Μεξικό Viva Mexico! Ένας μήνας στο Yucatan, με εξωτικές παραλίες, πυραμίδες των Μάγια, cenotes και salbutes!

DrG

Member
Μηνύματα
145
Likes
834
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπόρα Μπόρα
Mexico sign 2.jpg


Αφού αντιστάθηκα όσο περισσότερο μπορούσα, ήρθε τελικά το πλήρωμα του χρόνου για να χορέψω κι εγώ το χορό του Ησαΐα! Παράλληλα είχε έρθει και η ώρα για το βασικότερο ερώτημα που έχει σχέση με το γάμο: Πού θα πάμε για μήνα του μέλιτος; Την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου, σε μια ξαπλώστρα της Χαλκιδικής, εκεί που γίνονται τα καλύτερα deals, έπεσαν στο τραπέζι όλοι οι δημοφιλείς εξωτικοί προορισμοί. Η σύζυγος όμως ήταν κατηγορηματική: Θέλω Μεξικό!

Μεξικό, Μεξικό! Χαλάω εγώ χατίρια; Viva Mexico λοιπόν!

Ο γάμος ήταν προγραμματισμένος για το τέλος Ιουνίου, στο νησί της Μήλου και όλη την οργάνωση (εξ αποστάσεως) την είχε αναλάβει φυσικά, ποιος άλλος; Ο γαμπρός (κάποια στιγμή ίσως γράψω και για αυτό μια ιστορία)! Πρώτο ερώτημα λοιπόν: Προλαβαίνω να οργανώσω παράλληλα ένα γάμο στις Κυκλάδες και ένα ταξίδι του μέλιτος στο Μεξικό; Ευκολάκι (λέμε τώρα)! Δευτέρα με Πέμπτη οργάνωση γάμου, ΠΣΚ οργάνωση honeymoon! Κάπως έτσι κύλισαν 6 μήνες!

Δεύτερο ερώτημα: Πότε θα πάμε στο Μεξικό; Ο κανόνας λέει ότι προηγείται ο γάμος και έπεται ο μήνας του μέλιτος. Οι κανόνες όμως είναι για να σπάνε! Τι να κάνουμε Ιούλιο ή Αύγουστο στο Μεξικό; Honeymoon in the rain? Αναγκαστικά θα έπρεπε να πάμε πριν από το γάμο! Το ταξίδι λοιπόν προσδιορίστηκε για αρχές Απριλίου με αρχές Μαΐου, δηλαδή στο τέλος του spring break των αμερικανικών πανεπιστημίων, προκειμένου να αποφύγουμε τον κακό χαμό, τα μεθυσμένα αμερικανάκια και τις τριπλάσιες τιμές. Θα τρώγαμε λίγο βρίσιμο από τους καλεσμένους μας, που θα μας έψαχναν για να μας ρωτήσουν λεπτομέρειες, για το πως θα καταφέρουν να έρθουν στη Μήλο, όπου βαλθήκαμε εμείς οι παλαβοί να τους κουβαλήσουμε, αντί να παντρευτούμε «φυσιολογικά», όπως όλος ο κόσμος σε μία εκκλησία της Θεσσαλονίκης και να μην ταλαιπωρούμε τον κόσμο, αλλά χαλάλι, ο σκοπός ήταν ιερός! Προηγήθηκε λοιπόν ένας μήνας του μέλιτος στο Μεξικό, ακολούθησε ένας υπέροχος νησιώτικος γάμος στη Μήλο και η διαδικασία του «κρεμάσματος» ολοκληρώθηκε με ένα ακόμα δίμηνο του μέλιτος στις Κυκλάδες, για να μην καταλάβει ο έρμος ο γαμπρός τι ακριβώς πήγε και έκανε!

Τρίτο ερώτημα: Μεξικό. Αλλά πού στο Μεξικό; Καλό ερώτημα, γιατί το Μεξικό είναι μια τεράστια χώρα. Η κλασική διαδρομή που ακολουθούν οι περισσότεροι είναι άφιξη στο Mexico city και από εκεί οδικώς ως το Κανκούν, με στάσεις στις βασικές πόλεις και αξιοθέατα στη διαδρομή, 2 – 3 μέρες θάλασσα στο Κανκούν ή στη γύρω περιοχή και επιστροφή από το Κανκούν. Ή το αντίστροφο. Σίγουρα ένας μήνας είναι αρκετός για αυτή τη διαδρομή. Από την άλλη όμως έχει πολύ τρέξιμο και εμείς υποτίθεται ότι θα πηγαίναμε για honeymoon. Η δεύτερη επιλογή ήταν να επικεντρωθούμε στις παραλίες του Μεξικού. Μιας και οι δύο είμαστε παραλιόπληκτοι, επιλέξαμε τελικά το δεύτερο.

Τέθηκε τότε το τέταρτο ερώτημα: Ποιες παραλίες; Το Μεξικό, ως τεράστια χώρα, έχει και τεράστια ακτογραμμή. Συνεπώς και εκατοντάδες παραλίες. Πού ακριβώς θα πηγαίναμε; Οι δύο επιλογές μας ήταν είτε η πλευρά του Ειρηνικού, εκεί που βρίσκεται το ένα διάσημο τουριστικό θέρετρο του Μεξικού, το Ακαπούλκο, είτε η Καραϊβική, δηλαδή η χερσόνησος του Yucatan, με επίκεντρο το άλλο διάσημο τουριστικό θέρετρο, το Κανκούν. Έριξα μια αναλυτική φωτοαναζήτηση στο google, με ερώτημα «Mexico beaches» και η διαπίστωση ήταν ότι οι παραλίες από την πλευρά του Ειρηνικού δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Απλές παραλίες, επιπέδου ή και χειρότερες από τη Χαλκιδική. Το δε διάσημο Ακαπούλκο, είχε μόνο το όνομα και όχι τη χάρη. Είχε δε και αρκετή εγκληματικότητα, οπότε απορρίφθηκε ως επιλογή. Να επισημάνω, για όποιον παραλιόπληκτο ενδιαφέρεται, ότι η μοναδική ουάου παραλία της πλευράς του Ειρηνικού, την οποία εντόπισα, είναι η Playa de Balandra κοντά στη La Paz. Όλες οι υπόλοιπες μου φάνηκαν από απλά συμπαθητικές έως μέτριες και αρκετά αμερικανοκρατούμενες, λόγω της εύκολης οδικής πρόσβασης.

Η επιλογή μας ήταν λοιπόν η χερσόνησος του Yucatan. Το πέμπτο ερώτημα ήταν: Μήπως ένας μήνας στο Yucatan ήταν μεγάλο χρονικό διάστημα; Θα δώσω εκ των προτέρων την απάντηση: Δεν ήταν! Πραγματικά, στη χερσόνησο του Yucatan έχει τόσες παραλίες, τόσες πόλεις, τόσους αρχαιολογικούς χώρους, τόσες cenotes, τόσα αξιοθέατα και τόσες δραστηριότητες, που κυριολεκτικά μπορείς να μείνεις 3 μήνες και κάθε μέρα να πηγαίνεις σε διαφορετικό μέρος ή να κάνεις κάτι το διαφορετικό. Εμείς κάναμε τόσα πολλά πράγματα, τρέχαμε κάθε μέρα (είπαμε honeymoon, αλλά πάνω απ’ όλα είμαστε ταξιδιώτες), είδαμε τόσα πολλά μέρη και, παρόλα αυτά, δεν καταφέραμε να κάνουμε ούτε το 1/3 από αυτά που θα μπορούσαμε να κάνουμε εκεί.

Έκτο ερώτημα: Είναι ασφαλής προορισμός; Δύσκολη η απάντηση. Από την ημέρα που αποφασίσαμε να πάμε στο Μεξικό, μέχρι την ημέρα που πατήσαμε το πόδι μας εκεί, διαβάζαμε καθημερινά στις εφημερίδες για πιστολίδια και σκοτωμούς στο Μεξικό (κυρίως ανάμεσα σε συμμορίες ναρκοεμπόρων). Οι περισσότεροι bloggers έλεγαν βέβαια ότι αυτά συμβαίνουν σε άλλες επαρχίες του Μεξικού και ότι το Yucatan ήταν τουριστικός και ασφαλής προορισμός. Όλα αυτά μέχρι που τα σχετικά πιστολίδια έπεσαν και μέσα στην Playa del Carmen, με αποτέλεσμα το θάνατο και τουριστών. Παρά ταύτα δεν πτοηθήκαμε. Θα πάμε κι ο Θεός βοηθός! Τελικά, αυτό που βιώσαμε ένα μήνα ήταν κάπως περίεργο. Από τη μία πλευρά, πάνοπλοι αστυνομικοί σε όλα τα τουριστικά μέρη, με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Παράλληλα, κάθε μέρα διαβάζαμε στις εφημερίδες ή ακούγαμε στο ράδιο ή σε συζητήσεις, ότι κάποιον (μεξικάνο) σκότωσαν στην περιοχή. Όσο ήμασταν στην Playa del Carmen, σκότωσαν τουλάχιστον 3 άτομα. Από την άλλη πλευρά, όμως, εμείς δεν βιώσαμε κανέναν απολύτως κίνδυνο, εντός ή εκτός τουριστικών περιοχών. Δεν μας ενόχλησε κανείς και αντιθέτως οι μεξικάνοι ήταν φιλικότατοι, γλεντζέδες και έξω καρδιά. Και φατσάρες! Δεν μας συνέβη κανένα περίεργο περιστατικό, μέρα ή νύχτα, ήμασταν παντού άνετοι και ασφαλείς. Δεν αισθανθήκαμε ποτέ φόβο ή κίνδυνο και δεν είμαστε από αυτούς που θα την αράξουν σε ένα resort και θα πίνουν όλη μέρα. Πήγαμε παντού (ή σχεδόν παντού). Κίνδυνος λοιπόν υπάρχει. Αλλά είναι περισσότερο κίνδυνος του τύπου να μην είσαι τόσο γκαντέμης, ώστε να βρεθείς τη λάθος ώρα, στο λάθος μέρος. Δεν θα απέτρεπα κανέναν από το να επισκεφτεί το Μεξικό, τουλάχιστον το κομμάτι της χερσονήσου του Yucatan.

Έβδομο ερώτημα: Πώς πάμε στο Κανκούν; Έψαξα καταρχήν αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Κανκούν ή Αθήνα – Κανκούν. Οι τιμές ήταν σχετικά ακριβές. Πάνω από 1.000 – 1.200 ευρώ. Οπότε, η τελική επιλογή ήταν Θεσσαλονίκη – Νέα Υόρκη με KLM, μέσω Άμστερνταμ. Και επιστροφή Νέα Υόρκη – Αθήνα, απευθείας με Delta, με συνολικό κόστος κάτω από 400 ευρώ. Επιλέξαμε επιστροφή στην Αθήνα, για να πεταχτούμε στη Μήλο για 3 – 4 μέρες, να κανονίσουμε τα του γάμου και από κοντά. Και ανεξάρτητα εισιτήρια Νέα Υόρκη – Κανκούν – Νέα Υόρκη, με κόστος περίπου 300 ευρώ. Αυτά με παίδεψαν αρκετά, καθώς οι τιμές ανεβοκατέβαιναν καθημερινά, χωρίς κάποια λογική. Αν τα κλείσεις νωρίς και τα παρακολουθείς συνέχεια, μπορείς να τα κλείσεις και με 150 – 200 ευρώ. Στην επιστροφή κανονίσαμε να μείνουμε και δύο ημέρες στη Νέα Υόρκη, για να πάρει μια γεύση και η σύζυγος (εγώ είχα πάει άλλη φορά και είχα καθίσει 2 βδομάδες). Μοναδικό μειονέκτημα, ότι θα έπρεπε να περάσουμε ένα βράδυ στο αεροδρόμιο JFK. Αυτό γιατί φτάσαμε στη Νέα Υόρκη αργά το βράδυ και πετούσαμε για Κανκούν νωρίς το πρωί. Δεν ήταν αρκετές οι ώρες αναμονής και φοβήθηκα να φύγουμε από το αεροδρόμιο (μαύρα μεσάνυχτα), να πάμε στην πόλη για να κοιμηθούμε 3 – 4 ώρες και να σηκωθούμε άγρια χαράματα για να ξαναπάμε στο αεροδρόμιο. Καλύτερα λέω να ταλαιπωρηθούμε λίγο, αλλά να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και να μην γίνει καμιά στραβή. Η ταλαιπωρία ήταν λίγο μεγαλύτερη τελικά, γιατί αυτό το JFK είναι ίσως το χειρότερο αεροδρόμιο στον κόσμο! Στην αίθουσα του check in, όπου τη βγάλαμε αναγκαστικά περιμένοντας να ξημερώσει για να κάνουμε check in και να δώσουμε τις βαλίτσες, δεν έχει ούτε μία καρέκλα! Να το επαναλάβω: ΟΥΤΕ ΜΙΑ καρέκλα! Ο κόσμος τη βγάζει στα πατώματα! Είχε μόνο ένα μικρό δωματιάκι για ΑΜΕΑ, με καμιά 10αριά καρέκλες. Πήγαμε και καθίσαμε εκεί και στις 5 το πρωί ήρθε μια αμερικάνα υπάλληλος του αεροδρομίου, από αυτές τις νταρντάνες αφροαμερικανές που βλέπουμε στις ταινίες και άρχισε να γκαρίζει για να φύγουμε, γιατί εκεί ήταν χώρος για ΑΜΕΑ και όχι για «βρωμιάρηδες» τουρίστες σαν εμάς! Ζόρικη νύχτα, αλλά είχαμε μπροστά μας ένα μήνα στο Μεξικό. Σιγά μην πτοηθούμε!

Να σημειώσω, ότι στις τιμές των αμερικανικών εταιριών δεν συμπεριλαμβάνεται η βαλίτσα. Τη βαλίτσα την πληρώνεις έξτρα στο αεροδρόμιο στο check in, 25 δολάρια τη μία και μόνο με πιστωτική κάρτα. Δεν δέχονται μετρητά. Το ήξερα και είχα μια κάρτα prepaid φορτωμένη. Τη δέχθηκε κανονικά και στο check in και στο μετρό της Νέας Υόρκης και όπου αλλού τη χρησιμοποιήσαμε.

Ο επόμενος και τελευταίος (ευχάριστος) πονοκέφαλος ήταν να φτιάξω το πρόγραμμα του ταξιδιού. Πως θα περνούσαμε ένα μήνα στο Yucatan και με ποια σειρά θα γυρνούσαμε τις πόλεις και τις παραλίες. Ευτυχώς, το Μεξικό ή, καλύτερα, το Yucatan, ήταν το ευκολότερο μέρος στο οποίο έχω οργανώσει ταξίδι. Ήταν όλα απλά και οργανωμένα. Καμία σχέση με τις χώρες της Ασίας. Εύκολα έβρισκες διαμονή και σε σχετικά καλές τιμές, όλες οι μετακινήσεις ήταν βολικές και τακτικές (με λεωφορεία ADO ή colectivo) και καλό φαγητό έτρωγες παντού και σε καλές τιμές. Μόνη δυσκολία η γλώσσα, καθώς οι περισσότεροι μιλούν μόνο ισπανικά. Ευτυχώς που η οργάνωση του ταξιδιού ήταν τόσο εύκολη, γιατί πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να οργανώνεις εξ αποστάσεως ένα γάμο σε νησί και παράλληλα να οργανώνεις και ένα ταξίδι ενός μηνός στο εξωτερικό. Τελικά όλα κύλησαν ομαλά. Και τα του γάμου (με αρκετή δόση τύχης) και τα του Μεξικού (χωρίς απρόοπτα).


ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Το πρόγραμμα στο οποίο καταλήξαμε και το οποίο κάναμε τελικά ήταν το ακόλουθο:

Νέα Υόρκη – Κανκούν.

Κανκούν (4 βράδια), με ημερήσιες εκδρομές σε Isla Mujeres και Isla Blanca.

Κανκούν – Isla Holbox με λεωφορείο ADO + ferry.

Isla Holbox (3 βράδια).

Isla Holbox – Playa del Carmen με ferry + colectivo

Playa del Carmen (6 βράδια), με επίσκεψη σε Cozumel (ημερήσια) και ημερήσιες εκδρομές (με colectivo) σε όλες τις κοντινές παραλίες προς το Κανκούν (βόρεια) και προς την Τουλούμ (νότια).

Playa del Carmen – Tulum με colectivo

Tulum (3 βράδια), με επίσκεψη σε Coba και σε όλα τα κοντινά αξιοθέατα.

Tulum – Bacalar, με λεωφορείο ADO.

Bacalar (2 βδάδια), με ημερήσια εκδρομή στην παραλία Mahahual με colectivo.

Bacalar – Palenque με βραδινό λεωφορείο ADO.

Palenque (1 βράδυ), με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο.

Palenque – Campeche, με λεωφορείο ADO.

Campeche (1 βράδυ).

Campeche – Merida, με λεωφορείο ADO.

Merida (2 βράδια), με ημερήσιες στον αρχαιολογικό χώρο του Uxmal και στο Izamal.

Merida – Valladolid, με λεωφορείο ADO.

Valladolid (4 βράδια), με ημερήσιες εκδρομές σε Chichen Itza, στις κοντινές cenotes, στο Rio Lagartos και στις ροζ λίμνες του Las Coloradas και στην Espita.

Valladolid – Playa del Carmen, με λεωφορείο ADO.

Playa del Carmen (1 βράδυ). Από Valladolid θα πηγαίναμε κατευθείαν στο Κανκούν, αλλά είπαμε να πάμε μία μέρα στην Playa del Carmen, προκειμένου να πάμε μία ημερήσια στην Τουλούμ, μήπως και είχε στο ενδιάμεσο καθαρίσει η θάλασσα από τα φύκια που είχε την πρώτη φορά που πήγαμε. Τελικά δεν είχε καθαρίσει και τζάμπα χάσαμε μια μέρα. Η διαμονή στην Playa del Carmen και όχι στην Tulum, έγινε γιατί στην Playa είχαμε βρει πολύ καλό και φθηνό δωμάτιο, ενώ στην Tulum όχι, και γιατί η σύζυγος είχε ξετρελαθεί με την περαντζάδα στην Avenida quinta και ήθελε να ξαναπάμε.

Playa del Carmen – Κανκούν με colectivo.

Κανκούν (3 βράδια), για ξεκούραση!

Κανκούν – Νέα Υόρκη (2 βράδια). Επιστροφή στην Αθήνα με απευθείας πτήση, 4 μέρες στη Μήλο για τα του γάμου και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη!


Έτσι πέρασαν 6 μήνες, με παράλληλη οργάνωση του γάμου και του ταξιδιού στο Μεξικό, μέχρι που έφτασε επιτέλους η ώρα της αναχώρησης! Άφιξη στη Νέα Υόρκη, λίγο ζόρι το βράδυ στο JFK, ξυπνητήρι από τις αγριοφωνάρες της αφράτης αφροαμερικάνας, επιβίβαση στο αεροπλάνο για Κανκούν και μετά από λίγες ώρες πετούσαμε πάνω από την Καραϊβική και προσγειωνόμασταν στο Κανκούν! Viva Mexico λοιπόν, με δύο φωτογραφίες από την πτήση, για να πάρετε μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει!

142663275_10156661754213948_8216672603645935616_o.jpg

242663275_10156661754213948_8216672603645935616_o.jpg
 
Last edited:

evaT

Member
Μηνύματα
509
Likes
2.286
Επόμενο Ταξίδι
Και γω θέλω να μάθω!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κάθε φορά το επόμενο!
Τελικά κατάλαβες τι πήγες να κάνεις; :bleh: πλάκα κάνω βίον ανθοσπαρτον!
Πολύ ωραία ιστορία ένα Μεξικό το θέλουμε όλοι!
Περιγράφεις απίθανα περιμένουμε τη συνέχεια....
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
503
Likes
1.238
Επόμενο Ταξίδι
Κάποια -νησία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Με πρόλαβε η evaT, βίο ανθόσπαρτο!!!

1 μήνας μόνο Γιουκατάν! :clap:Περιμένω τις εντυπώσεις!
Τις ίδιες φωτογραφίες κοιτάζαμε κι εμείς την Παρασκευή για Cancun/Mujeres/Carmen που σκεφτόμαστε για τέλος του χρόνου. :haha:
 

DrG

Member
Μηνύματα
145
Likes
834
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπόρα Μπόρα
Σας ευχαριστώ και τους δύο!

κοιτάζαμε κι εμείς την Παρασκευή για Cancun/Mujeres/Carmen που σκεφτόμαστε για τέλος του χρόνου
Νίκο, πριν κλείσεις οτιδήποτε, να ψάξεις το θέμα με τα φύκια. Γκούγκλαρε και ψάξε πρόσφατες πληροφορίες. Το 2018 που πήγαμε εμείς, όλη η Riviera Maya ήταν χάλια. Και η Playa del Carmen και ακόμα χειρότερα η Tulum. Ευτυχώς στο Κανκούν δεν υπήρχε πρόβλημα, αλλά μετά διάβασα ότι έγινε και εκεί χάλια. Το φαινόμενο είναι εποχιακό, αλλά κρατάει μήνες. Αν πέσεις πάνω σε φύκια, μέσα στη θάλασσα δεν μπαίνεις και όλη η λευκή άμμος γεμίζει με τόνους από φύκια. Να το προσέξεις πολύ πριν πας. Και όχι μόνο στο Μεξικό, αλλά σε όλη την Καραϊβική!
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
341
Likes
675
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
τελικά πολύ τυχερή η νύφη!!!;) Να ζήσετε! :clap: Περιμένουμε τη συνέχεια, μην αργείς!
 
  • Like
Reactions: DrG

Nikos1986

Member
Μηνύματα
503
Likes
1.238
Επόμενο Ταξίδι
Κάποια -νησία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Αυτό με τα φύκια δεν το γνώριζα. Καθώς δεν έχουμε σίγουρη την περίοδο (λέμε από τέλη Νοέμβρη με Φλεβάρη) ψάχναμε περιοχές που βολεύουν όλο αυτό το διάστημα ώστε όταν οριστικοποιηθούν οι μέρες να το προχωρήσουμε. Μια ιδέα είναι και το Γιουκατάν, που έχει πολύ πράγμα από ιστορία - φύση - παραλίες. Κοίταζα πώς θα μπορούσαμε να φτιάξουμε πρόγραμμα π.χ. 15 ημερών, αλλά δεν βγαίνει εύκολα. Όπως είπες κι εσύ, γεμίζει εύκολα μήνας.
 
  • Like
Reactions: DrG

DrG

Member
Μηνύματα
145
Likes
834
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπόρα Μπόρα
CANCUN

1.jpg


Το Cancun βρίσκεται στη χερσόνησο Yucatan και είναι το διασημότερο θέρετρο του Μεξικού και ένα από τα διασημότερα της Καραϊβικής. Χωρίζεται σε δύο μέρη: Στη πόλη του Cancun και στη ζώνη των ξενοδοχείων (Zona Hoteliera). Η πρώτη είναι μία αρκετά συμπαθητική πόλη, με ξενοδοχεία και εστιατόρια σε πολύ καλές τιμές. Η δεύτερη είναι μία παραλιακή ζώνη 18 χιλιομέτρων σε σχήμα 7, γεμάτη με πανάκριβα all inclusive ξενοδοχεία.

Καταρχήν κάποιες πρακτικές πληροφορίες:

1. Να πάω ή να μην πάω; Κάθε απάντηση έχει και τους φανατικούς υποστηρικτές της. Πολλοί είναι αυτοί που λένε να μην πάτε, γιατί είναι απλά μια αμερικανιά και δεν έχει καμία σχέση με το υπόλοιπο Μεξικό. Η δική μου άποψη είναι να πάτε με τα χίλια. Καταρχήν, γιατί θα βρείτε την ωραιότερη παραλία του Μεξικού, με τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής. Η Playa del Carmen, που προτείνεται ως εναλλακτική λύση έναντι του Cancun πέρασε και δεν ακούμπησε! Τα νερά του Cancun δεν υπάρχουν πουθενά στο Μεξικό. Και η αμερικανιά έχει και τη χάρη της. Εντυπωσιακά ξενοδοχεία που ανταγωνίζονται το ένα το άλλο σε μεγαλοπρέπεια και εξίσου εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και night clubs, με διασημότερο όλων το περιβόητο Coco Bongo. Ακολουθεί το Crazy Frog.

4.jpg

2.jpg
3.jpg


2. Πού να μείνω; Downtown ή Hotel Zone; Εξαρτάται για τι πας. Θες να καθίσεις σε ένα παραθαλάσσιο all inclusive ξενοδοχείο και να τρως και να πίνεις όλη μέρα για 3-4 μέρες, πληρώνοντας 300 - 1.000 ευρώ τη βραδιά; Τότε να μείνεις στη Hotel Zone.

8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg


Εγώ θα πρότεινα να μείνετε στην πόλη του Cancun. Θα βρείτε ωραιότατα ξενοδοχεία με τιμές από 30 - 50 ευρώ, θα βρείτε εστιατόρια με χαμηλές τιμές και θα έρθετε σε επαφή με τους ντόπιους. Καλύτερη περιοχή γύρω από το πάρκο Las Palapas, κοντά στο σταθμό των λεωφορείων, όπου το βράδυ θα βρείτε δεκάδες εστιατόρια, θα φάτε, θα πιείτε και θα χορέψετε με τους ντόπιους.

5.jpg


3. Πώς μετακινούμαστε; Πανεύκολα. Έχει συνέχεια δρομολόγια λεωφορείων από το αεροδρόμιο για την πόλη του Cancun και αντίστροφα, με τιμές 80P αν θυμάμαι καλά και 24 ώρες συνεχή δρομολόγια, ανάμεσα στην πόλη του Cancun και τη ζώνη των ξενοδοχείων, με τιμές 12P. Επομένως, μπορείτε άνετα να μείνετε στην πόλη και να πηγαινοέρχεστε με λεωφορείο στην παραλία όποτε θέλετε.

4. Είναι ασφαλές; Θεωρητικά είναι. Εμείς δεν αντιμετωπίσαμε τον παραμικρό κίνδυνο. Ο μόνος πρακτικός κίνδυνος είναι να βρεθείς σε πυρά ανάμεσα σε συμμορίες ναρκωτικών. Θα συμβεί μία δύο φορές το χρόνο. Αν είσαι τόσο γκαντέμης! Άλλος κίνδυνος δεν υπάρχει. Αρκεί να είσαι λίγο προσεκτικός. Οι ντόπιοι ήταν φιλικοί και χαβαλετζήδες. Και υπάρχουν παντού πάνοπλοι αστυνομικοί με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Αν είσαι γκαντέμης πάντως, δεν νομίζω να καταφέρουν να σε γλιτώσουν. Πιο πολύ είναι για να σου εμπνέουν ασφάλεια.

6.jpg


Ο άλλος κίνδυνος είναι οι κροκόδειλοι. Θεωρητικά υπάρχουν μέσα στη Laguna Nichupte, τη λίμνη πίσω από την παραλία και τη ζώνη των ξενοδοχείων. Πρακτικά δεν είδαμε κανέναν και δεν νομίζω με τόση φασαρία να κυκλοφορούν κοντά στις τουριστικές περιοχές.

7.jpg


Παραλίες
Οι παραλίες ουσιαστικά είναι δύο: Η βόρεια μήκους 5 χιλ. και η ανατολική, μήκους 13 χλμ. Η πρώτη βρέχεται από τον κόλπο του Μεξικού, συνεπώς τα νερά είναι ρηχά και περισσότερο προς το πράσινο, με εναλλαγές γαλάζιου. Εδώ βρίσκονται και τα εντυπωσιακότερα ξενοδοχεία. Η δεύτερη βρέχεται από την Καραϊβική και τα νερά είναι καταγάλανα. Και στις δύο υπάρχει μια δυσκολία να μπεις και να βγεις, καθώς πρόσβαση στην παραλία υπάρχει από καμιά 10αριά συγκεκριμένα σημεία. Όλη η υπόλοιπη έκταση είναι αποκλεισμένη από τα ξενοδοχεία. Άπαξ και μπεις όμως και βγεις στην παραλία, μπορείς να κινηθείς παραλιακά και δεν σε ενοχλεί κανένας.

Θα πρότεινα για είσοδο στη βόρεια παραλία την Playa Langosta, όπου βρίσκεται η μία από τις δύο επιγραφές Cancun. Μπαίνοντας από εκεί μπορείτε να περπατήσετε παραλιακά όλη τη βόρεια πλευρά μέχρι το φάρο και να βγείτε στην ανατολική παραλία. Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη.

12.jpg
13.jpg


Προς το τέλος, που θα σας σταματήσουν οι φύλακες του τελευταίου ξενοδοχείου και θα σας ρωτήσουν για πού το βάλατε, απαντήστε απλά «faro», ότι πηγαίνετε να δείτε τον φάρο. Θα σας αφήσουν να περάσετε για να πάτε (και καλά) στο φάρο. Από εκεί βγαίνετε στην ανατολική παραλία.

14.jpg


Στην ανατολική παραλία θα πρότεινα να μπείτε είτε από την βόρεια πλευρά της, στην Playa Choc Mool, που είναι και το ωραιότερο σημείο της παραλίας και χωρίς κύματα

15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg

29.jpg


ή από τη νότια πλευρά της, στην Playa Delfines, όπου έχει συνήθως κύματα,

22.jpg
23.jpg
24.jpg


πλην όμως θα φωτογραφηθείτε στη δεύτερη (και πιο busy) επιγραφή Cancun, αφού χρειαστεί να περιμένετε 10 - 15 λεπτά στην ουρά.

1.jpg


Οι οδηγοί των λεωφορείων ξέρουν φυσικά τις εισόδους, οπότε πείτε τους να σας κατεβάσουν στην είσοδο που θέλετε.

Δραστηριότητες
Έχει ότι μπορείτε να φανταστείτε. Εμπορικά κέντρα, με ωραιότερο το La Isla, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και με δελφίνια (περίπου 100 δολάρια), εστιατόρια, μαγαζιά, νυχτερινά κέντρα, θεματικά πάρκα (από 100 δολάρια και πάνω το άτομο), κρουαζιέρες με φαγητό, γκολφ, ότι τραβάει ο οργανισμός σας.

25.jpg
26.jpg
27.jpg


Κοντινά μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε
1. Το πανέμορφο Isla Mujeres (ακολουθεί παρακάτω)
2. Το Isla Contoy
3. Το Isla Blanca, το «νέο Cancun», καθώς αρχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία. Ακόμα πάντως είναι παρθένο. Θα δυσκολευτείτε να πάτε, γιατί έχει μόνο δύο Colectivo τη μέρα, που ξεκινούν από ένα συγκεκριμένο μη τουριστικό σημείο. Εμείς πήγαμε, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε παραλία απάτητη. Ήταν πραγματικά παρθένα παραλία, πολλών χιλιομέτρων, με δύο μειονεκτήματα: Τα κύματα και το χρώμα του νερού που ήταν πράσινο και όχι μπλε. Δεν θα το πρότεινα, εκτός και αν θέλετε να ξεφύγετε από το πολύβουο Cancun και να βρεθείτε σε μια παραλία ολομόναχοι.

28.jpg

Αριστερά το Isla Blanca και δεξιά το Isla Contoy

Συμπερασματικά: Μείναμε 7 μέρες (4 στην αρχή και 3 στο τέλος) και περάσαμε υπέροχα. Θα μπορούσαμε να μείνουμε άνετα για ένα μήνα. Μπορείτε να μείνετε 2 - 3 μέρες στη ζώνη των ξενοδοχείων, για να αράξετε τρώγοντας και πίνοντας όλη μέρα μπροστά στην παραλία και τις υπόλοιπες ημέρες να μείνετε στην πόλη του Cancun, για πιο αυθεντική και οικονομική εμπειρία. Πάντως μην σας πτοήσουν οι αρνητικές κριτικές περί αμερικανιάς κλπ. Το Cancun είναι must visit για όποιον πάει στο Μεξικό. Η παραλία είναι η καλύτερη στο Μεξικό και δεν συγκρίνεται με τις υπόλοιπες παραλίες της Riviera και της Costa Maya. Απλά, να αποφύγετε την περίοδο των Χριστουγέννων και του Spring break (Φεβρουάριος - Μάρτιος). Αρχές Απριλίου, τελειώνει το Spring break, αρχίζει η low season, πέφτουν οι τιμές και μειώνεται ο κόσμος. Είναι η ιδανική περίοδος.
 

DrG

Member
Μηνύματα
145
Likes
834
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπόρα Μπόρα
ISLA MUJERES

1.jpg


Απέχει μισή ώρα με το ferry από το Cancun. Έχει δρομολόγια κάθε μισή ώρα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Τα ferry φεύγουν είτε από τη Hotel zone, με ακριβότερες τιμές, είτε από το Puerto Juarez, 2 χλμ. βόρεια της πόλης του Cancun, με φθηνότερες τιμές.

Η καλύτερη και ουσιαστικά η μοναδική παραλία του νησιού είναι η Playa norte, στο βόρειο τμήμα, δίπλα από την πόλη και το λιμάνι. Μια πανέμορφη αλλά πολύκοσμη τροπική παραλία με γαλαζοπράσινα ρηχά νερά και φοίνικες με κλίσεις βγαλμένες από carte postale τουριστικών γραφείων.

2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg


Το μπάνιο σας μπορείτε ακόμη να το κάνετε στο νότιο τμήμα του νησιού, στο El Garrafon National Reef Park, ένα πανέμορφο ύφαλο με καταγάλανα νερά. Θα χρειαστεί βέβαια να βάλετε βαθιά το χέρι στη τσέπη, καθώς η είσοδος κοστίζει 80 - 100 δολάρια. Εάν δεν το αντέχει η τσέπη σας, λίγο πιο βόρεια είναι το Garrafon de Castilla beach club, με είσοδο μόλις 60P (3 ευρώ). Θα έχετε πρόσβαση σε μία μικρή παραλία, αλλά ουσιαστικά θα κολυμπήσετε στα υπέροχα γαλάζια νερά του El Garrafon, στο οποίο μπορείτε να πάτε κολυμπώντας, καθώς απέχει μόλις 200 - 300 μέτρα. Προσοχή μόνο μην πέσει πάνω σας καμιά βάρκα, από τις πολλές που μεταφέρουν τους τουρίστες για snorkeling στον ύφαλο.

6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg


Άλλα αξιοθέατα:

- Το El Centro, το χωριό του νησιού, με πολλά μαγαζιά και αρκετά σπίτια με αποικιακή αρχιτεκτονική.

10.jpg
11.jpg


- Το Bottle floating island, ένα πλωτό νησάκι φτιαγμένο από πλαστικά μπουκάλια.

- Το Casa Caracol ή Shell house, ένα σπίτι σε σχήμα κοχυλιού, στο ΝΑ τμήμα του νησιού.

12.jpg

φωτογραφία από το ίντερνετ

- Η Punta Sur, στο νότιο τμήμα, με το ναό της θεάς Ixchel, το ημίγυμνο άγαλμα της θεάς και το άγαλμα του ιγκουάνα.

13.jpg
14.jpg
15.jpg


- Το Tortugranja, το πάρκο με τις θαλάσσιες χελώνες, όπου μπορείτε να δείτε και να πιάσετε μικρά, νεογέννητα χελωνάκια.

- Το Δελφινάριο (ένα ακόμα), όπου μπορείτε να κολυμπήσετε με τα δελφίνια. Και

- Το υποθαλάσσιο μουσείο αγαλμάτων, στο οποίο μπορείτε να πάτε με βάρκα και να δείτε τα δεκάδες αγάλματα που έχουν τοποθετηθεί μέσα στη θάλασσα.

Συμπερασματικά: Είναι ένα πανέμορφο τροπικό νησί, μια ανάσα μακριά από το Cancun, με εύκολη πρόσβαση. Μπορείτε είτε να μείνετε 2 - 3 μέρες είτε να πάτε ημερήσια εκδρομή από το Cancun.
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.246
Likes
1.994
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Mexico for now!!
Κατ'αρχάς να ζήσετε εκ των υστέρων!! Πάντα ευτυχισμένοι και πολυταξιδιμένοι!! Να σου πω ότι είναι ένας έξοχος οδηγός για όποιον ενδιαφέρεται να επισκεφθεί το Μεξικό! Εγώ προσωπικά το κυνηγάω χρόνια αλλά για ένα περίεργο λόγο δε μου κάθεται με τίποτα. Δε χάνω την πίστη μου όμως και είμαι σίγουρη ότι αν καταφέρω να πάω θα τον χρησιμοποιήσω σίγουρα!! Γι'αυτό γράφεεεεεεε
 
  • Like
Reactions: DrG

DrG

Member
Μηνύματα
145
Likes
834
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπόρα Μπόρα
ISLA HOLBOX

1.jpg


Μετάβαση
με λεωφορείο από το Cancun στην Chiquila και από εκεί με ferry στο Isla Holbox σε 20΄ με δρομολόγια κάθε μισή ώρα.

Το νησί βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Yucatan και βρέχεται από τον κόλπο του Μεξικού. Ως εκ τούτου δεν έχει τα γαλάζια νερά του Cancun, αλλά έχει πράσινα ρηχά νερά. Μπροστά από το χωριό και προς την Punta Coco τα νερά είναι λίγο θολά.

2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg


Από την άλλη πλευρά όμως, πηγαίνοντας προς την Punta Mosquito, τα νερά είναι πεντακάθαρα και θυμίζουν Μαλδίβες.

7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg


Το νησί, σε αντίθεση με το Cancun και τη Riviera Maya είναι ήσυχο και η ζωή κυλάει αργά, σε χαλαρούς ρυθμούς. Γι’ αυτό άλλωστε σήμα κατατεθέν του νησιού είναι οι αιώρες μέσα στη θάλασσα, οι οποίες, μέσω του Instagram, έκαναν διάσημο το νησί σε όλο τον κόσμο.

Το νησί είναι μια ατέλειωτη παραλία, η οποία στη δυτικό της άκρο καταλήγει στην Punta Coco και στο ανατολικό της άκρο στην Punta Mosquito. Συνεχίζοντας, με βάρκα, συναντάς ατέλειωτα χιλιόμετρα παρθένας παραλίας και το μοναδικό ζωντανό που μπορείς να συναντήσεις είναι κανένα ξεχασμένο κροκόδειλο!

Το χωριό είναι μικρό, ήσυχο και θυμίζει ΝΑ Ασία και όχι Yucatan. Έχει υπέροχα πολύχρωμα σπίτια και εντυπωσιακές τοιχογραφίες.

19.jpg
23.jpg
22.jpg
20.jpg
21.jpg


Στην κεντρική παραλία υπάρχουν πολύ όμορφα ξενοδοχεία μέσα στους φοίνικες, με ξαπλώστρες και αιώρες.

24.jpg
25.jpg
26.jpg
27.jpg
28.jpg
29.jpg


Στην Punta Coco μπορείς να πας με τα πόδια παραλιακά και να αράξεις στις αιώρες μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.jpg
34.jpg


Και στην Punta Mosquito, μπορείς να πας με βάρκα, αλλά και με τα πόδια, περπατώντας πάνω σε μία αμμολωρίδα μήκους 2 χλμ. με το νερό να σου φτάνει ως από το γόνατο μέχρι την κοιλιά (προσοχή στην παλίρροια).

35.jpg
36.jpg
37.jpg
38.jpg
39.jpg
40.jpg
41.jpg
42.jpg


Εκεί, εκτός από mosquitoes, μπορεί να συναντήσεις και φλαμίνγκος, όταν είναι η εποχή τους. Γενικά το νησί προσφέρεται για παρατήρηση πουλιών και έχει και σχετικές εκδρομές με βάρκα.

Τοπ αξιοθέατο του νησιού είναι φυσικά οι πολυφωτογραφημένες αιώρες μέσα στη θάλασσα, οι οποίες προσφέρονται για ατέλειωτες ξάπλες και φωτογραφίες, αρκεί να πάτε σχετικά νωρίς το πρωί (πριν τις 12). Αιώρες έχει σε πολλά σημεία, αλλά οι «διασημότερες» βρίσκονται στην κεντρική παραλία, 10 - 15 λεπτά με κατεύθυνση προς την Punta Mosquito.

14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg


Συμπερασματικά: Το νησάκι είναι ο απόλυτος τροπικός παράδεισος. Προσφέρεται για ηρεμία, χαλάρωση και ατέλειωτες ξάπλες στις αιώρες. Μείναμε 3 μέρες, αλλά θα μπορούσαμε να μείνουμε τουλάχιστον για μια βδομάδα. Να πάτε πριν γίνει Cancun.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
31.362
Μηνύματα
760.085
Μέλη
35.934
Νεότερο μέλος
NIKAZ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom