχουμε κατ' εξακολούθηση εμπρηστή που έχει και ψυχολογικά προβλήματα, τον αφήνουμε ελεύθερο και περιμένουμε ότι δε θα ξανακάψει; Έχει γίνει πάμπολλες φορές, τώρα διαβάζω για σύλληψη κι άλλου κατ' εξακολούθηση πυρομανούς, θυμήθηκα αυτόν εδώ τον προπέρσινο στην Εύβοια (κι άλλον θυμάμαι στο Σέιχ Σου, έναν στη Φωκίδα, άλλον στην Κέρκυρα, βαριέμαι να ψάξω) :
Αποκαλύψεις- σοκ για τον εμπρηστή της Εύβοιας: Τα ψυχολογικά προβλήματα και οι συλλήψεις - ΤΑ ΝΕΑ
(μπορείτε να αγνοήσετε τις κομματικές αναφορές στο άρθρο και πριν και μετά ΣΥΡΙΖΑ πάλι σουλατσάριζαν άνετα, δεν είναι δημιούργημα ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα, γνωστή η ιδιοκτησία της εφημερίδας, το ζουμί είναι στο πόσοι τέτοιοι κυκλοφορούν ελεύθεροι)

Πάτρα: Με ψυχολογικά προβλήματα ο 16χρονος εμπρηστής

Αυτός εδώ έβαλε το 2010 τέσσερις φωτιές σε 5 μήνες και μετά ήταν ελεύθερος με απόφαση εισαγγελέα:
Με ψυχολογικά προβλήματα ο 46χρονος εμπρηστής

Αυτός εδώ λέει του άρεσε να βλέπει τους πυροσβέστες να τρέχουν να σβήνουν τις φωτιές που έβαζε ανενόχλητος.
Συνελήφθη εμπρηστής στον Μαραθώνα - «Ήθελα να βλέπω τους πυροσβέστες να σβήσουν φωτιές» | LiFO

Και στις σημερινές αν διαβάσετε συνελήφθησαν αρκετοί με ενδείξεις ξεκάθαρου εμπρησμού, κάποιοι σεσημασμένοι. Έτσι δε γίνεται δουλειά. ΟΚ η ανεπάρκεια του κράτους, οι θερμοκρασίες, η κλιματική αλλαγή αλλά εδώ μιλάμε για συνεχή αδιαφορία για ανθρώπους που έχουν βαλθεί να κάψουν τη χώρα, ας εξισώσουν τον εμπρησμό με γενοκτονία να ησυχάσουμε, ας τους βάλουν σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα να μη βγουν ποτέ. Ας τους βάλουν ένα βραχιολάκι κι όποτε πλησιάζουν δάσος να τρώνε άλλα 5 χρόνια φυλακή. Θυμάμαι έναν στο χωριό μου είχε βάλει 4 φωτιές σε 3 χρόνια κι ήταν ελεύθερος και αντί να συζητάνε πώς θα τον βάλουνε μέσα συζητούσαν πόσους πυροσβέστες θα πάρουν για να σβήσουν τις φωτιές που αναπόφευκτα θα ξαναβάλει ο γνωστός εμπρηστής (τον έπιασαν σε 4, φανταστείτε πόσες ακόμη είχε βάλει). αντί να τον έχουν κλειδωμένο κάθε καλοκαίρι.
 
Last edited:

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Η λογική του καψίματος για κτίσιμο δεν μου κολλάει πολύ αυτή την εποχή, αυτοί που τους περισσεύουν πολλά λεφτά έχουν προσανατολιστεί σε αναπτύξεις στο Ελληνικό, οι δε φτωχότεροι δύσκολα μπορούν να ''αναπτυχθούν'' σε αυτές τις εκτάσεις που καίγονται, τις πιο προνομιούχες της Αττικής δηλαδή.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.116
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom