The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Anemos-T

Member
Μηνύματα
41
Likes
301
Αν ενα σχολειο με 200 παιδια μπορει σε λιγα λεπτα να ελεγχει τα τεστ που καταφθανουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στην εισοδο, τοτε μπορει και το γκαρσον να ελεγχει 2 ατομα που μπαινουν μεσα στο μπαρ.

Τώρα θέλεις να κλάψουμε μαζί; Ποια self test αν τα κάνουν, να τα κάνουν σωστά, ποιος έλεγχος που ένα 10% δεν φέρνει το χαρτί,παίρνεις τηλέφωνα αβέρτα, άλλοι γονείς τα στέλνουν σε e-mail,viber και ψάχνεις να τα βρεις..
Το κράτος που ενήργησε σωστά (και τυχερά) στο πρώτο lock down μετά τα έκανε ΣΚ@Τ@ σε όλα , ειδικά όταν εμείς τηρούσαμε τα μέτρα κι αυτοί μας τα έτριβαν στη μούρη καθώς ζούσαν μια κανονική ζωή..Μετά επειδή είδαν ότι -δεν υπάρχει κράτος - τα φόρτωσαν όλα στους άλλους βλέπε ΑΤΟΜΙΚΗ ευθύνη..και ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ..Επίσης κάθε φορά ΚΑΠΟΙΟΙ φταίνε..Πρώτα φταίγανε οι πορείες, οι εκκλησίες, ο καημένος που πήγαινε για μπάνιο ή ψάρεμα , τι να πρωτοθυμηθώ..
Φυσικά , αυτοί ποτέ δεν έφταιγαν...
Είμαι εμβολιασμένος...αλλά κάποια πράγματα μου είναι αδιανόητα...Επίσης οι παρενέργειες υπάρχουν είναι στον περίγυρό μας δεν είναι φαντασία...
Επίσης:

Οι εμβολιασμένοι συνεχίζουν να νοσούν και να μεταδίδουν. Αυτό το φαρμακευτικό σκεύασμα (που δεν είναι εμβόλιο) δεν σταματάει την ασθένεια, όπως τα 'κλασσικά' εμβόλια π.χ. της ιλαράς. Προστατεύει τους ευάλωτους από σοβαρή νόσηση και εισαγωγή στο (ανύπαρκτο/υποστελεχομένο) νοσοκομείο.

Δεν μπορεί από μόνο του να καταπολεμήσει τη νόσο. Αυτό έχει φανεί και στην Ισλανδία και στο Ισραήλ και στην Αγγλία, χώρες με πολύ μεγάλα ποσοστά εμβολιασμένων. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι αν νοσήσουν έχουν μεγάλες πιθανότητες να νοσήσουν βαρειά.

Ώς φαρμακευτικό σκεύασμα έχει και παρενέργειες, αρκετά σοβαρές για συγκεκριμένες ηλικιακές/πληθυσμιακές ομάδες και οι οποίες ακόμα μελετώνται.

Επίσης, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο CEO της Pfizer, η αποτελεσματικότητά του φθίνει μετά από - το πολύ - 6 μήνες. Οι επιπτώσεις επαναληπτικής (τρίτης) δόσης που συζητούν δεν έχει τεσταριστεί πουθενά, δηλαδή για μια ακόμη φορά, τα πειραματόζωα θα είναι αυτοί που θα την κάνουν...

Πώς είναι δυνατό, μετά από τόση γνώση που έχει παραχθεί μετά από τους μήνες της πανδημίας (για όσους θέλουν να μάθουν) να συνεχίζει να υποστηρίζεται ο μη στοχευμένος εμβολιασμός όλων ωσάν το νερό του Καματερού;

Για όποιον θέλει να ενημερωθεί και να μορφώσει τη δική του γνώμη, χωρίς να διαλέγει στρατόπεδα και να παπαγαλίζει τον δογματισμό της τηλεόρασης, οι πληροφορίες υπάρχουν, αρκεί να ψάξει.

Πολλοί εδώ μέσα (π.χ. @romantic woman) έχουν συνεισφέρει επιστημονικά στη συζήτηση.

Ξαναλέω ότι το εμβόλιο είναι ένα εργαλείο για αυτούς με αυξημένες πιαθνότητες να νοσήσουν βαρειά - όχι για όλον τον πληθυσμό.

Ο εμβολιασμός είναι μια προαιρετική ιατρική πράξη. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να διχάζει τους ανθρώπους - ποιός θέλει να πεθάνει στο κάτω κάτω; Ούτε ως αφορμή για επιβολή μέτρων καταστολής...
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.088
Likes
44.915
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Όλα καλά λοιπόν. Όσοι θέλαμε εμβολιαστήκαμε και τώρα θα έχουμε τις ελευθερίες που μας υποσχέθηκαν πίσω.
Καμία ελευθερία δε παίρνουμε πίσω ακόμα, είμαστε όλο ήξεις - αφήξεις, έχουμε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα μπροστά μας.
Απ' τα συμφραζόμενα όμως κάποιων που εμβολιάστηκαν διαπιστώνω ότι δεν τους φτάνει να έχουν τις ελευθερίες τους πίσω, θέλουν ταυτόχρονα να περιοριστούν οι ελευθερίες των άλλων που δεν εμβολιάστηκαν. Πώς λέγονται αυτοί που ζητάνε τον περιορισμό της ελευθερίας των διπλανών τους;
Λέγονται ίσως υπεύθυνοι πολίτες; Ίσως;
Ή μήπως δεν είναι ξεκάθαρο ότι η δημοκρατία δεν έχει μόνο απαιτήσεις αλλά έχει και ευθύνες όπως και συμμετοχή;
Σεβαστή η ελευθερία του καθενός, σεβαστό το δικαίωμα της άποψης και όσων είναι ακόμα πίσω απ' τον ήλιο και αρνούνται την επιστήμη επειδή διαθέτουν ατόφιο Ελληνικό ιχωρ, δε γίνεται όμως να πάμε με αυτή την εξυπνάδα και τη κουτοπονηριά.

Δε ξέρω γιατί δεν είναι τόσο εύκολα κατανοητά όλα αυτά...

Για όποιον θέλει να ενημερωθεί και να μορφώσει τη δική του γνώμη, χωρίς να διαλέγει στρατόπεδα και να παπαγαλίζει τον δογματισμό της τηλεόρασης, οι πληροφορίες υπάρχουν, αρκεί να ψάξει.
Τι παει να πει «γνώμη» σε ένα ιατρικό/επιδημιολογικό γεγονός μη καταρτισμένων ανθρώπων; Πόσο επικίνδυνο είναι όλο αυτό; Δηλαδή όποιος εμπιστεύεται τις επίσημες επιστημονικές ανακοινώσεις και τη συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών αυτού του κόσμου παπαγαλίζει; Ενδιαφέρουσα άποψη.
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να διχάζει τους ανθρώπους - ποιός θέλει να πεθάνει στο κάτω κάτω;
Διχασμός υπάρχει κατ΄ εξοχήν στους ανθρώπους, για λόγους κοινωνικους, ταξικούς κτλ δε θα το αναλύσω, πόσο μάλλον στην Ελληνική πραγματικότητα. Δε περιμέναμε το εμβόλιο να το μάθουμε, απλά ήρθε πιο σύντομα στην επιφάνεια.
Ούτε ως αφορμή για επιβολή μέτρων καταστολής.
Έχουν δοθεί πολλαπλές αφορμές και γι' αυτό κατά το παρελθόν, τότε όμως όσοι ασχολιόντουσαν τους θεωρούσαν οι περισσότεροι γραφικούς. Δεν είναι καινούριο ούτε αυτό το φαινόμενο.
 
Last edited:

Anemos-T

Member
Μηνύματα
41
Likes
301
Τι παει να πει «γνώμη» σε ένα ιατρικό/επιδημιολογικό γεγονός μη καταρτισμένων ανθρώπων; Πόσο επικίνδυνο είναι όλο αυτό; Δηλαδή όποιος εμπιστεύεται τις επίσημες επιστημονικές ανακοινώσεις και τη συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών αυτού του κόσμου παπαγαλίζει; Ενδιαφέρουσα άποψη.
Θα απαντήσω μόνο σε αυτό:

"γνώμη" σημαίνει ότι για κάτι που κάποιος σου βάζει στον οργανισμό σου, θα πρέπει να έχεις "γνώμη" για το αν συναινείς να σου το κάνουν. Λέγεται ιατρική πράξη και η τελευταία φορά που οι ιατρικές πράξεις ήταν υποχρεωτικές (και όχι προαιρετικές) ήταν την εποχή των πειραμάτων της Ναζιστικής Γερμανίας...
 

dammys

Member
Μηνύματα
370
Likes
680
Εχεις δωσει viber ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ, τους ανθρωπους που δεν πρεπει να εχουν προσωπικο σου τηλ ουτε για αστειο και αναρωτιεσαι γιατι σας κανουν λαστιχο να τρεχετε για τα παλιοχαρτα?
Το πρωτοκολλο λεει αλλα παντως. Μπαινει παιδι και χαρτι ταυτοχρονα.
Φυσικά ΔΕΝ έχω δώσει...κάποιοι/ες το βρίσκουν εύκολα...Το πρωτόκωλο άλλα έλεγε πέρσι , κάτι για απολύμανση των θρανίων κάθε ώρα , κάτι για 3 κρούσματα και κλείνει το σχολείο,κάτι για διαλείμματα χωρίς μάσκα, κτλ το έχουν κάνει όχι λάστιχο αλλά ακριβώς ετυμολογικά όπως ανορθόγραφα το γράφω...
Το μπαίνει χαρτί και παιδί, εδώ γελάμε...π.χ στα πανεπιστήμια αυτό σημαίνει μισή ώρα και χαμένη για έναν υποτυπώδη έλεγχο ..Εγκυκλίους βγάζω κι εγώ κάθε λεπτό ,το θέμα είναι ότι λείπει η απλή λογική , αυτά ΔΕΝ εφαρμόζονται , απλά βγάζουμε εγκυκλίους για να έχουμε καλυμμένο τον πισινό μας ΌΤΑΝ χάσουμε την καρέκλα της εξουσίας και πέσουν ΟΛΟΙ να μας φάνε..
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.088
Likes
44.915
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
"γνώμη" σημαίνει ότι για κάτι
Αυτές οι πολύ ωραίες «γνώμες» επανέφεραν στο προσκήνιο ασθένειες που τις είχαμε ξεχάσει 60 χρόνια τώρα... Συνεχίστε να ακούτε τις γνώμες, προοδεύουμε σα κοινωνία.
Επειδή φαίνεται ότι δεν έχεις ξεκάθαρα κάποια πράγματα μέσα σου ή δε θέλεις να το κάνεις, δε πρόκειται να μπω σε συζήτηση περαιτέρω. Η σύγκριση μιας πανδημίας και η υγειονομική αντιμετώπιση της με τα πειράματα των Ναζι δε χρειάζεται να πω τι είναι, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.
 

dammys

Member
Μηνύματα
370
Likes
680
Εγώ το μόνο που θα σημειώσω,χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά, ότι η έννοιες "επιστήμη" ή "επίσημες επιστημονικές ανακοινώσεις" είναι -ευτυχώς- μη καλά ορισμένες και δυναμικές δηλ. εξελίσσονται και αλλάζουν.Παράδειγμα κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν αυτό κάποιοι κάτι άλλο.Ακόμη και αυτοί που είναι π.χ υπέρ του εμβολιασμού άλλα πίστευαν στην αρχή της πανδημίας και άλλα πιστεύουν τώρα.
Κάποτε πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη , ουπς ακόμα και τώρα κάποιοι ,λάθος παράδειγμα ή ότι ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη γη.Άρα η "επιστήμη" οι καλύτερα οι "επιστημονικές γνώσεις" ισχύουν μέχρι να αποδειχθεί κάτι άλλο, δεν είναι θέσφατο.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.088
Likes
44.915
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Άρα η "επιστήμη" οι καλύτερα οι "επιστημονικές γνώσεις" ισχύουν μέχρι να αποδειχθεί κάτι άλλο, δεν είναι θέσφατο.
Ευτυχώς, γιατί τότε δε θα λεγόταν επιστήμονες αλλά παπάδες, Θου κύριε φυλακή τω στόματί μου.
Ο ρόλος της επιστήμης είναι να ερευνά και εφόσον αποδεικνύει να αναθεωρεί.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.919
Likes
40.748
1) Φυσικά ΔΕΝ έχω δώσει...κάποιοι/ες το βρίσκουν εύκολα...
2) Το μπαίνει χαρτί και παιδί, εδώ γελάμε...
1) αν δεν θες να αλλαξεις νουμερο η να τους κανεις μπλοκ, μπορεις να σωσεις τα νουμερα Ο ΜΛΚΣ 1, Ο ΜΛΚΣ 2 κλπ. Η επικοινωνια ετσι απαγορευεται απο το πρωτοκολλο.
2) κατι γινεται λαθος, χωρις χαρτι δεν μπαινει παιδι απο την εξωπορτα. Γι αυτο τρεχετε σαν τον Μποζο μετα.
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.768
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Βουλγαρία ποσοστό εμβολιασμένων 19,3%....Γύρισε ο γιός μου από ένα εβέντ που παρακολούθησε εκεί. 5 μέρες μετά την επιστροφή 3 άτομα του γκρουπ (25ρηδες ανεμβολίαστοι) νόσησαν! Ο δικός μου ήταν εμβολιασμένος και παρότι ήρθε σε επαφή τελικά δεν κόλλησε.
Και ακόμα το συζητάμε;;;
Μια χαρά το συζητάμε. Μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός, μπορεί και όχι. Τόσοι και τόσοι ήρθαν σε επαφή με γνωστό κρούσμα και βγήκαν αρνητικοί. Εδώ 15 μήνες χωρίς εμβόλια και άνθρωποι που έμεναν μέσα στο ίδιο σπίτι και κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι, ο ένας ήταν θετικός και ο άλλος αρνητικός ή οι υπόλοιποι αρνητικοί. Μη ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε προ εμβολίων.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.009
"επίσημες επιστημονικές ανακοινώσεις" είναι -ευτυχώς- μη καλά ορισμένες και δυναμικές δηλ. εξελίσσονται και αλλάζουν.Παράδειγμα κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν αυτό κάποιοι κάτι άλλο.Ακόμη και αυτοί που είναι π.χ υπέρ του εμβολιασμού άλλα πίστευαν στην αρχή της πανδημίας και άλλα πιστεύουν τώρα.

Σωστά.Π.χ. Σουηδία και Δανία έκαναν το Μοντέρνα σε άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας(όπως εξάλλου και άλλες χώρες). Αλλά τώρα...


Σουηδία και Δανία παγώνουν τη χρήση του εμβολίου της Moderna στους νέους | in.gr

Sweden, Denmark pauses use of Moderna COVID-19 vaccine for younger age groups
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.493
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom