Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη


  • Total voters
    141

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.963
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Θα βάλεις και θα ψηφίσει και ο @James Ικαρία.
Δε ξέρω τι είναι πιο δύσκολο να συμβεί από τα δύο...
Τι μου θύμισες! Τότε που τρέχατε με τις γόβες στα χωράφια.
Κλέβει την παράσταση η ροζ φανέλα του Άρη (pics)
Μη μου τα θυμίζεις και συγχίζομαι, βέβαια μπροστά στην αντίστοιχη φετινή είναι καλύτερη.
Ιταλική μόδα κατά τα άλλα.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.314
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μονο? Ακομη και μακιγιαζ αν ειναι gender fluid.
Αλλαξαν τα πραγματα...
45χρονους δασκάλους που να ζουν με τη μαμά τους για να τους πλένει τα ρούχα έχουμε; Ή μόνο στη Ρώμη αυτά;
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Στο Βερολινο δεν εχω παει, αρα δεν εχω αποψη (ελπιζω να ναι καλυτερο απ τη Στουτγαρδη που εχω ζησει για λιγο καιρο...).

Ρωμη :

+ ατελειωτα πραματα να δεις ως επισκεπτης. Αξιοθεατα απ τη Ρωμαϊκη εποχη, εκκλησιαστικα αξιοθεατα, της συγχρονης Ιταλιας, ιστορικα, τεχνης, αγαλματα, μουσεια, αρχαιολογικους χωρους.

+ κεντρο που εξυπηρετει τις μετακινησεις. Το ιστορικο κεντρο ειναι μικρο και σε αποσταση περπατητου ή πολυ μικρης διαδρομης με το μετρό. Τα περισσοτερα αξιοθεατα ειναι σε μικρη αποσταση το ενα απ το αλλο.

+ κοντρα στα στερεοτυπα, οι ανθρωποι που δουλευουν σε οποιαδηποτε θεση προυποθετει να εχουν interaction με τουριστες μπορουν να επικοινωνησουν σε βασικα Αγγλικα, κατι που στην Ισπανια και στη Γαλλια για παραδειγμα ειτε δε μπορουν ειτε....αρνουνται. Και ακομα και αυτοι που δε μπορουν προσπαθουν να σε εξυπηρετησουν ειτε με λεξεις που καταλαβαινεις κι εσυ κι αυτοι (σε οποιαδηποτε γλωσσα) ειτε με χειρονομιες. Στη Γερμανια (δεν ξερω συγκεκριμενα για το Βερολινο) ολοι ξερουν Αγγλικα, αλλα δεν κουνα κανεις το δαχτυλακι του, μαλιστα σε κοιτανε περιεργα φαση "γιατι νομιζει αυτος οτι ειναι δουλεια μου να τον βοηθησω".

- αστυνομοκρατουμενη πολη, βαρια οπλισμενη αστυνομια εως και στρατος (!) παντου, βλοσυροι ιδρωμενοι αστυνομικοι που επικοινωνουν κυριως με μουγκρητα και αναρθρα γρυλισματα να σου φερονται σαν να εισαι επιδοξος βομβιστης στην εισοδο καθε μνημειου, να σε σκοτιζουν τι τραβας φωτογραφιες ("γιατι πρεπει να πας στην ακρη του συντριβανιου για να βγαλεις φωτογραφια ;" ), αν καθεσαι στα Spanish Steps (γιατι δεν κανει να καθομαστε, αλλα να χοροπηδα το 5χρονο διπλα που εχει αφησει η μαμα του και να κυλιεται κανει), αν μπηκε 1 παραπανω απ την νομιμη χωρητικοτητα του (υπαιρθιου) Φορουμ (αλλα να μην ασχολειται κανεις με το γεγονος οτι κατι Ιταλοι χιπστερ κανανε πικνικ ΠΑΝΩ στα ρωμαικα ερειπια), γενικα ενστολοι πανω απ το κεφαλι σου ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.

- η πολη ειναι βρωμικη εξω απο μια συγκεκριμενη περιοχη. Βρωμικη σε επιπεδα ελληνικης πολης, οχι Δυτικοευρωπαικης. Σκουπιδια αναμεσα σε παρκαρισμενα αυτοκινητα, Forza Lazio και Roma Per Sempre σε καθε ελευθερο τοιχο, γοπες τσιγαρων που επιπλεουν σε καθε λιμνουλα, κουτακια κοκα κολας κατω απο δεντρα...και να πεις οτι δεν καθαριζεται ; καθαριζεται καθε μερα. Απλα οι Ρωμαιοι ειναι βρωμικοι.

- παει πακετο με την αστυνομια πιθανως, αλλα μια γενικη ταλαιπωρια για να μπεις στα τουριστικα μερη. Ουρες, εισητηρια, πασο, μια το ενα, μια το αλλο, στις περισσοτερες πολεις που εχω παει δεν γινεται συνεχως αυτος ο εξονυχιστικος (και αργος) ελεγχος. Εχουν καποιο φετιχ οι Ρωμαιοι με την ασφαλεια ; Τρομοκρατικη επιθεση δεν ειχαν ποτε απ οτι θυμαμαι. Στο δε Βατικανο ακομα χειροτερα τα πραγματα στο θεμα.

Φαγητο δεν αξιολογω γιατι το θεωρω συνολικο της Ιταλιας, μου αρεσε το φαγητο στη Ρωμη αλλα μου αρεσε εξισου και στη Βενετια (στην οποια αν αποφυγει κανεις τις ορδες των Κινεζων, ειναι ακομα πιο ομορφη και με ζωντανη ιστορια).
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Πάντως αυτό, που επανεκκινήσατε το θέμα ενώ ο @KonstantinosAlyona λείπει στα Μεξικά, είναι μίνι φάουλ.
Κατά τα άλλα, η σύγκριση της πιο μουχλιασμένης πόλης της Ευρώπης, που ζει μέσα στην υπερτουριστική φορμόλη, με μόνο να επιδείξει την κλασσικούρα και παπαδαριό, με την πιο νεανική και φρέσκια πόλη της Ευρώπης, είναι εντελώς άτοπη.
Δε βάζω κουζίνες κλπ στο κάδρο, γιατί αφορούν τις χώρες και όχι τις πόλεις (και όπως έχω πει σε κάποιο αντίστοιχο travel-war, στο Ιταλία-Γερμανία, η πρώτη κερδίζει).
Πωωω, τι έγινε πάλι εδώ. Εγώ δεν θυμάμαι καν τι είχα γράψει, πώς κάνω αναζητηση;;; 😊 Ούτε και τι ψήφισα θυμάμαι, αν και υποθέτω Βερολίνο. Κι αν όχι, απολογούμαι.
Παρεμπιπτόντως, τι γαμάτη κουζίνα έχει το Μεξικό, μπρεεεεεε;;;;
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Κάποιοι έχετε μπερδευτεί,
Οι Ιταλοί όμως χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Κάτω από το αυλάκι
θα μου επιτρεψεις λογω war να σου πω οτι κι εσυ εχεις μπερδευτει κ αναπαραγαγεις μπουρδες, στερεοτυπα του τυπου σουβλακι, μουστακι, τσολιας η πιτσα, παστα, μαντολινο. κριμα που εχεις παει Ιταλια, προφανως πολυ επιφανειακα στο νοτο, ξαναπηγαινε. υπενθυμιζω αναλογα κλισε μπουρδες κυκλοφορουν κ στη χωρα μας αθηνα-θεσσαλονικη κ πρεπει να τα απορριπτουμε μετα βδελυγμιας οπως κ τα αντιστοιχα ιταλικα.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.086
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Σίγουρα τις είκοσι φορές που πήγα Ιταλία θα πήγα επιφανειακά, έχεις δίκιο σαΐνι μου.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Σίγουρα τις είκοσι φορές που πήγα Ιταλία θα πήγα επιφανειακά, έχεις δίκιο σαΐνι μου.
κ 120 να πηγες παλι τπτ δεν ειδες. σιγουρα τπτ δεν εμαθες μια κ μιλας με cultura catodica.
μια κυριακη περνα απο το Καραισκακη σε αγωνα με παοκ να καταλαβεις γιατι πρεπει να μην αναπαραγαγουμε κλισε μπουρδες. θα επρεπε να εχεις περισσοτερη ευαισθησια κ καλυτερη κριση. buona giornata κ κλεισε καμμια Sicilia να δεις σκαρπινια. ;)
 

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.825
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
θα μου επιτρεψεις λογω war να σου πω οτι κι εσυ εχεις μπερδευτει κ αναπαραγαγεις μπουρδες, στερεοτυπα του τυπου σουβλακι, μουστακι, τσολιας η πιτσα, παστα, μαντολινο. κριμα που εχεις παει Ιταλια, προφανως πολυ επιφανειακα στο νοτο, ξαναπηγαινε. υπενθυμιζω αναλογα κλισε μπουρδες κυκλοφορουν κ στη χωρα μας αθηνα-θεσσαλονικη κ πρεπει να τα απορριπτουμε μετα βδελυγμιας οπως κ τα αντιστοιχα ιταλικα.
ειναι τα ιδια κλισε-στερεοτυπα** με τους καλτσοσανδαλους γερμανους
εδω και μερικα χρονια δεν θυμαμαι να εχω δει κανεναν αλλα δεν ξερω τι ερχεται ελλαδα...
. παρολα αυτα η πλειοψηφια των ελληνων το αναφερει καθε τρεις και λιγο
οπως και πολλα αλλα κυριως ομως απο αυτους που δεν εχουν παει ποτε γερμανια , και νομιζον οτι ολες οι γυναικες ειναι με αξυριστες μασχαλες, 1.80 και 90 kg , και πινουν μπυρες και τρωνε λουκανικα ολη μερα, οτι στο βερολινο και στην γερμανια εινα ολα γκριζα και εχει ολο εργοστασια και διαφορα αλλα...τις προαλλες φιλος κατοικος θεσσαλονικης με ρωτουσε "εχει τιποτα να κανουν τα παιδια γερμανια? εχει καπου να βγουνε να πανε να παιξουνε" και επεσα απο την καρεκλα.


** οπως και οτι τυροπιτα και μπουγατσα με τυρι ειναι το ιδιο πραγμα ((ελεος δηλαδη))
 

waroo

Member
Μηνύματα
73
Likes
483
βασικά είναι τοσο διαφορετικές πολεις που σαν versus ειναι λιγο.... καπως

στην πραξη βεβαια η Ρωμη ειναι ασυναγωνιστη - δεν υπαρχει αλλο μερος που βλεπεις την εξελιξη του δυτικου πολιτισμου οπως εκει - εχει αυτή τη συνέχεια, αυτή την πληρότητα που σε σβηνει

ειναι αυτο που θα μπορουσε να ηταν η Αθηνα, αλλά δεν έγινε ποτέ για χιλιους δυο λογους

αν δε σε ενδιαφερουν αυτα βεβαια και σου αρεσει το πιο μοντερνο, Berlin uber alles - είναι μελετη στη ψυχοσυνθεση του λαου, απο τα μουσεια τους μεχρι το Κοινοβουλιο στο οποιο σε βαζουν δωρεαν για να σου δειξουν αυτά που θελουν να δεις και αυτο δεν το λεω με κακία, το αντίθετο.....
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Εγω θα ενδιαφερομουν απο καποιον που εχει παει σε πολλα μερη στη Γερμανια αν ισχυουν τα στερεοτυπα των Γερμανων για τις περιοχες τους.

Απ τις κουβεντες μου με Γερμανους (στο εξωτερικο κυριως, οχι εντος Γερμανιας), εχω ακουσει οτι :

Οτι το Βερολινο ειναι πολυ διαφορετικο απ την υπολοιπη χωρα, οτι στη Γερμανια οσο πας Νοτια, τοσο πιο πολλα στερεοτυπα βρισκεις (το "ρομποτακια", το καλτσες-σανδαλια, το "αγελαστοι και ψυχροι", λενε οτι ειναι για τους Βαυαρους και την περιοχη της BW κυριως αυτο) ενω οσο πας προς τα αστικα συμπλεγματα της Δυσης (Κολωνια, Φρανκφουρτη κλπ) ειναι πολυ πιο "ευρωπαικες" πολεις (οπως και το Βερολινο).
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.703
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom