Travelstories runners club

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Καλησπέρα :)

Μετά από παρότρυνση και ωραία ιδέα από Φένια @fenia42 , ανοίγω τόπικ για τον αθλητικό τουρισμό.

Το επιχείρησα για πρώτη φορά το ΣΚ που μας πέρασε στο Κάιρο και ήταν όντως μια εξαιρετική εμπειρία. Τουρισμός και αθλητισμός μαζί, τρέχεις μια μέρα και μετά βόλτα για τις υπολοιπες μέρες.

Mου άρεσε πολύ ο συνδυασμός, γιατί το αθλητικό event δίνει αφορμή και κίνητρο για το ταξίδι, ενώ ταυτόχρονα σου προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία του προορισμού, με κόσμο από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Νομίζω ότι είναι ένας ωραίος τρόπος να «δέσεις» ένα ταξίδι με κάτι πιο ενεργό και βιωματικό.

Θα είχε ενδιαφέρον να μαζέψουμε ιδέες και εμπειρίες: αγώνες δρόμου, ποδηλατικά events, τρίαθλα, ακόμα και πιο εναλλακτικά αθλητικά γεγονότα που μπορούν να συνδυαστούν με ταξίδι. Όποιος έχει προτάσεις ή έχει δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο, ας τις μοιραστεί.

IMG_7974.jpg

IMG_7970.jpg

IMG_7903.jpg

IMG_7912.jpg

IMG_7934.jpg

IMG_7931.jpg

Last edited:

AlexFocus

Member
Παρα πολυ ωραια εμπειρια. Εγω μεχρι στιγμης εχω περιοριστει σε αγωνες εντος Ελλαδος. Σε αυτους που θα συμμετασχω φετος, οπως και περυσι, ειναι Ανδρος, Θερμοπυλες και Σπαρτη. Οταν γινουν και τραβηξω φοτο θα φροντισω να τις ανεβασω και να γραψω τις εντυπωσεις μου.

gio87

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Βολιβία-Εκουαδορ
Εξαιρετικό θέμα και πιστεύω φοβερή εμπειρία να τρέχεις δίπλα στις πυραμίδες!!!

Θα ανεβάσω και εγώ σύντομα φωτογραφίες και την εμπειρία μου από Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Μπιλμπάο.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
H τελευταια εμπειρια με αθλητικο event που να εχω συμμετεχει και εγω,εκτος Αθηνας που μενω ηταν το Skyros Run.Ο αγωνας ηταν η αφορμη να κατσουμε και 2 μερες ακομα και να δουμε ,το ομορφο αυτο νησι ,που αν δεν ηταν ο αγωνας δεν το ειχα στα αμεσα πλανα.Η διαδρομη ηταν πολυ ομορφη ειχε αφετηρια την Χωρα της Σκυρου και κατηφοριζε προς ομορφες γωνιες του νησιου ,οπου και κατεληγε στην παραλια.

gio87

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Βολιβία-Εκουαδορ
Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Μπιλμπάο - Bilbao Night Running Fest - 18/10/2025

Πρώτος μου Ημιμαραθώνιος στο πανέμορφο Bilbao (Bilbo για τους ντόπιους) στη χώρα των Βάσκων. Μια εξαιρετική διοργάνωση με 20000 δρομείς, οι 12000 εκ των οποίων στον Ημιμαραθώνιο και οι υπόλοιποι στο δεκάρι.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Τον Ιούνιο αποφάσισα να ξαναρχίσω πιο σοβαρά το τρέξιμο με συνέπεια (προηγουμένως έτρεχα που και που, χωρίς κάποιο στόχο). Αποφάσισα να ψάξω για αγώνες στην Ευρώπη, είδα Μπιλμπάο Ημιμαραθώνιος 18/10 και δήλωσα συμμετοχή αμέσως, άλλωστε είναι πάντα ωραίο να επιστρέψεις σε μια πόλη που έχεις επισκεφθεί στο παρελθόν. Κόστος 27€ + 8€ για προσωποποιημένο μετάλλιο στον τερματισμό (engrave το όνομα σου και το χρόνο στην πίσω πλευρά του μεταλλίου). Έβγαλα πρόγραμμα και αρχές Ιουλίου ξεκίνησε η προετοιμασία. Ο στόχος sub2 (κάτω από 2 ώρες). Τέσσερα τρεξίματα τη βδομάδα, ένα interval ή tempo, ένα easy, ένα long run και ένα recovery. Η προετοιμασία βγήκε πολύ ωραία, χωρίς τραυματισμούς, το πρόγραμμα τηρήθηκε σχεδόν στην εντέλεια, με μια εβδομάδα διακοπών στη Σικελία, όπου και εκεί έκανα τελικά ένα πενταρι στο Παλέρμο.

Η μετάβαση και η επιστροφή κλείστηκε μέσω Μονάχου (Aegean + Lufthansa, δυστυχώς από Θεσσαλονίκη η αεροπορική σύνδεση με Ισπανία δεν είναι και η πιο εύκολη). Στην πορεία αποφάσισε να τρέξει και ένας φίλος οπότε θα τρέχαμε μαζί. Κλείστηκε και η διαμονή και όλα ήταν έτοιμα.

Άφιξη Πέμπτη 16/10 τα μεσάνυχτα Μπιλμπάο, ύπνος, ξύπνημα την επόμενη, καφεδάκι και πρωινό, βόλτα στην πόλη και στις 15:30 παραλαβή BIB, t-shirt κλπ. Πολύ smooth ροή, expo με τους χορηγούς, παπούτσια κλπ (δεν έχω εμπειρία από άλλους αγώνες, οπότε δεν ξέρω αν θεωρείται μικρή η μεγάλη). Συνέχεια βόλτας, τελικά το ρολόι έγραψε κοντά 25000 βήματα τη μέρα πριν τον αγώνα. Όχι το ιδανικό αλλά είναι ωραίο το Μπιλμπάο, τι να κάνουμε.

Σάββατο χαλαρό ξύπνημα, πρωινό και καφεδάκι, επιστροφή στο ξενοδοχείο, lasagna το μεσημέρι και κατά τις 17:00 αναχώρηση για την εκκίνηση. Πρώτη στάση ο χώρος που αφήναμε τα πράγματα μας και περπάτημα σιγά σιγά προς San Mames (το γήπεδο της Μπιλμπάο), που ήταν η εκκίνηση στις 19:00. Λίγο ζέσταμα και πάμε να βρούμε το block μας.Με βάση το χρόνο που δηλώσαμε είμασταν στο block 6, σε σύνολο 8. Η δική μας εκκίνηση δόθηκε στις 19:24. Καιρός όχι ιδανικός, αρκετή ζέστη, ξεκινήσαμε με 24 βαθμούς και μέχρι και τον τερματισμό δεν έπεσε κάτω από τους 20. Το μεσημέρι είχε 30+.

Bost (5) - Lau (4) - Hiru (3) - Bi (2) - Bat (1).

Ενθουσιασμός για την εκκίνηση, δρομείς από όλο τον κόσμο (75 χώρες νομίζω), και πάμε να το ζήσουμε, ο αγώνας είναι γιορτή και πρέπει να το χαρούμε, είναι το αποκορύφωμα όλης της προετοιμασίας και των χιλιομέτρων που έγραφα όλο το καλοκαίρι. Ξεκινάμε και από το πρώτο χλμ καταλαβαίνω ότι η στρατηγική που έχω στο μυαλό μου πάει στράφι. Παρά πολλοί δρομείς, συνεχόμενα ζιγκ ζαγκ για προσπεράσεις και σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα καθαρός δρόμος για να μπορέσω να πιάσω τον ρυθμό μου. Μας είχαν προειδοποιήσει βέβαια για αυτό τα παιδιά από Άμφισσα που βρήκαμε τυχαία και είχαν ξανατρέξει και πέρυσι. Από το 12 και μετά ένα σφιξιματάκι στο αριστερό πόδι, κάτω από τη γάμπα αλλά συνεχίζω απτόητος. Τροφοδοσία στο 6, 10, 14 και 18, μόνο νεράκι πήρα, τζελάκια είχα 2 δικά μου. Μετά το 16 αρχίζω και νιώθω κούραση, στο 19 είμαι έτοιμος να περπατήσω λίγο και ευτυχώς με τραβάει ο φίλος μου, δε σταματάω, η υποστήριξη του κόσμου φοβερή, σκέφτομαι και όλη την προετοιμασία που έβγαλα, σφίγγω τα δόντια και συνεχίζω. Σπριντάρουμε λίγο στο τελευταίο χλμ, high five με τα παιδάκια δεξιά και αριστερά, βλέπουμε το Guggenheim, τον τερματισμό και περνάμε σε 1:59 κάτι. Δάκρυα μόλις τερματίσαμε, περπάτημα, παραλαβή μεταλλίου, νεράκι, protein smooth, κόκα κόλα, μήλο κλπ.

Επίσημος χρόνος 1:59:42, τη διαδρομή βέβαια τη μέτρησε 21,55 χλμ το ρολόι μου (εν μέρει οφείλεται στα πολλά ζιγκ ζαγκ που αναγκαζόμασταν να κάνουμε, αλλά ούτως ή άλλως είναι σχεδόν πρακτικά αδύνατο να τρέξεις τη μικρότερη δυνατή διαδρομή, πάντα τρέχεις περισσότερο), ενώ τον Ημι (21,1) τον μέτρησε 1:57:03. Μικρή σημασία έχει, ο στόχος επετεύχθη με την πρώτη.

Συνολικά μια εξαιρετική εμπειρία, όλη η πόλη μια γιορτή, το support του κόσμου απίστευτο κατά μήκος όλης της διαδρομής (οποιαδήποτε σύγκριση με τη Θεσσαλονίκη και την παρουσία του κόσμου προκαλεί θλίψη), και η ίδια η διαδρομή εξαιρετική, με background πολλά από τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, φωτισμένα και μη. Οι Ισπανοί αγαπάνε τους αγώνες ταχύτητας και διοργανώνουν εξαιρετικούς αγώνες (έχουν βέβαια και την ανάλογη αθλητική παιδεία). Όποιος μπορεί να τρέξει Ισπανία να το κάνει, υπάρχουν εξαιρετικοί αγώνες (ενδεικτικά Βαλένθια, Βαρκελώνη, Σεβίλλη, Μάλαγα, Σαν Σεμπαστιάν, Μαδρίτη).

Όπως φωνάζανε και οι θεατές VAMOS, VENGA y ANIMO.

20251018_225357.jpg

20251018_223918.jpg

image00012.jpeg

image00016.jpeg

20251018_144645.jpg

YCertificado_Bilbao_Night_2025_011075.JPG

YCertificado_Bilbao_Night_2025_011074.JPG

image00034.jpeg

image00035.jpeg

20251019_170038.jpg

20251017_112703.jpg

20251017_111307.jpg

image00043.jpeg

20251017_123646.jpg

20251017_105640.jpg

image00061.jpeg

20251017_104534.jpg

1000034027.jpg

1000034028.jpg

1000034029.jpg

Ραντεβού 19/04/2026 στον Ημιμαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης!!!

Last edited:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ήτανε δίκαιο και έγινε πράξη. Μπράβο σε όλους σας !! @gio87 μπράβο σου που σήκωσες τη σημαία της Παλαιστινης. @orestcrete όνειρο ο αγώνας με θεα της πυραμίδες ! Θα το ψάξω για το μέλλον μήπως συμμετέχουμε κι εμείς.
Εγώ ξεκίνησα δειλά δειλά να τρέχω και πάλι.Είχα να τρέξω από το 2018 όπου μου βγήκε ένα πρόβλημα σοβαρό με τον αυχένα μου και επι ένα χρόνο ήμουν με κολάρο. Μετά από φυσικοθεραπείες και διαφορες άλλες πρακτικές το πήρα απόφαση και ξεκίνησα . Το σλόγκαν μου «ένα βήμα τη φορά». Πρώτος αγώνας στα 5 χιλιόμετρα και συνεχίζουμε .
Νταξει δε βγήκαν πέντε ακριβώς αλλά δε πειράζει. Πάμε για τα δέκα το Μαρτη εντός έδρας μέχρι στιγμής ! Μπορεί στο μέλλον να βγουμε και εκτός. Κάτι άκουσα ότι η wizz air στον ημι της Βουδαπεστης δίνει voucher για έκπτωση 😀😀 γιατί είμαστε και travelers.
Στο σημείο αυτό ήθελα να πω ποσο σημαντικό είναι να μας ενθαρρύνει το περιβάλλον μας σε όσα κάνουμε! Έχω τον άνθρωπο μου που με στηρίζει σε κάθε μου βήμα και μεριμνά ώστε να έχω κίνητρο και να τρώω / προπονουμαι σωστά, ο οποίος είναι βετεράνος πρωταθλητής κολύμβησης και μόλις προχτές καταρρίφθηκε το πανελλήνιο ρεκόρ του στην πεταλούδα το οποίο κατείχε τα τελευταία οχτώ χρόνια .

Attachments

gio87

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Βολιβία-Εκουαδορ
Και κάτι από το 10αρι στo Thessaloniki Olympic Day Run. Που δεν ήταν 10 χλμ τελικά, ήταν 9,85, γενικά ένας αγώνας με πάρα πολλές αστοχίες, και οργανωτικά και αγωνιστικά, σε όλες τις αποστάσεις (Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, 10 και 5χλμ).

ODR25-17543.jpg

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.317
Μέλη
39.984
Νεότερο μέλος
logothetis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα