• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Βιετνάμ Vietnam 2025: Ready, set, pho!

IrisAthens

Member
ΜΕΡΑ 4- ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΑΝΟΙ- ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
PXL_20250415_031844700.jpg

Πως και πως περίμενα τη μέρα που θα πηγαίναμε στο μουσείο εθνολογίας και θα μαθαίναμε για όλες τις φυλές που κατοικούν στο Βιετνάμ. Για μένα είναι ένας λόγος που ταξιδεύω, να μάθω νέες συνήθειες και τρόπους ζωής και να απεγκλωβιστώ λίγο από τα ελληνικά κουτάκια. Το αγόρι κανονίζει grab και φτάνουμε στην είσοδο του μουσείου. Το μουσείο δεν επισκέπτονται μόνο τουρίστες αλλά και πολλοί βιετναμέζοι. Νομίζω σαν λαός ενδιαφέρεται για την ιστορία του και όπως είπε ένας από τους ξεναγούς: Πως θα προχωρήσουμε, πως θα εξελιχθούμε αν δεν ξέρουμε την ιστορία μας. Τόσο τετριμμένη φράση, αλλά πραγματικά κάποιες φορές νιώθω ότι τίποτα δεν μαθαίνουμε και όλο κύκλους κάνουμε. Στην προσωπική αλλά και στην πολιτική ιστορία.

PXL_20250415_032824877.jpg

Το μουσείο είναι άχαστο και αρκετά ενδιαφέρον. Μαθαίνεις για την ιστορία και τα έθιμα των φυλών που είναι αμέτρητες και δύσκολα να συγκρατήσεις ονόματα και διαφοροποιείσεις. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι και η σχέση που έχουν με το πένθος και τους προγόνους. Κάποιες φυλές τιμούν τον πεθαμένο και τον διατηρούν στη μνήμη για όσο περισσότερο χρόνο μπορούν, κάποιες άλλες μετά τις 40 μέρες τον διαγράφουν και συνεχίζουν τη ζωή τους! Οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους που έλεγε και η γιαγια μου. Ε χρειάζεται και ένας μηχανισμός
επιβίωσης.
PXL_20250415_041009884.jpg

Αλλό στοιχείο είναι αυτό της συμβίωσης . Γονείς μένουν μαζί με τα παιδιά ακόμα και όταν αυτά παντρευτούν και κάνουν τα δικά τους παιδιά. Να μου πείτε δεν είναι κάτι το τελείως ξένο! Επιπρόσθετα, μάθαμε ότ μέχρι πρόσφατα υπήρχαν φυλές που ζούσαν ως τροφοσυλέκτες και με ανταλλακτικό εμπόριο. Δύσκολο, να το πιστέψει κανείς!
PXL_20250415_041044154.jpg

Στο προαύλιο υπήρχαν μακέτες σπιτιών οι οποίες είχαν χτιστεί από μέλη των φυλών ή είχαν μεταφερθεί τα ίδια τα σπίτια ή σε ορισμένες περιπτώσεις τα ταφικά μνημεία. Περισσότερο μου άρεσαν αυτά που ανέβαινες με σκάλα και ήταν κάπως υπερυψωμένα. Σε επόμενο ταξίδι ίσως ψάξω ένα τέτοιο home stay!
PXL_20250415_063830283.jpg

Σειρά είχε Trấn Quốc παγόδα ο αρχαιότερος βουδιστικός ναός της περιοχής (6ος αι). Βρίσκεται σε ένα μικρό νησάκι στη δυτική λίμνη. Σε αυτό το ναό κυριαρχεί η απεικόνιση του λωτού που συμβολίζει τη φώτιση και την επιτυχία. Διαβάζω, ότι σε αυτό το ναό λατρεύουν και τη θεά Mau που είναι η θεά μητέρα. Πράσινη μητέρα των δασών, λευκή του νερού και κόκκινη του ουρανού.
PXL_20250415_071338100.jpg

PXL_20250415_072306284.jpg

Έχουμε όμως πεινάσει και θέλω να δοκιμάσω το διάσημο σάντουιτς Banh mi. Πρόκειται για γαλλική μπαγκέτα γεμισμένη με πατέ, ψητό χοιρινό και σαλατικά. Ο κόλιανδρος και το αγγούρι του δίνουν φρεσκάδα. Καλό ήταν! Βέβαια θα προτιμήσω το δικό μας γύρω από όλα!
PXL_20250415_080255428.jpg

Το βράδυ έχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα να λύσουμε. Θέλουμε να πάμε Halong Bay ή όχι; Το αγόρι έχει πληροφορίες ότι είναι υπερτουριστικό και προτείνει να κάνουμε μονοήμερο. Εγώ από την άλλη λέω ή ένα βράδυ ή καθόλου! Τελικά κλείνουμε κρουαζιέρα με μία διανυκτέρευση. Οι άνθρωποι από την εταιρεία κρουαζιέρας είναι σαστισμένοι.

-Ξέρετε ότι έχετε κάνει κράτηση για αύριο το πρωί;

-Ναι, το γνωρίζουμε. Υπάρχει πρόβλημα;

-Όχι, αλλά θέση υπάρχει σε άλλο κρουαζιερόπλοιο.

Μας στέλνουν δύο επιλογές και διαλέγουμε αυτό που δεν μένει μόνο στο Halong αλλα και Lan Ha bay. Ανυπομονώ για λίγο αέρα λιμανιού και θάλασσας!

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
ΜΕΡΑ 4- ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΑΝΟΙ- ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
View attachment 497624

Πως και πως περίμενα τη μέρα που θα πηγαίναμε στο μουσείο εθνολογίας και θα μαθαίναμε για όλες τις φυλές που κατοικούν στο Βιετνάμ. Για μένα είναι ένας λόγος που ταξιδεύω, να μάθω νέες συνήθειες και τρόπους ζωής και να απεγκλωβιστώ λίγο από τα ελληνικά κουτάκια. Το αγόρι κανονίζει grab και φτάνουμε στην είσοδο του μουσείου. Το μουσείο δεν επισκέπτονται μόνο τουρίστες αλλά και πολλοί βιετναμέζοι. Νομίζω σαν λαός ενδιαφέρεται για την ιστορία του και όπως είπε ένας από τους ξεναγούς: Πως θα προχωρήσουμε, πως θα εξελιχθούμε αν δεν ξέρουμε την ιστορία μας. Τόσο τετριμμένη φράση, αλλά πραγματικά κάποιες φορές νιώθω ότι τίποτα δεν μαθαίνουμε και όλο κύκλους κάνουμε. Στην προσωπική αλλά και στην πολιτική ιστορία.

View attachment 497625
Το μουσείο είναι άχαστο και αρκετά ενδιαφέρον. Μαθαίνεις για την ιστορία και τα έθιμα των φυλών που είναι αμέτρητες και δύσκολα να συγκρατήσεις ονόματα και διαφοροποιείσεις. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι και η σχέση που έχουν με το πένθος και τους προγόνους. Κάποιες φυλές τιμούν τον πεθαμένο και τον διατηρούν στη μνήμη για όσο περισσότερο χρόνο μπορούν, κάποιες άλλες μετά τις 40 μέρες τον διαγράφουν και συνεχίζουν τη ζωή τους! Οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους που έλεγε και η γιαγια μου. Ε χρειάζεται και ένας μηχανισμός
επιβίωσης.
View attachment 497626

Αλλό στοιχείο είναι αυτό της συμβίωσης . Γονείς μένουν μαζί με τα παιδιά ακόμα και όταν αυτά παντρευτούν και κάνουν τα δικά τους παιδιά. Να μου πείτε δεν είναι κάτι το τελείως ξένο! Επιπρόσθετα, μάθαμε ότ μέχρι πρόσφατα υπήρχαν φυλές που ζούσαν ως τροφοσυλέκτες και με ανταλλακτικό εμπόριο. Δύσκολο, να το πιστέψει κανείς!
View attachment 497627

Στο προαύλιο υπήρχαν μακέτες σπιτιών οι οποίες είχαν χτιστεί από μέλη των φυλών ή είχαν μεταφερθεί τα ίδια τα σπίτια ή σε ορισμένες περιπτώσεις τα ταφικά μνημεία. Περισσότερο μου άρεσαν αυτά που ανέβαινες με σκάλα και ήταν κάπως υπερυψωμένα. Σε επόμενο ταξίδι ίσως ψάξω ένα τέτοιο home stay!
View attachment 497628

Σειρά είχε Trấn Quốc παγόδα ο αρχαιότερος βουδιστικός ναός της περιοχής (6ος αι). Βρίσκεται σε ένα μικρό νησάκι στη δυτική λίμνη. Σε αυτό το ναό κυριαρχεί η απεικόνιση του λωτού που συμβολίζει τη φώτιση και την επιτυχία. Διαβάζω, ότι σε αυτό το ναό λατρεύουν και τη θεά Mau που είναι η θεά μητέρα. Πράσινη μητέρα των δασών, λευκή του νερού και κόκκινη του ουρανού.
View attachment 497629

View attachment 497631

Έχουμε όμως πεινάσει και θέλω να δοκιμάσω το διάσημο σάντουιτς Banh mi. Πρόκειται για γαλλική μπαγκέτα γεμισμένη με πατέ, ψητό χοιρινό και σαλατικά. Ο κόλιανδρος και το αγγούρι του δίνουν φρεσκάδα. Καλό ήταν! Βέβαια θα προτιμήσω το δικό μας γύρω από όλα!
View attachment 497630

Το βράδυ έχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα να λύσουμε. Θέλουμε να πάμε Halong Bay ή όχι; Το αγόρι έχει πληροφορίες ότι είναι υπερτουριστικό και προτείνει να κάνουμε μονοήμερο. Εγώ από την άλλη λέω ή ένα βράδυ ή καθόλου! Τελικά κλείνουμε κρουαζιέρα με μία διανυκτέρευση. Οι άνθρωποι από την εταιρεία κρουαζιέρας είναι σαστισμένοι.

-Ξέρετε ότι έχετε κάνει κράτηση για αύριο το πρωί;

-Ναι, το γνωρίζουμε. Υπάρχει πρόβλημα;

-Όχι, αλλά θέση υπάρχει σε άλλο κρουαζιερόπλοιο.

Μας στέλνουν δύο επιλογές και διαλέγουμε αυτό που δεν μένει μόνο στο Halong αλλα και Lan Ha bay. Ανυπομονώ για λίγο αέρα λιμανιού και θάλασσας!
Πολύ ενδιαφέρον το μουσείο εθνολογίας με πολλές και χρήσιμες πληροφορίες από την προγενέστερη ζωή των φυλών του Βιετνάμ. Κάτι αντίστοιχο είχα συναντήσει και στο Βουκουρέστι σε μεγαλύτερη έκταση. Όσο για το Ha Long Bay το αποφύγαμε λόγω υπερτουρισμού. Περιμένω την συνέχεια για να δω την δικιά σας εμπειρία.

IrisAthens

Member
Πολύ ενδιαφέρον το μουσείο εθνολογίας με πολλές και χρήσιμες πληροφορίες από την προγενέστερη ζωή των φυλών του Βιετνάμ. Κάτι αντίστοιχο είχα συναντήσει και στο Βουκουρέστι σε μεγαλύτερη έκταση. Όσο για το Ha Long Bay το αποφύγαμε λόγω υπερτουρισμού. Περιμένω την συνέχεια για να δω την δικιά σας εμπειρία.
Είχα στο μυαλό μου και τη δική σου ιστορία και έπεσε πολύ συζήτηση για το αν θα πάμε. Νομίζω ήμασταν κάπως τυχεροί αλλά ναι είναι κάτι που απευθύνεται αποκλειστικά σε τουρίστες. Όμορφο αλλά τουριστικό.
Και εμένα μου θύμισε το πάρκο στο Βουκουρέστι! Σε αυτό το ταξίδι, αν και τόσο μακριά από τα Βαλκάνια ένιωσα πολλά κοινά!

IrisAthens

Member
ΜΕΡΑ 5- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ-16 Απριλίου

Το βανάκι θα ερχόταν κατά τις 7 το πρωί να μας πάρει για το λιμάνι. Η απόσταση είναι λίγο παραπάνω από 2 ώρες. Οπότε άλλο ένα πρωί που ξυπνήσαμε στις 6 για να ετοιμαστούμε και να πάρουμε αυτό το σούπερ βιετναμέζικο πρωινό! Το αγόρι ήταν λίγο σκεπτικό. Τελευταία στιγμή, λες να μας πάνε με κάνα ψαροκάικο; Ε δε νομίζω! Αφού το είδαμε το καράβι. Το είδαμε αλλά σε φωτογραφία! Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε. Είμασταν είναι αλήθεια αρνητικά προκατειλημμένοι και παραλίγο να μην πάμε στη κρουαζιέρα. Αλλά φαινόταν τόσο must!

Φτάνοντας στην προβλήτα έπρεπε να περιμένουμε καμιά ώρα και κατά τις 12 μπήκαμε σε ένα μικρότερο τύπου θαλάσσιο ταξί για να μας πάει στο πλοίο μας. Η διαδρομή ήταν κάνα 20λεπτο. Από την αρχή εντυπωσιάζεται το μάτι από τους σχηματισμούς των βράχων και όντως σκέφτεσαι κάτι καλό με περιμένει! Τα κρουαζιερόπλοια όντως είναι πολλά αλλά για την ώρα δεν είδαμε ούτε βρώμικα νερά ούτε κόσμο να στοιβάζεται στις προβλήτες. Όλα αυτά που διαβάζαμε στο ιντερνετ δλδ. Φτάνοντας μας καλως όρισε το πλήρωμα με τυμπανοκρουσίες! Όντως! Μετά μας δώσανε νωπές πετσετούλες για να φρεσκαριστούμε και περάσαμε στα δωμάτια. Ήμουν χαρούμενη και εντυπωσιασμένη. Φαγητό είχε πάλι με την είσοδο. Εχουμε πια καταλάβει την προσοχή που του δίνουν εδώ. Είχε μπουφέ με αρκετά καλομαγειρεμένα πιάτα.
Το δωμάτιο:
PXL_20250416_061431149.jpg

Πρώτη δραστηριότητα ήταν καγιάκ. Πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο! Μου άρεσε αλλά να είμαι ειλικρινής με κούρασε κιόλας. Ένιωθα και αρκετά κρύο το νερό. Ε από τις θερμοκρασιές της Αθήνας για να βουτήξω πρέπει να είναι πανω από 30 οι βαθμοί μου φαίνεται. Οπότε το μπάνιο το σκίπαρα. Η εμπειρία να διασχίζεις με το καγιάκ πάντως και να έχεις αυτή τη θέα ήταν αξεπέραστη. Πραγματικά χαλάλι το κρύο νερό και η κούραση. Περνούσαμε και από κάποιες μικρές σπηλιές που άλλαζε τελείως η θερμοκρασία. Μετά το πρόγραμμα είχε μάθημα μαγειρικής. Ενταξει, μη φανταστείτε τίποτα ιδιαίτερο. Αθώα σπρινγκ ρόλ τυλίξαμε.
PXL_20250416_111604301.MP.jpg

Έπειτα, κυριλέ δείπνο. Καλό ήταν αλλά προτιμώ τη δική τους παραδοσιακή κουζίνα. Φιλέτα έχουν παντού…
PXL_20250416_132357915.jpg

Πριν τον ύπνο είχε ψάρεμα καλαμαριού αλλά δεν ήθελα να τα πιάσω τα καημένα. Βέβαια, να μου πεις μια χαρά τα τρώς! Άλλο αυτό! χεχε

Η θέα
PXL_20250416_101122050.MP.jpg

Τα κρουαζιερόπλοια σταματάνε το βράδυ σε συγκεκριμένα σημεία και εκεί καταλαβαίνεις πόσα πολλά ειναι!

PXL_20250416_121036676.NIGHT.jpg

IrisAthens

Member
Μυθολογία του Halong Bay

PXL_20250416_221358706.jpg

Σύμφωνα με τον θρύλο, λίγο μετά τη δημιουργία του κράτους του Βιετνάμ, οι Βιετναμέζοι αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν εχθρικούς εισβολείς που προσπαθούσαν να εισέλθουν στη χώρα μέσω της θάλασσας. Ο Αυτοκράτορας Jade, αρνούμενος να επιτρέψει την ήττα του λαού του, κάλεσε τους Θεούς να στείλουν τη Μητέρα Δράκαινα και τα παιδιά της για να βοηθήσουν τους Βιετναμέζους να νικήσουν τους εχθρούς τους.

Η Μητέρα Δράκαινα και τα παιδιά της δεν δίστασαν· ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αυτοκράτορα και κατέβηκαν με ορμή για να αντιμετωπίσουν τους επιτιθέμενους. Αν και οι εισβολείς ήταν ισχυροί και κοντά στη νίκη, οι δράκοι τους κατέστρεψαν με μια φλόγα φωτιάς.

Καθώς οι εχθροί ηττήθηκαν, εμφανίστηκαν γιγάντια σμαράγδια που διασκορπίστηκαν κατά μήκος του κόλπου. Σύμφωνα με τον θρύλο, αυτά τα σμαράγδια ήταν στην πραγματικότητα τα δόντια της Μητέρας Δράκαινας και των παιδιών της. Τα σμαράγδια παρέμειναν εκεί για να δημιουργήσουν ένα αδιαπέραστο φράγμα, αποτρέποντας μελλοντικές εισβολές. Η ειρήνη επέστρεψε στη χώρα και, μετά από χίλια χρόνια, αυτά τα τείχη από σμαράγδια μεταμορφώθηκαν στα νησιά και τις νησίδες στον Κόλπο του Χαλόνγκ.

Μετά τη νίκη τους στον Κόλπο του Χαλόνγκ, η Μητέρα Δράκαινα και τα παιδιά της δεν επέστρεψαν ποτέ στους ουρανούς από όπου είχαν κληθεί. Αντίθετα, παρέμειναν και υιοθέτησαν ανθρώπινη μορφή για να βοηθήσουν τον βιετναμέζικο λαό στην καλλιέργεια, την κτηνοτροφία, την ανάκτηση γης και την ευημερία.

Για να τιμήσουν την παρέμβαση της Μητέρας Δράκαινας και των παιδιών της, οι Βιετναμέζοι ονόμασαν τον κόλπο «Hạ Long» και την περιοχή όπου προσγειώθηκαν τα παιδιά της «Bái Tử Long»· το τελευταίο σημαίνει «Υποκλινόμενοι και δείχνοντας σεβασμό στα παιδιά του δράκου».

IrisAthens

Member
ΜΕΡΑ 6-Halong bay- Cat Ba- Hanoi- 17 Απριλίου

Ξυπνήσαμε πριν ξημερώσει για να απολαύσουμε το τοπίο που όντως μας χάρισε υπέροχες στιγμές.
PXL_20250416_223145242.jpg

Μετά, πήραμε το θαλάσσιο ταξί και αποβιβαστήκαμε στο νησάκι Cat Ba για να επισκεφτούμε ένα σπήλαιο. Το σπήλαιο ήταν με σταλαγμίτες και σταλακτίτες αλλά αυτό που μας εντυπωσίασε ήταν οι ήχοι της ζούγκλας και η έντονη βλάστηση. Ίσως στο νησάκι άξιζε να μείνει κανείς για να έρθει σε επαφή περισσότερο με τη φύση.

PXL_20250417_005624042.MP.jpg

Λίγα στοιχεία για το νησάκi ψαρεμένα από το διαδίκτυο:

Το όνομα "Cat Ba" προέρχεται από έναν θρύλο της Δυναστείας Trần και μεταφράζεται «Νησί των Γυναικών». Σύμφωνα με τον θρύλο, τρεις γυναίκες της Δυναστείας Trần σκοτώθηκαν και τα σώματά τους ξεβράστηκαν σε διαφορετικές παραλίες κοντά στο νησί Cat Ba. Ένας ψαράς βρήκε τα σώματα και στη συνέχεια χτίστηκε ένας ναός για κάθε μία από τις γυναίκες. Ωστόσο, άνθρωποι ζούσαν στο Cat Ba πολύ πριν από αυτό· αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν εντοπίσει ανθρώπινη παρουσία στο νησί που χρονολογείται έως και 6.000 χρόνια πριν.

Κατά τη διάρκεια των πολέμων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, το Cat Ba αποτέλεσε στόχο μαζικών βομβαρδισμών, καθώς λειτουργούσε ως στρατηγικό σημείο για τους στρατιώτες. Αρκετά κατάλοιπα αυτών των πολέμων παραμένουν στο νησί, όπως το Φρούριο των Κανονιών και το Σπήλαιο-Νοσοκομείο. Η μορφή του νησιού επηρεάστηκε σημαντικά από τον Τρίτο Πόλεμο της Ινδοκίνας. Λόγω των αναταραχών μεταξύ Βιετνάμ και Κίνας, περίπου 30.000 κάτοικοι κινεζικής καταγωγής εκδιώχθηκαν από την περιοχή του Χαλόνγκ. Σήμερα, περίπου 13.000 άνθρωποι κατοικούν στο νησί, με περίπου 4.000 ακόμη να ζουν στα γύρω χωριά.

Νομίζω ότι ίσως να ήταν υπερβολή αλλά θα ήθελα άλλη μία διανυκτέρευση στο Halong Bay. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα

Φτάνουμε στο Hanoi κατά τις 2 το μεσημέρι.
Σειρά έχει Train street!
PXL_20250417_143857244.MP.jpg

Όπως μάλλον έχετε καταλάβει είχα στόχο να δοκιμάσω πολλά και διαφορετικά εδέσματα.
Σειρά είχε πιο σύγχρονη γαστρονομία και το χάρηκα πολύ. Ειδικά η σαλάτα με γκρέιπφρουτ και γαρίδες που πήραμε ως ορεκτικό και τελικά την έφαγα μόνη μου... Το κρέας που πήρε το αγόρι ήταν ασύλληπτης νοστιμιάς όπως και το δικό μου ψάρι. Στο συγκεκριμένο εστιατόριο χρησιμοποιούν πολύ τον λωτό και γενικά έχουν ως μότο ότι η τροφή προάγει την υγεία. Το γλυκό που ήταν και το best seller τους δεν με τρέλανε αλλά γενικά δεν το έχουν οι βιετναμέζοι με τα γλυκά.
PXL_20250417_132644203.jpg

PXL_20250417_133212609.jpg

PXL_20250417_131937195.jpg

PXL_20250417_140910277.jpg

PXL_20250417_125940331.jpg

Πάντως τη λιχουδιά μου τη βρήκα τυχαία! Τύπου ντόνατς με γέμιση σοκολάτα και καφές. Αν είχα τέτοια στη γειτονιά μου θα έτρωγα κάθε μέρα.
PXL_20250417_151028710.MP.jpg

elendim7576

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ
ΜΕΡΑ 6-Halong bay- Cat Ba- Hanoi- 17 Απριλίου

Ξυπνήσαμε πριν ξημερώσει για να απολαύσουμε το τοπίο που όντως μας χάρισε υπέροχες στιγμές.
View attachment 497890

Μετά, πήραμε το θαλάσσιο ταξί και αποβιβαστήκαμε στο νησάκι Cat Ba για να επισκεφτούμε ένα σπήλαιο. Το σπήλαιο ήταν με σταλαγμίτες και σταλακτίτες αλλά αυτό που μας εντυπωσίασε ήταν οι ήχοι της ζούγκλας και η έντονη βλάστηση. Ίσως στο νησάκι άξιζε να μείνει κανείς για να έρθει σε επαφή περισσότερο με τη φύση.

View attachment 497891

Λίγα στοιχεία για το νησάκi ψαρεμένα από το διαδίκτυο:

Το όνομα "Cat Ba" προέρχεται από έναν θρύλο της Δυναστείας Trần και μεταφράζεται «Νησί των Γυναικών». Σύμφωνα με τον θρύλο, τρεις γυναίκες της Δυναστείας Trần σκοτώθηκαν και τα σώματά τους ξεβράστηκαν σε διαφορετικές παραλίες κοντά στο νησί Cat Ba. Ένας ψαράς βρήκε τα σώματα και στη συνέχεια χτίστηκε ένας ναός για κάθε μία από τις γυναίκες. Ωστόσο, άνθρωποι ζούσαν στο Cat Ba πολύ πριν από αυτό· αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν εντοπίσει ανθρώπινη παρουσία στο νησί που χρονολογείται έως και 6.000 χρόνια πριν.

Κατά τη διάρκεια των πολέμων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, το Cat Ba αποτέλεσε στόχο μαζικών βομβαρδισμών, καθώς λειτουργούσε ως στρατηγικό σημείο για τους στρατιώτες. Αρκετά κατάλοιπα αυτών των πολέμων παραμένουν στο νησί, όπως το Φρούριο των Κανονιών και το Σπήλαιο-Νοσοκομείο. Η μορφή του νησιού επηρεάστηκε σημαντικά από τον Τρίτο Πόλεμο της Ινδοκίνας. Λόγω των αναταραχών μεταξύ Βιετνάμ και Κίνας, περίπου 30.000 κάτοικοι κινεζικής καταγωγής εκδιώχθηκαν από την περιοχή του Χαλόνγκ. Σήμερα, περίπου 13.000 άνθρωποι κατοικούν στο νησί, με περίπου 4.000 ακόμη να ζουν στα γύρω χωριά.

Νομίζω ότι ίσως να ήταν υπερβολή αλλά θα ήθελα άλλη μία διανυκτέρευση στο Halong Bay. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα

Φτάνουμε στο Hanoi κατά τις 2 το μεσημέρι.
Σειρά έχει Train street!
View attachment 497892

Όπως μάλλον έχετε καταλάβει είχα στόχο να δοκιμάσω πολλά και διαφορετικά εδέσματα.
Σειρά είχε πιο σύγχρονη γαστρονομία και το χάρηκα πολύ. Ειδικά η σαλάτα με γκρέιπφρουτ και γαρίδες που πήραμε ως ορεκτικό και τελικά την έφαγα μόνη μου... Το κρέας που πήρε το αγόρι ήταν ασύλληπτης νοστιμιάς όπως και το δικό μου ψάρι. Στο συγκεκριμένο εστιατόριο χρησιμοποιούν πολύ τον λωτό και γενικά έχουν ως μότο ότι η τροφή προάγει την υγεία. Το γλυκό που ήταν και το best seller τους δεν με τρέλανε αλλά γενικά δεν το έχουν οι βιετναμέζοι με τα γλυκά.
View attachment 497893
View attachment 497894
View attachment 497895
View attachment 497896
View attachment 497897

Πάντως τη λιχουδιά μου τη βρήκα τυχαία! Τύπου ντόνατς με γέμιση σοκολάτα και καφές. Αν είχα τέτοια στη γειτονιά μου θα έτρωγα κάθε μέρα.
View attachment 497898
Κλασικό το king roti, όντως το μόνο που αξίζει από τα "γλυκά " στο βιετναμ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.029
Μέλη
39.746
Νεότερο μέλος
mariageo