Volotea Volotea

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Προσωπικά θα προσπαθούσα να εναρμονιστώ με τους κανόνες της volotea για να μη μπλέξω, ωστόσο ένα τηλέφωνο στην Aegean που προσφέρει την πτήση κοινού κωδικού δε βλάπτει, μπορεί να ξεδιαλύνει λίγο την κατάσταση. ;)
Το κακό είναι ότι έφτασε στο Palermo πριν 1 μήνα με πτήση της Aegean και εισιτήριο comfort flex και άρα μεγάλη βαλίτσα τουλάχιστον 21 kg.
Όταν κλείσαμε ταυτόχρονα την επιστροφή με ίδιο εισιτήριο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα άλλαζαν οι όροι μεταφοράς αποσκευών με τη Volotea.
Θα πάρω την Aegean αλλά μπορεί να μου τύχει καμία άσχετη τηλεφωνήτρια και να μην βγάλουμε άκρη.

adiaforos

Member
Μια βοήθεια για τις αποσκευές στη Volotea γιατί δεν έχω ταξιδέψει ποτέ μαζί της.

Το ερώτημα είναι με ποιους όρους αποσκευών ταξιδεύει; Του εισιτηρίου comfort flex της Aegean που έκλεισε ή αυτούς που βλέπουμε τώρα στο boarding pass;
Θα έχει θέμα με την βαλίτσα του αν είναι 22 kg;
Ζυγίζουν τα προσωπικά αντικείμενα στη Volotea ή θα μαλώνει με του Ιταλούς γιατί δεν προβλέπεται βάρος στο σακίδιο στους όρους της Aegean;
Έχουμε μπερδευτεί γιατί δεν έχουμε ταξιδέψει ξανά με πτήση κοινού κωδικού με Volotea.
Για τις πτήσεις κοινού κωδικού, ισχύουν οι όροι μεταφοράς και το επιτρεπόμενο όριο βάρους αποσκευών της αεροπορικής εταιρείας που εκτελεί την αντίστοιχη πτήση. Αφού δικαιούται δύο βαλίτσες, μπορεί κάλλιστα να μοιράσει το πρόσθετο βάρος στο backpack και να το παραδώσει ως 2η αποσκευή και να έχει σε κάποια τσάντα ότι θέλει να έχει στην καμπίνα.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Μια βοήθεια για τις αποσκευές στη Volotea γιατί δεν έχω ταξιδέψει ποτέ μαζί της.

Έκλεισε ο γιος μου επιστροφή από Palermo για Αθήνα μέσω της σελίδας της Aegean για πτήση που εκτελείται από Volotea.
Αγόρασε εισιτήριο comfort flex που κανονικά περιλαμβάνει βαλίτσα 23kg στην Aegean, 8κιλη χειραποσκευή καμπίνας και προσωπικό αντικείμενο χωρίς περιορισμό βάρους.

Έκανε σήμερα check in από το site της Volotea και στο boarding pass δεν φαίνεται η παραδοτέα αποσκευή των 23kg.
Στις πρόσθετες υπηρεσίες της κράτησης φαίνεται μια παραδοτέα βαλίτσα 20kg και μια 2η παραδοτέα 10 kg, ενώ οι δύο χειραποσκευές καμπίνας έχουν όριο βάρους αθροιστικά τα 10 kg.

Το ερώτημα είναι με ποιους όρους αποσκευών ταξιδεύει; Του εισιτηρίου comfort flex της Aegean που έκλεισε ή αυτούς που βλέπουμε τώρα στο boarding pass;
Θα έχει θέμα με την βαλίτσα του αν είναι 22 kg;
Ζυγίζουν τα προσωπικά αντικείμενα στη Volotea ή θα μαλώνει με του Ιταλούς γιατί δεν προβλέπεται βάρος στο σακίδιο στους όρους της Aegean;
Έχουμε μπερδευτεί γιατί δεν έχουμε ταξιδέψει ξανά με πτήση κοινού κωδικού με Volotea.

View attachment 511873
Δεν ζυγίζουν την μικρή τσάντα (προσωπικό αντικείμενο για την aegean). Φαίνεται αυτό και από το screenshot. Επίσης έχει δώσει επιπλέον παραδοτέα αποσκευή 10 κιλών. Σύνολο μπορεί να παραδώσει 30 κιλά, σε δύο βαλίτσες. Επιπλέον η 8κιλη χειραποσκευη της aegean είναι τώρα 10 κιλη. Δεν είναι κι άσχημα.

Καλό είναι να μην μπερδεύουμε τους κανόνες της Aegean με αυτούς της Volotea. Στο εισιτήριο μπορεί να φαίνονται τα προνόμια του comfort flex, αλλά στην πράξη στο check-in ισχύουν οι όροι της εταιρείας που εκτελεί την πτήση. Οπότε καλύτερα να τσεκάρεις ξανά τις αποσκευές και να είσαι προετοιμασμένος για το πιο αυστηρό σενάριο, ώστε να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις στο αεροδρόμιο.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Δεν ζυγίζουν την μικρή τσάντα (προσωπικό αντικείμενο για την aegean). Φαίνεται αυτό και από το screenshot. Επίσης έχει δώσει επιπλέον παραδοτέα αποσκευή 10 κιλών. Σύνολο μπορεί να παραδώσει 30 κιλά, σε δύο βαλίτσες. Επιπλέον η 8κιλη χειραποσκευη της aegean είναι τώρα 10 κιλη. Δεν είναι κι άσχημα.
Δυστυχώς δεν είναι ακριβώς έτσι...
Η 8κιλη χειραποσκευη της aegean δεν είναι τώρα 10 κιλη γιατί η volotea θέτει νέους όρουςκαι αναφέρει ρητά ότι οι δύο χειραποσκευές καμπίνας έχουν όριο βάρους αθροιστικά τα 10 kg. Δηλαδή η αποσκευή καμπίνας μαζί με το προσωπικό αντικείμενο αθροιστικά θα πρέπει να ζυγίζουν 10 kg.

Για τις πτήσεις κοινού κωδικού, ισχύουν οι όροι μεταφοράς και το επιτρεπόμενο όριο βάρους αποσκευών της αεροπορικής εταιρείας που εκτελεί την αντίστοιχη πτήση. Αφού δικαιούται δύο βαλίτσες, μπορεί κάλλιστα να μοιράσει το πρόσθετο βάρος στο backpack και να το παραδώσει ως 2η αποσκευή και να έχει σε κάποια τσάντα ότι θέλει να έχει στην καμπίνα.
Πολύ σωστά! Αυτό σκέφτηκα και εγώ. Μόνο που εμείς αγοράσαμε το εισιτήριο με όρους ναύλου comfort flex της Αegean και πουθενά δεν φαινόταν οι όροι μεταφοράς αποσκευών της Volotea.
O επιβάτης συνεχίζει με ναύλο comfort flex της Αegean σε πτήση προς Θεσσαλονίκη με διαφορετική κράτηση.
Οπότε δεν μπορεί να αδειάζει την βαλίτσα του και να μοιράζει το βάρος της στην αποσκευή καμπίνας να την παραδίδει στο Παλέρμο ως 2η παραδοτέα αποσκευή 10 kg και μετά να την παραλαμβάνει από τον ιμάντα στην Αθήνα, να την μειώνει στα 8 κιλά και να την παίρνει μαζί του ως χειραποσκευή καμπίνας εφόσον δεν δικαιούται να παραδώσει 2η αποσκευή.

Εν κατακλείδι, θα γίνει του Κουτρούλη ο γάμος στο Παλέρμο...:rolleyes:
Θα πάρω την Aegean και θα ζητήσω καταγραφή της κλήσης γιατί βλέπω να μπλέκει ο γιος στο Παλέρμο...

adiaforos

Member
Πολύ σωστά! Αυτό σκέφτηκα και εγώ. Μόνο που εμείς αγοράσαμε το εισιτήριο με όρους ναύλου comfort flex της Αegean και πουθενά δεν φαινόταν οι όροι μεταφοράς αποσκευών της Volotea.
O επιβάτης συνεχίζει με ναύλο comfort flex της Αegean σε πτήση προς Θεσσαλονίκη με διαφορετική κράτηση.
Οπότε δεν μπορεί να αδειάζει την βαλίτσα του και να μοιράζει το βάρος της στην αποσκευή καμπίνας να την παραδίδει στο Παλέρμο ως 2η παραδοτέα αποσκευή 10 kg και μετά να την παραλαμβάνει από τον ιμάντα στην Αθήνα, να την μειώνει στα 8 κιλά και να την παίρνει μαζί του ως χειραποσκευή καμπίνας εφόσον δεν δικαιούται να παραδώσει 2η αποσκευή.
Α, μάλιστα. Σε αυτή την περίπτωση θα φρόντιζα η αποσκευή μου να μην είναι πολύ παραπάνω από 20 κιλά (22 είναι ΟΚ πιστεύω) και θα τσέκαρα μόνο μια βαλίτσα. Δεν θεωρώ ότι θα δημιουργήσει θέμα η Volotea, αφού δικαιούται ήδη επιπλέον αποσκευή 10 κιλών, και αν χρειαστεί, κάνει αναφορά σε πτήση booked by Aegean και second ongoing flight right after, δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα. Και αν πήγαινε στραβά, θα απεθυνόμουν μετά στην Aegean.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Α, μάλιστα. Σε αυτή την περίπτωση θα φρόντιζα η αποσκευή μου να μην είναι πολύ παραπάνω από 20 κιλά (22 είναι ΟΚ πιστεύω) και θα τσέκαρα μόνο μια βαλίτσα. Δεν θεωρώ ότι θα δημιουργήσει θέμα η Volotea, αφού δικαιούται ήδη επιπλέον αποσκευή 10 κιλών, και αν χρειαστεί, κάνει αναφορά σε πτήση booked by Aegean και second ongoing flight right after, δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα. Και αν πήγαινε στραβά, θα απεθυνόμουν μετά στην Aegean.
Τι να κανει; Αναφορα σε “second going on flight”? Δηλ οταν ερχομαι απο Παλερμο να τους πω κατι τετοιο οτι εχω κλεισει με τη Μπαχαρ ερλαινς που δικαιούμαι 40kg αποσκευων; Θα πιασει;
Μα τι φταιει η βολοτεα που μετα ο επιβατης συνεχιζει το ταξιδι του αλλου με αλλη εταιρεια κ αλλο εισητηριο; Ακολουθουμε τους ορους του εισητηριου που εχουμε κλεισει. Οι οροι της βολοτεα θα επρεπε να ηταν γνωστοι, υπαρχουν στο διαδικτυο.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Τι να κανει; Αναφορα σε “second going on flight”? Δηλ οταν ερχομαι απο Παλερμο να τους πω κατι τετοιο οτι εχω κλεισει με τη Μπαχαρ ερλαινς που δικαιούμαι 40kg αποσκευων; Θα πιασει;
Μα τι φταιει η βολοτεα που μετα ο επιβατης συνεχιζει το ταξιδι του αλλου με αλλη εταιρεια κ αλλο εισητηριο; Ακολουθουμε τους ορους του εισητηριου που εχουμε κλεισει. Οι οροι της βολοτεα θα επρεπε να ηταν γνωστοι, υπαρχουν στο διαδικτυο.
Μα δεν έκλεισα το εισιτήριο από την σελίδα της Volotea, με την οποία άλλωστε δεν έχω ταξιδέψει ποτέ για να είμαι υποψιασμένη για τα κιλά των χειραποσκευών και της παραδοτέας βαλίτσας που είναι διαφορετικά από της Αegean...
To έκλεισα από την σελίδα της AEGEAN με τους όρους ναύλου comfort flex της Αegean και πουθενά δεν φαινόταν οι όροι μεταφοράς αποσκευών της Volotea. Δεν θα έπρεπε να αναφέρονται στην κράτηση;
Ξέρω πολύ καλά τι ακριβώς αγόρασα και τι μου εμφανίζεται τώρα στο boarding pass...
Στο booking confirmation αναφέρονται ρητά οι όροι και τα κιλά των χειραποσκευών της AEGEAN.

Last edited:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μα δεν έκλεισα το εισιτήριο από την σελίδα της Volotea, με την οποία άλλωστε δεν έχω ταξιδέψει ποτέ για να είμαι υποψιασμένη για τα κιλά των χειραποσκευών και της παραδοτέας βαλίτσας που είναι διαφορετικά από της Αegean...
To έκλεισα από την σελίδα της AEGEAN με τους όρους ναύλου comfort flex της Αegean και πουθενά δεν φαινόταν οι όροι μεταφοράς αποσκευών της Volotea. Δεν θα έπρεπε να αναφέρονται στην κράτηση;
Ξέρω πολύ καλά τι ακριβώς αγόρασα και τι μου εμφανίζεται τώρα στο boarding pass...
Στο booking confirmation αναφέρονται ρητά οι όροι και τα κιλά των χειραποσκευών της AEGEAN.
Υπαρχει η σαφης αναφορα οτι ισχυουν οι οροι του μεταφορέα που εκτελει την πτηση. Αν θες προχωρας την κρατηση αν δεν σου αρεσει η δεν θες να ψαξεις τους ορους της βολοτεα δεν αγοραζεις, τοσο απλα. Τι «επρεπε» ειναι σχετικο, για μενα ειναι ξεκαθαρο, αν δεν εισαι οκ με αυτο δεν αγοραζεις.

maria91

Member
Ωστοσο να πω οτι 2 φορες που παραδωσα βαλιτσα σε βολοτεα και ηταν 1-2 κιλα εξτρα δε εδωσαν βαση...ωστοσο καλο θα ηταν να μιλησεις με τις αεροπορικες για σιγουρια αν και βαση λογικης θα πρεπει να ακολουθηθει οτι λεει η ετζιαν....επισης παιζει κ το αλλο σκηνικο οντως να δικαιουτε 23κιλη βαλιτσα αλλα η βολοτεα να το "εσπασε" σε 20κιλη και 10κιλη στο εισιτηριο και ας ειναι 1 βαλιτσα....

adiaforos

Member
Μόνο που δεν έκλεισε με την Μπαχαρ ερλαινς, έκλεισε με εταιρεία με την οποία έχει συνεργασία η Volotea και συνεχίζει με αυτή. Για δύο κιλά παραπάνω σε μια αποσκευή, την στιγμή που δικαιούται συνολικά δεύτερη με άλλα 10 και δεν θα κάνει χρήση, δεν νομίζω να εξαντλήσει την αυστηρότητα της η εταιρεία και σαφώς είναι η γνώμη μου. Αναρωτιέμαι πού αποσκοπεί η παρέμβασή σου, να υποδείξεις στην @Elena2508 ότι η γνώμη μου είναι λάθος; ΟΚ, σε ευχαριστούμε και οι δύο λοιπόν, γι' αυτό λέγεται γνώμη, μπορεί να είναι λάθος μπορεί και σωστή (κάποιων βέβαια είναι πάντα σωστή, το έχουμε εμπεδώσει αυτό).
Και ναι, ακολουθούμε τους όρους της εταιρείας, οι οποίοι εντούτοις δεν υπάρχουν στο "έλαβα γνώση των όρων" που τσεκάρεις όταν κλείνεις με την Aegean, αντίθετα η σελίδα σε πληροφορεί ότι έχεις κλείσει comfort flex εισιτήριο με 23 κιλά αποσκευή.

volotea3.jpg

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
η σελίδα σε πληροφορεί ότι έχεις κλείσει comfort flex εισιτήριο με 23 κιλά αποσκευή.

View attachment 511905
Τη διαβασες τη σελιδα με τους δείκτες πληροφοριών, σωστα;
IMG_4904.jpeg

Αναρωτιέμαι πού αποσκοπεί η παρέμβασή σου, να υποδείξεις στην @Elena2508 ότι η γνώμη μου είναι λάθος;
Φυσικά οχι, δεν ασχολούμαι με γνωμες. Ο καθενας εχει τη δικη του. Λυπάμαι που δεν εγινε αντιληπτη η προθεση μου να μην κλείνουμε διαφορετικα εισητηρια με διαφορετικες εταιρείες για το ιδιο ταξιδι. Και οταν ειναι απαραιτητο να διαβαζουμε καλα τους ορους, οχι να επιρρίπτουμε ευθυνες στις εταιρείες.
Αν πρεπει τελος να πω κι εγω μια γνωμη για τη δικη σου: συμφωνω, δεν ελεγχουν καθολου στο Παλερμο οι της βολοτεα, 5-6 φορες που τους εχω παρει ουδεποτε ειδα ζυγαρια κ μεζουρες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.215
Μέλη
39.926
Νεότερο μέλος
Original23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom